Miten väkivalta alkaa?

pelokas..

Kertokaas mulle, miten väkivalta alkaa.

Olen ollut suhteessa 10kk. Mies on tosi epävarma ja humalassa suuttuessaan todella pelottava. Lisäksi alkuaikoina, kun ei seurusteltu, vaan "tapailtiin"
hän saattoi kadota viikoksi ryyppäämään, eikä vastannut puhelimeen. Kun itse nukahdin yhtenä perjantai iltana, enkä vastannut puhelimeen, sain seuraavana päivänä haukut, että olen ollut ties kenen kanssa ja tehnyt ties mitä.
Tämä siis ennen, kuin seurusteltiin.

Käsiksi ei ole käynyt niin, että mitään olisi sattunut, mutta en ole päässyt tilanteista pois, koska hän tarttuu kiinni. Esimerkkinä, jos haluan lähteä sängystä, hän työntää takaisin.

Pidän miestäni aika mustasukkaisena, sillä esimerkiksi kaupungilla en saa kääntää päätä ilman että tulee kommenttia siitä, että katson "nuoria hyvännäköisiä sällejä"

Vihaisena mieheni raivoaa, paiskii tavaroita, haukkuu ja usein huutaminen kääntyy siihen, että hän tivaa onko minulla toinen.. (kertaakaan ei ole edes tullut mieleen pettää, saati se ei ole mahdollista jatkuvan tarkkailun alaisena)

Lisäksi hän pakottaa katsomaan silmiin, kun "puhutaan" (hän siis huutaa)ja käskee pyytämään anteeksi kaikkea mahdollista, mitä keksii minun tehneen.
Ja minä pyydän, koska pelkään.

Nyt asutaan yhdessä ja mieheni ei käy enää lainkaan ulkona ja hänen mielestään ulkona käyminen ei kuulu parisuhteeseen. ts. en voi lähteä ulos ilman häntä. Jos lähden hänen kanssaan, tiedän, että loppuillasta saan taas pelätä. Siksi en halua mennä ulos hänen kanssaan.

Tavallisesti mieheni on todella hellä ja ihana ja tekee todella paljon kotona ja rakastan häntä valtavasti, pelottaa vain nämä seikat.
Haluaisin kuulla mielipiteitä..

8

2087

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suhteessa

      ei saa eikä voi olla oma ittensä ni kannattaako se?
      Tuo kuulostaa aivan kamalalta...

      Mä itse erosin kesällä miehestä joka oli kans humalassa pelottava ja jouduin lähtemään uhkailuja karkuun keskellä yötä.
      Ollaan kyllä oltu yhteydessä mutta ei tavata (välimatkaa on).
      Tavallaan en ole vilä osannut päästää irti ja yksin on vaikeaa välillä mutta kaikesta selviää-...

      KAikki on vaan siitä kiinni mitä kukakin haluaa omalta elämältään ja mitä ei.

      :)
      Mä en halunnu enää pelätä.

    • varovaro

      Haluatko elää pelossa? Kuuluuko sinusta rakastamiseen toisen pelottelu?

      Muista, että perheväkivalta ei yleensä koskaan ala sillä, että toiselta lyödään silmä mustaksi, vaan juuri salakavalasti pikkuhiljaa: uhri alistetaan pelolla hiljaiseksi ja suorastaan puolustuskyvyttömäksi. Muutenhan juuri kukaan ei väkivaltaisiin suhteisiin joutuisikaan... Puolustuskyvyttömyydellä tarkoitan henkistä nujertamista, et enää uskalla lähteä suhteesta, koska alat uskomaan kaikkea sitä potastkaa, mitä kuulet hänen suustaan.

      Ja tottakai väkivaltainen on välillä mitä ihanin, sehän uhreja suhteessa pitää. Ota selvää väkivallan kuvioista! Väkivaltaa on muukin kuin vain fyysinen väkivalta (henkinen, taloudellinen ja seksuaalinen)

      Kopioin suoraan oman tekstini tuolta aiemmasta keskustelusta.

      "Huolestuisin. Henkistä väkivaltaa teillä ainakin on, jos jo nyt pelkäät miehen raivokohtauksia. Ja tuollainen kiinnipitäminen on fyysistä väkivaltaa.

      Miten teidän suhteessa oikeudet ja velvollisuudet jakautuvat? Onko miehesi mustasukkainen? Tuhoaako tavaroitasi, paiskooko esineitä (se on uhkailua ja henkistä väkivaltaa)? Onko julma lemmikkieläimille? Lapsille? Katso lisää www.turvakoti.net

      Seurustelin 5 v miehen kanssa, joka aluksi oli mukava ja halusi joka asiassa miellyttää minua. Itse ystävällisyys. Vähitellen alkoi näyttää toista puoltaan, ensin juuri tuollaisia raivokohtauksia mielestäni oudoista ja mitättömistä asioista. Pyyteli niitä silloin alkuaikoina anteeksi. Anteeksipyynnöt eivät merkinneet mitään, koska sekopäiset raivokohtaukset toistuivat aika-ajoin. Ei miehellä ollut aikomustakaan muuttaa käytöstään. "Anteeksi" oli hänelle pelkkä sana. Myöhemmin hän ei enää edes vaivautunut sanomaan tuota sanaa ääneen.

      4 v kuluttua tutustumisesta alkoi tulla mukaan fyysistä väkivaltaa. Ensin mies sai raivokohtauksen jostain arkipäiväisestä asiasta, esim. siivotessa raivosi. Samassa huoneessa en uskaltanut silloin olla, saattoi juuri käydä käsivarteen kiinni, puristaa lujaa jne. Paiskoi tavaroita yms.

      Lopulta kun istuimme rauhallisesti katsomassa televisiota eräänä iltana, sanoin tv-ohjelmasta jotain ja mies löi minua nyrkillä lujaa reiteen. Pyyteli "järkyttyneenä" anteeksi. Itse en oikein uskonut tapahtunutta edes todeksi, niin omituista se oli. Pari viikkoa tästä mies yhtäkkiä pisti kätensä kaulani ympärille kuristaakseen. Ja alkoi puhumaan minun pahoinpitelemisestäni, etenkin humalassa. (hänellä ei kuitenkaan ollut alkoholiongelmaa ja kävi aivan normaalisti töissä)

      Siihen päättyikin meidän suhteemme, minä sain tarpeekseni. En jäänyt ottamaan selvää, mikä miestä vaivaa. Mielestäni tuollainen käytös ei kuulu rakastavaan parisuhteeseen. Ihmisestä pääsee kyllä helpomminkin eroon, jos noin kovasti rassaa, että täytyy raivota silmät päässä seisoen jne

      Perheväkivalta alkaa pikkuhiljaa. Harvoin kukaan ensimmäisillä treffeillä saa turpaansa.

      Kuuluuko sinusta rakkauteen pelko?'

      P.S. Mukavia ja henkisesti tasapainoisia miehiä on olemassa. Siksi sellaisia, joiden seurassa on paha ja ahdistava olla, ei kannata jäädä katselemaan."

      • hyvä et lähdin

        on myös henkiset väkivallat,vaikka olikin särkemistä,kiinni käymistä,tönimistä,puremista,tukasta riuhtomista niin lopulta irvisteli?

        Silloin tiesin että kysymyksessä on selvästi parantumaton tapaus ja salaa häivyin,muuten ei onnistunut.


      • tosiaanki

        samaa mieltä kanssasi. Pelko ei kuulu elämään. Ei ainakaan se että pelkää omaa rakastettua. Se sattuu aikansa mut siitä pääsee yli.


    • ettei pelkää...

      jos uhkaava käytös siitä huolimatta jatkuu, on paras häipyä. Tyhjää ei kannata pelätä. Ei haukkuva koira pure. Toisaalta naapurin haukkuvaa koiraa voi aina pelätä, silloin on jotenkin oikeassa naapuriin nähden, eikö?

    • voivoivoi

      sulla on mun ex. Juokse kun vielä voit.

    • samaa kokenut

      Kuullostaa liiankin tutulta. Kesällä tutustuin mieheen. Olin omien lasten kanssa vielä kotiäitinä. Suhde tuntui hyvältä. Haaveilimme samoista asioista, joskin miehellä oli mustasukkasuuden merkkejä ja "läheisriippuvuus" oireita mutta en kiinnittänyt niihin silloin mitään erityistä huomiota. Marraskuussa menin töihin ja lapset aloittivat hoidossa. Silloin kaikki alkoi. Sairaanloista mustasukkasuutta, harhaluulosuutta, joka johti väkivaltaan joka paheni hetkessä hyvin pahaksi.Hän ei koskaan pystynyt hyväksymään että aloitin työt. Työpaikalla oli keski-ikäsiä minua paljon vanhempia naimisissa olevia miehiä. Hän vei ja haki minut töistä, saattoi saada kohtauksen jos olin työpäivän jälkeen hyvällä tuulella..se oli aivan uskomatonta. hän rikkoi tavaroita, huusi, hakkasi,jankkasi asioita jopa hississä naapureiden ollessa vieressä.. en voinut käydä kavereiden kanssa baarissa-eihän äidin enää kuulu. vihoissapäiten vertasi omiin ex:iin miten ne olivat parempia kumppaneita..siskolla vierailutkin jäi kun siellä saattoi olla siskon miespuolisia ystäviä..sain pelätä milloin hän tulee riehumaan työpaikalle, milloin naapureiden nähden tai lasten ..hän oli katkera entisille ex:lle ja minä sain kärsiä kaikkien niiden edestä lapsuuden. Pääsin hivuttautumaan suhteesta ja lopulta hän jätti rauhaan vaikka viimeiset yhteydenotot olikin uhkailuja.Vuoden kesti kesästä kesään. Jätti kamalat arvet ja pelot. Tiedä pystynkö/haluanko koskaan parisuhdetta. Sinulle: Jos 10kk jälkeen on tuollaista, mikä on totuus?? Lähde ennen kuin se kärvistyy. Ainakin omat asunnot, erokin on helpompi sitten kun tunnet että on aika. Tiedän liian hyvin mikä odottaa, enkä halua kenelekkään samaa. Voimia sinulle.

    • Anonyymi

      Ihan kuulostaa tuo "nuoret komeat sällit" just niinkuin mun nykyisen miehen suusta....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe