lakimiehen palkka

sddfsvgrerg

Paljonko on aloittavan lakimiehen palkka? Saako lakimies tuntipalkkaa ja jos saa niin kuinka paljon ( noin suurinpiirtein)? Onko mahdollista, että voi aloittaa työt jossain lakifirmassa, kun saa opiskelupaikan vai miten se oikein menee?

22

24550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eivät vastaa

      Lakimiesliiton vähimmäispalkkasuositus vastavalmistuneelle OTK/OTM:lle on jonkin verran päälle 3000 euroa/kk. Todellisuus lienee kuitenkin toinen jopa yksityissektorilla ja valtiolla palkasta voi heti tipauttaa tonnin pois. Työajat ovat vähän niin ja näin, vaikka valtiolla se puoli taitaa olla hieman paremmin syynissä, mikä mahdollisesti selittää osittain sitä palkkaeroakin.

    • vaan mene

      valtion palvelukseen.Vaimoni meni ja palkkaa 2400 eur/kk.Että se siitä 7 vuoden opiskelusta.

      Itselläni merkonomina 4650Eur kk eli tässä maassa nähtävästi palkitaan pitkä opiskelu vain suurella opintovelalla.

      Suosittelen lämpimästi että menet yksityiselle työnantajalle.On ainakin mahdollisuus parempiin tuloihin.

      • yo-merkonomi kanssa

        Nyt 23, yo ja merk. Tuotantotöihin menossa. Mitä kannattaisi opiskella?


      • dafsgghh

        Paljonko yksityisellä puolella maksetaan?


    • ulkomaan elävä

      Lakimiehen palkka riippuu todella monesta tekijästä niinkuin alalla kuin allalla..

      Ensimmäisessä toisena opiskeluvuotenani saamassani duunissa sain hikiset 8 euroa tunnilta, mutta toisaalta eipä sitä toisen vuoden opiskelija juuri mitään osaakaan, ei välttämättä vielä edes valmistunutkaan juristi ellei ole tullut hankkineeksi kokemusta.

      Valtiolla vastavalmistuneella on aika normia saada 2500tonnia. Valtiolla palkka nousee hitaasti mutta varmasti henkilökohtaisten lisien mukana.

      Yksityisellä vasta-alkaja saa usein hyvin vaihtelevia tarjouksia, yleensä kahdesta tonnista kolmeen ja puoleen tonniin. Ja kuten sanottua, kokemus ja firman taso/koko määrää tahtia.

      Jos rahaa himoaa, kannattaa koettaa lähteä ulkomaille. Suomessa juristit ovat palkka- ja arvostuskuopassa. Ulkomailla vastuunotosta ja pitkistä tunneista maksetaan joskus jopa naurettavan kovaa palkkaa.

      • lapinmies_28

        Kukaan lakimieskoulutuksen saaneista EI ole niin tyhmä että lähtisi alle 3800e/kk muut edut tekemään yhtään mitään, ellei sitten ole 1 paperit kädessä.. Liiton suositus minimipalkasta on Oikeustieteen maistereilla 3780e/kk. Jopa valtion viroissa palkkaus menee yli 3300e jo vastavalmistuneillakin.


    • luonnollises tilassa

      Minä en ole lakimies ja olen nainen , mutta yksityisellä antaisin ainakin 50-000 dollaria

    • lapinmies_28

      Älkää te paskaa palkoista puhutko, lakimiehet ovat Suomessa parhaiten tienaava ammattiryhmä. Tässä on keskiarvopalkat muutaman vuoden takaa.

      Lakimiesten palkat vievät voiton ekonomeista ja lääkäreistä. Lakimiesliitto selvittää vuosittain jäsentensä palkkatasoa. Vuoden 2008 palkkaselvitys ei ole vielä valmistunut, joten seuraavat tiedot koskevat vielä vuotta 2007.

      Yksityissektorilla lakimiehen mediaanipalkka oli 5140 euroa lokakuussa 2007. Mediaanihan tarkoittaa keskimmäistä tuloa: pistetään jokaisen lakimiehen palkka jonoon suuruusjärjestyksessä ja jono keskeltä kahtia. Puolet lakimiehistä tienaa siis yli 5140 euroa ja puolet alle 5140. Jotkut tienaavat törkeän paljon enemmän, sillä keskimääräinen palkka yksityisellä sektorilla oli 5882 euroa.

      Yksityisellä sektorilla rahakkaimmat tehtävät ovat hiukan yllättäen teollisuuden palveluksessa. Asianajotoimistoihin, vakuutusalalle ja konsulteiksi päätyvät näköjään vain luuserit.

      Keskiarvopalkat vuonna 2007
      Asianajotoimistot 4621 euroa
      Rahoitusala 6026 euroa
      Vakuutus 5192 euroa
      Teollisuus 7690 euroa
      Kauppa 6155 euroa
      Järjestöt 5767 euroa
      Konsulttiala 5530 euroa
      Tilintarkastus 5735 euroa
      Muut toimialat 6875 euroa

      Lakipykälien tulkitsemisella tienaa hyvin myös Suomessa.

      Suomen Lakimiesliiton uusimman palkkaselvityksen mukaan kaikkien lakimiesten keskimääräinen kokonaispalkka oli vuoden 2009 lokakuussa 5 590 euroa. Asiasta kertoo lakiasioihin erikoistunut Edilex-uutispalvelu.

      Puolet lakimiehistä ansaitsi vähintään 5 050 euroa kuukaudessa. Lakimiesten keskipalkka nousi 4,2 prosenttia vuodesta 2008. Julkisen sektorin palkat nousivat edellisestä vuodessa 5,2 prosenttia ja yksityisen sektorin 2,3 prosenttia.

      Noin 70 prosenttia yksityisen sektorin lakimiehistä ilmoitti tekevänsä ylitöitä. Julkisella sektorilla ylitöitä teki puolet vastanneista.

    • SheiQ

      Vanhempani kävivät hakemassa avioero papereita. Lakimies verotti 160€/h, kun kirjoitti pari paperia että jos teet 8h työpäivää niin kk aika simona massia.

      • Yrittävä

        Harvalla yrittäjällä on asiakkaita joka tunnille... Lisäksi tilavuokraan, tilitoimistoon, markkinointiin, myyntiin, yritysveroihin, loma- ja sairaspäivärahoihin ja YEL-vakuutukseen uppoaa suurin osa yrittäjän tuloista.

        Eli ei tuu "simona massia", kun yrittäjä laskuttaa 160€/h. Aivan eri asia, kuin sama tuntipalkka normi palkansaajalle, joka maksaa siitä vain tuloveroa.

        Eikä pointtina ole paperin vähäisyys, vaan se että vanhempasi saavat asiansa hoidettua (mitä vähemmän paperia sen taitavampi juristi). Pahoittelut erosta.


      • äknhlkjbglh

        ja tosta 93 prossaa firmalle


    • valitse tarkkaan

      "Paljonko on aloittavan lakimiehen palkka?"

      Vähemmän kuin aloittavan opettajan palkka. Kyllä. Suoraan koulun penkiltä työelämään ponnahtava lukion opettaja tienaa enemmän kuin asianajotoimistoon töihin menevä oikeustieteiden kandidaatti. Lisäksi lakimies tekee "vähän" pidempää päivää. Aloittavan lakimiehen laskennallinen tuntipalkka on siis ihan naurettava.

      Ope tienaa 4000 e/kk brutto.
      Lakimies 3000-3500 e/kk brutto.

      Ehkä 10 vuoden työkokemuksen jälkeen lakimies on palkaltaan vähän opettajaa edellä. Opettajan palkka kun on koko työelämän samaa tasoa kuin ensimmäisenä työpäivänä.

      • Jos saa kysyä..

        ..Missä koulussa aloittavan opettajan bruttopalkka on 4000 euroka/kk?! Mitä minä opettajia ja niiden palkkausta tunnen, niin niiden peruspalkka taitaa olla jotain luokkaa 2900 euroa/kk.


    • Anonyymi

      Tunti hinta 250€ Kyllähän sitä kelpaa olla

      • Anonyymi

        Niin mutta se on kokeneen yrittäjän tuntipalkka tai sitten isomman toimiston veloitus. Suoraan koulunpenkiltä tulleena et moisille pääse.

        Tai no valmistut ja perustat yrityksen. Helppoa vielä sit määrittää et tuntiveloitus 250 e - enää puuttuu vaan maksavat asiakkaat.


    • Anonyymi

      ihme kysymyksiä, ne tienaa mitä tienaa. menkää tekemään sitä, mistä tykkäätte?

    • No, minä en ainakaan ole tienannut sitten valmistumiseni enempää kuin 10€/h. On jotenkin vaikea käsittää ihmisten tulevan alalle vain siksi, että siellä kuulemma maksetaan isoja palkkoja.

      • Anonyymi

        Tottakai se vaikuttaa. Tällä hetkellä tienaan n.4000€ kuussa ihan eri alalla ja olen lopen kyllästynyt. Voisin alkaa lukea lakia, mutta haluan jotain takeita että rahaa myös tulee paljon. 10€/h kuulostaa naurettavalta tuollaisista hommista, sen saa jo melkein mistä vaan työstä. Taidat painaa vielä ympäripyöreää päivääkin? Pitäähän työn mielekästä olla mutta kai siitä joku järkevä korvauskin pitäisi saada. Loppujen lopuksi työ on kuitenkin työtä.


    • Anonyymi

      jos lakimies ei tiedä miten rahaa tehdään, niin on täysin väärällä alalla. Opiskelu on silloin mennyt täysin hukkaan.

    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä. Kouluttautumisesta ammattiin ja työelämään, ja palkkaa tehdystä työstä. Onkin sitten aivan eri asia miten työssä toimitaan. En ole kuullut puhuttavan vielä ainoastakaan rehellisestä lakimiehestä. Millä vuosijaksolla niitä lakimiesopiskelijoita opetetaan epärehellisyyteen: rosvoamaan, venyttämään aikaa, valehtelemaan, olemaan aina oikeassa, virheettömyyteen, aina tietämään, mutta oikeasti eivät tiedä mistään mitään, olemaan uskottavia. Jep, minä en ainakaan kumartele ainuttakaan lakimiestä tässä idioottimaassa. Yhden sellaisen aivokääpä naikkosen olen palkannut, eikä loppua asialle ole vielä edes näköpiirissä. Rahat se muija vie, eikä mitään ole tehnyt palkkansa eteen, muuta kuin laskuttanut turhista miljoonista puheluista, ja vielä turhimmista kokouksista, posteista ym sonnasta.

    • Anonyymi

      Asianajaja Kari Eriksson tienasi viime vuonna 160000€.
      13500€/kk
      20€ tunnissa läpi vuoden nukkuessaankin

    • Anonyymi

      Köyhät käy töissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe