Mihin teidän rahat kuluu??

Pienet menot

Te kaikki joiden verotettava ansiotulo on yli 30000 €/vuosi ja rutisette palkkojenne pienuutta, mihin ne rahat menee, jos ne ei muka elämiseen riitä? Ymmärrän toki, että pitkillä ja kalliilla koulutuksilla tai oikeasti vastuullisilla töillä tienataan reippaasti enemmänkin, mutta jos on alansa valinnut perusduuneista, niin sit pitää kattoo vähän sitä omaa elämäntyyliäkin,jos ei meinaa fyrkat riittää. Itse tienaan YO-merkonomin koulutuksella 26000/vuosi ja puoliso amispohjalta 22000/vuosi. Se on aikanaan valittu, kun ei olla jaksettu opiskella. Silti on kaksi velatonta autoa, kaksi lasta ja 170 neliön uusi ok-talo Uudellamaalla (josta velkaa alle kolmasosa tän hetkisestä markkina-arvosta). Ei meillä ehkä oo varaa matkustella joka vuosi ulkomailla, mut perusmenoihin riittää ilman et tarvii joka kuukausi laskee senttejä.
Ihmisillä tuntuu olevan välillä vähän yliampuvia käsityksiä siitä, mitä kaikkea pitäis kuulua normaali duunareiden normaalielämään.

28

4708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuluu?

      Kannattaa olla kateellinen toisen suurelle bruttotulolle, varsinkaan kun niitä laskuja ei maksella bruttotuloilla vaan nettotuloilla. Olet varmasti kuullut sellaisesta kuin progressiivinen palkkavero. Itselläni meni viime palkasta veroa lähes 45%, joten vaikka palkka olisikin nimellisesti kova, niin ei se loppupeleissä ole niin paljon suurempi kuin bruttotulojen erosta saattaisi luulla.

    • Jokusena

      Tienaan n. 24 000 egeä vuodessa ja kyllä se raha vaan kuluu.

      - Vuokra 230 €/kk (en asu isossa asunnossa, vaan vaatimattomassa)

      - Autolaina 250 €/kk

      - Polttoainetta autoon paljon

      - Muut automenot (vakuutukset ja verot korjaukset)

      - Ruoka

      - Vaatteita silloin tällöin

      Yleensä tilipäivänä on rahat kaikki.

    • tulojen

      verot kuluineeen ovatkin liki teidän perheen bruttotulot yhteensä. Kuten joku sanoi niin se "progressiivinen" verotus kaventaa loppusuoralla.Toki meillä nettotuloja käytettävissä 4700-5200 kk mutta onpa täällä Kallista asuakin. Asuinkulut noin 1350 eur kk. Toiset mokomat kahden auton käyttöön (että töihin pääsiisi).Lopulle löytyy aika luonnollinen selitys ,se ruoka.No joskus vähän hemmotteluunkin.Et sillei...

    • miten te

      Rahat käytätte ? Onko juhlia tai kavereita kenen kanssa käydä ulkona tai lahjat sukulaisille ym.?

      Koska ei noilla summilla voi pitää kahta autoa ja kämppää ja lapsia tai voi varmaan ,mut... vaatteet (uusia),harrastukset onko niitä ns. ollenkaan ?
      Omat tuloni 50000€ ja emännällä n 10000€ ,mut ehkä se on et maksan 1200€/kk velkaan ja muut perheen menot ja emäntä omat parturinsa ja vaatteensa.Yksi auto ja enemmän menee mitä tulee ja olen aika tarkka rahoista...

      • alkup.

        Kyllä vaan voi. Lapset on vielä niin pieniä, ettei heillä ole kalliita harrastuksia, itse harrastamme luonnossa liikkumista, lenkkeilyä, mökkeilyä (pykälää vanhemman sukupolven mökillä, omaan ei ole varaa ennenku talo on maksettu), kyllä harrastaa voi halvallakin. Ulkona käymme syömässä koko perhe parin viikon välein ja kahdestaan pitkän kaavan mukaan muutaman kerran vuodessa. Baarielämää emme juuri vietä. Lasten hiustenleikkuu onnistuu kotonakin. Uusia vaatteita ostetaan harkiten, aikuisten vaatteisiin menee alle 500 €/vuosi, lapsiin saman verran. Autot on alle 5v vanhoja, mutta mikä järki olis ostaakaan upouutta, jonka jälleenmyyntihinta putoaa kolmanneksen, kun ajat sen liikkeestä ulos? Meillä on peruskännykät n.100€ uusitaan sitte ku hajoavat, ei uuden mallin ilmestyessä kauppaan. Ostamme toki lahjoja sukulaisille ja kummilapsiakin on liuta. Pidämme juhlia, mutta hyvät ystävämme tuovat usein jotain tullessaan, eikä siellä esiinny Idols-voittaja...
        Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta osa jo varmaan ymmärsi pointin. Meidän perhe ainakin on onnellinen näinkin.


      • Anni

        Perheessä kaksi tavallista teollisuustoimihenkilöä, itse tienaan noin 42 000 - 45 000 euroa/v ja mies 45 000 - 50 000 euroa vuodessa. Lapset 14 ja 18. Asutaan sähkölämmitteisessä omakotitalossa lähiössä, asuinpinta-alaa vain 135 neliöä. Työmatkojen vuoksi kaksi autoa, -03 saksalainen farmari ja -04 ranskalainen pikkuauto. Koko perhe harrastaa aktiivisesti liikuntaa joten välineitä kuluu... Asunto- ja autolainaa jäljellä 40 000 euroa.

        Rahat menevät asumiseen, bensaan, ruokaan, lasten harrastusmaksuihin ja -välineisiin, vakuutusmaksuihin yms., säästöjä ei kerry.

        Kerran vuodessa käymme koko perhe viikon aurinkolomalla (mielellään ns. äkkilähdöllä), vuodenvaihde, hiihtoloma ja pääsiäinen vietetään pohjoisen hiihtoladuilla. Hiihto/laskettelureissuista emme luovu. Pohjoisessa käytössämme oma perintömökki josta kulut vain n. 1 000 euroa/vuosi, toki matkoihin kuluu bensaa yms. Kampaajalla käynnit ovat itseltäni harventuneet kun kaksi pitkähiuksista nuorta käyvät kuukausittain hiuksiansa huoltamassa.

        Puolison kanssa hankimme laadukkaita klassisia vaatteita, mielellään alennusmyyntien aikaan. Heräteostoja harvoin. Lapsille pitää hankkia uusia vaatteita ja jalkineita jatkuvasti, onneksi nuorisomuotia saa suht edullisesti esim. Only, Vero Moda, Esprit yms.

        Ravintoloissa ei tule käytyä mutta pidämme hyvistä raaka-aineista valmistetusta kotiruoasta. Eineksiä käytämme hyvin harvoin, jokaisella aterialla on tarjolla salaatti ja jälkiruoka pääruoan lisäksi.

        Säästöjä ei synnyt. Nettomenot riittävät nipin napin jokapäiväiseen elämään. Säästökohteena voisi olla jokapäiväisen ruoan laadun ja määrän alentaminen tai ulkomaan matkasta luopuminen. Kumpikin vaihtoehto tuntuvat kurjilta.


    • ja taksi

      Viinaan ja taksilla ajeluun menee suurin osa tilistä. Ne mitä jää menee vuokraan ja ruokiin.

      • seudulla.

        Tämän vuoden verotettavat tulot arviolta 30.000-32.000 euroa, veroja maksettu vuoden loppuun mennessä tuloista arviolta 7500-8000 euroa.

        Asuminen 700e/kk (PK-seudun kaksio)
        Matkoihin n. 50 euroa/kk
        Puhelinlaskut 15-20e/kk
        Ruokaan 100-150e/kk

        Siinä se ansaittu palkka sitten olikin, jonkun verran jää sentään käteen vaikka ylitöitä tulee tehtyä paljon.


      • Hirveän nuukasti taidat syödä.


    • Rällätään!

      Meidän taloudessa tullaan kyllä noin 55 000 yhteistuloilla (brutto toimeen, mutta meillä onkin vain yksi auto (velaton), kerrostaloasunto (erittäin velkainen) ja nolla lasta. Toisaalta, me käydään ulkomailla ainakin kaks tai kolme kertaa vuodessa ja ollaan siellä useampi viikko kerrallaan, käydään paljon ulkona kavereiden kanssa, shoppaillaan kohtalaisen paljon ja syödään usein ulkona. Yli varojen ei eletä, mutta kyllä melkein kaikki menee mikä tuleekin. Vaan väliäkös sillä: pieni osa palkoista menee aina säästöön, osalla maksellaan hissun kissun asuntolainaa ja lopuilla NAUTITAAN ELÄMÄSTÄ! Onnea itsellesi valitsemallasi tiellä, meidän valinta on tämä. Saa kai sitä silti hiukan rutista, sehän kuuluu ihmisluontoon...?=)

    • kallis maa

      Nettopalkka 3750e/kk
      lapsilisät 210
      vuokra vesi -670
      ruoka -500 (4 henk.)
      muut kulut -450 (vaatteet, leffat, lääkkeet jne.)
      päivähoito -360
      harrastukset -75
      polttoaineet, sähkö -200
      puhelin,netti -55
      huollot -110
      vakuutukset -120

      • Tuosta palkasta on oikein,että hoitomaksu on korkea.


    • YTM vm-69

      Jep. Minulla bruttotulot vuodessa 31 te ja vaimolla 28 te. Olemme eläneet kumpikin aikoinaan "väärin" eli ei enää hankita tässä iässä omistusasuntoa. Asutaan vuokralla Helsingissä vak.firman kaksiossa, kiva talo, indeksiin sidottu vuokrantarkistus, vuokra 690 e/kk. Maksetaan puoliksi, kuten kotiruuat. Syödään arkipäivisin työpaikalla lounasedun turvin. Alla uusi 30 te auto, 495 eur/kk. Matkustetaan kerran vuodessa ulkomailla ja useita kertoja vuodessa maassamme. Ostetaan vaatteita, vaimo toki itseäni enemmän. Käydään teatterissa, leffoissa jne. Tosin emme polta emmekä dokaa. Fyffet riittää ok, ja säästöönkin jää vielä jkv. Eli olen tyytyväinen liksaani.

      Hoitsut ja muut ihmetyttää jos eivät samaa tai vieläkin suurempaa vuosiliksaa saa riittämään. Ja myös pk-seudulla. Hoitajat ilmoittavat mediassa aina virheellisesti oman palkkansa peruspalkkana ilman lisiä, ja selvitysten mukaan vain 2% hoitajista työskentelee peruspalkalla. Sairaanhoitoväen keskiansio pk-seudulla on 2700 e/kk ja muualla maassa 2500 e/kk, sillä pärjää jos ei ole hullu tuhlari.

    • 90 000e/v

      Me ollaan pari vuotta vielä alle kolmekymppisiä nuoria, silti tulomme ovat 85-95 000e/v yhteensä tänä vuonna.
      Olemme ylempiä toimihenkilöitä kansainvälisissä firmoissa - jopa palkkakuopassa, mutta menee varmaan kokemuksen puutteen piiriin.

      Raha näyttää menevän kalliiseen makuun; uusimpaan viihde-elektroniikkaan, huonekaluihin ja kyllä siihen iänikuiseen matkustukseen. Matkustelemme nelisen kertaa vuodessa ulkomaille loman merkeissä ja työmme puolesta useampaan otteeseen ympäri maailmaa.

      Ihan kivaa elämää rahan puolesta, en jaksaisi köyhäillä puolet pienemmällä liksalla.

    • pieni kulutus

      Meillä on nettotulot kuukaudessa puolisoni kanssa n. 5000 e. Ja totta, en tajua miten tuon rahamäärän saa kulumaan. Meillä ei ole koskaan palkkauksestamme ollut mitään valitettavaakaan. Välillä tuntuu, että rahaa tulee todella helposti kohtuullisen helposta työstä, johon kuitenkin jostain kumman syystä vaaditaan korkeakoulututkinto.

      Toisaalta elämme hyvin vaatimattomasti. Meillä on vain yksi auto ja sekin osan vuotta käyttämättömänä kun kuljemme pyörillä töihin. Kaupat on meillä muutaman km:n päässä, mutta sinnekin taittuu matka mukavasti koko perheen voimin pyörillä. Asuntomme on pieni nykyajan mittapuun mukaan, vain 70 m2, vaikka perheeseemme kuuluu kolme lasta. Kesäsisin kasvatamme omat perunat ja juurekset sekä marjat. Näin säästämme hyvinkin paljon vuodessa. Tosin meillä ei nämä elämäntavat lähteneet alunperin säästöstä, vaan sitä että on mukavampi elää näin.

      Viimeaikoina olemme kantaneet vastuun myös muiden auttamisesta hyväntekeväisyydellä. Silti meiltä jää säästöön pahan päivän varalle. Olemme monta kertaan mieheni kanssa todenneetkin, että meidänhän pitäisi antaa talousneuvoja muille perheille, kun olemme onnistuneet näin hyvin omassa taloudessa. Jokaisen elintaso lähtee siitä, miten sisältörikkaasti haluaa elämänsä elää. Tavara ei todellakaan tuo onnea.

      • mutta rikas mies!

        Meillä on tulot jottain 5000 kuusa siis käteen, mun osuus tuosta on se 1500. miehellä 3500.

        Vuokrakaksio, yhteensä asumismenot 680e (sisältää netin ja maksutv-kanavat, veden ja sähkön)

        Meidän mageen viime vuoden mallin auton aina 900egee kuussa, plus vakuutusmaksut. Niin ja bensat.

        Me tykätään kaikesta uudesta, viimeeks hankittiin pesutorni (maksoi 1000e)

        Vähintään kerran viikossa käydään illallistreffeillä ulkona syömässä, ja ruokaan muutenkin kuluu rahaa kaupassa...

        Nyt tietty raskaana ollessa ei viinaan enää mene eikä baareihin rahaa minulla, miehellä tietty hiukan..


      • Be-brain
        mutta rikas mies! kirjoitti:

        Meillä on tulot jottain 5000 kuusa siis käteen, mun osuus tuosta on se 1500. miehellä 3500.

        Vuokrakaksio, yhteensä asumismenot 680e (sisältää netin ja maksutv-kanavat, veden ja sähkön)

        Meidän mageen viime vuoden mallin auton aina 900egee kuussa, plus vakuutusmaksut. Niin ja bensat.

        Me tykätään kaikesta uudesta, viimeeks hankittiin pesutorni (maksoi 1000e)

        Vähintään kerran viikossa käydään illallistreffeillä ulkona syömässä, ja ruokaan muutenkin kuluu rahaa kaupassa...

        Nyt tietty raskaana ollessa ei viinaan enää mene eikä baareihin rahaa minulla, miehellä tietty hiukan..

        Edustat hyvin omaa yhteiskuntaluokkaasi. On tunnustettu tosiasia, että vähemmän koulutetut ajattelevat vähemmän myös sitä, mitä elämällään tekevät ja kuinka kantavat vastuun tässä yhteiskunnassa. Myös alkoholi näyttelee hyvin suurta osaa alemmassa yhteiskuntaluokassa. Onnea!


      • mutta rikas mies! kirjoitti:

        Meillä on tulot jottain 5000 kuusa siis käteen, mun osuus tuosta on se 1500. miehellä 3500.

        Vuokrakaksio, yhteensä asumismenot 680e (sisältää netin ja maksutv-kanavat, veden ja sähkön)

        Meidän mageen viime vuoden mallin auton aina 900egee kuussa, plus vakuutusmaksut. Niin ja bensat.

        Me tykätään kaikesta uudesta, viimeeks hankittiin pesutorni (maksoi 1000e)

        Vähintään kerran viikossa käydään illallistreffeillä ulkona syömässä, ja ruokaan muutenkin kuluu rahaa kaupassa...

        Nyt tietty raskaana ollessa ei viinaan enää mene eikä baareihin rahaa minulla, miehellä tietty hiukan..

        Hassuinta on omistaa hieno auto ja asua vuokralla.


      • aDSFGqeyt
        Elämänvirrassa kirjoitti:

        Hassuinta on omistaa hieno auto ja asua vuokralla.

        Hassuinta on kommentoida 11 vuotta vanhaan juttuun. Eikö ole elämässä muuta tekemistä?


      • On paljonkin. Tietäisit vaan. Täällä it alalla vaan luppoaikaa toisinaan. Kiitos kommentistasi. Vuodet vierii,asiat muuttuu tai sitten ei?


    • ökyelämää?

      No sitä samaa oon ihmetellyt! Reissaavatko ihmiset joka lomalla ulkomaille ja koti on viimeisen päälle sisustettu? Autotallissa on pakko olla uusin Volvo ja keittiössä rosteripintaiset kodinkoneet ja kirsikkana kakun päällä viinikaappi?? Kai noilla asioilla sitten joissakin piireissä saavuttaa korkeamman statuksen...

      Meillä on kahden aikuisen talous, vanha ok-talo, käytettynä ostettu pikkuauto ja yrittäjätulot yhteensä noin 20 000 € vuodessa ja silti pärjätään loistavasti! Normaalia elämää vietetään. Kaikkeen ei oo varaa, mutta ei tarvikaan olla. Onnellisia ollaan ja se on tärkeintä! Rahalla ei onnea osta, vaikka kuinka polkisi maata allaan.

      • 90 000e/v

        Just noihin meidän rahat menee.
        Mm. kohta pitäisi saapua uusi kirjahylly joka maksoi 2000e


      • ..............

        Kaihan tuollakin pärjää, mutta jos tekee paljon rahaa niin miksei sitä saisi käyttää? Mitäpä siitä palkasta sitten olisi iloa jollei sitä käytä? Statusta tai ei, miksi ei saa nauttia ansioistaan? Olipas tuomitsevaan sävyyn kirjoitettu tuo sun teksti.

        Ja fakta nyt vain on, että jollei sitä rahaa laita kiertoon (kuluttaminen) niin maailmantalous romahtaisi kyllä aika äkkiä. Itse olen tämän ajatusmaailman suhteen sarasvuolainen. Jos kaikki laittaisivat rahansa sukan varteen, niin millä tekin yrittäjät siellä bisnestä tekisitte? Kenelle myisitte jos kukaan ei osta?

        Johan on tuomittavaa kuluttaminen, sehän tuo muillekin työtä ja on epäitsekkäämpää kuin moni luulee! Esim. palvelusektorin kehittyminen Suomessa. Jos irtorahaa ei laitettaisi vaikka kampaamoihin, hierojalle jne jne, niin jäisi Suomessa aika moni yrittäjä nopeasti työttömäksi. Aika simppeliä, eikö?


      • .............. kirjoitti:

        Kaihan tuollakin pärjää, mutta jos tekee paljon rahaa niin miksei sitä saisi käyttää? Mitäpä siitä palkasta sitten olisi iloa jollei sitä käytä? Statusta tai ei, miksi ei saa nauttia ansioistaan? Olipas tuomitsevaan sävyyn kirjoitettu tuo sun teksti.

        Ja fakta nyt vain on, että jollei sitä rahaa laita kiertoon (kuluttaminen) niin maailmantalous romahtaisi kyllä aika äkkiä. Itse olen tämän ajatusmaailman suhteen sarasvuolainen. Jos kaikki laittaisivat rahansa sukan varteen, niin millä tekin yrittäjät siellä bisnestä tekisitte? Kenelle myisitte jos kukaan ei osta?

        Johan on tuomittavaa kuluttaminen, sehän tuo muillekin työtä ja on epäitsekkäämpää kuin moni luulee! Esim. palvelusektorin kehittyminen Suomessa. Jos irtorahaa ei laitettaisi vaikka kampaamoihin, hierojalle jne jne, niin jäisi Suomessa aika moni yrittäjä nopeasti työttömäksi. Aika simppeliä, eikö?

        Nuorempana laskin ja stressasin joka euroa. Nyttemmin tajuan tuon pointin,että maksamalla palveluista, autan osaltani työllisyyttä:) Eikä elämä voi olla stressaamista. Raha on luotu liikkumaan.


    • perinnöilläpelittää

      Jos 20EUR jää säästöön niin miten sen sijoitat sitten ja että viekö pankit ja inflaatio kaiken?

      Mistä saat rahaa työpaikkojen haastettelumatkoihin, vähintään 2000EUR aina pitäisi olla mutta jos olisi vain 20snt?

      Miten siis senteistä miljonääreiksi ryhdytään muuten kuin perimällä rahaa?

    • RahastaTätäTeen

      Itse olen tuolla EK:n palkkalistoilla. Tuloni vähän yli 200 000 vuodessa mutta ei se paljon ole ajatellen työtehtääväni, joudun jatkuvasti työni puolesta ohjeistamaan hallitusta entistä suurempiin ponnistuksiin että oikeasti saadaan ihmiset ahtaalle ja raha sinne mihin se toimenkuvani mukaan kuuluu ohjata. Hiukan nyt painaa mieltä että lapsetkin on nyt nälässä toimiemme vuoksi, mutta tunteille ei näissä hommissa voi antaa valtaa jos meinaa jatkaa työssään. Tämä on raaka totuus, nyt pakko toimia kun sopiva hallitus.

    • mielipide------

      Ootte wannabe porvareita, juuri niitä kokoomus äänestäjiä jotka kuvittelee olevansa jotain.
      Kyllä te sen vielä joskus tajuutte kun YT:t iskee ja duunit lähtee alta ja velkainen ok-talo myydään halvalla pois.

    • Anonyymi

      ooks teil koiraa antaa ilmaseks? se pitäis olla pieni!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      735
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      68
      627
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe