Yasmin e-pillerit + iho

marianneee

Hei!

Tästä on ollut vanhempiakin keskusteluja, ja olen lukenut ne, mutta aloitan nyt uuden.

Aloitin noin viikko sitten syömään yasmin pillereitä ihoni sekä epäsäännöllisten/kivuliaiden kuukautisten takia.

Nyt kyselisin teiltä, jotka ovat syöneet tätä pillerimerkkiä, että oletteko huomanneet muutoksia ihossa; jos niin millaisia (hyviä vai huonoja, esim iho kuivaa, rasvoittuu, näpyt häviää tms) ja miten pian syönnin aloittamisesta? (1kk?2?3?)

Onko teillä käynyt niin, että alussa iho huonontuu? Ja miten pian syönnin aloittamisesta ja miten kauan se kesti?

Tietenkin nämä ovat yksilöllisiä, mutta olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia pillereistä.

Itselle lääkäri määräsi nämä juuri ihonhoitoon.. ja nyt on iho vähän huonontunut, että mietin vain miten varmaa edes on että tämä auttaisi ihoon. Odotanko muutaman kk:den ja jos ei auta, niin otan Diane Novan (myös ihon hoitoon, enemmän hormoneja)?

Roaccutan kuurin olen syönyt pari vuotta sitten ja se oli ainut joka auttoi.. Nyt kuitenkin näpyt ovat tulleet takaisin..

Kiitos nyt jo etukäteen!

10

10506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vain

      Minä aloitin yasmin pillereiden käytön noin puoli vuotta sitten ihan ehkäisyn vuoksi, en siis ihonhoidon takia.

      Minulla on luonnostaan aika hyvä iho, ei finnejä tai näppylöitä juuri koskaan (pisama-iho johon ei KUULEMA tule yhtä herkästi finnejä, tietenkin yksilöllistä). Kuitenkin ehkä noin kuukauden kuluttua pillereiden aloittamisesta alkoi kasvoilleni tulla sellaisia ihan pieniä näppylöitä todella paljon jollekin pienelle alueelle, esim ylähuulelle tai leukaan. Kauheen näköstä, ja tuntuikin ihan rupisammakon iholta :D Mutta ne hävisivätkin sitten yhtä nopeasti kuin tulivat, ja sitten taas välillä tuli takaisin.

      Mutta käytin pillereitä vain sen kolme kuukautta koska niistä oli niin paljon muutakin haittaa esim painonnousu, enkä nyt oikestaan niitä tällä hetkellä muutenkaan tarvitse. Eikös se niin ole että niitä pitäisi syödä juuri vähintään sen 3kk, mutta mielellään tietenkin kauemmin että elimistö tottuu niihin jne.. Ja kaikkihan on tietysti ihan yksilöllistä että miten reagoi.

      Niin ja se vielä, että kuukautiskivut helpottivat kyllä melko paljon pillereiden myötä.

    • Pim

      En tiedä ovatko yasmin ja yasminelle ihan eri juttu, mutta yasminelle ei ainakaan minulle ole mitään näppyjä aiheuttanut. Aikaisemmin oli näppyjä ja eirtyisesti menkkojen kanssa mutta ne lähtivät pois kun lopetin maitotuotteiden suurkulutuksen. Enää vain juustoa pala päivässä, maitoa kahviin jne. Ei varmaan kaikilla toimi, mutta sillä tavalla pääsin näpyistäni ilman lääkkeitä :) (en usko, että e-pillerit vaikuttivta siihen, koska aloitin maitokuurin jo ennen pillereiden syömistä..)Ja join tosiaan TODELLAS paljon maitoa ja söin jogurttia, että jos ei paljoan maitoa juo, tuskin viakuttaa mihinkään. Kuiva iho on ollut aina, eli rasvaisuudessa ei muutosta. Ainoa muutos on ehkä, että rintakehässä oli ennen mustapäitä, mutta ne ovat hävinneet pillerien jälkeen.

      Ekan parin, kolmen kuukauden aikana oli hiukan muita oireita (vähän itkuherkkyyttä, rintojen aristus ja jaloissa vähän tunnetta), mutta nykyään on ihan normaali olo ja menkkakivuista on vain muisto jäljellä ;D

    • Kaikkea hyvää

      Hei! Hyvä ystävä, älä myrkytä itseäsi tuollaisilla lääkkeillä. Hormonien syöntiä tulisi välttää, minun mielestäni. Keskustele lääkärisi kanssa vaihtoehdoista. Roaccutan on todella vahvaa lääkettä, ja aiheuttaa mm. sikiövaurioita, jos on raskaana. Mitä se voi tehdä elimistön omille soluille? Iho haluaa paljon vitamiineja, vettä (juotuna), raitista ilmaa ja paljon unta. Tupakka on iholle myrkkyä!Ihomme kertoo siitä, miten voimme. Ruokavalion siivous auttaa paljon. Itseäni auttoi homeopatia, todella paha näppyläongelma on lähes poissa.

      Myös kosmetiikan käytössä kannattaa olla tarkkana. Useissa kauniissa purkeissa ja purnukoissa on vaikka mitä outoja kemiallisia aineita. Suosi luonnonkosmetiikkaa, mm. Weleda ja Dr. Hauschka. Ihminen on osa luontoa ja ihmisen iho pitää luonnontuotteista. Elimistö on herkkä systeemi. Vaali itseäsi pehmein keinoin, niin olosi ja myös ihosi paranee. Iloista joulua!

      • marianneee

        Kiitos neuvoista, mutta..

        Minä juon paljon vettä päivässä, syön vitamiineja, tupakkaa en polta. Syön terveellisesti. Käyn ihonpuhdistuksessa silloin tällöin. En käytä liian voimakkaita puhdistustuotteita (esim aloevera on hyvä). Syön luonnontuotteita jne.

        Mutta kyllä se alkaa pikkuhiljaa turhauttamaan kun joutuu näkemään näin paljon työtä ja vaivaa (siis monen vuoden ajan) mutta saa vain vähän avun asiaan..

        Että onko muita ehdotuksia? :/

        Yasmin on eriasia kuin Yasminelle.

        Kiitos neuvoistanne!:)


      • juttu..
        marianneee kirjoitti:

        Kiitos neuvoista, mutta..

        Minä juon paljon vettä päivässä, syön vitamiineja, tupakkaa en polta. Syön terveellisesti. Käyn ihonpuhdistuksessa silloin tällöin. En käytä liian voimakkaita puhdistustuotteita (esim aloevera on hyvä). Syön luonnontuotteita jne.

        Mutta kyllä se alkaa pikkuhiljaa turhauttamaan kun joutuu näkemään näin paljon työtä ja vaivaa (siis monen vuoden ajan) mutta saa vain vähän avun asiaan..

        Että onko muita ehdotuksia? :/

        Yasmin on eriasia kuin Yasminelle.

        Kiitos neuvoistanne!:)

        Aloitin yasmin pillerit parivuotta sitten, ehkäisyyn, mutta myös kerrottii auttavan ihoon.
        Ensin mun naama paheni. Sitten rauhoittui ja nyt on mielestäni ihan samanlainen kun ennenkin..
        Kysyin lääkäriltäni huvinvuoksi, että millonkohan iho näillä pillereillä paranee, mutta niin ympäripyöreitä oli vastaukset, että en kenellekään iho ongelmiin suosittelisi..


    • kosmetologina

      diane nova on ainakin sellanen merkki mikä auttaa epäpuhtaaseen ihoon...kuukauden tai parin päästä yleensä huomaa näkyvää eroa.
      yasmineä olen itse luullut ihan "perus"ehkäisypilleriksi.kai se on sitten uudistunut jotenkin kerran siitäkin sanotaan olevan apua ihoon.Jotkut ns.normaalit perus pillerit saattaa joillakin vain pahentaa iho ongelmia...:(

      • ...

        jees. olen käyttänyt yasminelle pillereita nyt kaks kuukautta ja iho on vaan pahentunut. finnejä on tullut enemmän naamaan ja muutenkin. kuukautiskivut ovat melkeinpä hävinneet. Olen ajatellut että vaihtaa, millainen se diane nova on? kuinka paljon hormoneja?


    • ei sopinut mulle

      heips
      minä otin diane nova -pillerit akneihon hoitoon sekä ehkäisyä varten. Käytin niitä jonkin aikaa (en muista tarkalleen kuinka kauan, yli vuoden kuitenkin) mutta minulla turvotti jalkoja niin paljon, että jouduin luopumaan pillereistä. Ihoon auttoivat sen verran, että isoja finnejä ei enää tullut juurikaan mutta muuten ei tapahtunut merkittävää muutosta parempaan. Vaihdoin sitten Yasmin pillereihin, joista ei ole seurannut turvotusta mutta jotka eivät erityisemmin ole ihoakaan parantaneet. Kun olin noin 3 kk ilman pillereitä, kasvot, dekolteealue ja selkä tuli aivan täyteen ihan pieniä näppylöitä ja ihoni tuntui aivan hirveltä. Siinä vaiheessa otin ne Yasmin pillerit ja kyseinen ongelma helpotti. Nyt olen suunnitellut jättäväni pillerit pois ehkä kesän alussa kun iho alkaa saamaan aurinkoa.

    • tyttö-92

      minulla on sama juttu ja ennen käytin diane novaa mut nykyään yasmin ja sitten mun ihoni on kuivunut hirveesti ja näppylöitä on näköjään tullut takaisin. en tiedä pitääkö minunkin vaihtaa takaisin diane nova. lääkäri sanoi että yasmin on parempi ehkäisy pilleri seksin takia, mutta ajattelin että diane nova on ok ja sekin auttaa paljon ihoa kuin yasmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe