Suomen Adventtikirkon henkilöstö-

politiikka takapajuista?

Nyt erotettiin ja saneerattiin jälleen Pastori Satu Mäkelä ja kolme muuta lahjakasta nuorta pastoria riveistä? Miksi?

Eikö evankeliumin ilosanomaa bisneksenä vievää yhteisöä yhtään hirvitä se, että eläköityvät pastorit kuluttavat eniten kirkon rahoja ja vähiten uudistavat Adventtikirkkoa tämän päivän tasolle?

Jotkut sanovat, että heidät pitää pitää työssä siihen asti kunnes pääsevät eläkkeelle?

Sekö on suurin syy ja tarkoituksellisinta heidän "työssään" jossa yksi päivä tehdään viikossa (vastoin raamatun ilmoitusta) töitä eli sapattina ja kuusi päivää vedetään lonkkaa eikä käydä edes tapaamassa seurakuntalaisia tai auteta vanhuksia saati että muuten kehitettäisiin paikallisseurakuntia ja otettaisiin todella vastuuta työstään ja seurakunnastaan?!

Nykyinen pastoreiden käytäntö rikkoo eniten sapattia ja aiheuttaa sapattiajorallillaan paikkakunnista toiseen lauantairallillaan kohtuuttomia kustannuksia kilometrikorvauksineen, hotellimajoituksineen ja ajokilometrietuineen?

Adventisti pastoreista on näin tullut vuosien aikana ahneita sapatin rikkojia ja se juutalaisuudesta oleva 300 metriä esim. joka on viitteellinen on täysin unohdettu.

olen monesti puhunut tästä nykyisten n. 40 palkatun pastorin kanssa, mutta kukaan ei tunnu ottavan tätä tosissaan , saati että tuntisi piston sydämessään, kun käyttää väärin kymmenysrahoja ja rikkoo sapatin pyhyyttä.

Mikään pakko ei olisi näin tehdä. Järjestelmää voi viedä siihen suuntaan, etä 40 palkattua pastoria voisi ottaa suuremman alueen johtoonsa ja maallikot voisivat tutustua ja tukea pastoreita ja vaikuttaa paremmin sekä siihen, kenen pastorin alueelleen haluavat ja myös siihen miten vastuullisesti heidän lahjoittamiaan rahoja eli kymmenyksiä käytetään Herran työhön, eikä herrojen ja rouvien omiin menoihinsa.

Olisiko aika todella ottaa enemmän vastuuta toiminnasta ja organisoida sitä paremmin, ettei mm. nuoria valmistuneita ja lahjakkaita nuoria joutuisi laittamaan työttömiksi elovainioilla, joissa todellakaan ei ole liikaa työntekijöitä---ei palkallisia eikä vapaaehtoisia.

Olen sitä mieltä, että Adventtiliikkeessä olisi luovuttava kokonaan palkkapappeudesta ja siirryttävä maallikkovetoiseen johtoon ja toimintaan, ellei tämä jumalanpilkkaa ja rikollisuutta vastaava toiminta johdoltamme ja pastoreiltamme muuten lopu ja asioita saada järjestykseen.

Sisäinen koulutusjärjestelmä ja paikkakunnilla toimivat seminaarit pitäisi ehdottomasti saada pian kuntoon, jotta mm. Elia-projekteista ja muista tulisi edes vähän enemmän uskottavia.

Otatko sinä vastuuta enemmän toiminnasta, jossa avoimuus ja läpinäkyvyys myös seurakunnassa kasvaisi ja vastuuta Jumalan meille asettamasta työstä saisi kunniallisen maineen ja toiminta muistuttaisi enemmän apostolisen seurakunnan mallia ja dynamiikkaa?

Mielelläni kuulen sinun ajatuksiasi ja ehdotuksiasi asioista.Nykyinen "Nykyaika"-lehtemme eli "Pravdaksikin" kutsuttu on ilokseni mennyt hieman avoimempaan suuntaan. Siitä kiitos pakkotilanteen, jossa nyky johtomme ilmeisesti on, jotta uskottavuus yleensä kirkon asialle ja oikeutukselle saada nykyisiä kymmenyksiä ja palkkojaan lepää.

Pakon edessä näköjään nöyryyttä alkaa löytymään pastoreiltammekin, mutta löytyykö aitoa palveluhenkeä, tarvittavaa viisautta ja ymmärrystä, on sinunkin vastuullasi seurakuntalaisena ja viime kädessä äänestäjänä, valitsijana ja maksajana, kuten muussakin yhteiskunnassa....

Olisi kiva tälläkin palstalla puhua asiaa, eikä asian vierestä ja riidellen oppikysymyksistä ja niiden tulkinnasta?

Olisiko joku kiinnostunut oikeista asioista ja kirkkopolitiikasta eli kirkon asioista yhteisen vastuumme asialla?!

Omassa Turun seurakunnassammekin olisi paljon tehostamisen varaa toiminnassa, kun rahaakin on jota voisi käyttää muuhinkin kuin kiinteisiin kiinteistömenoihin ja pastorimme suurin matka, koulutus - ja matkustuskuluihin...?!

Turkulaisetkin voisivat miettiä, miten me maallikot voisimme paremmin hoitaa yhteisiä asioita , toisiamme ja palvella asiallamme kaikkia turkulaisia..?!

Sitä voisi vaikka pienpiireissä miettiä seuraavissa Keidas-kirkoissamme vuoden vaihteen jälkeen?! Vai voisiko senkin tehdä viikolla eikä sapattina, kuten Raamattu meitä kehottaa?!

Onko Keidas-kirkkoa oltava aina sapattijumalanpalveluksen (koulun )jälkeen...voisiko se olla keskellä viikkoa vaikkapa keskiviikkona ja läksyä voisi samalla yhdessä selailla valmiiksi?

Olisiko sapatista tehtävä sittenkin vain Jumalaa palveleva päivä, jossa Jumala saisi myös palvella meitä sanoin ja sakramentein?!

Entä miten on kolmen enkelin sanoman ja ekumenian kanssa---liitymmekä pian John Calvinin kanssa Presbyteerikirkkoon, kuten viimeinen Nykyaika'-lehti meitä kosii?!

Olisiko Jan Hus meille parempi esimerkki, jos Nasaretilainen ei meille riitä...Luther ei myöskään ole huono vaihtoehto Suomen maassa asuessamme, jos niitä esikuvia lisää kaipaamme?!



Turun Betel-srk:n jäsen J.V.Siltala (45-v.)

168

2953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitkästä aikaa

      Olen itsekin ihmetellyt, miksi 2 miljoonan euron kymmenyksillä ja siihen lisättynä yli 1,5 miljoonan euron sympatiakeräysrahoilla ei saada parempia tuloksia ja terveempää sekä avoimenpaa toimintaa aikaiseksi maamme kaupungeissa ja pastoreiden keskuudessa.

      Onko tosiaan niin, että tehokkuus viikolla on nolla tasoa?

      Voisimmeko jokainen seurakuntalainen todella seurata vaikka 6 kuukautta pastorimme toimintaa omalla alueellamme ja antaa palautetta siitä koko seurakunnalle niin, että pastori itse saisi olla etummaisella penkillä ja vastata sitten seurakunnalle heti, miksi mitenkin toimii ja onko se seurakuntalaisten mielestä parasta mahdollista kymmenysrahojen käyttöä jne. yhteisen asian tiimoilla?

      Seurakuntalaiset voisivat samalla antaa palauteta pastorille, mikä olisi heidän toivomuksensa ja panoksensa asian eteen esim. Elia-projektin ja "Suomi Kristukselle"- teeman alla?

      Muitakin voisi ehdottaa sopivina omalle alueelleen?!

      Ed.kirj. läheinen kaveri :)

      • sympatia ei

        tuota 1,5 miljoonaa euroa. Viime vuonnakin vain reilut 100000e. Valtio laittaa siihen sitten oman osansa päälle, mutta ne rahat menevät KAIKKI ulkomaanapuun. Niistä ei jää senttiäkään Suomeen.


      • mennyt Toivonlinnaan
        sympatia ei kirjoitti:

        tuota 1,5 miljoonaa euroa. Viime vuonnakin vain reilut 100000e. Valtio laittaa siihen sitten oman osansa päälle, mutta ne rahat menevät KAIKKI ulkomaanapuun. Niistä ei jää senttiäkään Suomeen.

        lue vaikkapa viimeisistä Nykyaika-lehdistä selkeät raportit!? :)


      • siitä osuudesta
        mennyt Toivonlinnaan kirjoitti:

        lue vaikkapa viimeisistä Nykyaika-lehdistä selkeät raportit!? :)

        jonka kirkko itse kerää, eli se reilu 100000e.

        hallituksessa istunut


      • osallistuville?
        siitä osuudesta kirjoitti:

        jonka kirkko itse kerää, eli se reilu 100000e.

        hallituksessa istunut

        Olen sitä mieltä, että kirkoilta pitäisi kieltää kaikenlainen kerjääminen oman toimintansa tukemista varten.


      • keräyksessä vuosia?
        osallistuville? kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että kirkoilta pitäisi kieltää kaikenlainen kerjääminen oman toimintansa tukemista varten.

        valtion tukia myös käytetty väärin perustein hyväksi ja ihmisiä johdetaan yhä harhaan?

        Ei ihme ettei Jumala voi siunata tätä rikollista toimintaa?

        Siitä pitäisi itse asiassa tehdä ilmoitus Valtion virkamiehille?

        Tuomion aika on alkanut ...


      • valita eduskuntaan
        osallistuville? kirjoitti:

        Olen sitä mieltä, että kirkoilta pitäisi kieltää kaikenlainen kerjääminen oman toimintansa tukemista varten.

        joka on säätänyt keräyslain.


      • oma on häpeäsi
        keräyksessä vuosia? kirjoitti:

        valtion tukia myös käytetty väärin perustein hyväksi ja ihmisiä johdetaan yhä harhaan?

        Ei ihme ettei Jumala voi siunata tätä rikollista toimintaa?

        Siitä pitäisi itse asiassa tehdä ilmoitus Valtion virkamiehille?

        Tuomion aika on alkanut ...

        valtion virkamiehet valvovat sympatiaa, joten ähäkutti!


      • löytyy
        valita eduskuntaan kirjoitti:

        joka on säätänyt keräyslain.

        Otan tämän asian esille, kun seuraavan kerran käyn visiitillä eduskunnassa. Laissa olevat porsaanreiät on suljettava moraalittomilta kerääjiltä ja ihmisten pettäjiltä.


    • tulosvastuullisemmaksi

      ja toimintansa näkyvämmiksi---tulisiko jokaisen srk:n pastorin ja johdon tehdä vuosibudjetti ja toimintasuunnitelma...hoitaa sitä niinkuin hyvää Kristuksen ruumista ja firmaa?!

      Mitä pahaa tai hyvää siinä olisi?!

    • protestin ja..

      vaikkapa joukkoirtisanomisuhalla lopettaa kymmenysten maksamisen, jos ei haluttua pastoria saada takaisin...ja seurakunta voisi ehdottaa toisenlaisia muutoksia vaikkapa antamalla jollekin pastorille varoituksen tai siirron ..mahdollisesti jopa lopputilin ?!
      Eikö seurakunnalla tulisi olal elin, jossa maallikkojohtoinen edustajisto voisi seurata pallkapastoreiden toimintaa ja toimia mm. Unionissa tai piirikunnassa puheenjohtajana ja se ei olisikaan automaattisesti PASTORIN KOULUTUKSEN SAANUT HENKILÖ vaan tilalla voisi olla valistunutn maallikko, joita löytyy pilvin pimein seurakunnasta?!


      Antaako pastorin koulutus automaattisesti johtajalle vaadittavat eväät ja meneekö koulutus hallinnossa hukkaan, kun heidän pitäisi olla niinkuin "myyntimiehiä" viemässä ilosanomaa muille srk:n ulkopuolella oleville,..eikä istua toimistoissaan odottamassa jos joku tulee kerran vuodessa kysymään jotakin..?!

      Minustakin järjestelmä kaipaa pikaista uudistamista ja uudelleen organisointia maallikkovetoiseen suuntaan, kuten EGW:n aikoina?!

      Nykyinen Adventtikirkon johtomalli on tiensä päässä, uudistuksia on uskallettava tehdä EGW:n ennustamaan suuntaan eli maallikkovetoiseen suuntaan ja pastorit kentälle julistamaan, siihen tehtävään johon heidät on koulutettukin: palvelemaan ja tuomaan seurakuntaan ihmisiä ja rahaa eikä päinvastoin, kuin nykyään tehdään?!

      Tämän kaltainen tie on kestämätön koko yhteiskunnassa, mutta varsinki pienissä seurakunnissa?!

      Pastoreista on tullut fariseusten kaltaisia turhaa eliittiä...Jeesus lukisi madon luvut nyky systeemille eikä profeetallista lahjaa kantava Ellen G Whitenkaan kirjoitustensa perusteella tätä hyväksyisi---saattaisi nähdä muutaman näyn tätä maallistunutta ja penseää systeemiä vastaan?!

      Miten on...olenko väärässä?!

      sisar Ellenisti

      • tuollaiseen

        ryhtyyn, se voidaan erottaa kokonaisuudessaan Adventtikirkosta. Silloin ette saa pastorianne ettekä saa kokoontua kirkossanne, koska kiinteistö ei ole teidän, vaan Suomen Adventtikirkon. Tuollainen kapinamieli on sotaa Jumala vastaan. Voit lukea pentateukista, mitä Jumala teki niille, jotka noin toimivat.


      • ja jatkakaa
        tuollaiseen kirjoitti:

        ryhtyyn, se voidaan erottaa kokonaisuudessaan Adventtikirkosta. Silloin ette saa pastorianne ettekä saa kokoontua kirkossanne, koska kiinteistö ei ole teidän, vaan Suomen Adventtikirkon. Tuollainen kapinamieli on sotaa Jumala vastaan. Voit lukea pentateukista, mitä Jumala teki niille, jotka noin toimivat.

        matkaa....kyllä Raamattu kehoittaa olemaan uskollinen Sanalle...ei organisaatiolle?


      • Jumalan asettamaa
        ja jatkakaa kirjoitti:

        matkaa....kyllä Raamattu kehoittaa olemaan uskollinen Sanalle...ei organisaatiolle?

        seurakuntaa vastaan eivät ole Sanan puolella, vaan Sanaa vastaan.


    • ylifariseus

      ovat ruhjoneet kirkon perustuksen hajalleen, eikä sitä enää korjatuksi saa.

      Sananvapaus Adventistien lehdistä on kadonnut ja vain harvojen vallanpitäjien kommentit tulevat näkyviin, ja he ovat eksyttäneet kansan vallan-alaisuuden perustalta.

      He ovat enemmän väärässä kuin katolinen kirkko hyväksyessään naispappeuden, jotka ovat saaneet kirkon konkurssin partaalle, sekä hengellisesti, että rahallisesti.

      Hengellinen julistus siirtyy maallikoille, jotka saavat äänensä esille paremmin internetissä kuin seurakunnan välityksellä, sillä sanan vapaus on kalliimpia aarteita, joita kristikunta voi tarjota uskovilleen.

      Ekumeeninen kehitys on vienyt harhaan, ja portto-kirkon ääni vaikuttaa pääkonfferenssin päätöksiin asti.
      Ei ole ihme jos väki vähenee, ja Alttaristakin on tehty puhujan pöytä, eikä osata erottaa mikä ero on ehtoollisella ja vanhan-liiton uhripalveluksella. Ennen Alttarilla uhrattiin eläimiä sovitukseksi ja nyt ehtoollisella on sama tarkoitus täyttyneessä muodossaan.
      Miksi siis heittää Alttaria menemään, ja samalla lauleskella "Onko kaikkesi viety jo Alttarille" .

      Näin siinä käy kun poistetaan sanan vapaus, ja annetaan naispappien hääriä Alttarin takana, joka on kuulema puhujan pöytä.

      Tulisi seurata isomman kirkon tapoja tässäkin asiassa, ja pyhittää ehtoollinen Alttarilla, eikä jossakin puhujan pöydällä, sillä se on Pyhä ateria, täytetyn uhrin vuoksi.

      Kirkkoa ei voi uudistaa, ellei vallan-alaisuuden perusteita saateta ennalleen.

      Todelliset Adventistit ovat Keritin purolla, pieninä joukkoina.

      • Julistivat ilosanomaa

        En usko palkkapappeuden olevan UT:n mukainen, uskon sen olevan VT:n ja Leeviläisen pappeuden mukainen järjestelmä, jolle ei sen kummemmin Jeesus eikä UT:n ja Uuden kirkon organisoija Paavali anna tunnustustaan.

        Jeesus ja Paavali puuseppänä ja teltantekijänä sekä maallikkosaarnaajina antoi aivan toisenlaisen mallin kuin monissa kirkoissa ja lahkoissa on, se on siis maallikkopappeus eli apostolinen seurakuntamalli.

        Tätä toteuttavat ainoastaan muutamat pienet lahkot Suomessa ja suurin niistä on Jehovan Todistajien kristillinen raamatulliseen monoteismiin perustuva yhteisö. Jeesus on siellä Kuningasten Kuningas ja herrain Herra; Vapahtaja ja Messias, kuten Raamattu oikein opettaakin.

        Matteus kuvaa luvuissaan 24 ja 25 miten moni kristityksi itseään tituleeraava väärämielinen ja epärehellinen tulee menemään kadotukseen kolminaisuusoppeineen ja muine pakanallisine taipumuksineen.

        On muistettava että mm. Aikakirjat todistavat, että juudaslaiset ja israelilaiset muut heimot joutuivat Babyloniaan syntiensä ja rikkomustensa takia ja he omaksuivat siellä vääriä jumalia ja tapoja itselleen tuhoksi, kuten kolminaisuuden jne.

        On mentävä asioissa syvemmälle, jotta oppii näkemään myös Adventtiliikkeessä, mikä oli oikeasti Ellenin ennustus ja tulkinta Raamatun suhteen ja mikä ei. Nykyinen johto USA:ssa ei ole uskollinen Adventtiliikkeen perussanomalle taloudellisten etujen ja hyötynäkökulmien takia.

        EGW ennusti Adventtikirkon johdon luopuvan totuudesta heti hänen kuolemansa (1915) jälkeen ja niin kävikin. Adventistit mm. menivät sotaan ja Hitlerin puolelle Euroopassa. USA:ssa moni oppi on kumottu ja totuuttaan vääristellään polittisin perustein ja pastorit käyttävät valtaansa väärällä ja vastuuttomalla tavalla.

        Esim. Pohjoismaissa monista kylpylöistä ja hotelleista ja kouluista on jouduttu luopumaan , koska on liittouduttu vääärällä tavalla Valtion kanssa ja jouduttu taloudellisiin ja muihin vaikeuksiin sanoman yms. suhteen.

        Jumala rankaisee tällä hetkellä Adventtikansaa voimakkaalla opetuksella...kuten Hän teki VT:n (vanhan liiton aikana ) israelilaisille?!

        Otetaanko me opiksi vai ei on tulevaisuudessa olennaista?!

        Teemmekö parannuksen ja käännymme Luojan puoleen uskollisemmin...toivottavasti?!

        Josefus essealainen :)


      • jtjtjtjtjtj
        Julistivat ilosanomaa kirjoitti:

        En usko palkkapappeuden olevan UT:n mukainen, uskon sen olevan VT:n ja Leeviläisen pappeuden mukainen järjestelmä, jolle ei sen kummemmin Jeesus eikä UT:n ja Uuden kirkon organisoija Paavali anna tunnustustaan.

        Jeesus ja Paavali puuseppänä ja teltantekijänä sekä maallikkosaarnaajina antoi aivan toisenlaisen mallin kuin monissa kirkoissa ja lahkoissa on, se on siis maallikkopappeus eli apostolinen seurakuntamalli.

        Tätä toteuttavat ainoastaan muutamat pienet lahkot Suomessa ja suurin niistä on Jehovan Todistajien kristillinen raamatulliseen monoteismiin perustuva yhteisö. Jeesus on siellä Kuningasten Kuningas ja herrain Herra; Vapahtaja ja Messias, kuten Raamattu oikein opettaakin.

        Matteus kuvaa luvuissaan 24 ja 25 miten moni kristityksi itseään tituleeraava väärämielinen ja epärehellinen tulee menemään kadotukseen kolminaisuusoppeineen ja muine pakanallisine taipumuksineen.

        On muistettava että mm. Aikakirjat todistavat, että juudaslaiset ja israelilaiset muut heimot joutuivat Babyloniaan syntiensä ja rikkomustensa takia ja he omaksuivat siellä vääriä jumalia ja tapoja itselleen tuhoksi, kuten kolminaisuuden jne.

        On mentävä asioissa syvemmälle, jotta oppii näkemään myös Adventtiliikkeessä, mikä oli oikeasti Ellenin ennustus ja tulkinta Raamatun suhteen ja mikä ei. Nykyinen johto USA:ssa ei ole uskollinen Adventtiliikkeen perussanomalle taloudellisten etujen ja hyötynäkökulmien takia.

        EGW ennusti Adventtikirkon johdon luopuvan totuudesta heti hänen kuolemansa (1915) jälkeen ja niin kävikin. Adventistit mm. menivät sotaan ja Hitlerin puolelle Euroopassa. USA:ssa moni oppi on kumottu ja totuuttaan vääristellään polittisin perustein ja pastorit käyttävät valtaansa väärällä ja vastuuttomalla tavalla.

        Esim. Pohjoismaissa monista kylpylöistä ja hotelleista ja kouluista on jouduttu luopumaan , koska on liittouduttu vääärällä tavalla Valtion kanssa ja jouduttu taloudellisiin ja muihin vaikeuksiin sanoman yms. suhteen.

        Jumala rankaisee tällä hetkellä Adventtikansaa voimakkaalla opetuksella...kuten Hän teki VT:n (vanhan liiton aikana ) israelilaisille?!

        Otetaanko me opiksi vai ei on tulevaisuudessa olennaista?!

        Teemmekö parannuksen ja käännymme Luojan puoleen uskollisemmin...toivottavasti?!

        Josefus essealainen :)

        Ihannoit Jehovan-todistajia.
        Siellä on heidän poppoonsa ja heidän näköisensä.
        Mitäpä sitä muuta rakentamaan, kuin menee sinne on onnellinen. En usko, että adventisti luopuu Jeesuksen Jumaluudesta, eli Hän on yksi, Isä, Poika ja Pyhä Henki = Jumala.
        Hän on, ja minun ei tarvitse enempiä Jumalasta selittää. Ainut mitä minun sanoma kuuluu olla, että Hän on Lunastaja, ovi, jonka kautta kulkemalla pelastuu. Jehovan todistajat eivät tunnusta Jeesuksen Jumaluutta, näin olen ymmärtänyt.


      • enemminkin laiskat miehet?

        Adventtiseurakuntaa, kuten muitakin seurakuntia pitävät pystyssä taloudellisesti ja toiminnallisesti lähinnä naiset....miesten tulisi laskeutua korkeilta korokkeiltaan ja teoreettisista hapatuksistaan toteuttamaan kristillisyyttä käytännössä Jeesuksen mallin mukaisesti?!

        Adventtiseurakunnan ongelma ei ole sen naispappeuskysymys, kuten ei luterilaisuudenkaan, pikemminkin sen huono organisaatiokyky ja miesten ja maallikoiden passiivisuus käytännön työssä..?!

        kykenemättömät ja valtaa hamuavat miehet ovat olleet suureksi onnettomuudeksi kristilliselle seurakunnille kautta se koko historian ajan...usko on perustunut enemmän puhumiselle kuin tekemiselle?!

        Siihen on tultava suuri muutos! :)

        Monet naiset ovat olleet esimerkillisiä uskon teoissa ja toiminnoissa...tosin papiksi koulutetut naiset ovat omaksuneet saman teoreettisen vallankäytön ja he ovat usein huonoja esimerkkejä ja siten saavat huonosti mukaan innostuneita maallikoita, jotka ovat passivoituneet Ilmestyskirjan vertauksessa Laodikean seurakunnan ylpeyden ja sokeuden sekä penseyden tasolle ..?!

        Tähän ei tule tyytyä ja sitä hyväksyä sellaisenaan...enkeliä pyydettiin varoittamaan siitä ja seurakuntaa kehoitettiin parannuksiin perisynneistään?!

        Miten on...osaako nais- ja miespastorit seurakunnissa katsoa peiliin ja tehdä parannusta?!

        Vai onko maallikoiden otettava vetovastuu ja osoitettava heille ulko-ovea?!

        Jahve johdattakoon meitä tekemään oikeita johtopäätöksiä ja tekoja. :)


      • jättää adventtikirkon

        ja mennä muualle.


      • srk.n johdossa?
        jättää adventtikirkon kirjoitti:

        ja mennä muualle.

        Jopa lääkärit ja pastorit tekivät niinkuin NAINEN sanoi ja kirjoitti---miksi Adventtiseurakunta ei ole tässä asiassa johdonmukainen?!

        Olet outo ..ehdotat eroamaan seurakunnasta, jos sanon ettei miehellä ole etuoikeutta olla naisen edellä lähetystyössä?

        Opetusta annetaan lastenluokilla...miksi ei sitten aikuisille? Tämä on yhtä tekopyhää Raamatun tulkintaa kuin Ev.Lut. seurakunnassa joillakin?

        Naisella ei kuulemma saa olla opetusvirkaa seurtakunnassa--lapsia ja nuoria saa opettaa --- mutta saarnatuoli kirkossa on liian korkea ja pyhä naisille?

        Monen miehen soisi laskeutuvan palvelemaan nuoria ja lapsia jotta oppisivat olemaan aikuistenkin kanssa?

        Jeesus sanoi; "Lasten kaltaisten on taivasten valtakunta!"

        Et kai aja miehiä tällä puheella ja ajatuksella väärään vallankäyttöön ja Tuonelaansa?

        Minusta ei ole miestä eikä naista Kristuksessa, että heitä eri tavalla seurakunnissa kohdeltaisiin?!

        Nainen ei ole olemassa vain miehen kautta eikä mies naisen kautta; vaan Kristus on lunastanut molemmat palvelijoikseen?

        Palkkapappeudessa ja leeviläisessä systeemissä "Vanhan Testamentin" eli kumotun testamentin mukaan kaikki oli toisin...?!

        Oletko rehellinen itsellesi ja sanalle...Jumalalle?

        Jeesus antoi arvon naiselle---annatko sinä?


      • ylifariseus
        Julistivat ilosanomaa kirjoitti:

        En usko palkkapappeuden olevan UT:n mukainen, uskon sen olevan VT:n ja Leeviläisen pappeuden mukainen järjestelmä, jolle ei sen kummemmin Jeesus eikä UT:n ja Uuden kirkon organisoija Paavali anna tunnustustaan.

        Jeesus ja Paavali puuseppänä ja teltantekijänä sekä maallikkosaarnaajina antoi aivan toisenlaisen mallin kuin monissa kirkoissa ja lahkoissa on, se on siis maallikkopappeus eli apostolinen seurakuntamalli.

        Tätä toteuttavat ainoastaan muutamat pienet lahkot Suomessa ja suurin niistä on Jehovan Todistajien kristillinen raamatulliseen monoteismiin perustuva yhteisö. Jeesus on siellä Kuningasten Kuningas ja herrain Herra; Vapahtaja ja Messias, kuten Raamattu oikein opettaakin.

        Matteus kuvaa luvuissaan 24 ja 25 miten moni kristityksi itseään tituleeraava väärämielinen ja epärehellinen tulee menemään kadotukseen kolminaisuusoppeineen ja muine pakanallisine taipumuksineen.

        On muistettava että mm. Aikakirjat todistavat, että juudaslaiset ja israelilaiset muut heimot joutuivat Babyloniaan syntiensä ja rikkomustensa takia ja he omaksuivat siellä vääriä jumalia ja tapoja itselleen tuhoksi, kuten kolminaisuuden jne.

        On mentävä asioissa syvemmälle, jotta oppii näkemään myös Adventtiliikkeessä, mikä oli oikeasti Ellenin ennustus ja tulkinta Raamatun suhteen ja mikä ei. Nykyinen johto USA:ssa ei ole uskollinen Adventtiliikkeen perussanomalle taloudellisten etujen ja hyötynäkökulmien takia.

        EGW ennusti Adventtikirkon johdon luopuvan totuudesta heti hänen kuolemansa (1915) jälkeen ja niin kävikin. Adventistit mm. menivät sotaan ja Hitlerin puolelle Euroopassa. USA:ssa moni oppi on kumottu ja totuuttaan vääristellään polittisin perustein ja pastorit käyttävät valtaansa väärällä ja vastuuttomalla tavalla.

        Esim. Pohjoismaissa monista kylpylöistä ja hotelleista ja kouluista on jouduttu luopumaan , koska on liittouduttu vääärällä tavalla Valtion kanssa ja jouduttu taloudellisiin ja muihin vaikeuksiin sanoman yms. suhteen.

        Jumala rankaisee tällä hetkellä Adventtikansaa voimakkaalla opetuksella...kuten Hän teki VT:n (vanhan liiton aikana ) israelilaisille?!

        Otetaanko me opiksi vai ei on tulevaisuudessa olennaista?!

        Teemmekö parannuksen ja käännymme Luojan puoleen uskollisemmin...toivottavasti?!

        Josefus essealainen :)

        mutta, naiset ylösnousemuksen haudalla, ei tee heistä naispappeja, vaan todistajia Jeesuksen ylösnousemisesta.

        Se mikä muuttui vanhan-liiton pappeudesta, uuden-liiton pappeuteen oli siinä, että sukuperäinen Leeviläinen pappeus poistui uuden-liiton tieltä sukuperäisenä pappeuden valintana, sillä pappeus kuului vain miehille, eikä siihen naisilla ollut osuutta.

        Uudessa-liitossa Leeviläinen pappi saattoi tultuaan kristityksi alkaa julistamaan sanomaa Kristuksesta sen uudessa merkityksessä.

        Näin ollen pappeuden perusteet eivät ole muuttuneet miksikään, koska alkuaikoina ei ollut naispappeja, eikä tule olemaan myöhemminkään.

        Tuntuu ihmeelliselle, ettei ole löytynyt niin viisasta miestä, joka 2000 vuoteen ei olisi ymmärtänyt, että naisillakin on oikeus pappeuteen, eikä Paavalikaan olisi sitä ymmärtänyt.

        Ei Jeesus tullut profeettojakaan kumoamaan, saati sitten pappeja, jotka ovat julistaneet uhrattavasta Messiaasta alusta asti.

        Todistajain tehtävä on pienillä lapsillakin, ei siinä tarvitse muutella pappeuden perusteita, sillä ne jatkuvat ylimmäisen papin osalta taivaallisessakin temppelissä.

        Ei Jeesus myöskään valinnut nais-apostoleita, sillä Hän pitäytyi siihen uskoon joka on isiltä peritty, ja on Jumalan tahto vallan-alaisuudessa.


      • näet
        srk.n johdossa? kirjoitti:

        Jopa lääkärit ja pastorit tekivät niinkuin NAINEN sanoi ja kirjoitti---miksi Adventtiseurakunta ei ole tässä asiassa johdonmukainen?!

        Olet outo ..ehdotat eroamaan seurakunnasta, jos sanon ettei miehellä ole etuoikeutta olla naisen edellä lähetystyössä?

        Opetusta annetaan lastenluokilla...miksi ei sitten aikuisille? Tämä on yhtä tekopyhää Raamatun tulkintaa kuin Ev.Lut. seurakunnassa joillakin?

        Naisella ei kuulemma saa olla opetusvirkaa seurtakunnassa--lapsia ja nuoria saa opettaa --- mutta saarnatuoli kirkossa on liian korkea ja pyhä naisille?

        Monen miehen soisi laskeutuvan palvelemaan nuoria ja lapsia jotta oppisivat olemaan aikuistenkin kanssa?

        Jeesus sanoi; "Lasten kaltaisten on taivasten valtakunta!"

        Et kai aja miehiä tällä puheella ja ajatuksella väärään vallankäyttöön ja Tuonelaansa?

        Minusta ei ole miestä eikä naista Kristuksessa, että heitä eri tavalla seurakunnissa kohdeltaisiin?!

        Nainen ei ole olemassa vain miehen kautta eikä mies naisen kautta; vaan Kristus on lunastanut molemmat palvelijoikseen?

        Palkkapappeudessa ja leeviläisessä systeemissä "Vanhan Testamentin" eli kumotun testamentin mukaan kaikki oli toisin...?!

        Oletko rehellinen itsellesi ja sanalle...Jumalalle?

        Jeesus antoi arvon naiselle---annatko sinä?

        Silloin ei ole eroa miehellä ja naisella, jos he ovat tottelemattomia!
        Ja hän, joka hyväksyy naisen papiksi, on tehnyt itsensä naisen asemaan ja epäkelvoksi opettajaksi.
        Eesau luopui hernekeitosta esikoisuudestaan, ja niin ovat teneet monet miehetkin hyväksyessään naisen opetuksen arvovallan samaksi miehen kanssa.
        Adventismi on sen lankeemuksen tehnyt, eikä voi sitä pestä pois.
        Vain nimenmuutos on ainoa tie samalla hyljäten kaikki EGWn auktoritteetista.


      • naispastoriudenkin
        srk.n johdossa? kirjoitti:

        Jopa lääkärit ja pastorit tekivät niinkuin NAINEN sanoi ja kirjoitti---miksi Adventtiseurakunta ei ole tässä asiassa johdonmukainen?!

        Olet outo ..ehdotat eroamaan seurakunnasta, jos sanon ettei miehellä ole etuoikeutta olla naisen edellä lähetystyössä?

        Opetusta annetaan lastenluokilla...miksi ei sitten aikuisille? Tämä on yhtä tekopyhää Raamatun tulkintaa kuin Ev.Lut. seurakunnassa joillakin?

        Naisella ei kuulemma saa olla opetusvirkaa seurtakunnassa--lapsia ja nuoria saa opettaa --- mutta saarnatuoli kirkossa on liian korkea ja pyhä naisille?

        Monen miehen soisi laskeutuvan palvelemaan nuoria ja lapsia jotta oppisivat olemaan aikuistenkin kanssa?

        Jeesus sanoi; "Lasten kaltaisten on taivasten valtakunta!"

        Et kai aja miehiä tällä puheella ja ajatuksella väärään vallankäyttöön ja Tuonelaansa?

        Minusta ei ole miestä eikä naista Kristuksessa, että heitä eri tavalla seurakunnissa kohdeltaisiin?!

        Nainen ei ole olemassa vain miehen kautta eikä mies naisen kautta; vaan Kristus on lunastanut molemmat palvelijoikseen?

        Palkkapappeudessa ja leeviläisessä systeemissä "Vanhan Testamentin" eli kumotun testamentin mukaan kaikki oli toisin...?!

        Oletko rehellinen itsellesi ja sanalle...Jumalalle?

        Jeesus antoi arvon naiselle---annatko sinä?

        joten se siitä.


      • virsi...
        naispastoriudenkin kirjoitti:

        joten se siitä.

        Kaunis, voit eksyä syvemmällekkin, sinä hyväksyt, mutta Jumala ei.


      • ylifariseus
        jättää adventtikirkon kirjoitti:

        ja mennä muualle.

        On siellä muualla ?.


      • niinkuin yhdelle
        jättää adventtikirkon kirjoitti:

        ja mennä muualle.

        naiselle hän haki oikeaa ja puhdasta seurakuntaa jossa ei olisi vikoja niinkuin hänen entisessä seurakunnassa, ja löysikin puhtaan seurakunnan mutta kun hän sinne liittyi, niin se seurakunta ei ollut enää senjälkeen puhdas.

        Eiköhän se siskot ja veljet olisi parempi hakea sitä vikaa, sieltä omasta sydämmestä, niin ehkä se seurakuntakin näyttäisi sitten paremmalta.
        En kuulu suomalaiseen seurakuntaan, mutta minulla on oikein lämminhenkinen seurakunta, mutta en mene sieltä vikoja hakemaankaan vaan kuuntelemaan Jumalan sanaa,eikös seurakunta sitä varten ole perustettukin.


      • ZzzzZzz
        niinkuin yhdelle kirjoitti:

        naiselle hän haki oikeaa ja puhdasta seurakuntaa jossa ei olisi vikoja niinkuin hänen entisessä seurakunnassa, ja löysikin puhtaan seurakunnan mutta kun hän sinne liittyi, niin se seurakunta ei ollut enää senjälkeen puhdas.

        Eiköhän se siskot ja veljet olisi parempi hakea sitä vikaa, sieltä omasta sydämmestä, niin ehkä se seurakuntakin näyttäisi sitten paremmalta.
        En kuulu suomalaiseen seurakuntaan, mutta minulla on oikein lämminhenkinen seurakunta, mutta en mene sieltä vikoja hakemaankaan vaan kuuntelemaan Jumalan sanaa,eikös seurakunta sitä varten ole perustettukin.

        Aivan kuin olisit mennyt sinne kirkkoosi; uunin pankolle lepäilemään/nukkumaan ja hyssyttelet muita sanomalla, että älkää häiritkö tässä on niin hyvä ja lämmin makoilla, kylläpä alkaakin niin ihanasti ho ho ho nukuttamaan että... emme tahdo mitään parannuksen zzzz saarnoja zzz zzZzzz....


      • vain onko
        ZzzzZzz kirjoitti:

        Aivan kuin olisit mennyt sinne kirkkoosi; uunin pankolle lepäilemään/nukkumaan ja hyssyttelet muita sanomalla, että älkää häiritkö tässä on niin hyvä ja lämmin makoilla, kylläpä alkaakin niin ihanasti ho ho ho nukuttamaan että... emme tahdo mitään parannuksen zzzz saarnoja zzz zzZzzz....

        oman seurakunnan parjaaminen parannusta, en minä ainakaan sitä niin ajattele.


      • mutta olet
        virsi... kirjoitti:

        Kaunis, voit eksyä syvemmällekkin, sinä hyväksyt, mutta Jumala ei.

        väärässä.


      • Näin on asia
        vain onko kirjoitti:

        oman seurakunnan parjaaminen parannusta, en minä ainakaan sitä niin ajattele.

        Sinä vain otan se parjaamisena, se on NUHTELUA; tee PARRANNUS/KÄÄNTYMYS pois kaikesta mikä ei ole Raamatunuskomme mukaista!


      • tielle olet
        näet kirjoitti:

        Silloin ei ole eroa miehellä ja naisella, jos he ovat tottelemattomia!
        Ja hän, joka hyväksyy naisen papiksi, on tehnyt itsensä naisen asemaan ja epäkelvoksi opettajaksi.
        Eesau luopui hernekeitosta esikoisuudestaan, ja niin ovat teneet monet miehetkin hyväksyessään naisen opetuksen arvovallan samaksi miehen kanssa.
        Adventismi on sen lankeemuksen tehnyt, eikä voi sitä pestä pois.
        Vain nimenmuutos on ainoa tie samalla hyljäten kaikki EGWn auktoritteetista.

        lähtenyt, niin mene saman tien kokonaan pois.


      • seurakunta
        Näin on asia kirjoitti:

        Sinä vain otan se parjaamisena, se on NUHTELUA; tee PARRANNUS/KÄÄNTYMYS pois kaikesta mikä ei ole Raamatunuskomme mukaista!

        asiat eivät kuulu tällä palstalle revittäväksi, ne pitäisi selvittää muualla mutta ei täällä, eikö adventisteja ole jo revitty tarpeeksi täällä, vielläkö haluatte lisää selkäänne.


      • eepu* Apt.2:38
        seurakunta kirjoitti:

        asiat eivät kuulu tällä palstalle revittäväksi, ne pitäisi selvittää muualla mutta ei täällä, eikö adventisteja ole jo revitty tarpeeksi täällä, vielläkö haluatte lisää selkäänne.

        Muuallako? Eihän ne rupea selvittämään/muuttamaan oppejansa, ovat lyöneet siltä osin luukut kiinni?! Täällä ne on nyt selvitettävä ja joukot kasattava viimeiseen taistoon!!!


      • ylifariseus
        eepu* Apt.2:38 kirjoitti:

        Muuallako? Eihän ne rupea selvittämään/muuttamaan oppejansa, ovat lyöneet siltä osin luukut kiinni?! Täällä ne on nyt selvitettävä ja joukot kasattava viimeiseen taistoon!!!

        Osuit naulan kantaan.
        Internetissä on sellainen luukku, etteivät papittaret pysty siihen vaikuttamaan, vaan totuus tulee esiin katsottuna molemmilta puolilta asiaa. Näin toimii sananvapaus.


      • ylifariseus
        niinkuin yhdelle kirjoitti:

        naiselle hän haki oikeaa ja puhdasta seurakuntaa jossa ei olisi vikoja niinkuin hänen entisessä seurakunnassa, ja löysikin puhtaan seurakunnan mutta kun hän sinne liittyi, niin se seurakunta ei ollut enää senjälkeen puhdas.

        Eiköhän se siskot ja veljet olisi parempi hakea sitä vikaa, sieltä omasta sydämmestä, niin ehkä se seurakuntakin näyttäisi sitten paremmalta.
        En kuulu suomalaiseen seurakuntaan, mutta minulla on oikein lämminhenkinen seurakunta, mutta en mene sieltä vikoja hakemaankaan vaan kuuntelemaan Jumalan sanaa,eikös seurakunta sitä varten ole perustettukin.

        Jumalan sanalle, eikä Jumalan sanasta poikkeaville opetuksille.
        Raamattu ei pitäisi paikkaansa ellei näin olisi käynyt, ja sinäkö pönkittäisit Raamatun vastaista opetusta. Ei kannattaisi pitää käärmettä povessaan.


      • anna tukea
        mutta olet kirjoitti:

        väärässä.

        Sinun ajatuksillesi, ja Raamattukin on eri mieltä kanssasi suhtautumisesta totuuteen.


      • epäjärjestyksen
        enemminkin laiskat miehet? kirjoitti:

        Adventtiseurakuntaa, kuten muitakin seurakuntia pitävät pystyssä taloudellisesti ja toiminnallisesti lähinnä naiset....miesten tulisi laskeutua korkeilta korokkeiltaan ja teoreettisista hapatuksistaan toteuttamaan kristillisyyttä käytännössä Jeesuksen mallin mukaisesti?!

        Adventtiseurakunnan ongelma ei ole sen naispappeuskysymys, kuten ei luterilaisuudenkaan, pikemminkin sen huono organisaatiokyky ja miesten ja maallikoiden passiivisuus käytännön työssä..?!

        kykenemättömät ja valtaa hamuavat miehet ovat olleet suureksi onnettomuudeksi kristilliselle seurakunnille kautta se koko historian ajan...usko on perustunut enemmän puhumiselle kuin tekemiselle?!

        Siihen on tultava suuri muutos! :)

        Monet naiset ovat olleet esimerkillisiä uskon teoissa ja toiminnoissa...tosin papiksi koulutetut naiset ovat omaksuneet saman teoreettisen vallankäytön ja he ovat usein huonoja esimerkkejä ja siten saavat huonosti mukaan innostuneita maallikoita, jotka ovat passivoituneet Ilmestyskirjan vertauksessa Laodikean seurakunnan ylpeyden ja sokeuden sekä penseyden tasolle ..?!

        Tähän ei tule tyytyä ja sitä hyväksyä sellaisenaan...enkeliä pyydettiin varoittamaan siitä ja seurakuntaa kehoitettiin parannuksiin perisynneistään?!

        Miten on...osaako nais- ja miespastorit seurakunnissa katsoa peiliin ja tehdä parannusta?!

        Vai onko maallikoiden otettava vetovastuu ja osoitettava heille ulko-ovea?!

        Jahve johdattakoon meitä tekemään oikeita johtopäätöksiä ja tekoja. :)

        Jumala, vaan järjestyksen Jumala.

        Naiset ovat saaneet epäsopua ja epäjärjestystä aikaan, se tässä on vuosien varrella tullut huomattua vuodesta 1986 lähtien, kun ensimmäiset naispapit vihittiin virkaansa.


      • eepu* Apt.2:38
        ylifariseus kirjoitti:

        Osuit naulan kantaan.
        Internetissä on sellainen luukku, etteivät papittaret pysty siihen vaikuttamaan, vaan totuus tulee esiin katsottuna molemmilta puolilta asiaa. Näin toimii sananvapaus.

        Olen tosissani yrittänyt heidän kanssaan keskustella vuosikausia, - tuloksetta?!
        Nyt alkaa siis olla jo korkea aika muutokselle/uskonpuhdistukselle!


      • ovat pahempia
        epäjärjestyksen kirjoitti:

        Jumala, vaan järjestyksen Jumala.

        Naiset ovat saaneet epäsopua ja epäjärjestystä aikaan, se tässä on vuosien varrella tullut huomattua vuodesta 1986 lähtien, kun ensimmäiset naispapit vihittiin virkaansa.

        häiriköitä kuin naiset kuunaan.

        mies


      • eipä hetkauta
        anna tukea kirjoitti:

        Sinun ajatuksillesi, ja Raamattukin on eri mieltä kanssasi suhtautumisesta totuuteen.

        nuo väitteesi yhtään.


      • naisissa...
        ovat pahempia kirjoitti:

        häiriköitä kuin naiset kuunaan.

        mies

        Julumuutta riittää, näyttävät kynsin hampain pitävän papinpaikoistaan kiinni, eivät osaa edes hävetä.


      • täällä...
        eipä hetkauta kirjoitti:

        nuo väitteesi yhtään.

        ei hetkauta mihinkään suuntaan sinun väitteesi.


      • Niinkö?
        mutta olet kirjoitti:

        väärässä.

        Eedenissä nainen petti miehen ja aina tähän asti nainen hamuaa valtaa mieheensä...mutta tulee jäämään kakkoseksi...?

        Mies on perheen pää...ja nainen niskan päälle aina yrittää, kuri ja järjestys pitää olla niin perheessä kuin seurakunnassa. Lapset oppivat kapinoimaan isää ja Jumalaa vastaan, jos äiti kapinoi....?


        Jeesus antoi naiselle arvoa, mutta ei antanut yliotetta...?


      • tosiasioihin perustuvaa
        vain onko kirjoitti:

        oman seurakunnan parjaaminen parannusta, en minä ainakaan sitä niin ajattele.

        rehellistä ja rakentavaa kritiikkiä, jotta Adventtikansa pelastuisi ja olisi enemmän uskottava sanomassaan?


      • menettäneet..
        Niinkö? kirjoitti:

        Eedenissä nainen petti miehen ja aina tähän asti nainen hamuaa valtaa mieheensä...mutta tulee jäämään kakkoseksi...?

        Mies on perheen pää...ja nainen niskan päälle aina yrittää, kuri ja järjestys pitää olla niin perheessä kuin seurakunnassa. Lapset oppivat kapinoimaan isää ja Jumalaa vastaan, jos äiti kapinoi....?


        Jeesus antoi naiselle arvoa, mutta ei antanut yliotetta...?

        Arvokkuutensa papittarina, näin se vaan on.


      • sinulla on
        ylifariseus kirjoitti:

        mutta, naiset ylösnousemuksen haudalla, ei tee heistä naispappeja, vaan todistajia Jeesuksen ylösnousemisesta.

        Se mikä muuttui vanhan-liiton pappeudesta, uuden-liiton pappeuteen oli siinä, että sukuperäinen Leeviläinen pappeus poistui uuden-liiton tieltä sukuperäisenä pappeuden valintana, sillä pappeus kuului vain miehille, eikä siihen naisilla ollut osuutta.

        Uudessa-liitossa Leeviläinen pappi saattoi tultuaan kristityksi alkaa julistamaan sanomaa Kristuksesta sen uudessa merkityksessä.

        Näin ollen pappeuden perusteet eivät ole muuttuneet miksikään, koska alkuaikoina ei ollut naispappeja, eikä tule olemaan myöhemminkään.

        Tuntuu ihmeelliselle, ettei ole löytynyt niin viisasta miestä, joka 2000 vuoteen ei olisi ymmärtänyt, että naisillakin on oikeus pappeuteen, eikä Paavalikaan olisi sitä ymmärtänyt.

        Ei Jeesus tullut profeettojakaan kumoamaan, saati sitten pappeja, jotka ovat julistaneet uhrattavasta Messiaasta alusta asti.

        Todistajain tehtävä on pienillä lapsillakin, ei siinä tarvitse muutella pappeuden perusteita, sillä ne jatkuvat ylimmäisen papin osalta taivaallisessakin temppelissä.

        Ei Jeesus myöskään valinnut nais-apostoleita, sillä Hän pitäytyi siihen uskoon joka on isiltä peritty, ja on Jumalan tahto vallan-alaisuudessa.

        oikosulku aivoissa, eikä tavanomainen viestintä toimi! Voisitko myöntää rajoittuneisuutesi ja jättää luonnollisen viestinnän omaavat rauhaan paatokseltasi? Uusi testamentti kertoo naisista, jotka olivat apostoleja, evankelistoja, seurakunnan johtajia, profeettoja – eli ihan kaikissa samoissa tehtävissä kuin miehetkin! Varhaiskristillisyyden piirissä naisen aktiivinen rooli seurakunnassa oli itsestään selvyys ja siitä toiminnasta on lukuisia viitteitä. Vasta myöhempien vuosisatojen aikana, valtakirkon piirissä, kun kirkosta muodostu poliittinen instituutio, naisen asemaa heikkeni ja vinoutui alkuseurakunnan ihanteesta. Tämä on historiallinen tosiasia, sopii se sitten maailmankuvaasi tai ei!


      • - on -
        naisissa... kirjoitti:

        Julumuutta riittää, näyttävät kynsin hampain pitävän papinpaikoistaan kiinni, eivät osaa edes hävetä.

        nimenomaan niitten miesten, jotka eivät ymmärrä typeryyttään! Ne miehet ovat miehisyyden häpeäpilkku, jotka katsovat olevansa eriarvoisia naiseen nähden, vastoin luomiskertomuksen opetusta (1Ms1.27).


      • - ovat -
        menettäneet.. kirjoitti:

        Arvokkuutensa papittarina, näin se vaan on.

        menettäneet kaiken kunnioituksen, jotka paasaavat sen puolesta, että miehellä pitää olla yliote naisesta! Sellaiset väitteet, että naisen sukupuolisuus on vastuussa synnistä maailmassa, on lopultakin Jumalan pilkkaa. Paavali edustaa tässä asiassa kristillistä suhtautumista vastakkaiseen sukupuoleen, kun hän opettaa synnin tulleen maailmaan Adamin, eli ihmisen valinnan kautta (Room5 luku). Silloinkin kun Paavali viittaa Eevan, hän puhuu ihmisestä. Ihminen on synnillinen, eikä naiseus ole siinä asetelmassa sen kummemmassa asemassa kuin miehisyys. Ken toisin väittää ei kunnioita Jumalan luomistyötä (1Ms1.27).


      • - olisi -
        eepu* Apt.2:38 kirjoitti:

        Olen tosissani yrittänyt heidän kanssaan keskustella vuosikausia, - tuloksetta?!
        Nyt alkaa siis olla jo korkea aika muutokselle/uskonpuhdistukselle!

        se, että vihdoinkin lopetettaisiin perusteettomat puheet sukupuolten eri rooleista Jumalan kutsumuksessa. Jumala kutsuu ihmisiä, naisia ja miehiä, sillä hän loi ihmisen kuvaksensa, kaltaisekseen (1Ms1.27).


      • - onneksemme -
        ylifariseus kirjoitti:

        Jumalan sanalle, eikä Jumalan sanasta poikkeaville opetuksille.
        Raamattu ei pitäisi paikkaansa ellei näin olisi käynyt, ja sinäkö pönkittäisit Raamatun vastaista opetusta. Ei kannattaisi pitää käärmettä povessaan.

        asia on näin! Sukupuolten syrjinnälle perustuva seurakunta ei olisi Jumalan tahdon mukainen, eikä näin ollen voisi menestyä (1Ms1.27).


      • ylifariseus
        sinulla on kirjoitti:

        oikosulku aivoissa, eikä tavanomainen viestintä toimi! Voisitko myöntää rajoittuneisuutesi ja jättää luonnollisen viestinnän omaavat rauhaan paatokseltasi? Uusi testamentti kertoo naisista, jotka olivat apostoleja, evankelistoja, seurakunnan johtajia, profeettoja – eli ihan kaikissa samoissa tehtävissä kuin miehetkin! Varhaiskristillisyyden piirissä naisen aktiivinen rooli seurakunnassa oli itsestään selvyys ja siitä toiminnasta on lukuisia viitteitä. Vasta myöhempien vuosisatojen aikana, valtakirkon piirissä, kun kirkosta muodostu poliittinen instituutio, naisen asemaa heikkeni ja vinoutui alkuseurakunnan ihanteesta. Tämä on historiallinen tosiasia, sopii se sitten maailmankuvaasi tai ei!

        ei Jeesus valinnut naisia apostoleiksi, ja mitä muuta ne apostolit olivat kuin pappeja.

        Vallan-alaisuus on se eroittava tekijä miehen ja vaimon välillä ja se sama koskee pappeuttakin.

        Jumala on Kristuksen pää, ja Kristus on seurakunnan pää, ja mies on vaimon pää.

        Tässä on rekimentti joka pitää, eikä se sinun sekoilusi totuutta muuta miksikään.

        Nais-apostolista voidaan olla eri mieltä, nimen perusteella ei voida päätellä, että kysymyksessä olisi nainen, koska samaa nimeä voivat käyttää sekä miehet, että naiset esim. Elisa, ei näillä perusteilla voi väittää Juniaa apostoliksi, sillä Jeesus valitsi 12 apostolia miehistä, eikä yhtään
        naista.
        Ja Juudaksen kohdalle apostolit saivat valita seuraajan.

        Olette täysin sekaisin, välillä sanotte, että kaikki ovat pappeja, ja samaan hengen vetoon, ettei kukaan ole pappi, ei sinusta ole minulle neuvojaksi.


      • ylifariseus
        - onneksemme - kirjoitti:

        asia on näin! Sukupuolten syrjinnälle perustuva seurakunta ei olisi Jumalan tahdon mukainen, eikä näin ollen voisi menestyä (1Ms1.27).

        Syrjivä seurakunta ei johda parempaan tulokseen kuin mihin on päästy, eli sekasortoon.

        Jumalan antama järjestys täytyy säilyttää seurakunnassa, muuten se ei ole Jumalan seurakunta.

        Siitä te olette luopuneet naispappeinenne.


      • häpeäpilkku
        - on - kirjoitti:

        nimenomaan niitten miesten, jotka eivät ymmärrä typeryyttään! Ne miehet ovat miehisyyden häpeäpilkku, jotka katsovat olevansa eriarvoisia naiseen nähden, vastoin luomiskertomuksen opetusta (1Ms1.27).

        Ovat häväisseet Johannes kastajankin, kun ovat menneet kasteita suorittamaan, voiko enää häpeällisempää olla. Kastettavat jotka ovat tämän itselleen sallineet, eivät ymmärrä uskon alkeitakaan.


      • ylifariseus
        - on - kirjoitti:

        nimenomaan niitten miesten, jotka eivät ymmärrä typeryyttään! Ne miehet ovat miehisyyden häpeäpilkku, jotka katsovat olevansa eriarvoisia naiseen nähden, vastoin luomiskertomuksen opetusta (1Ms1.27).

        Kun nainen opettaa, ja nousee miehen pään yläpuolelle.
        Häpeä se on myöskin miehille nostaa nainen itseänsä korkeampaan pappisasemaan.

        Raamattu ei tunne sanaa tasa-arvo, miehen ja naisen välillä, sillä se on Jumalan antama säädös.

        Aadam luotiin ensin ja sitten Eeva tämä on luomisen järjestys.
        Jumala on Kristuksen pää, Kristus seurakunnan pää ja mies vaimon pää, jos nouset tätä säätämystä vastaan, nouset vallan-alaisuudessa Jumalaakin vastaan.


      • se Johannes
        häpeäpilkku kirjoitti:

        Ovat häväisseet Johannes kastajankin, kun ovat menneet kasteita suorittamaan, voiko enää häpeällisempää olla. Kastettavat jotka ovat tämän itselleen sallineet, eivät ymmärrä uskon alkeitakaan.

        pään vei? Kuinka ollakaan nainen sen pään halusi?

        Voisko tästä vetää johtopäätös, että Johanneksen pään tähden naiset ovat seurakunnan päitä?


      • Mies kuitenkin
        ylifariseus kirjoitti:

        Kun nainen opettaa, ja nousee miehen pään yläpuolelle.
        Häpeä se on myöskin miehille nostaa nainen itseänsä korkeampaan pappisasemaan.

        Raamattu ei tunne sanaa tasa-arvo, miehen ja naisen välillä, sillä se on Jumalan antama säädös.

        Aadam luotiin ensin ja sitten Eeva tämä on luomisen järjestys.
        Jumala on Kristuksen pää, Kristus seurakunnan pää ja mies vaimon pää, jos nouset tätä säätämystä vastaan, nouset vallan-alaisuudessa Jumalaakin vastaan.

        tarvinnut naisen avukseen?Ilman naisten apua miehet
        eivät vieläkään pärjää, ikävä kyllä.


      • - ole -
        ylifariseus kirjoitti:

        ei Jeesus valinnut naisia apostoleiksi, ja mitä muuta ne apostolit olivat kuin pappeja.

        Vallan-alaisuus on se eroittava tekijä miehen ja vaimon välillä ja se sama koskee pappeuttakin.

        Jumala on Kristuksen pää, ja Kristus on seurakunnan pää, ja mies on vaimon pää.

        Tässä on rekimentti joka pitää, eikä se sinun sekoilusi totuutta muuta miksikään.

        Nais-apostolista voidaan olla eri mieltä, nimen perusteella ei voida päätellä, että kysymyksessä olisi nainen, koska samaa nimeä voivat käyttää sekä miehet, että naiset esim. Elisa, ei näillä perusteilla voi väittää Juniaa apostoliksi, sillä Jeesus valitsi 12 apostolia miehistä, eikä yhtään
        naista.
        Ja Juudaksen kohdalle apostolit saivat valita seuraajan.

        Olette täysin sekaisin, välillä sanotte, että kaikki ovat pappeja, ja samaan hengen vetoon, ettei kukaan ole pappi, ei sinusta ole minulle neuvojaksi.

        nainen, voihan samannimisiä miehiä olla!


      • - on -
        ylifariseus kirjoitti:

        Kun nainen opettaa, ja nousee miehen pään yläpuolelle.
        Häpeä se on myöskin miehille nostaa nainen itseänsä korkeampaan pappisasemaan.

        Raamattu ei tunne sanaa tasa-arvo, miehen ja naisen välillä, sillä se on Jumalan antama säädös.

        Aadam luotiin ensin ja sitten Eeva tämä on luomisen järjestys.
        Jumala on Kristuksen pää, Kristus seurakunnan pää ja mies vaimon pää, jos nouset tätä säätämystä vastaan, nouset vallan-alaisuudessa Jumalaakin vastaan.

        se, että on sinun kaltaisia miehiä!


      • ? ? ? ?
        ylifariseus kirjoitti:

        Syrjivä seurakunta ei johda parempaan tulokseen kuin mihin on päästy, eli sekasortoon.

        Jumalan antama järjestys täytyy säilyttää seurakunnassa, muuten se ei ole Jumalan seurakunta.

        Siitä te olette luopuneet naispappeinenne.

        ,, kun kuvittelet omien ajatustesi olevan Jumalan järjestystä!


      • ylifariseus
        ? ? ? ? kirjoitti:

        ,, kun kuvittelet omien ajatustesi olevan Jumalan järjestystä!

        on karsinut akanat pois kypsästä viljasta.

        Vallan-alaisuudesta luopuneet valhe-kristityt on tuotu valokeilaan joka paljastaa heille mikä ero on tasa-arvolla ja Jumalan määräämällä arvo-vallalla.

        Jeesus sanoo Isä on Minua suurempi, ja siitä jatkuu tie alempien arvojen suuruuksiin, se on taivaallinen arvo järjestys, joka erottaa vallantavoittelijat toisistaan.

        Monet palstalaiset paljastivat itsensä laittomuuden palvelijoiksi ja Jumalan antaman arvojärjestyksen vastustajaksi.

        Häpeä kuuluu sinulle itsellesi.


      • ylifariseus
        - on - kirjoitti:

        se, että on sinun kaltaisia miehiä!

        ei kuuntele akkojen lörpötyksiä, vaan pitää bootsit omissa jaloissaan.

        Miehen tuntee miehisyydestään, eikä akkamaisuudestaan, vain Skotti miehillä on kiltti hame päällään.
        Suomestakin löytyy kilttejä miehiä, jotka eivät osaa pitää akkoja kurissaan.


      • kannanotto
        ylifariseus kirjoitti:

        ei kuuntele akkojen lörpötyksiä, vaan pitää bootsit omissa jaloissaan.

        Miehen tuntee miehisyydestään, eikä akkamaisuudestaan, vain Skotti miehillä on kiltti hame päällään.
        Suomestakin löytyy kilttejä miehiä, jotka eivät osaa pitää akkoja kurissaan.

        kertoo pelosta ja kammosta. Vastakkaisesta sukupuolesta käytetään halventavia ilmaisuja ja oletetaan naisen tarvitsevan kaitsijaa toisin kuin mies? Miehisyyden ja ylimielisyyden välille vedetään yhtäläisyysmerkki – kaikki yhdessä herättää kysymyksen; tämäkö on kristillinen ihmiskuva?


      • - oleva -
        ylifariseus kirjoitti:

        on karsinut akanat pois kypsästä viljasta.

        Vallan-alaisuudesta luopuneet valhe-kristityt on tuotu valokeilaan joka paljastaa heille mikä ero on tasa-arvolla ja Jumalan määräämällä arvo-vallalla.

        Jeesus sanoo Isä on Minua suurempi, ja siitä jatkuu tie alempien arvojen suuruuksiin, se on taivaallinen arvo järjestys, joka erottaa vallantavoittelijat toisistaan.

        Monet palstalaiset paljastivat itsensä laittomuuden palvelijoiksi ja Jumalan antaman arvojärjestyksen vastustajaksi.

        Häpeä kuuluu sinulle itsellesi.

        vastineesi kertoo kaiken asenteistasi! Kristuksen henkeä siitä ei ole aistittavissa? Jos sitä on, se on kätketty rienaavien ilmaisujen alle.


      • ylifariseus
        - oleva - kirjoitti:

        vastineesi kertoo kaiken asenteistasi! Kristuksen henkeä siitä ei ole aistittavissa? Jos sitä on, se on kätketty rienaavien ilmaisujen alle.

        Tavalla, te kyykäärmeitten sikiöt kuka teitä on neuvonut pakenemaan tulevaista vihaa.

        Teistä on ollut aistittavissa laittomuuden ja antikristuksen henki jo pitemmän aikaa. Mitä teille enempää rakaudesta puhumaan.

        Joka on pyhä pyhittykööön edelleen, ja joka on saastainen saastukoon edelleen.

        Olette valinneet tienne.


      • saa valita
        ylifariseus kirjoitti:

        Tavalla, te kyykäärmeitten sikiöt kuka teitä on neuvonut pakenemaan tulevaista vihaa.

        Teistä on ollut aistittavissa laittomuuden ja antikristuksen henki jo pitemmän aikaa. Mitä teille enempää rakaudesta puhumaan.

        Joka on pyhä pyhittykööön edelleen, ja joka on saastainen saastukoon edelleen.

        Olette valinneet tienne.

        Kiitos Taivaan Isälle!


      • ylifariseus
        kannanotto kirjoitti:

        kertoo pelosta ja kammosta. Vastakkaisesta sukupuolesta käytetään halventavia ilmaisuja ja oletetaan naisen tarvitsevan kaitsijaa toisin kuin mies? Miehisyyden ja ylimielisyyden välille vedetään yhtäläisyysmerkki – kaikki yhdessä herättää kysymyksen; tämäkö on kristillinen ihmiskuva?

        ihmiskuva, ei miehet anna naisten hyppiä silmilleen ja päästää heitä itseänsä korkeampaan asemaan ilman valtuuksia korkeammalta taholta.

        Kiltti miehiä saakin sorsia, Amatsoni valta kuuluu historian pimeimpään hämäryyteen.

        Kyllä naisissa julumuutta piisaa, he polkevat jalkoihinsa Jumalankin antamat säädökset asemastaan.


      • . . . . . . .
        ylifariseus kirjoitti:

        ihmiskuva, ei miehet anna naisten hyppiä silmilleen ja päästää heitä itseänsä korkeampaan asemaan ilman valtuuksia korkeammalta taholta.

        Kiltti miehiä saakin sorsia, Amatsoni valta kuuluu historian pimeimpään hämäryyteen.

        Kyllä naisissa julumuutta piisaa, he polkevat jalkoihinsa Jumalankin antamat säädökset asemastaan.

        olet hoivan tarpeessa! Tämä on ystävällinen kehotus =)


      • naisen saarna
        . . . . . . . kirjoitti:

        olet hoivan tarpeessa! Tämä on ystävällinen kehotus =)

        nähdään, ei järjen häivääkään.


      • ylifariseus
        . . . . . . . kirjoitti:

        olet hoivan tarpeessa! Tämä on ystävällinen kehotus =)

        Lähde autiossa erämaassa, joka sinut löytää, ei janoa koskaan, sillä ei autiossa erämaassa kauan elä, ilman elävää vettä.

        Sinä olet elävän veden tarpeessa.


      • lähettäjäni tahto
        ylifariseus kirjoitti:

        Lähde autiossa erämaassa, joka sinut löytää, ei janoa koskaan, sillä ei autiossa erämaassa kauan elä, ilman elävää vettä.

        Sinä olet elävän veden tarpeessa.

        Elävän veden tarpeessa hyvinkin, niin kuin kaikki ihmiset -- Mutta onneksi lähteen luona ja vieläpä tuon paljon kaivatun veden tarjoajan seurassa! Eikö se ollut nainen, joka sai ensimmäisenä juoda elävän veden tarjoajan tarjoamaa vettä? Eikö se ollut nainen, josta tuli ensimmäinen evankeliumin julistaja? Eivätkö ne olleet miehiä, jotka kummeksuivat Jeesuksen avointa suhtautumista naiseen? Eivätkö ne olleet miehiä, jotka olivat sokeita Jeesuksen toiminnalle? Eikö se olut juuri naisen takia, monet uskoivat Jeesukseen? (erityisesti Joh4.4.27-30,34,39)


      • pappeja tule
        lähettäjäni tahto kirjoitti:

        Elävän veden tarpeessa hyvinkin, niin kuin kaikki ihmiset -- Mutta onneksi lähteen luona ja vieläpä tuon paljon kaivatun veden tarjoajan seurassa! Eikö se ollut nainen, joka sai ensimmäisenä juoda elävän veden tarjoajan tarjoamaa vettä? Eikö se ollut nainen, josta tuli ensimmäinen evankeliumin julistaja? Eivätkö ne olleet miehiä, jotka kummeksuivat Jeesuksen avointa suhtautumista naiseen? Eivätkö ne olleet miehiä, jotka olivat sokeita Jeesuksen toiminnalle? Eikö se olut juuri naisen takia, monet uskoivat Jeesukseen? (erityisesti Joh4.4.27-30,34,39)

        Sen perusteella, että veivät viestiä yläsnousseesta Vapahtajasta ,sen olisi voineet tehdä yhtä hyvin lapsetkin.
        Sillä ei Jumala ole epäjärjestyksen Jumala, vaan rauhan Jumala.
        Niinkuin kaikissa pyhien seurakunnisssa , olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoot alamaisia niinkuin "LAKIKIN SANOO".


      • Anonyymi
        ylifariseus kirjoitti:

        ei kuuntele akkojen lörpötyksiä, vaan pitää bootsit omissa jaloissaan.

        Miehen tuntee miehisyydestään, eikä akkamaisuudestaan, vain Skotti miehillä on kiltti hame päällään.
        Suomestakin löytyy kilttejä miehiä, jotka eivät osaa pitää akkoja kurissaan.

        Se onkin taitolaji, jota ei kaikilta miehiltä löydy.


      • Anonyymi
        ylifariseus kirjoitti:

        Kun nainen opettaa, ja nousee miehen pään yläpuolelle.
        Häpeä se on myöskin miehille nostaa nainen itseänsä korkeampaan pappisasemaan.

        Raamattu ei tunne sanaa tasa-arvo, miehen ja naisen välillä, sillä se on Jumalan antama säädös.

        Aadam luotiin ensin ja sitten Eeva tämä on luomisen järjestys.
        Jumala on Kristuksen pää, Kristus seurakunnan pää ja mies vaimon pää, jos nouset tätä säätämystä vastaan, nouset vallan-alaisuudessa Jumalaakin vastaan.

        Järkevää puhetta !


    • pian tahi kohta.

      Teillehän käy niin kuin helluntailaisille, jakaantui kahteen seurakuntaan. On vanhoilliset helluntaikansa ja uudsistusmieliset helluntaikirkolliset, vaikkakin toimivat eri paikkakunnilla osa saman katon alla.
      Tämä yksi eepu jo väsää seurakuntaa ja ehkä se tervehdyttää kun tulee aika purkaa ja rakentaa.
      Sitä se saneeraus on. Rakennus käy iälliseksi ja aika muuttuu. Reilusti uusi seurakunta heti ja terveellä pohjalla, ehkä ilman tätä keskusjohtoa.
      Neuvoa antavat veljespäivät pystyyn jne.

      Vielä tuosta vanhojen työpaikan pitämisestä.
      Ehkä vedätetään niin kauan kuin pystyssä pysyy ja aika käy ja eläkevuodet tulee täyteen, niin yhdelle kuin toiselle. Osa taitaa päästä eläkeputkeen jne... Olisiko tässä yksi syy moisiin järjestelyihin?

    • ei ole

      Jumalan suomaa valtuutusta toimia pappina/pastorina.

      Kyllä siinä rikotaan sapatin pyhyys ja kaikki, kun sinne naispapittaret alttarille astuvat!
      Näin on saastutettu kirkko, kun on sieltä pyyhkäisty pyhyys pois ja ne seuraukset näkyvät, sekasortona ym.

      Satuin kerran menemään erään eri seurakuntaan kuuluvan miehen kanssa tilaisuuteen, jossa Satu Mäkelä tuli puhumaan.

      No, lähtö sieltä tuli. Ei ystäväni jaksanut viittä minuuttia enempää kuunnella.

      Näin se tahtoo olla, kun ihminen asettuu väärälle paikalle, eikä tyydy siihen mikä olisi hänen oikea tehtävänsä ja paikkansa.

      Kaikki meidät asetetaan Jumalan tuomioistuimen eteen. "Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, minun edessäni pitää jokaisen polven notkistuman ja jokaisen kielen ylistämän Jumalaa." Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme.

      • ja mene muualle

        koska teologiasi on vinksallaan ja vastoin kirkon näkemystä asiassa.


      • perustuu
        ja mene muualle kirjoitti:

        koska teologiasi on vinksallaan ja vastoin kirkon näkemystä asiassa.

        ihan muuhun, kun kirkkoon.

        Pysyn siinä missä pysyn, ei ole minun määrättävissä!
        Totta on, että näkemykseni ovat erilaisia nykyiseen adventtikirkkoon, mutta aikaisempi adventtikirkon näkemys ei puoltanut naispapittaria.
        Tämä vitsaus on uusi n. 10-vuotta voimassa ollut Suomen adventtikirkossa.

        Eli 10-vuotisjulat ovatko jo olleet vai tulossa naispapittarille?


      • vain, että
        perustuu kirjoitti:

        ihan muuhun, kun kirkkoon.

        Pysyn siinä missä pysyn, ei ole minun määrättävissä!
        Totta on, että näkemykseni ovat erilaisia nykyiseen adventtikirkkoon, mutta aikaisempi adventtikirkon näkemys ei puoltanut naispapittaria.
        Tämä vitsaus on uusi n. 10-vuotta voimassa ollut Suomen adventtikirkossa.

        Eli 10-vuotisjulat ovatko jo olleet vai tulossa naispapittarille?

        Ellen White kirjoitti jo 1901 nämä sanat eräässä artikkelissaan:

        "It is the accompaniment of the Holy Spirit of God that prepares workers, both men and women, to become pastors to the flock of God."

        eli Jumala valitsee sekä miehiä ETTÄ naisia Jumalan lauman pastoreiksi.

        se siitä.


      • Ellen Whiten,
        vain, että kirjoitti:

        Ellen White kirjoitti jo 1901 nämä sanat eräässä artikkelissaan:

        "It is the accompaniment of the Holy Spirit of God that prepares workers, both men and women, to become pastors to the flock of God."

        eli Jumala valitsee sekä miehiä ETTÄ naisia Jumalan lauman pastoreiksi.

        se siitä.

        eikä erehtymätön. Kyllä asia on niin, että hänenkin sanonnat on raamatulla koeteltava ja tässä asiassa ei ne kestä Raamatun valossa.

        Eivätkä kestäneet hänen aikanaankaan, kun ei naispastoreita siunattu tehtävään.

        Sitä en tiedä, että missä on noin sanonut? En ole lukenut kyseistä artikkelia.


      • Herran sanansaattajan
        Ellen Whiten, kirjoitti:

        eikä erehtymätön. Kyllä asia on niin, että hänenkin sanonnat on raamatulla koeteltava ja tässä asiassa ei ne kestä Raamatun valossa.

        Eivätkä kestäneet hänen aikanaankaan, kun ei naispastoreita siunattu tehtävään.

        Sitä en tiedä, että missä on noin sanonut? En ole lukenut kyseistä artikkelia.

        artikkeli löytyy Review and Herald, tammikuu 15. 1901 numerosta. Otsikko "Canvassers as Gospel Evangelists"


      • yritätkö
        Herran sanansaattajan kirjoitti:

        artikkeli löytyy Review and Herald, tammikuu 15. 1901 numerosta. Otsikko "Canvassers as Gospel Evangelists"

        sillä itseäsi pönkittää? Sanat, jotka ei ole raamatun mukaisia ovat valhetta!

        Tämä valhe on auvennut Suomen adventtikirkolle noin 10-vuotta sitten.

        Onko naiset tämän artikkelin "Review and Herald, tammikuu 15. 1901 numerosta. Otsikko "Canvassers as Gospel Evangelistsjohdosta" päässeet papitarien vakansiin.

        Satavuotta on tarvinnut suostutella miehiä, että nyt on naisten vuoro, kun tämmöinen on artikkelissa. Raamatusta ei väliksi. Tai oikeammin on sen jälkeen vääristetty Paavalin tekstit? Vielä kamalampaa, kun Raamattua vääristetään!


      • mitään naisten
        yritätkö kirjoitti:

        sillä itseäsi pönkittää? Sanat, jotka ei ole raamatun mukaisia ovat valhetta!

        Tämä valhe on auvennut Suomen adventtikirkolle noin 10-vuotta sitten.

        Onko naiset tämän artikkelin "Review and Herald, tammikuu 15. 1901 numerosta. Otsikko "Canvassers as Gospel Evangelistsjohdosta" päässeet papitarien vakansiin.

        Satavuotta on tarvinnut suostutella miehiä, että nyt on naisten vuoro, kun tämmöinen on artikkelissa. Raamatusta ei väliksi. Tai oikeammin on sen jälkeen vääristetty Paavalin tekstit? Vielä kamalampaa, kun Raamattua vääristetään!

        pastoriutta vastaan. Korinttilaiskirjeessä hän puhuu häiriöitä aiheuttavia naisia vastaan ja Timoteuskirjeessä harhaoppisia naisia vastaan. Kumpikaan teksti ei puhu naisten pastoriutta vastaan mitenkään. Teillä on väärä, ihmistraditioon perustuva tulkinta Paavalin teksteistä.


      • puhu,
        mitään naisten kirjoitti:

        pastoriutta vastaan. Korinttilaiskirjeessä hän puhuu häiriöitä aiheuttavia naisia vastaan ja Timoteuskirjeessä harhaoppisia naisia vastaan. Kumpikaan teksti ei puhu naisten pastoriutta vastaan mitenkään. Teillä on väärä, ihmistraditioon perustuva tulkinta Paavalin teksteistä.

        kun ei Paavalin mielenkään ole juolahtanut, että naiset moiseen toimeen ryhtyisivät. Pappi ei kuvasta naista missään määrin.
        Seurakunnan kaitsijasta Paavali kyllä sanoi: Seurakunnan kaitsija olkoon yhden vaimon mies....

        Koko raamattu ei tunne naispapittaria!

        Paavali ei päästänyt naista pääkseen! Paavali hoiti sen tehtävän, joka Jumalalta oli saanut.

        Väärä tulkinta on löytynyt vasta viimeisinä aikoina, joista Raamattu puhuu luopumuksen aikaa.
        Sekasorto aikaa! Ei eroteta miestä, naisesta!


      • ylifariseus
        mitään naisten kirjoitti:

        pastoriutta vastaan. Korinttilaiskirjeessä hän puhuu häiriöitä aiheuttavia naisia vastaan ja Timoteuskirjeessä harhaoppisia naisia vastaan. Kumpikaan teksti ei puhu naisten pastoriutta vastaan mitenkään. Teillä on väärä, ihmistraditioon perustuva tulkinta Paavalin teksteistä.

        Muuta puhukkaan kuin vallan-alaisuuden perusteella, esim. Piet.1.3:1 Samoin te vaimot, olkaa alamaiset miehillenne, että nekin, jotka ehkä eivät ole sanalle kuuliaisia, vaimojen vaelluksen kautta sanoittakin voitettaisiin.

        Moos.2.19:6 sanotaan: ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa. Sano nämä Israelilaisille.
        Samanlainen sisältö löytyy myöskin Piet.1.2:9 koskien pappeutta ja Israelin kansallisuutta. Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa jne. Tässä jakeessa Pietari puhuu pakanoille eroituksena juutalaisista jotka hylkäsivät Jeesuksen, eikä suinkaan puhunut naispappeuden puolesta, vaan käyttää samoja lausemuotoja kuin Moos.2.19:6 .Kysymys ei ole naispappeudesta, sillä pappeuden perusteet eivät ole muuttuneet, muutenkuin sukuperäisyyden osalta Leeviläisestä pappeudesta, mutta ei sukupuolesta, sillä heitä ei ole olut, eikä tule olemaankaan pappeina.


      • mikä oli häiriötä?
        mitään naisten kirjoitti:

        pastoriutta vastaan. Korinttilaiskirjeessä hän puhuu häiriöitä aiheuttavia naisia vastaan ja Timoteuskirjeessä harhaoppisia naisia vastaan. Kumpikaan teksti ei puhu naisten pastoriutta vastaan mitenkään. Teillä on väärä, ihmistraditioon perustuva tulkinta Paavalin teksteistä.

        Naisen asettuminen opettamaan oli häiriötä.
        Paavali osoittaa puheensa veljille,
        ja siihenkin oli sama peruste kuin opetusasemaankin.
        Vastuu perheessä ja seurakunnassa
        on miehen jos ei seurakunta koostu kokonaan naisista.
        Miehillä ei ole vähäisintäkään
        syytä tinkiä tuossa asiassa.
        En minä ainakaan ole sellaiseen velvoitettu.


      • jos pätevää
        ylifariseus kirjoitti:

        Muuta puhukkaan kuin vallan-alaisuuden perusteella, esim. Piet.1.3:1 Samoin te vaimot, olkaa alamaiset miehillenne, että nekin, jotka ehkä eivät ole sanalle kuuliaisia, vaimojen vaelluksen kautta sanoittakin voitettaisiin.

        Moos.2.19:6 sanotaan: ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa. Sano nämä Israelilaisille.
        Samanlainen sisältö löytyy myöskin Piet.1.2:9 koskien pappeutta ja Israelin kansallisuutta. Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa jne. Tässä jakeessa Pietari puhuu pakanoille eroituksena juutalaisista jotka hylkäsivät Jeesuksen, eikä suinkaan puhunut naispappeuden puolesta, vaan käyttää samoja lausemuotoja kuin Moos.2.19:6 .Kysymys ei ole naispappeudesta, sillä pappeuden perusteet eivät ole muuttuneet, muutenkuin sukuperäisyyden osalta Leeviläisestä pappeudesta, mutta ei sukupuolesta, sillä heitä ei ole olut, eikä tule olemaankaan pappeina.

        Jos naisen aseman yhdenvertaisuus on pätevää, se on sitten samoin perustein tukea homoliitoille.
        Jos Kristuksessa ei ole miehiä eikä naisia ei voi saman sukupuolen liittojakaan tuomita sukupuoliperusteella.
        Se on mahdoton jo ajatuksena.


      • erottaa adv. srk:sta?
        vain, että kirjoitti:

        Ellen White kirjoitti jo 1901 nämä sanat eräässä artikkelissaan:

        "It is the accompaniment of the Holy Spirit of God that prepares workers, both men and women, to become pastors to the flock of God."

        eli Jumala valitsee sekä miehiä ETTÄ naisia Jumalan lauman pastoreiksi.

        se siitä.

        Joka ei tätä lausuntoa hyväksy?

        Ilmeisesti.


      • Pyhä pappissuku?
        ylifariseus kirjoitti:

        Muuta puhukkaan kuin vallan-alaisuuden perusteella, esim. Piet.1.3:1 Samoin te vaimot, olkaa alamaiset miehillenne, että nekin, jotka ehkä eivät ole sanalle kuuliaisia, vaimojen vaelluksen kautta sanoittakin voitettaisiin.

        Moos.2.19:6 sanotaan: ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa. Sano nämä Israelilaisille.
        Samanlainen sisältö löytyy myöskin Piet.1.2:9 koskien pappeutta ja Israelin kansallisuutta. Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa jne. Tässä jakeessa Pietari puhuu pakanoille eroituksena juutalaisista jotka hylkäsivät Jeesuksen, eikä suinkaan puhunut naispappeuden puolesta, vaan käyttää samoja lausemuotoja kuin Moos.2.19:6 .Kysymys ei ole naispappeudesta, sillä pappeuden perusteet eivät ole muuttuneet, muutenkuin sukuperäisyyden osalta Leeviläisestä pappeudesta, mutta ei sukupuolesta, sillä heitä ei ole olut, eikä tule olemaankaan pappeina.

        Efesolaiskirjekään ei mene näin pitkälle vaikka sanookin uskovaisistaan, että heistä on tullut pakanoita pahempia ja Herran hylkäämiä kurjimuksia...

        Kyllä se pappissuku ja kuninkaalliset taitavat löytyä aivan eri suunnalta..?


      • miespappejakaan
        puhu, kirjoitti:

        kun ei Paavalin mielenkään ole juolahtanut, että naiset moiseen toimeen ryhtyisivät. Pappi ei kuvasta naista missään määrin.
        Seurakunnan kaitsijasta Paavali kyllä sanoi: Seurakunnan kaitsija olkoon yhden vaimon mies....

        Koko raamattu ei tunne naispapittaria!

        Paavali ei päästänyt naista pääkseen! Paavali hoiti sen tehtävän, joka Jumalalta oli saanut.

        Väärä tulkinta on löytynyt vasta viimeisinä aikoina, joista Raamattu puhuu luopumuksen aikaa.
        Sekasorto aikaa! Ei eroteta miestä, naisesta!

        teillä on katolinen pappisoppi koko ajan.


      • Raamattu
        miespappejakaan kirjoitti:

        teillä on katolinen pappisoppi koko ajan.

        katollisista papeista?

        Pappeus ei ole kadonnut. Pappeja/pasotoreita on kirkkot pullollaan. Niitä näkee ihan tänäkin päivänä. Ihan uuden liiton aikana, jonka ylipappi on Jeesus itse.

        Naispastoreita ei ole eikä tule? He ovat niitä laittomia pappeja, jotka ovat itsensä korottaneet siihen asemaan. Raamatusta et löydä mitään puolustusta naispartoreista.


        Jeesus on ylimäinen pappi iankaikkisesti, aina.


        20 Ja niinkuin tämä ei tapahtunut ilman valan vannomista-nuo taas ovat papeiksi tulleet ilman heistä vannottua valaa,
        21 mutta tämä hänestä vannotulla valalla, sen asettamana, joka hänelle sanoi: "Herra on vannonut eikä ole katuva: 'Sinä olet pappi iankaikkisesti'"


      • - oli -

        Jumalan sanan välittäjän viesti niin kohti käypää, että ei kestänyt kuulla vaan piti synnintuskissa paeta paikalta?


      • - johtaa -
        ylifariseus kirjoitti:

        Muuta puhukkaan kuin vallan-alaisuuden perusteella, esim. Piet.1.3:1 Samoin te vaimot, olkaa alamaiset miehillenne, että nekin, jotka ehkä eivät ole sanalle kuuliaisia, vaimojen vaelluksen kautta sanoittakin voitettaisiin.

        Moos.2.19:6 sanotaan: ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa. Sano nämä Israelilaisille.
        Samanlainen sisältö löytyy myöskin Piet.1.2:9 koskien pappeutta ja Israelin kansallisuutta. Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa jne. Tässä jakeessa Pietari puhuu pakanoille eroituksena juutalaisista jotka hylkäsivät Jeesuksen, eikä suinkaan puhunut naispappeuden puolesta, vaan käyttää samoja lausemuotoja kuin Moos.2.19:6 .Kysymys ei ole naispappeudesta, sillä pappeuden perusteet eivät ole muuttuneet, muutenkuin sukuperäisyyden osalta Leeviläisestä pappeudesta, mutta ei sukupuolesta, sillä heitä ei ole olut, eikä tule olemaankaan pappeina.

        mielettömiin loppupäätelmiin!


      • - ole -
        erottaa adv. srk:sta? kirjoitti:

        Joka ei tätä lausuntoa hyväksy?

        Ilmeisesti.

        ellenismiä vaan Raamatun hyvää uutista, eli evankeliumia! Ken ei siihen turvaa on itse itsensä sulkenut pois Jumalan yhteydestä (Joh 3.18).


      • ylifariseus
        - johtaa - kirjoitti:

        mielettömiin loppupäätelmiin!

        Luulet vähemmän, jos et osaa yhdistää vanhaa ja uutta-testamenttia keskenään, sekoilet vielä enemmän kuin tähän asti.
        Raamattu on ymmärrettävä kokonaisuutena.


      • mitenniin?
        - johtaa - kirjoitti:

        mielettömiin loppupäätelmiin!

        Mistä pitää tehdä päätelmiä?
        Siitäkö, miten saada oma tahto ohi Raamatun opetusten?
        Ei totuus ole äänestyksen tulosta!
        Ne miehet, jotka ovat naisten puolella, ovat pahempia kuin naiset!
        Ei se ole vielä mitään jos väärin pyytää, mutta se on, jos antaa väärin, sillä antaminen on teko!
        Ja miehen asema tekee miehen teon vielä vääremmäksi, sillä hän luopuu Herran antamasta oikeudesta ja niin menettää loputkin oikeutensa.


      • Jumalan kuva?
        mitenniin? kirjoitti:

        Mistä pitää tehdä päätelmiä?
        Siitäkö, miten saada oma tahto ohi Raamatun opetusten?
        Ei totuus ole äänestyksen tulosta!
        Ne miehet, jotka ovat naisten puolella, ovat pahempia kuin naiset!
        Ei se ole vielä mitään jos väärin pyytää, mutta se on, jos antaa väärin, sillä antaminen on teko!
        Ja miehen asema tekee miehen teon vielä vääremmäksi, sillä hän luopuu Herran antamasta oikeudesta ja niin menettää loputkin oikeutensa.

        > > Ne miehet, jotka ovat naisten puolella, ovat pahempia kuin naiset! < <

        Mistä lähtien miesten ja naisten välillä on vastakkaisasettelu?

        Onko tämä uskovaisten mielestä kristityn ihanteellinen ihmiskuva; sovinistinen mies ja esineellistetty alistettu nainen? Feminismi on leimattu kauhistukseksi ja tasa-arvon kannattaja esineellistettyä naistakin arvottomammaksi?

        Uskovaiset ovat kulkeutuneet kauaksi Jumalan toteamasta sangen hyvästä; ”Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” (1Ms1.27) Jumalan ilmoituksessa nainen ja mies ovat molemmat samalla lailla hänen kuva, kaltaisensa (1Ms1.26). Miten voi osa Jumalan kuvasta olla huonompi kuin toinen, onhan kyse Jumalan kuvasta? Miten voi osa Jumalan kuvasta olla toista osaa vastaan? Miten voi eri osat Jumalan kuvasta olla eriarvoisia ja eri asemassa? Kunhan nyt ensin vastaatte näihin kysymyksiin! Nykyisellään ette ole kuin häiriköijiä, Jumalan luomakunnan pilkkaajia!


      • kristitylle ..
        ylifariseus kirjoitti:

        Luulet vähemmän, jos et osaa yhdistää vanhaa ja uutta-testamenttia keskenään, sekoilet vielä enemmän kuin tähän asti.
        Raamattu on ymmärrettävä kokonaisuutena.

        Ehkei siihen vanhan testamentin moraaliin kannata niin kovin hyvin perehtyä? Sitä ei voi ainakaan pitää sukupuolikysymyksissä ja seksuaalimoraalissa ihanteena! Moniavioisuutta pidetään ylpeyden aiheena. Kaikki naiset ovat miehelle vapaata riistaa, kunhan eivät ole kenenkään toisen miehen omaisuutta. Raiskaaja ei syyllisty rikokseen muussa tapauksessa kuin jos nainen kuuluu toiselle miehelle? Eli raiskaus tapauksessakin naista ei kohdella väärin vaan mahdollisesti jotain toista miestä? VT on sairas logiikka, nykyajattelun kannalta katsottuna. Aviorikoskin on ainoastaan sitä, jos on seksuaalisuhteessa toisen miehen omistaman naisen kanssa. Parisuhteen ulkopuoliset seksuaalikontaktit eivät ole aviorikosta Mooseksen lain mukaan! Raiskatut tytöt piti liittää osaksi vaimokokoelmaa! Kysyttiinkö siinä tytön mielipidettä haluako hän elää raiskaajansa kanssa? Päinvastoin, hänet määrättiin elinikäisen elämään rikollisen katon alla! Tätäkö te uskovaiset peräänkuulutatte? Vanhasta testamentistako meidän pitäisi hakea ihmiskuvamme? EI KIITOS!


      • ylifariseus
        Jumalan kuva? kirjoitti:

        > > Ne miehet, jotka ovat naisten puolella, ovat pahempia kuin naiset! < <

        Mistä lähtien miesten ja naisten välillä on vastakkaisasettelu?

        Onko tämä uskovaisten mielestä kristityn ihanteellinen ihmiskuva; sovinistinen mies ja esineellistetty alistettu nainen? Feminismi on leimattu kauhistukseksi ja tasa-arvon kannattaja esineellistettyä naistakin arvottomammaksi?

        Uskovaiset ovat kulkeutuneet kauaksi Jumalan toteamasta sangen hyvästä; ”Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” (1Ms1.27) Jumalan ilmoituksessa nainen ja mies ovat molemmat samalla lailla hänen kuva, kaltaisensa (1Ms1.26). Miten voi osa Jumalan kuvasta olla huonompi kuin toinen, onhan kyse Jumalan kuvasta? Miten voi osa Jumalan kuvasta olla toista osaa vastaan? Miten voi eri osat Jumalan kuvasta olla eriarvoisia ja eri asemassa? Kunhan nyt ensin vastaatte näihin kysymyksiin! Nykyisellään ette ole kuin häiriköijiä, Jumalan luomakunnan pilkkaajia!

        ovat kaksi eri asiaa.

        Jumalan sana ei alista ketään.

        Jumala on määrännyt ja säätänyt marssi järjestyksen, ja siinä on kukin omalla paikallaan. Lusifer halusi muutosta asiaan ja olla tasa-arvoinen, mutta tämä järjestys ei sopinut taivaaseen, ja vielä vähemmän maanpäälle, sillä täällä kaikki pyrkivät oman tasonsa yläpuolelle, alistamalla toisia.

        Alamaisuus ei pyri toisen yläpuolelle, vaan pysyy omassa asemassaan, jonka Jumala on hänelle säätänyt ja määrännyt.


      • luokkayhteiskunta?
        ylifariseus kirjoitti:

        ovat kaksi eri asiaa.

        Jumalan sana ei alista ketään.

        Jumala on määrännyt ja säätänyt marssi järjestyksen, ja siinä on kukin omalla paikallaan. Lusifer halusi muutosta asiaan ja olla tasa-arvoinen, mutta tämä järjestys ei sopinut taivaaseen, ja vielä vähemmän maanpäälle, sillä täällä kaikki pyrkivät oman tasonsa yläpuolelle, alistamalla toisia.

        Alamaisuus ei pyri toisen yläpuolelle, vaan pysyy omassa asemassaan, jonka Jumala on hänelle säätänyt ja määrännyt.

        kuulostaa entisaikojen hindulaisuudelta!


      • ylifariseus
        luokkayhteiskunta? kirjoitti:

        kuulostaa entisaikojen hindulaisuudelta!

        Suomen kansalainen, eikä sinua alisteta millään tavalla.
        Opintosi ratkaisevat mihinkä yhteiskunta luokkaan sinä kuulut.
        Suomi tuntee vain yhden kastijärjestelmän, jos sinua ei ole kastettu niin sinä olet pakana.

        Regimentti säännökset määrittelevät millaiseen asemaan sinut voidaan valita, ja ketkä ovat alaisiasi, mutta eivät he kuitenkaan ole alistettuja, vaan omalla paikallaan.

        Sama koskee myöskin kirkollista regimenttiä, siellä ylimpänä on Arkkipiispa, piispat ja papit arvojärjestyksessä interpares. Mitä tässä on valittamista, näin yhteiskunta toimii.


      • - - - - - -
        ylifariseus kirjoitti:

        Suomen kansalainen, eikä sinua alisteta millään tavalla.
        Opintosi ratkaisevat mihinkä yhteiskunta luokkaan sinä kuulut.
        Suomi tuntee vain yhden kastijärjestelmän, jos sinua ei ole kastettu niin sinä olet pakana.

        Regimentti säännökset määrittelevät millaiseen asemaan sinut voidaan valita, ja ketkä ovat alaisiasi, mutta eivät he kuitenkaan ole alistettuja, vaan omalla paikallaan.

        Sama koskee myöskin kirkollista regimenttiä, siellä ylimpänä on Arkkipiispa, piispat ja papit arvojärjestyksessä interpares. Mitä tässä on valittamista, näin yhteiskunta toimii.

        pappi, poliisi tai palomies -- suomalainen yhteiskunta ei toimi seksuaalisen häirinnän ehdoilla. Oikeusvaltiossa sellainen käytösmalli torjutaan varauksettomasti.


      • sinua...
        - - - - - - kirjoitti:

        pappi, poliisi tai palomies -- suomalainen yhteiskunta ei toimi seksuaalisen häirinnän ehdoilla. Oikeusvaltiossa sellainen käytösmalli torjutaan varauksettomasti.

        häiritsee seksillä?


      • tämän päivän

    • on tunnettu

      potaskan puhuja, jonka mielipiteisiin minä en yhdy.

      • tuomitsetko oikein

        Minä tunnen hänet henkilökohtaisesti fiksuna, johdonmukaisena ja rehellisenä miehenä, työntekijänä ja perheensä isänä.

        Se, että hän on ollut kriittinen ja puolustanut totuutta salatuimpaan saakka srk:ssa ei kai tee hänestä "potaskan puhujaa"..?!

        Sisar Anne


      • tai pastorit ja työntekijät

        jotka pelkäävät, että hänen esimerkillinen maallikkoaktiivisuutensa ja kyvykkyytensä sekä teoriassa , teologiassa että käytännössä ja hyvä maineinen elämänsä tulisi nuhteeksi monelle väärämieliselle....seurakunnassa...!?

        Kaikki, jotka tuntevat miehen, tietävät hänessä olevan Paavalin kaltaista rohkeutta ja ryhtiä. mitä ei voi sanoa olevan kovin monessa työntekijässä?

        Tutustu ensin itse, ennenkuin lähdet heittämään ensimmäisellä kivellä?


      • tiedän mm.
        tuomitsetko oikein kirjoitti:

        Minä tunnen hänet henkilökohtaisesti fiksuna, johdonmukaisena ja rehellisenä miehenä, työntekijänä ja perheensä isänä.

        Se, että hän on ollut kriittinen ja puolustanut totuutta salatuimpaan saakka srk:ssa ei kai tee hänestä "potaskan puhujaa"..?!

        Sisar Anne

        että hän on hyvin arvostettu työntekijä monessa terveydenhuollon alan toimessa ja luottamuselimessä. Hän kuuluu Kokoomuksen eturiviin Turussa ja on Lions-clubin, Skepsis ry:n , Miesten Filosofisen clubin...ja ties minkä aktiivinen jäsen...

        Sen lisäksi mies on kuuden lapsen isä ja tunnustettu mielipidevaikuttaja taiteen ja tieteen saralla.

        Joten, jos hänen suorasukaisesta karjalaisesta luonteestaan ei pidetä kaikkialla Adventtikirkon piirissä, on väärin antaa väärää kokonaiskuvaa "Hra Siltalasta" listallakaan...?

        terveisin ystävänsä :)


      • hänestä ovat
        tuomitsetko oikein kirjoitti:

        Minä tunnen hänet henkilökohtaisesti fiksuna, johdonmukaisena ja rehellisenä miehenä, työntekijänä ja perheensä isänä.

        Se, että hän on ollut kriittinen ja puolustanut totuutta salatuimpaan saakka srk:ssa ei kai tee hänestä "potaskan puhujaa"..?!

        Sisar Anne

        olleet pelkästään negatiivisia "räyhäeetu" tyyppisiä. Se siitä.


      • skepsis ry:n
        tiedän mm. kirjoitti:

        että hän on hyvin arvostettu työntekijä monessa terveydenhuollon alan toimessa ja luottamuselimessä. Hän kuuluu Kokoomuksen eturiviin Turussa ja on Lions-clubin, Skepsis ry:n , Miesten Filosofisen clubin...ja ties minkä aktiivinen jäsen...

        Sen lisäksi mies on kuuden lapsen isä ja tunnustettu mielipidevaikuttaja taiteen ja tieteen saralla.

        Joten, jos hänen suorasukaisesta karjalaisesta luonteestaan ei pidetä kaikkialla Adventtikirkon piirissä, on väärin antaa väärää kokonaiskuvaa "Hra Siltalasta" listallakaan...?

        terveisin ystävänsä :)

        jäsen? no se selittääkin sitten kaiken. Ei tule kauppoja.


      • enkä halua
        tai pastorit ja työntekijät kirjoitti:

        jotka pelkäävät, että hänen esimerkillinen maallikkoaktiivisuutensa ja kyvykkyytensä sekä teoriassa , teologiassa että käytännössä ja hyvä maineinen elämänsä tulisi nuhteeksi monelle väärämieliselle....seurakunnassa...!?

        Kaikki, jotka tuntevat miehen, tietävät hänessä olevan Paavalin kaltaista rohkeutta ja ryhtiä. mitä ei voi sanoa olevan kovin monessa työntekijässä?

        Tutustu ensin itse, ennenkuin lähdet heittämään ensimmäisellä kivellä?

        olla tekemisissä hänen kanssaan. Kaikki kokemukseni hänestä ovat pelkästään negatiivisia.


      • en jaksa ymmärtää
        tiedän mm. kirjoitti:

        että hän on hyvin arvostettu työntekijä monessa terveydenhuollon alan toimessa ja luottamuselimessä. Hän kuuluu Kokoomuksen eturiviin Turussa ja on Lions-clubin, Skepsis ry:n , Miesten Filosofisen clubin...ja ties minkä aktiivinen jäsen...

        Sen lisäksi mies on kuuden lapsen isä ja tunnustettu mielipidevaikuttaja taiteen ja tieteen saralla.

        Joten, jos hänen suorasukaisesta karjalaisesta luonteestaan ei pidetä kaikkialla Adventtikirkon piirissä, on väärin antaa väärää kokonaiskuvaa "Hra Siltalasta" listallakaan...?

        terveisin ystävänsä :)

        että uskova kuuluu maallisiin puolueihin onpas niitä kaikenlaisia taivas tien kulkijoita vaan onko vain maallisen puolueen lumoissa, henkilökohtaisesti en hyväksy tuollaista kahtaalle jakoa uskovalta se on oltava joko tai ei.


      • ZzzzZzz
        en jaksa ymmärtää kirjoitti:

        että uskova kuuluu maallisiin puolueihin onpas niitä kaikenlaisia taivas tien kulkijoita vaan onko vain maallisen puolueen lumoissa, henkilökohtaisesti en hyväksy tuollaista kahtaalle jakoa uskovalta se on oltava joko tai ei.

        Hehän ovatkin niitä liberaaliuskovia, heille käy kaikenlainen oppi, ja monen siksi heistä pitävätkin?!


      • joten ole
        hänestä ovat kirjoitti:

        olleet pelkästään negatiivisia "räyhäeetu" tyyppisiä. Se siitä.

        ystävällinen ja tutustu mieheen---voit jopa muuttaa kantaasi?


      • Jeesuksenkaan kavereita
        enkä halua kirjoitti:

        olla tekemisissä hänen kanssaan. Kaikki kokemukseni hänestä ovat pelkästään negatiivisia.

        saati Johannes Kastajan, jotka sivalsivat välistä teräviä totuuksia ihmisistä, jotka luulivat olevansa niin hyviä uskovaisia...?

        Joten, se siitä! :)


      • hänen kanssaan
        joten ole kirjoitti:

        ystävällinen ja tutustu mieheen---voit jopa muuttaa kantaasi?

        missään tekemisissä.


      • sinua...
        hänen kanssaan kirjoitti:

        missään tekemisissä.

        Oletko noin epävarma ihminen? Nosta vaan nokkaasi ja ole yksinäsi, ei kukaan haluaisi ainakaan sinuun tutustua :)

        Pelkäätkö tartuntaa?


    • naisenemmistö

      Suomen eri paikallisseurakunnissa naisilla on suri osuus johtokunnissa. Monissa seurakunnissa on myös naispastorit mm. Vaasa (Sirpa Halminen), Helsinki (venäläinen kirkko; Annankadulla ja Castreninkadulla Pirkko Hellman) Nimi Hell -Man "helvetin mies"?

      Myös monissa muissa seurakunnissa Suomessa on naispastoreita, joita työntekijöiden listalta löytyy lähes puolet?

      Onko tämä todella ongelma ja Raamatun vastaista toimintaa..? Jos on, siihen on puututtava?

      Ellen G White ei ottanut koko elämänsä aikana yhtään virkaa vastaan seurakunnassa, koska halusi olla miehelleen Jamekselle ja Raamatulle uskollinen..?

      Miksi me tekisimme toisin?

      Jalmari H.

      • ylifariseus

        ongelma, sillä se johtuu Paavalin kirjoitusten väärästä tulkinnasta.
        Joidenkin mukaan ei ole eroa miehen ja naisen välillä pappeudessa, vaikka Paavali tarkoittaa, ettei sukuperäisyydellä ole väliä pelastukseen nähden, mutta sukupuolisuudella on väliä vallan-alaisuuteen nähden.

        Pelastukseen nähden miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia, mutta ei pappeuteen nähden, sillä muuten Paavali olisi puhunut itseään vastaan, sillä ei pappeuden perusteet ole muuttuneet muutenkuin sukuperäisenä pappeudesta luopumisena Leeviläisestä pappeudesta.

        Sukupuolisuus pappeudessa ei Paavalin kohdalla voinut olla kysymyksessä, koska naispappeja ei ollut, eikä tule olemaankaan.

        Vallan-alaisuudesta luopuminen nousee itse Kaikkivaltiasta vastaan, kun valitaan naispappeja ja naisvanhimpia tehtäviin, jotka ovat Jumalan sanan vastaisia.
        Naisen pukeutuminen miehisiin tamineisiin on kauhistus Jumalalle.
        Karkoittakaa heidät ulos pyhistä paikoista, ja tehtävistä.


      • ei ole pastori

        vaan seurakuntatyöntekijä.


      • ei ole mitään
        ylifariseus kirjoitti:

        ongelma, sillä se johtuu Paavalin kirjoitusten väärästä tulkinnasta.
        Joidenkin mukaan ei ole eroa miehen ja naisen välillä pappeudessa, vaikka Paavali tarkoittaa, ettei sukuperäisyydellä ole väliä pelastukseen nähden, mutta sukupuolisuudella on väliä vallan-alaisuuteen nähden.

        Pelastukseen nähden miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia, mutta ei pappeuteen nähden, sillä muuten Paavali olisi puhunut itseään vastaan, sillä ei pappeuden perusteet ole muuttuneet muutenkuin sukuperäisenä pappeudesta luopumisena Leeviläisestä pappeudesta.

        Sukupuolisuus pappeudessa ei Paavalin kohdalla voinut olla kysymyksessä, koska naispappeja ei ollut, eikä tule olemaankaan.

        Vallan-alaisuudesta luopuminen nousee itse Kaikkivaltiasta vastaan, kun valitaan naispappeja ja naisvanhimpia tehtäviin, jotka ovat Jumalan sanan vastaisia.
        Naisen pukeutuminen miehisiin tamineisiin on kauhistus Jumalalle.
        Karkoittakaa heidät ulos pyhistä paikoista, ja tehtävistä.

        vanhan liiton erityistä miespappeutta ollenkaan. Ainoa uuden liiton pappi on Jeesus.


      • ylifariseus
        ei ole mitään kirjoitti:

        vanhan liiton erityistä miespappeutta ollenkaan. Ainoa uuden liiton pappi on Jeesus.

        eivät ole muuttuneet miksikään, naisesta ei saa miestä tekemälläkään, nainen pysyy naisena ja mies pysyy miehenä, ja pappi pysyy pappina, eikä papittaria Raamattu tunne, eikä tule tuntemaan.

        Apostolinen tehtävä annettiin miehille.

        Paavalikin saarnasi pappina uuden-liiton aikana alkuseurakunnissa, ja pappeus tulee jatkumaan uudessakin maassa.


      • töitä riittää

        Ilman papinvirkojakin, esim. nuorisotyötä, lasten työ, vanhusten parissa tehtävää työtä, kuorolaulua, soittamista, keittiötyöt, avustuspalvelua, sukankutomisia jne... vaikka kuinka paljon palveluun liittyvää työtä.
        Miehisyys ei sovi naiselle.


      • ole pappeja
        ylifariseus kirjoitti:

        eivät ole muuttuneet miksikään, naisesta ei saa miestä tekemälläkään, nainen pysyy naisena ja mies pysyy miehenä, ja pappi pysyy pappina, eikä papittaria Raamattu tunne, eikä tule tuntemaan.

        Apostolinen tehtävä annettiin miehille.

        Paavalikin saarnasi pappina uuden-liiton aikana alkuseurakunnissa, ja pappeus tulee jatkumaan uudessakin maassa.

        sinulla on roomalaiskatolinen näkemus pappeudesta.


      • tosi..
        töitä riittää kirjoitti:

        Ilman papinvirkojakin, esim. nuorisotyötä, lasten työ, vanhusten parissa tehtävää työtä, kuorolaulua, soittamista, keittiötyöt, avustuspalvelua, sukankutomisia jne... vaikka kuinka paljon palveluun liittyvää työtä.
        Miehisyys ei sovi naiselle.

        upeelta! Kuika monin eritavoin voimme me naiset palvella Herraamme ja miehiämme!


      • kutominen
        töitä riittää kirjoitti:

        Ilman papinvirkojakin, esim. nuorisotyötä, lasten työ, vanhusten parissa tehtävää työtä, kuorolaulua, soittamista, keittiötyöt, avustuspalvelua, sukankutomisia jne... vaikka kuinka paljon palveluun liittyvää työtä.
        Miehisyys ei sovi naiselle.

        voisi olla minun juttu joskus! Haaveita on!


      • alamainen miehelleen
        ylifariseus kirjoitti:

        ongelma, sillä se johtuu Paavalin kirjoitusten väärästä tulkinnasta.
        Joidenkin mukaan ei ole eroa miehen ja naisen välillä pappeudessa, vaikka Paavali tarkoittaa, ettei sukuperäisyydellä ole väliä pelastukseen nähden, mutta sukupuolisuudella on väliä vallan-alaisuuteen nähden.

        Pelastukseen nähden miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia, mutta ei pappeuteen nähden, sillä muuten Paavali olisi puhunut itseään vastaan, sillä ei pappeuden perusteet ole muuttuneet muutenkuin sukuperäisenä pappeudesta luopumisena Leeviläisestä pappeudesta.

        Sukupuolisuus pappeudessa ei Paavalin kohdalla voinut olla kysymyksessä, koska naispappeja ei ollut, eikä tule olemaankaan.

        Vallan-alaisuudesta luopuminen nousee itse Kaikkivaltiasta vastaan, kun valitaan naispappeja ja naisvanhimpia tehtäviin, jotka ovat Jumalan sanan vastaisia.
        Naisen pukeutuminen miehisiin tamineisiin on kauhistus Jumalalle.
        Karkoittakaa heidät ulos pyhistä paikoista, ja tehtävistä.

        naisen tulee kunnioittaa miestään, jotta mies voisi häntä rakastaa---avioerot johtuvat pitkälti naisen röyhkeydestä ja kyvyttömyydestä kunnioittaa miestään, jolle on lupautunut myötä-ja vastamäessä?

        Kuinka mies voi rakastaa naista, joka haluaa valtaa ja alistaa miestä henkisesti ja fyysisesti sanoin ja teoin?

        Feminismi on perkeleestä...ja Halosen Seta ry:stä kotoisin...sanoi kerran eräs kaveri ja saattoi olla oikeassa.

        Eepi


      • ja ei vihityllä
        ei ole pastori kirjoitti:

        vaan seurakuntatyöntekijä.

        kuin se, että vihitty on mies ja vihkimätön nainen---samaa palkkaa saavat, mutta vihkioikeus ja kasteoikeus on vain ...molemmilla?

        Sama asia kuin että lapsikaste kielletään Adventtikirkossa ja silti suurin osa lapsista kastetaan ennen 18-v. ikää?!

        Naurettavaa tekopyhää toimintaa?


      • Hellman
        ja ei vihityllä kirjoitti:

        kuin se, että vihitty on mies ja vihkimätön nainen---samaa palkkaa saavat, mutta vihkioikeus ja kasteoikeus on vain ...molemmilla?

        Sama asia kuin että lapsikaste kielletään Adventtikirkossa ja silti suurin osa lapsista kastetaan ennen 18-v. ikää?!

        Naurettavaa tekopyhää toimintaa?

        ei ole pastori eikä hänellä ole kastelupaa. Hän on seurakuntatyöntekijä.

        18 vuotta ei ole mikään raja Raamatussa. Raja on siinä, että ykislö voi tehdä oman uskonratkaisunsa. Kuka missäkin iässä siihen kykenee ja tekee, on yksilöllistä.

        Turha siis sun on panetella. Taitaakin olla niin, että et ole uskova ihminen ollenkaan.


      • nainen?
        alamainen miehelleen kirjoitti:

        naisen tulee kunnioittaa miestään, jotta mies voisi häntä rakastaa---avioerot johtuvat pitkälti naisen röyhkeydestä ja kyvyttömyydestä kunnioittaa miestään, jolle on lupautunut myötä-ja vastamäessä?

        Kuinka mies voi rakastaa naista, joka haluaa valtaa ja alistaa miestä henkisesti ja fyysisesti sanoin ja teoin?

        Feminismi on perkeleestä...ja Halosen Seta ry:stä kotoisin...sanoi kerran eräs kaveri ja saattoi olla oikeassa.

        Eepi

        Miten nainen voi rakastaa miestä, joka haluaa valtaa ja alistaa naista henkisesti ja fyysisesti sanoin ja teoin?

        Naisen ei tarvitse olla yhdellekään sovinistisialle alamainen. Valitettavasti tyhmiä naisia vielä riittää, jotka alistuvat valheiden maailmaan.


      • alaimen
        alamainen miehelleen kirjoitti:

        naisen tulee kunnioittaa miestään, jotta mies voisi häntä rakastaa---avioerot johtuvat pitkälti naisen röyhkeydestä ja kyvyttömyydestä kunnioittaa miestään, jolle on lupautunut myötä-ja vastamäessä?

        Kuinka mies voi rakastaa naista, joka haluaa valtaa ja alistaa miestä henkisesti ja fyysisesti sanoin ja teoin?

        Feminismi on perkeleestä...ja Halosen Seta ry:stä kotoisin...sanoi kerran eräs kaveri ja saattoi olla oikeassa.

        Eepi

        miehelleen, mutta ei alistettu ja kaiken pahan ja väärän välikappaleena oleminen ole aina hyväksi naisellekaan.

        Avioerot, jaa mistähän ne johtuu. Naisen röyhkeydestä???

        Olen eri mieltä avioerot johtuvat pitkälti siitä, että ei pelätä Jumalaa. Jumalan kunnioitus on hävinnyt. Jos mies kunnioittaa ja rakastaa vaimoaan, niin vaimo mielellään palvelee häntä. Erotuksena tietysti maalliset naiset, jotka ovat vallanhaluisia ja itsekkäitä.

        Mikä sen ihanampaa voi maailmassa olla kun rakastava mies, joka ottaa vastuun perheestään.
        Miksi sitä ei sitten haluaisi palvella ja rakastaa, rakastaa? Eihän mikään ole ihanampaa, kun rakastaa!!!


      • hölynpölyä
        alamainen miehelleen kirjoitti:

        naisen tulee kunnioittaa miestään, jotta mies voisi häntä rakastaa---avioerot johtuvat pitkälti naisen röyhkeydestä ja kyvyttömyydestä kunnioittaa miestään, jolle on lupautunut myötä-ja vastamäessä?

        Kuinka mies voi rakastaa naista, joka haluaa valtaa ja alistaa miestä henkisesti ja fyysisesti sanoin ja teoin?

        Feminismi on perkeleestä...ja Halosen Seta ry:stä kotoisin...sanoi kerran eräs kaveri ja saattoi olla oikeassa.

        Eepi

        Aina Jeesuksen päiviin asti, yksikään nainen ei hakenut eroa miehestään vaan nimenomaan mies erosi vaimostaan (Mt19.7-9)! Syy sille, että miehet hylkäsivät aviopuolisoitaan, ei ainakaan voinut olla emansipoituneet naiset vaan miessovinismi. Nainen oli esineellistetty ja hänet saatettiin vaihtaa uuteen kuten käytetyn auton. Tällainen vallanalaisuus on itsensä perkeleestä, siinä ei ole Jumalan luomistyön kunnioituksesta jäljellä rippeitäkään.


      • näet
        nainen? kirjoitti:

        Miten nainen voi rakastaa miestä, joka haluaa valtaa ja alistaa naista henkisesti ja fyysisesti sanoin ja teoin?

        Naisen ei tarvitse olla yhdellekään sovinistisialle alamainen. Valitettavasti tyhmiä naisia vielä riittää, jotka alistuvat valheiden maailmaan.

        ///Miten nainen voi rakastaa miestä, joka haluaa valtaa ja alistaa naista henkisesti ja fyysisesti sanoin ja teoin? ////

        Miksi hän sitten vannoi avioliittoon vihittäessä sellaista, jota ei voi pitää?

        Eikä kenenkään tarvitse antaa itseään miehelle, jos tahtoo pitää itsensä miehestä vapaana!
        Se tarkoittaa sukupuoliyhdynnästä pidättymistä, koska muuten on liitossa kumppaniinsa elämättä hänen kanssaan yhdessä.
        Näin se lain kaava kulkee!

        Miehen kunnioittamisen sääntö ei kysy miehen kelpoisuutta,
        vaan se on laillisuusperuste.
        Jos toinen tekee väärin,
        se ei anna sinulle väärintekoon oikeutta!


      • vannoo
        näet kirjoitti:

        ///Miten nainen voi rakastaa miestä, joka haluaa valtaa ja alistaa naista henkisesti ja fyysisesti sanoin ja teoin? ////

        Miksi hän sitten vannoi avioliittoon vihittäessä sellaista, jota ei voi pitää?

        Eikä kenenkään tarvitse antaa itseään miehelle, jos tahtoo pitää itsensä miehestä vapaana!
        Se tarkoittaa sukupuoliyhdynnästä pidättymistä, koska muuten on liitossa kumppaniinsa elämättä hänen kanssaan yhdessä.
        Näin se lain kaava kulkee!

        Miehen kunnioittamisen sääntö ei kysy miehen kelpoisuutta,
        vaan se on laillisuusperuste.
        Jos toinen tekee väärin,
        se ei anna sinulle väärintekoon oikeutta!

        Etsipä raamatusta, mitä pitäisi vannoa avioliittoon mentäessä.

        Avoliitto onkin parempi vaihtoehto ja raamatun mukainen!


      • anna .
        näet kirjoitti:

        ///Miten nainen voi rakastaa miestä, joka haluaa valtaa ja alistaa naista henkisesti ja fyysisesti sanoin ja teoin? ////

        Miksi hän sitten vannoi avioliittoon vihittäessä sellaista, jota ei voi pitää?

        Eikä kenenkään tarvitse antaa itseään miehelle, jos tahtoo pitää itsensä miehestä vapaana!
        Se tarkoittaa sukupuoliyhdynnästä pidättymistä, koska muuten on liitossa kumppaniinsa elämättä hänen kanssaan yhdessä.
        Näin se lain kaava kulkee!

        Miehen kunnioittamisen sääntö ei kysy miehen kelpoisuutta,
        vaan se on laillisuusperuste.
        Jos toinen tekee väärin,
        se ei anna sinulle väärintekoon oikeutta!

        osaltaan itseänsä naiselle? Sellainen mielikuva on jäänyt vihkitilaisuuksista, että puolin ja toisin lupaudutaan toisilleen? Jos miehen kunnioittaminen ei kysy kelpoisuutta niin vastaavasti naisen kunnioittaminen ei myöskään kysyisi kelpoisuutta! Johan sitten eletään täydellisessä anarkiassa, kun puolin ja toisin, kunnioituksen lähtökohdilla, ei ole mitään merkitystä? Mies voi olla kuinka sikamainen tahansa, mutta häntä on kunnioitettava koska hän on mies? Samoin naisen ei tarvitse välittää mistään kunnioitusta herättävästä? Pääasia on se, että jos haluaa harrastaa heteroseksiä, silloin on alistuttava miehen mielivallan alle? Sairasta! Onko tällainen asenne yleistä uskovaisten keskuudessa?


      • höh!
        anna . kirjoitti:

        osaltaan itseänsä naiselle? Sellainen mielikuva on jäänyt vihkitilaisuuksista, että puolin ja toisin lupaudutaan toisilleen? Jos miehen kunnioittaminen ei kysy kelpoisuutta niin vastaavasti naisen kunnioittaminen ei myöskään kysyisi kelpoisuutta! Johan sitten eletään täydellisessä anarkiassa, kun puolin ja toisin, kunnioituksen lähtökohdilla, ei ole mitään merkitystä? Mies voi olla kuinka sikamainen tahansa, mutta häntä on kunnioitettava koska hän on mies? Samoin naisen ei tarvitse välittää mistään kunnioitusta herättävästä? Pääasia on se, että jos haluaa harrastaa heteroseksiä, silloin on alistuttava miehen mielivallan alle? Sairasta! Onko tällainen asenne yleistä uskovaisten keskuudessa?

        Vai perimmältään olikin kyse
        seksin saamisesta ja sen hinnasta?


      • höpötät?
        hölynpölyä kirjoitti:

        Aina Jeesuksen päiviin asti, yksikään nainen ei hakenut eroa miehestään vaan nimenomaan mies erosi vaimostaan (Mt19.7-9)! Syy sille, että miehet hylkäsivät aviopuolisoitaan, ei ainakaan voinut olla emansipoituneet naiset vaan miessovinismi. Nainen oli esineellistetty ja hänet saatettiin vaihtaa uuteen kuten käytetyn auton. Tällainen vallanalaisuus on itsensä perkeleestä, siinä ei ole Jumalan luomistyön kunnioituksesta jäljellä rippeitäkään.

        No, jos lukee vanhaa testamenttia. Ei ne naiset mitään esineitä ollut.

        Salomonilla oli tosin naishaaremi, mutta elätti kuitenkin koko haaremin naiset.

        Missä kohtaa löydät naisen esineenä vanhan testamentin puolelta.

        Pakanoilla on tietysti ollut pakanalliset tavat, mutta Jumalan kansa, eikös siellä pidetty vaimoista hyvää huolta.
        Papppis tehtävät hoitivat papit, vaikka välillä ote lipsuikin jollain, mutta ei ne naiset sinne kuitenkaan päässeet pappistehtäviin ja järjestys säilyi.

        Joka tapauksessa on päivän selvää, että nainen ei ole pappi. Kuvittelee vaan omassa mielessään ja vallanhalussaan. Näinhän se on, että jos nainen näkee miehessä heikkouden niin tassunallahan se mies ressukka sitten on. Huh, huh!!!

        Näin on käynyt seurakunnan. Jeesuksen ylipapin alaisuudesta on siirtynyt valta naisentassun alle.
        Siinä se seurakunta sitten on tassun alla ilman Pyhää Henkeä. On ja pysyy! Ei nainen vallastaan luovu. Ei, ei kyllä se aina jonkun juonen keksii ja raamattua on hyvä väärin perustein käyttää. Vaikka, kun että ei ole miehistä seurakunnan johtoon, kun ovat niin kaikin puolin huonoja ja listaa tulee….. Niin väliäkö kuka siellä on. Näin on sanottu, että pääasia, että joku on.


      • ylifariseus
        ole pappeja kirjoitti:

        sinulla on roomalaiskatolinen näkemus pappeudesta.

        myöskin pappina synägoogissa.

        Mitä tulee roomalaiskatoliseen pappeuteen, ovat he naispappeuteen nähden oikeassa, ja on heillä muutakin oikeaa, eivät hyväksy homo ja lesboliittoja,ja abortteja, eivätkä ole tehneet Alttaristakaan pelkkää puhujan pöytää, vaan Alttari on säilynyt paikoillaan. jne...


      • MUT; MUT
        ei ole pastori kirjoitti:

        vaan seurakuntatyöntekijä.

        JOKA KÄÄNTEESSÄ ALTTARIN TAKANA !!.


      • näet
        ole pappeja kirjoitti:

        sinulla on roomalaiskatolinen näkemus pappeudesta.

        Kun Juudaksen tilalle oli valittava joku, asetettiin ehdolle vain niitä miehiä, jotka olivat olleet Jeesuksen mukana alusta alkaen.
        Yksikään nainen ei tullut edes kyseeseen ehdokkaana.
        Israelin kuninkuus oli säädetty ainoastaan miehiä varten ja samoin pappeus oli Leeviläisten miesten virka.
        Mooseksen sisar Mirjami oli profeetta ja toimi vain naisten keskuudessa.

        Mirjam ja Aaron rikkovat yhtäläisesti Moosesta vastaan, mutta Herra rankaisi heitä yhdessä tartuttamalla spitalin vain Mirjamiin.

        NELJÄS MOOSEKSEN KIRJA, NUMERI 12
        1. Mutta Mirjam ja Aaron parjasivat Moosesta etiopialaisen naisen
        tähden, jonka hän oli ottanut vaimokseen; sillä hän oli ottanut vaimokseen etiopialaisen naisen.
        2. Ja he sanoivat: "Ainoastaan Mooseksen kauttako Herra puhuu? Eikö hän puhu myös meidän kauttamme?" Ja Herra kuuli sen.
        3. Mutta Mooses oli sangen nöyrä mies, nöyrempi kuin kukaan muu ihminen maan päällä.
        4. Niin Herra sanoi äkisti Moosekselle ja Aaronille ja Mirjamille: "Menkää te kaikki kolme ilmestysmajalle". Ja he menivät kaikki kolme sinne.
        5. Silloin Herra astui alas pilvenpatsaassa, asettui majan ovelle ja kutsui Aaronia ja Mirjamia; molemmat menivät sinne.
        6. Ja Herra sanoi: "Kuulkaa minun sanani. Jos keskuudessanne on profeetta, niin minä ilmestyn hänelle näyssä, puhun hänen kanssaan unessa.
        7. Niin ei ole minun palvelijani Mooses, hän on uskollinen koko minun talossani;
        8. hänen kanssaan minä puhun suusta suuhun, avoimesti enkä peitetyin sanoin, ja hän saa katsella Herran muotoa. Miksi ette siis peljänneet puhua minun palvelijaani Moosesta vastaan?"
        9. Ja Herran viha syttyi heitä kohtaan, ja hän meni pois.
        10. Kun pilvi oli poistunut majan päältä, niin katso, Mirjam oli lumivalkea pitalista; ja Aaron kääntyi Mirjamiin päin, ja katso, tämä oli pitalinen.
        11. Silloin Aaron sanoi Moosekselle: "Oi, herrani! Älä pane meidän päällemme syntiä, jonka olemme tyhmyydessä tehneet.
        12. Älä anna hänen jäädä kuolleen sikiön kaltaiseksi, jonka ruumis on puoleksi mädännyt, kun se äitinsä kohdusta tulee."
        13. Silloin Mooses huusi Herran puoleen sanoen: "Oi, Jumala! Paranna hänet!"
        14. Herra vastasi Moosekselle: "Jos hänen isänsä olisi sylkenyt häntä silmille, eikö hänen olisi ollut hävettävä seitsemän päivää? Olkoon hän nyt suljettuna ulos leiristä seitsemän päivää, ja sitten hän pääsköön takaisin."
        15. Niin Mirjam oli suljettuna ulos leiristä seitsemän päivää, eikä kansa lähtenyt liikkeelle, ennenkuin Mirjam oli tuotu takaisin.

        Miksikö?
        Juuri siksi, että Mirjam rikkoi vallanalaisuutta vastaan.
        Entä Aaron?
        Aaronilla oli esikoisuutensa, joka oli Herran edessä ensisijalla rikkomusta tuomittaessa.
        Jaa miksikö näin?
        Siksi, ETTÄ AARON OLI ESIKOINEN tässä sisaruskolmikossa ja hänen asemansa oli saatu ENSIMMÄISEKSI.
        Katsokaapa, kuinka tarkkaa on olla siinä asemassa, joka on HERRAN edessä voimassa.
        Sillä Herra kunnioittaa omia asetuksiaan pilkuntarkasti, ja meidän tulee olla yhtä tarkkoja!


      • hyvinkin
        höh! kirjoitti:

        Vai perimmältään olikin kyse
        seksin saamisesta ja sen hinnasta?

        näyttäisi alistajilla olevan puute? Ainut tapa saada seksiä näyttäisi olevan kuvitellun Jumalallisen mandaatin avulla!


    • raportoida kenet erotettiin

      ja mistä syystä, ettei tulisi turhia huhuja --- kuten on ollut tapana...?!

      Voisiko Ylioppilas seminaarikoulun käynyt Atte Helminen tai alioppilas Onni Rytkönen määrätä teologian maisteri ja päätoimittaja Klaus Kalliokosken (os. Pulkkinen) kirjoittamaan aiheesta ja antamaan talousarvion ja 2008 vuoden toimintasuunnitelma-luonnoksen samalla lukijoille ja kymmenysten maksajille tiedoksi?!

      Adventisti-mummo Keravalta

      • koska se rikkoisi

        Suomen lakia, jonka mukaan työnantaja EI VOI kertoa kolmansille osapuolille mitään työntekijän työsuhteesta.


      • tiedoksi, että

        Atte Helminen on teologian maisteri ja Onni Rytkönen teologian kandidaatti.


      • Suomessa ei mene läpi
        tiedoksi, että kirjoitti:

        Atte Helminen on teologian maisteri ja Onni Rytkönen teologian kandidaatti.

        Suomessa näillä oman Adventtikirkon koulun Newboldin eli "Ankkaopiston" papereilla ei tee mitään muuta kuin saa kuulua lahkoon ja kulttiin, jossa valehtelu on pakollista...jotta saa palkallisen viran ja höynäyttää ammatikseen mummoja...?


      • Newboldin
        Suomessa ei mene läpi kirjoitti:

        Suomessa näillä oman Adventtikirkon koulun Newboldin eli "Ankkaopiston" papereilla ei tee mitään muuta kuin saa kuulua lahkoon ja kulttiin, jossa valehtelu on pakollista...jotta saa palkallisen viran ja höynäyttää ammatikseen mummoja...?

        teologiset loppututkinnot ovat eurooppalaisia ja Suomessa hyväksytty korvaavaksi tutkinnoksi suomalaiselle maisterin tutkinnolle.

        olet vain kateellinen panettelija.


      • vuoroin tuollai?
        koska se rikkoisi kirjoitti:

        Suomen lakia, jonka mukaan työnantaja EI VOI kertoa kolmansille osapuolille mitään työntekijän työsuhteesta.

        Te pyöritätte vastuuta milloin mitenkin päin!
        Kun on kyse Clear Word Biblen painamisesta SDAn kirjapainoissa , silloinko on kyse toisenlaisesta tilanteesta?

        ###ei voi raportoida
        koska se rikkoisi 25.11.2007 klo 11.39
           Suomen lakia, jonka mukaan työnantaja EI VOI kertoa kolmansille osapuolille mitään työntekijän työsuhteesta.####

        Clear Word Biblen painaminenhan on Jumalan Sanan vääristämistä, ja vääristäminenkö on sallitumpaa kuin Suomen lain rikkominen??


    • ihan potaskaa

      meitä ei kosiskella mihinkään. Emme ole emmekä tule olemaan osa presbyteeristä kirkkoa. Keskusteluissa ainoastaan tarkasteltiin sitä, missä ollaan samaa mieltä ja missä ei. Presbyteerit ovat kalvinisteja, me emme ole. Olemme wesleyläis-arminiolaisia. Erot ovat niin suuret, että mitään yhdistymistä ei voi edes teoriassa tulla.

    • ole mitään

      sanavaltaa kirkon työsuhdepolitiikkaan. Olet tunnettu vastarannankiiski, joka urputtaa kaikesta ja kaikille. Sellaisena olen sinut oppinut tuntemaan.

      Mäkelän palkkauksesta en tiedä, mutta sen tiedän, että eräiden kohdalla ei heitä erotettu, vaan heidän määräaikainen työsuhteensa päättyi eikä sitä uusittu. Ei ole rahaa. Verottaja vie meiltä jo nyt niin paljon varoja erilaisia veroina, että hyvä kun pystytään ylipäänsä palkkaamaan ketään.

      • kuulla

        Verottajasta löytyy apu moneen pulmaan :)
        Toivottavasti palkkarahat loppuvat piakkoin.


      • voi...

        Suomen verolaki on ihan ihmisten keksimä, sitä ei raamatusta löydy. Pitäisikö adventistien kuitenkin ennemmin totella jumalan käskyjä kuin ihmisten säätämiä lakeja?


      • jokaista Suomessa
        voi... kirjoitti:

        Suomen verolaki on ihan ihmisten keksimä, sitä ei raamatusta löydy. Pitäisikö adventistien kuitenkin ennemmin totella jumalan käskyjä kuin ihmisten säätämiä lakeja?

        toimivaa uskonnollista yhdyskuntaa, haluat sinä tai et.


      • käymään?
        jokaista Suomessa kirjoitti:

        toimivaa uskonnollista yhdyskuntaa, haluat sinä tai et.

        Eikö raamatusta löydy mitään lausetta, millä voisitte sen estää. Eikö jumala pysty teitä PELASTAMAAN edes kamalan verokarhun kynsistä.


    • >>> Entä miten on kolmen enkelin sanoman ja ekumenian kanssa---liitymmekä pian John Calvinin kanssa Presbyteerikirkkoon, kuten viimeinen Nykyaika'-lehti meitä kosii?!

      • epäjumaliin ja oppeihin?

        Mutta siinähän ei ole mitään uutta ihmisen historiassa. Lienee kuitenkin edistyksellistä, että uskonasioista uskalletaan puhua eri tasoilla ja tunnustaa "oikeaoppisuuden naurettavuus" moniarvoisessa Euroopassa?

        Kohti Euroopan Unionia vai kohti uutta Jerusalemia?

        Mitä eroa sillä on?

        Mielenkiintoista on muuten huomata, miten paljon aihe kiinnosti lukijoita? :)

        Taisi JVS:n otsikko koskettaa ja puhutella...?!
        Henkilöön tai persoonaan käyvää osiota lukuun ottamatta aika asiallistahan tämä "vuoropuhelu" on ollut?

        Siunausta veljelle, joka kantaa huolta väestään ja uskaltaa nuhdellakin perusasioista, kuten profeetat aikoinaan...eivätkä he suosiota siinä keränneetkään, kuten ei ilmeisesti mies lohen suvustakaan...kristityt uivat aina VASTAVIRTAAN maailmassa, koska he ovat eläviä henkisesti ja hengellisesti...vain kuolleet kalat uivat myötävirtaan...?!


      • epäjumaliin ja oppeihin? kirjoitti:

        Mutta siinähän ei ole mitään uutta ihmisen historiassa. Lienee kuitenkin edistyksellistä, että uskonasioista uskalletaan puhua eri tasoilla ja tunnustaa "oikeaoppisuuden naurettavuus" moniarvoisessa Euroopassa?

        Kohti Euroopan Unionia vai kohti uutta Jerusalemia?

        Mitä eroa sillä on?

        Mielenkiintoista on muuten huomata, miten paljon aihe kiinnosti lukijoita? :)

        Taisi JVS:n otsikko koskettaa ja puhutella...?!
        Henkilöön tai persoonaan käyvää osiota lukuun ottamatta aika asiallistahan tämä "vuoropuhelu" on ollut?

        Siunausta veljelle, joka kantaa huolta väestään ja uskaltaa nuhdellakin perusasioista, kuten profeetat aikoinaan...eivätkä he suosiota siinä keränneetkään, kuten ei ilmeisesti mies lohen suvustakaan...kristityt uivat aina VASTAVIRTAAN maailmassa, koska he ovat eläviä henkisesti ja hengellisesti...vain kuolleet kalat uivat myötävirtaan...?!

        Raamattumiehenä toivoisin tietenkin, että evankeelinen suuntaus voittaisi adventtiseurakunnissa, sillä uskonto ja uskovaisuus on tarkoitus pohjautua suoraan Saann oppiin eikä tulkintojen tulkintoihin.

        Kolmen-enkelin tyyppinen opetushan on täysin vierasta Raamatulle, mutta esim timokarppi
        rohkenee sentään huomautella erehdyksistä.

        Rauha Maassa 1000 vuotta


      • aloittaja kirjoitti
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Raamattumiehenä toivoisin tietenkin, että evankeelinen suuntaus voittaisi adventtiseurakunnissa, sillä uskonto ja uskovaisuus on tarkoitus pohjautua suoraan Saann oppiin eikä tulkintojen tulkintoihin.

        Kolmen-enkelin tyyppinen opetushan on täysin vierasta Raamatulle, mutta esim timokarppi
        rohkenee sentään huomautella erehdyksistä.

        Rauha Maassa 1000 vuotta

        siis ainoastaan omalla puumerkillään, joten muut ovat sitten muiden kommentteja---tämä vain selvennykseksi kaikille kirjoittajille! :)

        Voikaa hyvin ja nauttikaa elämästä, joka on hieno lahja!

        Kyllä Herramme ja Ylipappimme sekä Paimenemme tuntee omansa...ei siitä kannata stressata...sen enempää!?

        Siunausta ja hyvää Vapahtajamme riemujuhlaa kaikille...en ehdi täällä paljoa kirjoitella...

        Juha V Siltala.


      • attoja ja rehellisiä
        aloittaja kirjoitti kirjoitti:

        siis ainoastaan omalla puumerkillään, joten muut ovat sitten muiden kommentteja---tämä vain selvennykseksi kaikille kirjoittajille! :)

        Voikaa hyvin ja nauttikaa elämästä, joka on hieno lahja!

        Kyllä Herramme ja Ylipappimme sekä Paimenemme tuntee omansa...ei siitä kannata stressata...sen enempää!?

        Siunausta ja hyvää Vapahtajamme riemujuhlaa kaikille...en ehdi täällä paljoa kirjoitella...

        Juha V Siltala.

        ihmisiä tällä palstalla...

        Herra kanssasi! :)


    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen aloitus...

      • Anonyymi

        Aloittaja aivopieruilla ei ole meille mitään merkitystä.


    • Anonyymi

      Nyt on 2023, ei 2007, joten turha teksti nostaa esiin.

    • Anonyymi

      Satu Mäkelää ei ole "saneerattu" vaan hän on edelleen Adventtikirkon pastori.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Häpeällistä nainen pastorina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häpeällistä nainen pastorina.

        Kun nainen avaa suunsa, on tyhmä manipuloiva synnin tärvelemä nainen äänessä.
        Kumpi siis petettiin? Raamattu kertoo yksiselitteisesti, että NAINEN petettiin ja sitten nainen kosti petetyksi tulemisensa miehelleen. Nainen petti silloin koko luomakunnan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun nainen avaa suunsa, on tyhmä manipuloiva synnin tärvelemä nainen äänessä.
        Kumpi siis petettiin? Raamattu kertoo yksiselitteisesti, että NAINEN petettiin ja sitten nainen kosti petetyksi tulemisensa miehelleen. Nainen petti silloin koko luomakunnan.

        Pastorin vaimo pettää mielellään miestään, koska hän tietää, että hänen miehensä elää 24/7 valheissa, joita valheita hän mm. joka launantai kertoo puhujakorokkeella aivo-pestyille kuulijoilleen.
        Pastorin vaimo ei luota vähääkään mieheensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun nainen avaa suunsa, on tyhmä manipuloiva synnin tärvelemä nainen äänessä.
        Kumpi siis petettiin? Raamattu kertoo yksiselitteisesti, että NAINEN petettiin ja sitten nainen kosti petetyksi tulemisensa miehelleen. Nainen petti silloin koko luomakunnan.

        Typerät vänkäämisesi koituu lopulta sinulle tuhoksi. Etkö edes osaa hävetä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pastorin vaimo pettää mielellään miestään, koska hän tietää, että hänen miehensä elää 24/7 valheissa, joita valheita hän mm. joka launantai kertoo puhujakorokkeella aivo-pestyille kuulijoilleen.
        Pastorin vaimo ei luota vähääkään mieheensä.

        Valheesi ei hetkauta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun nainen avaa suunsa, on tyhmä manipuloiva synnin tärvelemä nainen äänessä.
        Kumpi siis petettiin? Raamattu kertoo yksiselitteisesti, että NAINEN petettiin ja sitten nainen kosti petetyksi tulemisensa miehelleen. Nainen petti silloin koko luomakunnan.

        Kyllä se olet sinä, joka tässä on se synnin tärvelemä tyhmä manipuloija.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2575
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1645
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 83
      1512
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      113
      1398
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe