Mallintava kitaravahvistin

kannattaako ostaa?

Onko noista oikeesti hyötyä eli toimiiko mallinnus siten kun sen on tarkoitettu toimivan (eli putkivahvistinmoodissa vahvari tosiaan kuulostaa putkikoneelta)?

Aattelin kun oikeaa putkivahvaria ei ole mun tuloilla varaa ostella mutta tollainen mallintava voisi kiinnostaa kun niitä putkisaundeja haluaisin kumminkin.

17

5331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielestä...

      mallintavien tekniikka on mennyt eteenpäin siitä, kun toi buumi aikoinaan alkoi.

      Etenkin noissa ensimmäisissä mallintavissa styrkkareissa(Line5), mätti puhdas/lähes puhdas -osasto.
      Marshall/Boogie osasto on aina mallintunut ihan mallikkaasti, mutta tää kevyempi osasto on vissiin hankalampi.

      Tottakai putkistyrkkarissa on se oma juttunsa ja esim. vahvistimen omaleimaista käyttäytymistä kitaran eri voimakkuuksilla on varmasti vaikea mallintaa oikein?!

      Kyllä silti noita mallintavia voi ihan hyvin suositella. Onhan niissä ainakin monipuolisesti tavaaraa?
      Tääkin on niin soittajasta kiinni, kuka tykkää ja kuka ei?!

    • asdasdff

      Itselläni on kokemusta mallintavasta Line6 spiderista ja täytyy sanoa, että hintalaatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Toinen vahvistimeni on täyputki ENGL thunder.

      En voi mitään, vaikka kuinka vetailen näitä kahta vehjettä, niin mielestäni putkipeli ei ole mitenkeen yksiselitteisesti parempi äänenlaadultaan - paitsi puhtaiden soundien suhteen. Itseasiassa pidän 15 wattisesta spideristäni jopa enemmän! Ainakin sen säröt ovat paremman kuuloiset kuin Thunderissa. Lisäksi spiderissä on kivat efektit.

      Titysti minu kohdallani on kyse siitä, että asun kerrostalossa, enkä voi huudattaa putkivehjettäni kovin kovalla, joten ihan parhaita soundeja siitä ei saa sen vuoksi irti.

      Mielestäni putkivehkeet ovat yliarvostettuja. Kaikki vain hehkuttavat niiden puolesta, kun kaikki legendat vuonna 1&2 niitä käyttivät.

      Kehitys kehittyy, tulevaisuus on mallintavien digivehkeiden.

      • niinkään sanois

        "Titysti minu kohdallani on kyse siitä, että asun kerrostalossa, enkä voi huudattaa putkivehjettäni kovin kovalla, joten ihan parhaita soundeja siitä ei saa sen vuoksi irti."

        "Mielestäni putkivehkeet ovat yliarvostettuja. Kaikki vain hehkuttavat niiden puolesta, kun kaikki legendat vuonna 1&2 niitä käyttivät."


        Mielestäni vastasit tuossa ensimmäisessä lauseessa mistä asiasta kohdallasi on kyse.

        Jos yrität saada ENGEListäsi hyviä säröjä kerrostalovolyymeilla, niin se onnistuua vain keinokuorman tai jonkun vastaavan systeemin avulla...jos onnistuu ees niilläkään?!
        Tämä juuri siksi, koska putkivahvistin vaatii luukutusta, eikä se yksinkertaisesti avaudu kunnolla pienillä tehoilla.

        Itselläni on vanha Fenderin täysputkikone ja veikkaanpa, etten tuu vaihtamaan sitä koskaan. Siitä saa just sellaset päätesäröt, mitä oon pitkään ettiny. Se on niin hyvä, ettei siihen kehtaa edes lähtee sotkemaan mitään efektejä.
        Siinä soundissa on oikeestaan kaikki mitä tarvitsen ja kitaran volyymilla/sävysäädöillä saan haluamani sävyt.
        En oo lähellekkään vastaavaa löytäny vielä näistä mallintavista systeemeistä...ainoastaan pikkaisen sinne päin. Taitaa olla hankala pala mallinnukselle?

        Mutta kuten todettua. Putkivahvistinsysteemien kanssa on omat ongelmansa..varsinkin jos soittaa just kotioloissa. Jos soittelee kotona tai muuten löytää etsimänsä mallintavasta vahvistimesta, niin eihän silloin kannata ehoin tahoin putkivahvistinta ostaa?!


      • Skebaristi

        Kotisoittelussa saattaa hyviäkin soundeja irrota LAADUKKAASTA mallintavasta vekottimesta, esim Pod X3/XT multiefektit yms... Lähdetäänpä sitten treeneihin ja laitetaan vahvarit täysille. Mallintavat ovat pääteasteeltaan yleensä transistoripohjaisia, jolloin niiden epätoivottu säröytyminen varsinkin cleaneilla on jotain aivan hirveää.. Putkipelillä särö ei haittaa, koska särö ei ole niin "riitasointuista" ja saundaa hyvälle. Tämä johtuu elektroniputken ja transistorivahvistinpiirien eroista.

        Wikipedia: Putkitekniikkaa käytetään vielä nykyään laajalti myös kitaravahvistimissa sekä hifilaitteissa. Syynä tähän on putkien toistokäyrän (anodivirta vs. hilajännite) lineaarisuus transistoreihin verrattuna. Tämä seikka pitää signaalin luontaisen säröytymisen pienenä, eikä vahvistinta tarvitse varustaa yhtä voimakkaalla vastakytkennällä kuin transistoreja käytettäessä. Tämä vähentää eräitä särötyyppejä (transientti- ja intermodulaatiosärö).


    • Jodex96

      ...Ostamaan Micro Cuben! Siinä on täydellinen vahvistin vaikkapa just kerrostaloon, mut voihan sillä jossain bändi harjotuksissa soittaa, että tehoakin löytyy. Ja aivan yhta hyvät säröt saa kun putkivahvarista ja puhdas soundi on todella hyvä kuten kaikki soundit siltä väliltä.

      • fuck

        Cube.

        Taatutusti paska clean. Säröt toimii.On tässä joku pienempi säätö joka pitäisi olla sopiva kerrostaloon. Paskalta se kuulostaa.


    • Jos varaa löytyy n. 300 euroon asti niin suosittelen Fenderin Super Champ XD putkikomboo lämpimästi.
      Halvempaa & parempi soundista putkikomboo tuskin on saatavilla. Mallinnuksia löytyy 16 kpl myös.
      Soveltuu hyvin myös kerrostalo soittoon ja soundi on todella hyvä pienilläkin volyymeillä.

    • D. Johnson

      Jos rahassa mitataan niin kyllä kannattaa. Mallintavat ns. leikkivahvarit kykenevät tänä päivänä tuottamaan niin aidon kuuloisen putkisärön että niitä kuulee jo nimimiesten levyillä. AC/DCn uusimmalla on soitettu pari raitaa Amplitubella joka on pelkkä tietokonesofta.

      Putkivahvistin, ja tarkoitan nyt täysputkivahvistinta enkä mitään hybridiä, kuulostaa kokeneemman korvaan täysin erilaiselta kuin transistori. Siksi ammattilaiset käyttävät putkipelejä eikä mitään leluja. Jos se on rahasta kiinni niin hommaa hybridi, esim. Kustom HV tai Peavey Valveking sarjasta. Jos ihan järjellä erehtyy ajattelemaan niin halvimmat täysputkivahvistimet irtoaa käytettynä kelpohintaan. Osia niihin saa tottakai edelleen. Nää mallintavat on soundiltaan oikeasti täysin perseestä vaikka kokemattomampi tosin saattaa paskoa housuun ensimmäistä kertaa sellaista kuullessaan.

      • D.Johnson

        Tässä vielä tuosta Kustomista pieni demo:
        http://www.youtube.com/watch?v=Zj2xBl5_iVA

        Hybridiksi aika vetin hyvä! Noi efektit muuten löytyy tuollaisesta 1x12" combosta itsestään ja hintaa sillä on about 400 uutena.


      • Muu Sikko
        D.Johnson kirjoitti:

        Tässä vielä tuosta Kustomista pieni demo:
        http://www.youtube.com/watch?v=Zj2xBl5_iVA

        Hybridiksi aika vetin hyvä! Noi efektit muuten löytyy tuollaisesta 1x12" combosta itsestään ja hintaa sillä on about 400 uutena.

        Samaa comboa katselin ja kuulostelin itsekin, ja tuon Kustomin meinaan ostaa. Kotimaisen Intoluthmanin listan mukaan hinta on 199 euroa ja Thomannilta tilattuna 298 euroa. Melkoinen hintaero, joten kotimaasta sen ostan.


    • Anonyymi

      Minulla on ollut MONTA putkivahvistinta vuodesta -75. Guatone, Steelphone, Fendereitä 3, Pari Musaria, Kaikissa hyvä soundi... se yksi hyvä soundi... Kyllästyin putkienvaihto operaatiohin ja siihen kuinka soundi muuttuu kun putket vanhenee ja KUN VASHVISTIN LÄMPIÄÄ. Rutinoita, suhinoita.... mut hei jos haluaa vintage soundia se on tota... Nyt soitan Fender Mustang 3 mallintavalla joka ei tosin ole enää viimeisintä huutoa. Siihen olen kytkenyt myös Fender Princeton Choruksen johon vaihdoin jämerät kaiuttimet. Löytyy soundia ja monenlaista. Onhan niissä tietenkin sitä opettelemista ja ohjelmointia, Onneksi läppärin saa kytkettyä USB;iin joten ei tarvii siitä tulitikkuaskin kokoiselta näytöltä yrittää tihrustaa. Niin se maailma muuttuu. Enpä usko kovinkaan monen sokkotestissä erottavan putki- tai mallintavaa... paitsi hurinoista... Kerrostaloon ehdoton valinta voi käyttää myös luureja...

      • Anonyymi

        Mallintavista puuttuu enää sellainen valinta josta saa niitä aitoja rutinoita ja häiriöitä, mutta eiköhän niihin sekin vielä tule.


      • Anonyymi

        Onhan mallintavien tekniikka huimasti kehittynyt

        Neural Quad Cortex vs Fender Tone Master Pro vs Kemper vs Headrush Prime vs Line 6 Helix - FIGHT!!!
        https://youtu.be/uUviNf5jxyQ


      • Anonyymi

    • Mulla oli joskus tuo Line 6 Spider. Ihan jees.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kitara on huikee musasoitin kun sitä voi sääjellä eri taajuuksille josta saada erilaisia ääniä kun ei kaikki soittimet taivu välttämättä yhtä moniasuiseen musa&soundimuotoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 135
      3933
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      109
      3589
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2525
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1481
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      88
      1471
    Aihe