KÄRISTYS ?

se oikea resepti

Kuka osaisi etelän miehelle kertoa sen oikean reseptin, täällä myydään pakastealtaissa poronkäristystä ja saksanhirvenkäristystä

8

907

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saksanhirvi

      En tähän osaa sitä "oikeaa reseptiä" pisää, laittakoon joku toinen, mutta sen verran mennään asiassa eteenpäin että jätä tuo saksanhirvi ainakin heti pois laskuista.
      Mulla on kokemuksena että sen syömisen jälkeen on kitalaki viikon tahmeana. Ei hyvä.

    • bnobh

      Pistät pannuun suolaläskiä ( voikin käy) joka on pilkottu pieneksi, kun ne on sullanneet niin otat ne pois siten että pannuun jää pelkkä rasva. Sitten käristät siinä poronlihan ja kun ne on sopivan ruskeita niin lisäät vettä sen verran että lihat peittyy ja pistä siihen jokunen kokonainen maustepippuri. sitten annat hautua sen verran että lihat kypsyy, sit lopuksi suola ja sit on valmista ja maku mitä parhahin =) niin ja se sit syödään pottuvoin eli perunamuusin kanssa....

      • muuten

        mutta ,älä laita pippuria, sillä riistan maku on ainoa maku suolan lisäksi mitä kunnon käristys vaatii.Pippuri kuuluu karjalanpaistiin.


      • käristyksiä tehnyt
        muuten kirjoitti:

        mutta ,älä laita pippuria, sillä riistan maku on ainoa maku suolan lisäksi mitä kunnon käristys vaatii.Pippuri kuuluu karjalanpaistiin.

        Parhaimman saat, kun laitat padan pohjalle ensin hyvänlaisen tönkin voita ja annat sen sulaa ja ruskistua, jonka jälkeen lisäät siihen poronkäristyksen vaikka jäisenä, sillä sen ei tarvitse olla sulanut. Annat sitten lihan siinä ruskistua ja kun väriä on tullut tarpeeksi laitat sen jälkeen veden ja suolan voit laittaa jo aikaisemminkin. On myös makuasia käyttääkö pippuria vai ei, sillä toiset tykkää ja toiset ei. Haudutat sitten hiljaisella lämmöllä kansi padan päällä, niin, että liha on kypsää ja siihen kun kiehauta Lapin puikuloista muusin ja vielä puolukkaa palan painikkeeksi, niin vot, hyvälle maistuu. Ja muuten voit käyttää sitä saksan hirveäkin, ei sekään hullumpaa syötävää ole. Samalla reseptillä vaan!


      • Rovitsumän
        käristyksiä tehnyt kirjoitti:

        Parhaimman saat, kun laitat padan pohjalle ensin hyvänlaisen tönkin voita ja annat sen sulaa ja ruskistua, jonka jälkeen lisäät siihen poronkäristyksen vaikka jäisenä, sillä sen ei tarvitse olla sulanut. Annat sitten lihan siinä ruskistua ja kun väriä on tullut tarpeeksi laitat sen jälkeen veden ja suolan voit laittaa jo aikaisemminkin. On myös makuasia käyttääkö pippuria vai ei, sillä toiset tykkää ja toiset ei. Haudutat sitten hiljaisella lämmöllä kansi padan päällä, niin, että liha on kypsää ja siihen kun kiehauta Lapin puikuloista muusin ja vielä puolukkaa palan painikkeeksi, niin vot, hyvälle maistuu. Ja muuten voit käyttää sitä saksan hirveäkin, ei sekään hullumpaa syötävää ole. Samalla reseptillä vaan!

        Itse laitan rasvaksi suolaläskiä. Sipulisilppua ja pippuria voi lisätä haudutusvaiheen alussa, vaikka monet sitä vastustavatkin. Nesteenä voi olla myös olut. Tärkeää on ruskistaa liha kunnolla, että ruoasta tulee käristystä, ei vedessä haudutettua poronlihaa. Parhaiten ruskistus onnistuu pienissä erissä. Eteläsuomalaisille tiedoksi, ketsuppia ei tarvita mausteeksi missään vaiheessa.


    • ollenkaan

      Ei kannata laittaa pippuria, peittyy riistan maku. Suolaa pelkästään ja kunnolla haudutetaan. Puolukkaa ja vaikka suolakurkkuja lisukkeena ja tietysti perunamuusia. Jos et jaksa tehdä perunamuusia niin kaupan perunamuusiin voita makua antamaan. Ei voita kyllä itse tehtyä muusia.

    • oikea resepti

      Taitaa löytyä oikea resepti aina siltä jolta kysyy,
      kiitos vaan, kokeilen pippurilla ja ilman.

    • aito resepsuuni

      1 kg lihaa

      puoli kiloa oikeaa voita
      kaksi lihaliemikuutiota
      paljon sipulia ja porkkanaa
      lopuksi vettä sopivasti

      3 tuntia oikeassa padassa kypsennystä.

      on hyvää.. vaatii tietenkin oikeaa suomalaista hirvenlihaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      153
      11031
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      54
      5278
    3. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      45
      2483
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      31
      2169
    5. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1741
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      42
      1604
    7. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      31
      1280
    8. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      35
      1216
    9. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      6
      956
    10. Daniel Nummelan linjapuhe 2025

      Kansanlähetyksen toiminnanjohtajan Daniel Nummelan linjapuhe tänään. Rehellistä analyysiä mm. evlut kirkosta ja piispo
      Luterilaisuus
      98
      952
    Aihe