Sukellus Thaimaassa?

Paras kohde?

8

2866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pulipuli vaan

      Shark point ja king cruiser tulee nyt ainakin mieleen. Jos phuketin alueelle menet.

    • mmVSA

      Kävin tossa vuos sitten Phi Phillä. Tehtiin vain pari sukellusta saarien lähettyvillä. Ne sukellukset ei ollu mitenkään erikoisia, eli kannattaa siinä tapauksessa suunnata Koh Bidanaille, Richelieu Rockille ja tietenki Similan on aina paras vaihtoehto!

    • -xXx-

      Viikko sitten takasin Taikamaasta (Khao Lak/Similan)
      Similan oli parempi, kuin Koh Tao, jossa oltiin vuosi sitten.
      Muualta ei ole Taikamaasta kokemusta
      Tosin jos ymmärsin oppaan puheista oikein, niin meille sattui varsin hyvät näkyvyydet ja opas osasi lukea vuorovesi taulukot oikein, ettei tarvinnut hirveästi painia virtausten kanssa. Toisin kun oppaamme Koh Taossa .
      Itse en tykkää kovista virtauksista, sellaisessa leppoisessa on mukava mennä vapaa matkustajana.
      Näin Suomen sukellusten jäljiltä, kaikki Taikamaan kohteet ovat hyviä. Mielestäni suurempi merkitys on osaavalla oppaalla(DM).

    • Nimetön

      Itsekin oon ollu paljon tuolla Phuketin lähistöllä sukeltamassa. King cruiser, anemore reef ja shark point vielä hyviä sukelluspaikkoja, tosin voi olla virtauksia. Eikä kannata unohtaa Hin Daen ja Hin Muangin safaria, 2krt ollu siellä sukeltamassa. Molemmilla kerroilla hyvä näkyvyys, isoja Mantoja ja paljon muuta otusta, similanin vertaisia sukelluspaikkoja tosin yleensä virtauksia.
      T: Lassi

    • prodiver

      Similaniakin paremmat kohteet ovat toisellapuolella Thaimaata. Eli Chumpon Pinnacle, Southwest Pinnacle ja ehdottomana aasian ykkösenä Sail Rock. Todennäköisyys valashain kanssa sukeltamiseen on todella hyvä em. kohteilla.

      Kaikille kohteille pääsee ainakin Koh Samuilta Suomalaisen Live & Let Diven kyydissä.

      http://www.liveandletdive.fi/index2.html

    • Taitaa olla liioittelua kutsua Siaminlahden kohteita Similania tai Richelieu Rockia paremmaksi, vaikka upeita paikkoja Siaminlahdelta löytyykin. Richelieu Rockia pidetään yleisesti Thaimaan parhaana kohteena, heti perässä tulevat Hin Daeng ja Hin Muang ja toki myös erittäin monipuolinen Ko Similan. Täällä laitetettu poikki ja pinoon Thaimaan sukelluskohteet:
      http://www.minnethaimaassa.com/harrastukset/sukeltaminen/
      Kannattaa muistaa sekin, että sukelluskohdetta valitessa on hyvä miettiä ajankohtaa: Andamaanienmeri on paljon alttiimpi monsuunimyrskyille kuin suojaisempi Siaminlahti.

    • aune

      Kyllä Similan on todella varjo entisestään. 10 vuotta sitten oli huikea, tänä päivänä korallit kuolleet suurin määrin, eikä ole enää kummoinen vaan pettymys jos on nähnyt entisen loiston. Ainahan sukelluskokemukset vertautuu jo nähtyihin, eli jollei ole nähnyt parempaa kuin vaikkapa Similan, on se varmasti vaikuttava.

    • Diver_D

      Olen asunut Thaimaassa useamman vuoden ja sukelluksia kertynyt siellä runsaasti. Näkyvyys riippuu täysin vuoden ajasta, jolloin olet menossa ja osa kohteista on osan vuodesta suljettu huonojen sääolosuhteiden takia. Yleisesti paras kausi on joulu-huhtikuu, mutta kesälläkin saattaa olla ok keli. Monsuuni on syksyllä ja pituus sekä sateen määrä vaihtelevat vuosittain. Thaimaan lahdella (Koh Tao) tuulee toukokuusta eteenpäin, joka vaikuttaa näkyvyyteen, mutta voi sukeltaa kuitenkin.

      Similan on ehdottomasti paras, mutta siellä sukelletaan ainoastaan osan vuotta. Korallit paremmassa kunnossa kuin muualla ja monipuolinen eläimistä. Mahdollisuus nähdä erilaisia rauskuja, haita jen, jos olet isoista eläimistä kiinnostunut. Löytyy myös eniten pientä kamaa, kuten merihevosia. Parhaat retket ovat liveaboardeilla ja eivät sovi ihan kokemattomille. Esim. Richelieu Rock on syvä sukellus ja kokonaan veden alla, joten ilmankulutuksen tulee olla kunnossa.

      Phi Phin Bida Nai ja Nok ovat kivoja ja suht helppoja kohteita. Hin Muang ja Daeng ovat valitettavasti huonossa kunnossa, koska siellä joitain vuosia sitten käytiin kalastamassa dynamiitin avulla. Mantoja niillä voi kuitenkin nähdä. King Cruiser hylky on romahtanut melko kasaan, mutta viime visiitillä siellä oli paljon kaloja. Taaskin syväsukellus, jolle en lähtisi millään 4 sukellusta kokemuksella.

      Koh Taolla korallit ovat aika huonossa kunnossa ja joissain paikkoja täysin tuhoutuneita. Syvät pinaakkelit, kuten Chumphon ja Southwest tarjoavat oikealla kaudella mahdollisuuden nähdä valashaita. Matalammat sukellukset eivät ole kovin ihmeellisiä.

      Koh Lipestä olen kuullut hyvää, mutta siellä en ole sukeltanut itse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe