Lehtien jakaminen

tyttönennnn

Toivottavasti on oikea paikka kysyä tätä...

Kaikki sanoo että lehtien jakaminen on hirveää, mutta mua kumminkin kiinnostaa se, joten tietääköhän kukaan että kuinkakohan paljon sillä suunnilleen saa rahaa? Kun olisi kiva saada jotain vähän ylimääräistä rahaa... Ja siinä tulisi samalla vähän liikuntaa... ;)

31

7784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..............

      kannattaa alottaa jakamaan jos tarvitset ''vähän ylimääräst rahaa'' mutta jos tarttet Rahaa niin jätä
      homma muille...

      Palkka riippuu lehtien ja mainosten määrästä.

      Ikää vähintään 14.

      • matrix22

        Palkka riippuu jaettavan määrästä, ja jako alueesta.
        Itse hommaan erehdyin, ja petyin nopeasti.
        Kaikki jaettavat mainokset ym. pitää lajitella käsin, ja vaikka se kuulostaa löysältä touhulta, se on todella puuduttavaa. Tampereen Ykkösjakelu sanoo palkaksi 60-225 (225 on todella epätodennäköinen, itse sain 60.) mutta en tiedä mitä oman asuinalueesi vastaava yhtiö maksaa.
        En todellakaan suosittele jos on muita toimia viikossa esim. harrastuksia usein.
        Melko pakkopulla hommaa, pakko sanoa. :/


      • matrix22

        minä haluasin tulla jakaa lehtiä


      • moneiks

        Kertokaa mist sivut voi ottaa yhteyt?


    • Kokemusta on!

      Noniin, aika höpöä täällä jotkut kirjoitelleet.
      Itse olen siis jakanut nyt n. 2kk lehtiä lukion ohella 2 kertaa viikossa (ke ja la). JOS mainoksia tulee paljon, keskiviikon lehdet tulevat jo tiistaina, mutta muuten ne tulevat vasta keskiviikkona kaikki. Jos lauantain lehtiä tulee paljon, osa tulee jo torstaina ja loput perjantaina. Minulla on 275 taloutta, mikä on ainakin itselleni oikein sopiva määrä. Joka kerta tulee alueen ilmaislehti mainokset ja yhteensä niitä tulee n. 2-9. Itselläni menee 2-4 lajittelemisessa noin kolme varttia, mutta 7-9 lajittelu onkin jo eri juttu: siihen saattaa mennä kolmekin tuntia. Itse jakamiseen menee aika tarkalleen tunti ja kolme varttia.

      Palkka muodostuu pääjakelusta (ilmaislehti) ja lisäjakeluista (mainokset). Saan yhdestä pääjakelun lehdestä 2.5snt ja lisäjakelun lehdestä 0.3377snt. Sen kun kertoo tuolla 275, niin saa sen mitä saan aina jokaisesta erilaisesta mainoksesta. Ilmaislehdestä saan siis 6.87e ja lisäjakelusta 0.93e. Jos kerralla tulee siis esim. ilmaislehti 3 mainosta, saan siitä kerrasta palkkaa 9.66e. Kuukaudessa palkkaan saan n. 100e mainosten määrästä riippuen.
      Palkka ei siis ole päätähuimaava, ainakaan työmäärään nähden. Ota huomioon että lehdet on jaettava säässä kuin säässä. Itselläni vielä lukio hiukan rasittanut puuhaa: pääsin viime jaksossa joka päivä neljältä, jonka jälkeen tulin kotiin jalittelemaan ja vielä jakamaan lehdet! Homma oli hoidettu joskus yhdeksän maissa ja sen jälkeen jos alkoi vielä miettimään jotain läksyjä, niin aika väsynyt jo oli. Monet myös ajattelevat, että "nooh, siihen menee kaksi päivää viikosta", mutta tämä ei ole ihan totta. Jos mainoksia tulee paljon, sinulla saattaa mennä lajittelemiseen ja jakamiseen ti, ke, to, pe ja la...

      Homma on ihan hyvää silti alaikäiselle, joka ei juuri muuta saa - varsinkaan koulun/lukion/amiksen ohella! Jonkun verran sisukkuutta tämä työ tarvitsee, eikä luovuttaja tai rahan perässä juoksia pärjää. Itse ajattelen myös saavani tästä työkokemusta, liikuntaa ja raitista ulkoilmaa! Joten suosittelen niille jotka ovat sisukkaita! Kyllä palkkapäivänä tuntuu ihan hyvältä, kun se satakin euroa on kilahtanut tilille. (:

    • dfsc<cszscxsscfssfsf

      gfgfgffggfgfgfgf

    • 1234512345

      Homma ei ole hirveää, vaan hirveän huonosti palkattua. Mutta hyväkuntoiselle ihan ok homma, kyllä se työnä jonkun mansikkapellon voittaa. Mutta mansikkapellolla tienaa paremmin ainakin luulisin. Molempia koettu. Asiakaspalvelu jossain kioskissa on minusta hirveämpää, kioskimummon tyttönä sekin on koettu.

    • lehtityttö=)

      13 vee oon ja jaan. Kerrasta täällä päin saa noin 20 euroo ja aika raskasta hommaa se on =)

      • Ö

        Moi minkä firman kautta jaat yms.


    • Lehtipoika93

      Ihan kamalaa hommaa, varsinkin kun on paljon harrastuksia ja koulutehtäviä, ei kaikkeen voi jäädä aikaa! Just tulin puoli tuntia sitten lehtiä jakamasta. Jalat aivan sohjona ja selkä kipeä. Huomenna otan loparit tuosta paskasta.

      Liian suuren piirin antoivat meikäläiselle, kestää vähintään se 4-5 h.

    • 16

      Minä jaan sellaiset 1200 taloutta, lehtiä 1-7 ja tienaan n 390 euroa kuussa. Aikaa menee 3-5 tuntiin.
      Saan jonkun varajakajan palkan, kun piirit vaihtelevat.
      Jako on kivaa mutta lajittelu perseestä. Siihen menee jopa viisikin tuntia.

    • Sannyy

      miten ne siis lajitellaa? ;o

    • On se rankkaa, enkä itse suosittele.
      Toisaalta hyvä se on kokeilla eri töitä osa vsopii toisille ja osa toisille.
      Kannattaa varmistaa se että saa asiaan kuuluvat postinjako kärryt, itse jaon lehdet lahdessa raahasin ne putkikasseilla 100-200metrin päähän ja aloin jakelemaan.
      Kunto tosin on erinomainen ja nuorena ei edes hoksaa kysyä kärryjä jos ei automaattisesti tule.
      nimimerkki "kokemusta on" aika hyvät aikataulu arviot. Lajittelu oikeastaan hirvein ja tylsin tehtävä.

      Lajittelu siis tapahtuu omaan tyyliin :)
      Mainokset vain laitetaan ilmaislehden väliin.*taloudet
      Eri mainokset pinoittain eteen ja siitä jokapinosta yksi lehden väliin. Eipä tuohon ole oikotietä.

    • zentori

      olen jakanut turun seudulla vuosia lehtiä. nimenomaan päiväjakelua.siitä saa vähiten rahaa työstä mitä suomessa saa. esim lajittelusta eisaa mitään.nythän on niin et näitä palkkariitoja käsitellään jo hovi-oikeudessa,jakelu yhtiö hävisi jakajalle kanteen,ja tuomittiin maksamaan tuhansia euroja. tästä on tehty jopa eduskunnassa päätös et palkka pitäisi vastata urakalla 7.40 e tunnissa. nyt saa noin 1.80 e jakelu yhtiöt ovat rikkaita koska jakaja ei todella saa siitä kakusta paljoa. jos jaat kauan liity postialan unioniin sieltä ainakin saa neuvoja. en tekisi tätä työtä mut jaan omalla autolla jaa siitä se palkka tulee.muuten en lehtiä jakaisi.

      • zentori

        siis kilometri korvauksista


    • ....................

      ...................

      • Anonyymi

        .................


    • painaa...

      tienaa hyvin, jos jaksat painaa..

    • jeppejeppiss

      Jaoin exän kanssa jokunen vuosi sitten ilmaisjakelulehteä, itse olin kokopäivätyössä ja exä lukiossa (asuttiin yhdessä). Viikossa oli kaksi jakelupäivää, jaettava materiaali (lehdet mainokset) tuli edellisenä iltana. Lajitteluun meni mainosten määrästä riippuen reilusta tunnista muutamaan (molemmat kun lajiteltiin) ja jakamiseen meni parisen tuntia (minä ajoin autolla ja exä jakoi).

      Tuosta tuli "tienattua" n. 200 euroa kuukaudessa kilometrikorvaukset, itse otin kilometrit ja ehkä muutaman kympin, loput exälle elämistä varten.

      Itse suosittelisin tommoista hommaa oikein lämpimästi yläasteikäiselle tai ammattikoulu/lukiolaiselle, joka asuu vielä kotona tai muuten hyötyy tuosta. Jos tuo syö jotain tukia (opinto/asumis tms.) niin siinä vaiheessa ei kyllä kannata. Hyvää kuntoilua ja pientä lisärahaa kohtuullisen pienellä työmäärällä ja työajat saa kuitenkin hiukan oman aikataulun mukaan suunniteltua (lajittelee mainokset kun itselle paras aika ja hoitaa jakamisen sovittuna aikana), meillä tuo jakamisen aika oli suurinpiirtein aikavälille 16-21.

    • kokenut999

      Suosittelen lehtien jakoa, voi päästä hyviin ansioihin.

      • kovaa hermoilua

        Täällä eräs jakaja joka kävi talolla numero 999 Ristoko siellä?


    • lehdenjakaja

      itte jaan espoossa lehtiä ja oon töissä www.hjex.fi ja oon työskenelly nyt 2 kk
      mutta onneks pidän kesäloman vapaata :) ja mulla on noin 130 taloutta puolet rivitaloja ja puolet kerros. rivitalon menee iha jees ja taas kerrostalot ei mee nii :D vähän hidasta meinaan. mut yleensä kuukaus palkka on jotain 50e ja sit viel tulee 30euroa kuukaus rahaa vanhemmilta niin ihan kiva :p

    • mies jk

      En suosittele! Joskus 15 vanhana noin 4-5 vuotta sitten jaoin kerrostaloihin JA SEN SANON ETTÄ SE OLI IHAN PERSEE*TÄ!!
      Ai että sitä vitutuksen määrää kun joka tiistai ja lauantai aamu oli mainokset odottamassa oveni takana jakajaa.. Ja se niitten niputtaminenkin on ihan reijästä! Mulla meni monta tuntii kun sain ne kaikki lehet samaan läjään... Itse taisin saada kuussa noin 130e... eli palkat ei päätä huimaa.
      Mulla kyl palo käpy siin touhus ja jaoin niitä varmaan puol vuotta.. Viimesellä jako kerralla taisinkin kipata koko perke*een mainos kärryn sekäjäte astiaan :D
      Mutta jooo, en suosittele.
      Tietääkö kukaan muute että paljon postin jakaja saa palkkaa?

    • ErittäinTyytyväinen

      Anteeks mitä? 1000 taloutta, 850e kuussa, ke la, eri lehtiä nyt joulun aikaan 6-14, palkka huonoimmillaan on ollut 730e/kk,jouluna saa tuplapalkan ja yleensä joululahjanki, yksi piiri sellanen josta saan 16e/ per jako kerta, huonokuntoista tietä suurimmaksi osaksi. Kilometreistä ei mee veroja, eli n.50e menee veroihin kuussa, silti jää nuin paljon käteen//9luokalla olen ja äitin kanssa jaan, äiti saa osan kilometrikorvauksista, mutta joka kuukausi jää n.400e säästöön itelleni tulevaisuutta varten. Jakamiseen menee 2,5h-3h(riippuu säästä), lajitteluun 3,5h, tuommonen raha tän ikäsenä tuntuu hyvältä tilillä, ja kultaista työkokemusta siitä saa

      • PostiPate80

        Juu.., siis täytyy ihmetellä kyllä miten paljon täällä on "valittajia".... On päivänselvää että jos jakaa pieniä talouksia vaikka polkupyörällä niin urakkapalkkauksena siittä ei kerry paljon mitään...

        Itse olen 35-vuotias 3-vuotta kuntoutustuella/määräaikaiseläkkeellä leikatun selän takia, ja jaan lehtiä 3 laajaan piiriin yhteensä 900 talouteen/viikko. Eihän noista lehtimaksuista mainoksista saakkaan kuin jotain 300e/kk mutta kun siihen lisätään oman auton kilometrikorvaukset niin mulla tulee n. 400km/viikko 0,44e/km

        Tuosta kun laskee n. 1700km kuukaudessa (itsellä alueet tosi tuttuja/helppoja) = n. 750e verotonta ja siihen päälle 3-400 euroa myöskin verotonta lehti mainosmaksua ni tilit on aina vähintänkin 1100 - 1300 euron nettoja!!

        En edes ottaisi alle 100 kilometrin aluetta... Täällä pohjoisemmassa saa ajaa pitkiäkin matkoja muutamien laatikoiden vuoksi ja näin säästyy autokin melko hyvin :-)

        Työeläkkeen päälle saa tienata siis bruttona 746 euroa/kk niin ettei siittä vähennetä ollenkaan... Olisin tyhmä jos en jakaisi noita alueita...

        Tienaan siis ke la jakokerrat työeläkkeet yhteensä nettona n. 2300 euroa!! Tuosta kun vähennetään laskemani polttoainekulut niin tuon 2000 euroa saa siltikin vielä jättää... Tokihan autoa on huollettava, ja muutenkin vaikka ei jakoja tekisikään... :-)

        Eli siis homma on suurimmalle osalle raskasta ja vähätuloista, mutta on aivan täysin kiinni jaettavista alueista ja millä niitä jakaa paljonko tienaa???

        Enemmän tienaan nyt kuin esim: täysipäiväisenä päihdetyöntekijänä tai metallipuolella 8h/pv 5x viikossa.... :-) Tokihan nuorille on jo 100-300 euroakin hyvä raha mutta kyllä meillä täällä on aikuisia useita jotka tienaavat tämän mitä itserkin... Se ei todellakaan voi esim: itselläni olla ainoa tulolähde.... :-)


      • söpö

        olen alkamassa jakamaan mainoslehtiä onko kellään tietoa meneekö siintä kuinka paljon veroa.


    • mainospaskat

      Jaoin mainoksia vajaan vuoden verran joskus 90-luvun alussa. Ihan hukkaan meni kaikki vaiva, palkka ala-arvoinen eikä sillä "työkokemuksella" ollut mitään arvoa missään.
      Ei ole tainnut palkka nousta niistä ajoista yhtään kun tätä ketjua lukee. Ihan oikein jos jakofirmat ovat joutuneet oikeuteen palkka-asioista ja hävinneet :D
      En suosittele kenellekään.

    • Anonyymi

      80-luvulla mainosten jakelu oli samantapaista, pieni korvaus ja valmistelevaan työhön (niputtamiseen) meni aikaa. Koululaiselle kuitenkin oppia, että rahan saamiseksi nähtävä vaivaa. Huomattavasti selkeämpää ja helpompaa oli sitten jakaa sanomalehteä 80-90 luvun vaihteessa. Yötyörytmiin oppi, ja korvaus oli aidosti palkkaa (mutta kk-summaa en enää muista).

      • Anonyymi

        Maailma ei vaan pyöri pelkkien opiskelijoiden ja koululaisten avulla eikä pelkkien kesätöiden. Mitähän siitäkin tulisi kun kaupat, eduskunta, puolustusvoimat ja sairaalat olisivat auki vain kesäisin ?


    • Anonyymi

      Kannattaa lehtien jakaminen vaihtaa johonkin työhön mistä ei saa mitään rahaa. Mitä köyhempi olet niin sitä enemmän tuot valtiolle veroeuroja.

    • Anonyymi

      Oddi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe