iskias ja avanto ?

Olen aikonut aloittaa avantouinnin. Käynytkin jo pari kertaa kokeilemassa viileneviä vesiä. Iskias on vaivannut heinäkuulta asti toisinaan enemmän toisinaan vähemmän. Onko kokemuksia mitä avanto vaivalle tekee ? Kylmähän ei yleensä ole iskiasvaivalle hyvästä- kokemuksia ?
Ilmoita


Itselläni ei ole todettu iskiasta, vaikkakin istumatyöstä johtuvia iskiastyylisiä kipuja ilmenee ajoittain.
Ystävälläni on iskias ja joskus jopa ambulanssikyydillä viety lääkäriin, kun ei ole aamulla sängystä ylös päässyt....
Niin hänen kanssaan käyn avannossa uimassa eikä hän ole ainakaan haittaa siitä havainnut.
Tietenkään ei silloin voi mennä, kun "kohtaus" on päällä, koska sauvakävelemme n.tunnin ennen avantoa ja sen jälkeen.
Ilmoita
kylmä on erittäin hyväksi issiasvaivalle,on omakohtaista kokemusta eikun avantoon vaan aamulla on kuin eri ihminen
Ilmoita
Eipä uskoisi olevan haittaa, pienet lihaskivut ainakin tuntuvat jäävän sinne kylmään veteen.
Kannattaa "kuunnella" omaa kehoaan, ja käydä avannossa jos se tuntuu hyvältä.
Kylmään veteen on ihan hyvä totutella jo näin syksyllä, vähitellen kohti avantokautta.
Ilmoita
en ole ennemmin käynyt näillä sivuilla ja nyt huomasin mielenkiintoisen kysymyksen.
aloitin avantouinnin syksyllä 1995 , kun kärsin koko kesän iskias vaivasta ja usein ennemminkin.tuosta syksystä -95 olen käynyt joka talvi, ensin kävin pari kertaa viikossa, nyt on mahdollisuus vain kerran viikossa , aina maanantaisin jumpan jälkeen.Avantoa en hylkää iskias on sinne jäänyt, siis avantoon jos kärsit iskias vaivoista tai reumasta.
1 VASTAUS:
Kannattaa varmaan lääkärilta kysellä tilannetta, tietää todennäköisesti parhaiten...
+Lisää kommentti
Itselläni on paljonkin iskias-hermosta johtuvaa vaivaa, ja se pahenee istumatyössä. Yleensä se pysyy liikunnalla poissa ja myös lihasten hyvä kunto ja takareisien venyttely auttaa. Minulla oli graduntekoaikana akuutti iskias päällä niin hirvittävin kivuin, ettei hengittäminenkään sujunut ilman kovia kipulääkkeitä. Aloin tuolloin päivittäisen Pilates-venyttelyn kotona (Kirja: Lynne Robertson: Pilates-menetelmä) ja ihme ja kumma vaiva parani venyttelyn aloittamisen jälkeen parissa viikossa ja on pysynyt hyvin kurissa juuri kotipilateksella. Ihan uskomattomalta tuntui, kun kipu yhtäkkiä hävisi. Vaatii vaan kanttia venytellä, vaikka kuinka sattuisi, kipulääkettä pitää olla saatavilla. Pilates on turvallinen perusvenyttelymenetelmä, eikä se siis itsessään vahingoita vaikka kipeää teki. Missään joukkotapahtumissa en käy, vaan tein ja teen siihen aikaan päivästä venytykset kun itselle sopii ja tuntuu mukavalle. Tänä syksynä alkusyksystä varsinkin on ollut hieman tavallista enemmän vaivaa ylipainosta johtuen. Mereen pulahtaessani ( 10 C) ja hetken uituani kipu hävisi koko illaksi. Eikä ole enää pahemmin vaivannutkaan juuri nyt kun muistaa venytellä alaselkää ja reisiä.

Kylmä hoitaa tulehdusta ja estää turvotusta. Lämpö turvottaa kudoksia ja pahentaa asiaa. Lämmöllä hoidettiin ennen vanhaan kaikkia kiputiloja, jotka vain pahenivat - reumasta alkaen. Kylmähoito on tehokasta, eikä siitä ole haittaa iskiaksessakaan. Asia selviää kokeilemalla.
1 VASTAUS:
Huomioitavaa on että jos iskias kipu on päällä ei kannata missään nimessä mennä avannon yhteydessä saunaan. Voimakas kylmä - kuuma vaihtely saa ainakin itselläni kivun ja tulehduksen vain pahenemaan.
+Lisää kommentti
Ei auttanut avanto iskias särkyyn. Heti järvestä tulon jälkeen olo tosi hyvä olo, mutta kuumien löylyjen jälkeen kotona oli pahempi kun ennen avantoa. Tiedä sitten oisko tilanne ollut toinen jos olisi lähtenyt avannosta pesulle.
En mene uudestaan ennenkuin iskiassärky on pois.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

iskias ja avanto ?

Olen aikonut aloittaa avantouinnin. Käynytkin jo pari kertaa kokeilemassa viileneviä vesiä. Iskias on vaivannut heinäkuulta asti toisinaan enemmän toisinaan vähemmän. Onko kokemuksia mitä avanto vaivalle tekee ? Kylmähän ei yleensä ole iskiasvaivalle hyvästä- kokemuksia ?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta