Auttakaa surevaa tietämätöntä

Labrator Lover

Hei kaikille!

14 vuotta sitten ollessani 12-vuotias kotiini ja maailmaani tuli suloinen, pieni maksanruskea Labratorion noutaja johon rakastuin heti ensisilmäyksellä. Siitä asti olemme eläneet yhdessä ja oltu todelliset parhaat ystävät.Olen ollut kiitollinen ja onnellinen näistä kaikista 14 vuosista joita olen saanut viettää rakkaani koirani kanssa.
Mutta nyt vuodet ovat vierineet ja koirastani on tullut hyvin vanha. Näkö ja kuulo erittäin huonoja, hajuaisti ok, ruokahalu edelleen loputon. Koirani kakkaa paljon sisälle, koska ei enää kerkiä yrityksestä huolimatta ulos. Nousee ja laskeutuu varovasti maaten, selvästi varoen takapäätä, joka herättää kysymyksen lonkkien kunnosta. Ei huomoi muita perheenjäseniä kuin minut, myös käy hyvin lyhyellä kävelyllä vain minun kanssa. Kävelee vain muutama 100 metriä kunnes väsyy. Herää aamulla noin 4-6 aikaa käveleen ympäri taloa selvästi aamu ruokaa odottaen. Kaikesta huolimatta koirani on iloinen veijari, joka muistaa vieläkin esim. aamupostin hakemisen. En tiedä on koirallani kipuja ja kärsiikö hän. Joko on tullut koirani aika päästä lepoon. En tiedä mistä voin löytää voimaa ja rohkeutta antaa koiralleni piikkiä joka nukuttaa hänet lopulliseen uneen.
Auttakaa mitä minä teen. kärsiikö rakas koirani ja miten olen varma hänen kivuistaan. Käymme kyllä eläinlääkärillä, mutta haluan kuulla muiden koiran omistajien mielipiteitä. Miten ihmeessä selviän kun koira joka on ollut elämässäni niin kauan kuin muistaa häviää viereltäni, koira joka tuli tyttökaverin (nykyisen vaimoni) väliin aina kun halailimme ja kuhertelimme. Koira jota olen rakastanut ja rakastan yli kaiken koko elämäni.

Muut perheenjäsenet ja ystäväni ovat jo sitä mieltä, että koirani aika on tullut.

Lopullinen päätös on minun, miten voin tehdä sen ja mikä tärkeintä mistä tiedän sen...

2

528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • astrababy

      Hei!
      Ymmärrän todella, miltä sinusta tuntuu! Oma rakas kultsuvanhukseni pääsi koirien taivaaseen vuosi sitten kesällä 15-vuotiaana. Olin tehnyt luopumistyötä yli vuoden koko ajan miettien samaa asiaa kuin sinä. Että mistä tiedän, milloin on aika. Ruoka maistui, ja se oli aina iloinen, mutta samalla myös väsynyt. Lonkkavikainen ja nivelrikkoinen se oli, ja huolimatta kipulääkityksistä oli kävely jo kovin hidasta ja jäykkää. Ympäristö alkoi yhä enenevässä määrin huomautella, että ompa vanha koira, jokohan pitäisi päästää pois tuskistaan... Olin kuullut, että varsinkin noutajat piilottavat kipunsa, vaikka olisi miten kovat.
      Aloin pikkuhiljaa miettiä, että olenko ainut, joka ei huomaa oman kultaiseni toivetta päästä jo lepoon. Ja vihdoin päätimme perheen kanssa viedä se lääkäriin nukutetavaksi, koska ahdistus kasvoi tosi suureksi. Se päätös oli elämäni yksi raskaimmista, toisen samanlaisen olin tehnyt hovawart-vanhuksemme kanssa pari vuotta aiemmin. Nyt vain täytyi kestää se, että viimeinenkin ruokakuppi lähtisi keittiöstä, eikä enää kukaan olisi iloissaan vastassa odottamassa kotiintuloa.
      Mutta uskon, että myös luopuminen rakkaasta hauvasta osoittaa mitä suurinta rakkautta sitä kohtaan, eikä mitään suurempaa palvelusta voi koiraystävälleen tehdä. Koiravanhus ei itse osaa pyytää pääsyä autuaille metsäsätysmaille, joten meidän ihmisten pitää tehdä päätös. Sinun täytyy yrittää miettiä koirasi vointia ja elämänlaatua, onko sen elämä enää elämisen arvoista, ja haluatko pitkittää sen elämää itsesi takia... Itse koin suurta pakokauhua mennessämme lääkärille nukutusta varten, ja vieläkin muistan tarkalleen tunteen. Mutta kun lääkäri sanoi, että ihan oikean ratkaisun teitte, niin sain itselleni jonkinlaisen rauhan. Vaikka ikävä kaihertaa vieläkin, ja itkeskelen ikävääni, niin tiedän, että Lilillämme ja Jadellamme on hyvä olla.

      Toivon sinulle ja perheellesi kovasti voimia raskaan päätöksen kanssa!

    • Mevaa

      Hei!

      En tiedä, tuleeko vastaukseni jo liian myöhään, mutta ajattelin jakaa omia mietteitäni.

      Niin kauan kuin voit jakaa yhteisiä hetkiä koirasi kanssa, nauti siitä. Mutta muista, että vain sinä voit päättää, milloin sen kivut ovat liian suuret.

      Itse olen suunnitellut vastaavaa tilannetta jo nyt, vaikka se ei olekaan ajankohtaista. Näin ainakin ajattelen: Kutsun eläinlääkärin kotiini antamaan viimeisen piikin, ja annan koirani nukkua uneen omalla rakkaalla paikallaan sitä hellästi hyväillen. Maksaa varmasti paljon, mutta en voisi tehdä tuota steriilissä eläinlääkärin huoneessa, jossa koirani muutenkin pelkää.

      Hankin myös hautapaikan eläinten hautausmaalta, jonne voin viedä arkun ihan niin kuin kenen tahansa rakkaani kohdalla. Jos voisin, hautaisin kultsuni omalle tontilleni ja tekisin itse ristin, mutta siihen ei ainakaan nyt ole mahdollisuutta.

      Kun näet, että ystävsi kärsii, tee päätös hänen puolestaan. Muista, että nukutus on vain kaunis uni, joka ei pääty. Valmista kaikki mahdollinen etukäteen, niin paljon kuin vain pystyt.
      Voimia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2814
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      188
      1530
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1335
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      54
      1231
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe