Sukellus Thaimaassa?

Paras kohde?

8

2893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pulipuli vaan

      Shark point ja king cruiser tulee nyt ainakin mieleen. Jos phuketin alueelle menet.

    • mmVSA

      Kävin tossa vuos sitten Phi Phillä. Tehtiin vain pari sukellusta saarien lähettyvillä. Ne sukellukset ei ollu mitenkään erikoisia, eli kannattaa siinä tapauksessa suunnata Koh Bidanaille, Richelieu Rockille ja tietenki Similan on aina paras vaihtoehto!

    • -xXx-

      Viikko sitten takasin Taikamaasta (Khao Lak/Similan)
      Similan oli parempi, kuin Koh Tao, jossa oltiin vuosi sitten.
      Muualta ei ole Taikamaasta kokemusta
      Tosin jos ymmärsin oppaan puheista oikein, niin meille sattui varsin hyvät näkyvyydet ja opas osasi lukea vuorovesi taulukot oikein, ettei tarvinnut hirveästi painia virtausten kanssa. Toisin kun oppaamme Koh Taossa .
      Itse en tykkää kovista virtauksista, sellaisessa leppoisessa on mukava mennä vapaa matkustajana.
      Näin Suomen sukellusten jäljiltä, kaikki Taikamaan kohteet ovat hyviä. Mielestäni suurempi merkitys on osaavalla oppaalla(DM).

    • Nimetön

      Itsekin oon ollu paljon tuolla Phuketin lähistöllä sukeltamassa. King cruiser, anemore reef ja shark point vielä hyviä sukelluspaikkoja, tosin voi olla virtauksia. Eikä kannata unohtaa Hin Daen ja Hin Muangin safaria, 2krt ollu siellä sukeltamassa. Molemmilla kerroilla hyvä näkyvyys, isoja Mantoja ja paljon muuta otusta, similanin vertaisia sukelluspaikkoja tosin yleensä virtauksia.
      T: Lassi

    • prodiver

      Similaniakin paremmat kohteet ovat toisellapuolella Thaimaata. Eli Chumpon Pinnacle, Southwest Pinnacle ja ehdottomana aasian ykkösenä Sail Rock. Todennäköisyys valashain kanssa sukeltamiseen on todella hyvä em. kohteilla.

      Kaikille kohteille pääsee ainakin Koh Samuilta Suomalaisen Live & Let Diven kyydissä.

      http://www.liveandletdive.fi/index2.html

    • Taitaa olla liioittelua kutsua Siaminlahden kohteita Similania tai Richelieu Rockia paremmaksi, vaikka upeita paikkoja Siaminlahdelta löytyykin. Richelieu Rockia pidetään yleisesti Thaimaan parhaana kohteena, heti perässä tulevat Hin Daeng ja Hin Muang ja toki myös erittäin monipuolinen Ko Similan. Täällä laitetettu poikki ja pinoon Thaimaan sukelluskohteet:
      http://www.minnethaimaassa.com/harrastukset/sukeltaminen/
      Kannattaa muistaa sekin, että sukelluskohdetta valitessa on hyvä miettiä ajankohtaa: Andamaanienmeri on paljon alttiimpi monsuunimyrskyille kuin suojaisempi Siaminlahti.

    • aune

      Kyllä Similan on todella varjo entisestään. 10 vuotta sitten oli huikea, tänä päivänä korallit kuolleet suurin määrin, eikä ole enää kummoinen vaan pettymys jos on nähnyt entisen loiston. Ainahan sukelluskokemukset vertautuu jo nähtyihin, eli jollei ole nähnyt parempaa kuin vaikkapa Similan, on se varmasti vaikuttava.

    • Diver_D

      Olen asunut Thaimaassa useamman vuoden ja sukelluksia kertynyt siellä runsaasti. Näkyvyys riippuu täysin vuoden ajasta, jolloin olet menossa ja osa kohteista on osan vuodesta suljettu huonojen sääolosuhteiden takia. Yleisesti paras kausi on joulu-huhtikuu, mutta kesälläkin saattaa olla ok keli. Monsuuni on syksyllä ja pituus sekä sateen määrä vaihtelevat vuosittain. Thaimaan lahdella (Koh Tao) tuulee toukokuusta eteenpäin, joka vaikuttaa näkyvyyteen, mutta voi sukeltaa kuitenkin.

      Similan on ehdottomasti paras, mutta siellä sukelletaan ainoastaan osan vuotta. Korallit paremmassa kunnossa kuin muualla ja monipuolinen eläimistä. Mahdollisuus nähdä erilaisia rauskuja, haita jen, jos olet isoista eläimistä kiinnostunut. Löytyy myös eniten pientä kamaa, kuten merihevosia. Parhaat retket ovat liveaboardeilla ja eivät sovi ihan kokemattomille. Esim. Richelieu Rock on syvä sukellus ja kokonaan veden alla, joten ilmankulutuksen tulee olla kunnossa.

      Phi Phin Bida Nai ja Nok ovat kivoja ja suht helppoja kohteita. Hin Muang ja Daeng ovat valitettavasti huonossa kunnossa, koska siellä joitain vuosia sitten käytiin kalastamassa dynamiitin avulla. Mantoja niillä voi kuitenkin nähdä. King Cruiser hylky on romahtanut melko kasaan, mutta viime visiitillä siellä oli paljon kaloja. Taaskin syväsukellus, jolle en lähtisi millään 4 sukellusta kokemuksella.

      Koh Taolla korallit ovat aika huonossa kunnossa ja joissain paikkoja täysin tuhoutuneita. Syvät pinaakkelit, kuten Chumphon ja Southwest tarjoavat oikealla kaudella mahdollisuuden nähdä valashaita. Matalammat sukellukset eivät ole kovin ihmeellisiä.

      Koh Lipestä olen kuullut hyvää, mutta siellä en ole sukeltanut itse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe