Suositteluja?

Kiittäen!

Eskari-ikäinen tyttöni haluaisi aloittaa voimistelun. Tai on siis kaiken maailman satujumpissa sun muissa lastentansseissa käynytkin jo vuosia, mutta "oikean" voimistelun.

Nyt arvon että veisinkö tytön telinevoimisteluun, rytmiseen voimisteluun vai joukkuevoimisteluun. Vai johonkin ihan muuhun.

Vinkkejä kokeneemmilta kaivataan! :)    

15

1512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aaaaaaaaaöööööööööö

      käytät tyttöä jokaisessa lajissa kokeilemassa ja annat itse tytön valita mikä tuntui kivoimmalta?

    • RYTMISEEN

      siis aivan ehdottomasti. telinevoimistelun nuorena aloittaneista kasvaa muodottomia lihaskimppuja, joiden itsetuntoa venäläisvalmentajat kaluavat. joukkuevoimistelu on vielä noin nuorella iällä pelkkää leikkiä. rytminen taas antaa valtavan hyvän pohjan. notkeus kehittyy todella hyvin ja kaikki taidot tuplaantuvat joukkuevoimisteluun verratessa. sitten myöhemmällä iällä lapsi voi vaihtaa joukkuevoimisteluun ja loistaa taidoillaan ja notkeudellaan verrattuna muihin tyttöihin.

      antaisin _MITÄ TAHANSA_ jos äitini olisi vienyt minut pienenä rytmiseen.

      • tiit:)

        Aloitetaan ensinnäkin tällä...
        "..telinevoimistelun nuorena aloittaneista kasvaa muodottomia lihaskimppuja, joiden itsetuntoa venäläisvalmentajat kaluavat.."

        Millähän perustelet tuon??

        Minun valmenettavat tytöt ole mitään muodottomia lihaskimppuja ainakaan. Toki onhan voimistelu itsessään itsekuria vaativa laji ja ilman voimaa ja tekniikkaa ei ole voimistelua.

        Ja kenestäköhän venäläisestä valmentajasta puhut? Minun tuntemat venäläiset valmentajat on myös ihmisiä ja ymmärtävät lapsia, ovat mukavia ja heidän voimistelija pitävät heistä. Ja noita venäläisiä on suomessa kahden käden sormilla laskettava määrä että uskoisin että missä seurassa tahansa lapsi aloittaa niin ei satu varmasti venäläinen valmentaja, vaikka kuinka toivois.

        Mutta takaisin aiheesee

        Jokaisessa lajissa on se oma viehätyksensä.Yleisesti ottaen on sanottu että voimistelu antaa hyvän pohja kaikkiin lajeihin. Ja on erittäin hyvä "sivulaji" muillekkin lajeille.

        Telinevoimistelussa pääsee tekemään hurjia temppuja eri telineillä. Pienenä opetua aloitetaan leikin kautta. Voima ja venyttely kuuluvat osana telinevoimistelu harjoitteluun.

        Rytmisessä pääsee kokeilemaan eri välineiden kanssa toimimista. Aloitetaan myös leikin kautta. Paljon venyttelyä. Oppii musikaaliseksi niin että voi liikkeiden avulla ilmentää musiikkia.

        Joukkuevoimistelusta ei ole oikein mitään tietoa, kun olen vanhan SVL:n jäsen niin ei ennen kuulunut samaan liittoon. Näyttävä joukkuelaji, varsinkin jos tuntuu että pelkää tai ei halua esiintyä/kilpailla yksilönä.


    • ida.-----

      Kannattaa mennä joukkuevoimsteluun tai rytmiseenvoimisteluun koska telinevoimistelussa pysähtyy kasvu :/

      • oikeesti'''''

        pysähtyykö kasvuu siitä?


      • Afrodisiac-

        Kaverini on harrastanut pienestä pitäen telinevoikkaa ja on kyllä minua reilusti pidempi.


    • Afrodisiac-

      Usein tuon ikäiset tytöt pitävät kovasti baletista. Baletissa kehittyy koordinaatio, notkeus, lihaskunto ja myöskin rytmitaju ja paljon muuta. Baletissa oppii hyvin hallitsemaan omaa kehoaan ja käytöstavatkin siinä tulevat tutuiksi. Kannatan todella paljon. Itse olen 4-vuotiaasta lähtien baletissa ollut.

    • ex-rytminen

      Rytmisestä saa todella hyvän pohjan, mutta laji on äärimmäisen raskas. Tarkoitan sitä, että se menee helposti hyvin vakavaksi jo todella nuorena. Itse harrastin sitä kymmenisen vuotta suomen huipulla (junioreissa) ja muuta elämässä ei ehtinytkään tehdä. Pelkkää treeniä, kisoja, valmentajia joilla ei usein ole minkäänlaisia pedagogisia taitoja, punnituksia, syömishäiriöitä, jatkuvaa itkeskelyä väsymyksen takia.. Noista vuosista jäi hyviäkin muistoja, mutta suurin osa kyllä ikäviä. Omaa lastani en rytmiseen laittaisi. Itsestäni tuntuu, että lapsuus meni vähän ohi..

    • JV:LÄINEN

      Ensiksi kysyisin itse tyttäresi mielipidettä.

      Mutta toisaalta RYTMINEN on näistä varmastikin se kehittävin, mutta pienelle tytölle voi olla liiankin rankka laji.Rytky tahtoo viedä myöhemmässä iässä kaiken ajan, jos aloittaa harrastuksen, jota aikoo jatkaa pitkään.Tyttäresi on juuri hyvässä kasvu iässä, jolloin oppiminen on huomattavasti helpompaa.

      Taas TELINE olisi yksi hyvä vaihtoehto näistä kolmesta.Telinevoimistelussa tarvitaan voimaa koordinaatiota yms. Lihaskuntoa lajissa on huomattavasti, mutta kyllä kaikissa voimistelussa tarvitaan voimaa.Siinä on monta eri "tekniikkaa" mm. puomi, permanto, nojikset, trampoliini, yms.

      Itse harrastan SM-tasolla JOUKKUEvoimistelua, ja olen sen kokenut omaksi lajikseni.Kivointa siinä on se, että kisamatkoilla(jos on kisaava joukkue) ja muissa esiintymisissä sun muissa saa tehdä sitä työtä kavereiden kanssa.Joukkue lajissa ystäviä saa välittömästi.Aina on tultu hyvin toimeen, joukkue on kuin oma "perhe".Treeniä on jonkun verran, ja sse riippuu enimmäkseen omasta valmentajastaan.Jos on kovin vaativa valmentaja, voi hän vaatia vielä pieniltä tytöiltäkin paljon, mutta jotkut valmentajat ovat sen kannalla, että harrastus pitää olla niin mukavaa, että joka treeneihin on iloinen mieli.Vaativat valmentajat teettävät jo pienillä vatsalihaksia yms.Kun taas joissain joukkueissa voi leikki, hippa yms. olla pää tehtävä treenien aikana.Mutta paljon paljon muutakin on treenin ajan tarjolla. Sinun tyttäresi ikäisillä tytöillä treenit kestävät 1h, enintään 2h.




      Siinä on hieman pohdittavaa, toivottavasti löydätte näillä sopivan lajin =).

    • hei!

      Suosittelen rytmistä voimistelua!!! :)

    • Maryan -80

      Kaikki on hienoja lajeja, ja se vähän riippuu mistä tykkää...Itse harrastan tanssillista voimistelua. Oon tosin aikuisten ryhmässä, mut kai sitä lapsillekin on. Pääsee ainakin tekee kivoja kuvioita, ja on mahdollisuus päästä myös kenttäesiintymisiin. Luulisin, et se ois muutenkin lapsiystävällinen laji. Se on vähän baletin tapasta siroa sipsuttelua, (mut helpompaa), josta pienet tytöt yleensä tykkää. Ainakin meillä baletin harjottelu myös sisältyy treeneihin, eli sitä oppis siinä samalla. Se antaa loistavan pohjan monelle lajille, niin voimisteluun kuin tanssiinkin, jos myöhemmin haluaa vaikka vaihtaa lajia.

      • Maryan -80

        Huomasin just, et tää onkin aika vanha keskustelu. Laji on sitten varmaan jo valittu. Tsemppiä kuitenkin treeneihin!


    • Henna 00

      Vasta huomasin, että tämähän on 5 vuotta vanha keskustelu, muttei haittaa. Todellista kehitystä tytöllesi!

    • Tytsy6100

      Oon 12v ja harrastan telinevoimistelua ja se on PARAST! Ja siis harrastin ennen joukkuevoimistelua mutta se olikin aika tylsää :/ suosittelen teline mut omahan on päätösensä...

      • Anonyymi

        Nyt on tytsyllä varmaan jo omia penskojakin tainnu jäädä muu voimistelu vähemmälle ja siirrytty sänkypainin pariin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe