Kuka osaisi etelän miehelle kertoa sen oikean reseptin, täällä myydään pakastealtaissa poronkäristystä ja saksanhirvenkäristystä
KÄRISTYS ?
8
907
Vastaukset
- saksanhirvi
En tähän osaa sitä "oikeaa reseptiä" pisää, laittakoon joku toinen, mutta sen verran mennään asiassa eteenpäin että jätä tuo saksanhirvi ainakin heti pois laskuista.
Mulla on kokemuksena että sen syömisen jälkeen on kitalaki viikon tahmeana. Ei hyvä. - bnobh
Pistät pannuun suolaläskiä ( voikin käy) joka on pilkottu pieneksi, kun ne on sullanneet niin otat ne pois siten että pannuun jää pelkkä rasva. Sitten käristät siinä poronlihan ja kun ne on sopivan ruskeita niin lisäät vettä sen verran että lihat peittyy ja pistä siihen jokunen kokonainen maustepippuri. sitten annat hautua sen verran että lihat kypsyy, sit lopuksi suola ja sit on valmista ja maku mitä parhahin =) niin ja se sit syödään pottuvoin eli perunamuusin kanssa....
- muuten
mutta ,älä laita pippuria, sillä riistan maku on ainoa maku suolan lisäksi mitä kunnon käristys vaatii.Pippuri kuuluu karjalanpaistiin.
- käristyksiä tehnyt
muuten kirjoitti:
mutta ,älä laita pippuria, sillä riistan maku on ainoa maku suolan lisäksi mitä kunnon käristys vaatii.Pippuri kuuluu karjalanpaistiin.
Parhaimman saat, kun laitat padan pohjalle ensin hyvänlaisen tönkin voita ja annat sen sulaa ja ruskistua, jonka jälkeen lisäät siihen poronkäristyksen vaikka jäisenä, sillä sen ei tarvitse olla sulanut. Annat sitten lihan siinä ruskistua ja kun väriä on tullut tarpeeksi laitat sen jälkeen veden ja suolan voit laittaa jo aikaisemminkin. On myös makuasia käyttääkö pippuria vai ei, sillä toiset tykkää ja toiset ei. Haudutat sitten hiljaisella lämmöllä kansi padan päällä, niin, että liha on kypsää ja siihen kun kiehauta Lapin puikuloista muusin ja vielä puolukkaa palan painikkeeksi, niin vot, hyvälle maistuu. Ja muuten voit käyttää sitä saksan hirveäkin, ei sekään hullumpaa syötävää ole. Samalla reseptillä vaan!
- Rovitsumän
käristyksiä tehnyt kirjoitti:
Parhaimman saat, kun laitat padan pohjalle ensin hyvänlaisen tönkin voita ja annat sen sulaa ja ruskistua, jonka jälkeen lisäät siihen poronkäristyksen vaikka jäisenä, sillä sen ei tarvitse olla sulanut. Annat sitten lihan siinä ruskistua ja kun väriä on tullut tarpeeksi laitat sen jälkeen veden ja suolan voit laittaa jo aikaisemminkin. On myös makuasia käyttääkö pippuria vai ei, sillä toiset tykkää ja toiset ei. Haudutat sitten hiljaisella lämmöllä kansi padan päällä, niin, että liha on kypsää ja siihen kun kiehauta Lapin puikuloista muusin ja vielä puolukkaa palan painikkeeksi, niin vot, hyvälle maistuu. Ja muuten voit käyttää sitä saksan hirveäkin, ei sekään hullumpaa syötävää ole. Samalla reseptillä vaan!
Itse laitan rasvaksi suolaläskiä. Sipulisilppua ja pippuria voi lisätä haudutusvaiheen alussa, vaikka monet sitä vastustavatkin. Nesteenä voi olla myös olut. Tärkeää on ruskistaa liha kunnolla, että ruoasta tulee käristystä, ei vedessä haudutettua poronlihaa. Parhaiten ruskistus onnistuu pienissä erissä. Eteläsuomalaisille tiedoksi, ketsuppia ei tarvita mausteeksi missään vaiheessa.
- ollenkaan
Ei kannata laittaa pippuria, peittyy riistan maku. Suolaa pelkästään ja kunnolla haudutetaan. Puolukkaa ja vaikka suolakurkkuja lisukkeena ja tietysti perunamuusia. Jos et jaksa tehdä perunamuusia niin kaupan perunamuusiin voita makua antamaan. Ei voita kyllä itse tehtyä muusia.
- oikea resepti
Taitaa löytyä oikea resepti aina siltä jolta kysyy,
kiitos vaan, kokeilen pippurilla ja ilman. - aito resepsuuni
1 kg lihaa
puoli kiloa oikeaa voita
kaksi lihaliemikuutiota
paljon sipulia ja porkkanaa
lopuksi vettä sopivasti
3 tuntia oikeassa padassa kypsennystä.
on hyvää.. vaatii tietenkin oikeaa suomalaista hirvenlihaa
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 15311031
- 545278
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html452483- 312169
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131741Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,421604Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta311280Känniläiset veneessä?
Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v351216Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s6956Daniel Nummelan linjapuhe 2025
Kansanlähetyksen toiminnanjohtajan Daniel Nummelan linjapuhe tänään. Rehellistä analyysiä mm. evlut kirkosta ja piispo98952