Digikuvia Voitto K. Sinisalon maalauksista

MattiKSinisalo

Hyvät Muoniolaiset.

Isäni Voitto K. Sinisalo (1925-1994) maalasi vuosien varrella varmaan satoja maalauksia, joista huomattava osa lienee muoniolaisten omistuksessa.

Haaveenani on koota isäni maalauksista pieni nettigalleria, isäni muistoksi. Suurella osalla teistä on varmaankin käytettävissänne digitaalikamera ja myös nettiyhteys, koska luette tätä palstaa. Pyytäisinkin teitä lähettämään allaolevaan sähköpostiosoitteeseeni digitaalisia valokuvia isäni maalauksista. Myös paperikuvia on mahdollista lähettää. Pyydettäessä palautan paperikuvat lähettäjälle niiden digitoinnin eli skannauksen jälkeen.

Mukaan pyytäisin liittämään tiedot maalauksen oikeudenomistajista (copyright) yhteystietoineen, mahdollisesti taustatietoja maalauksesta, mm. maalauksen takana mahdollisesti olevat tekstit yms. Maalauksen omistajalla on tietysti oikeus päättää, mitä tietoja hänestä nettiin laitetaan, Yleensä ajattelin laittaa vain oikeudenomistajan nimen. Myös maalauksen myyminen nettigallerian kautta on mahdollista, jos omistaja on halukas siitä luopumaan. Tässä tapauksessa tarvitaan hinta-tiedot (tai vaihtoehtoisesti voidaan pyytää tarjouksia) sekä tiedot maalauksen kunnosta ja koosta.

Huom. Kuvien ei tarvitse olla täydellisiä, sillä niitä voidaan käsitellä jonkin verran digitaalisesti (reunojen leikkaaminen, oikaisu yms. Toivottavaa olisi kuitenkin, että maalaus olisi kuvassa kokonaisena, täyttäisi suurimman osan kuva-alasta eikä siinä näkyisi varjoja eikä salamavalon heijastuksia.

PS. Isäni signeerasi maalauksensa ainakin viime vuosinaan pölkkykirjaimilla muodossa VKS-xx, missä viimeiset kaksi pukstaavia kertoivat maalauksen vamistusvuoden. Varhaisemmissa maalauksissa saattaa esiintyä muita variaatioita (esim. VS tai koko nimikin).

Eipä muuta

Matti K. Sinisalo, FL
Kaarnikkapolku 17 E1
96400 Rovaniemi

GSM: 044-9101022

Email: [email protected]

26

4115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taide jää elämään

      Vilho Sinisalon taideteoksista pyydetään järjestämään taidenäyttely. Mallia voisi ottaa taannoin Hetassa pidetystä Outakan taidenäyttelystä, johon kuvia pyydettiin lehti-ilmoittelulla.

      Sinisalo oli merkittävä Muoniolainen taiteilija, jolla oman lahjakkuuden lisäksi oli myös alan opintotutkinto.

      "Elämä lyhyt
      Taide pitkä"

    • Laatutaidetta

      Porissa asuvana omistan Olos maisema taulun, kaunis syksyinen maisema vuodelta 1967. Taulu lainataan näyttelyyn jos sellainen järjestetään. Digikuva lähetetään Matti Siisalolle. Tulu on erinomaisessa kunnossa. Sitä ei myydä.
      Ystävälliset terveiset Muoniolaisille. Kalevi Paassilta.

    • taulu11

      Meillä on sinisalon taulu saanatunturista vuodelta 1970?

      • Olostuntur. nähtynä

        Pallastunturi ja Torassiepin kylä.Ei vaan ole digikameraa.


      • Kannatetaan
        Olostuntur. nähtynä kirjoitti:

        Pallastunturi ja Torassiepin kylä.Ei vaan ole digikameraa.

        Saadaanko näyttely toimeksi?


    • Muoniolaisia voisi ehkä kiinnostaakin, että sukumme (Schening-Sinisalo) tunnetuimpia taiteilijoita olivat mm. Hugo Simberg ja Aarno Karimo.

      Hugo Simberg tuli tunnetuksi kuolemaa ja luurankoja esittävillä maalauksillaan.

      Aarno Karimo oli suomalaiskansallisen herätyksen tunnetuimpia maalareita. Aarno Karimon Suomen historiaa esitteleviin opetustauluihin lienevät monet vanhemman polven muoniolaisetkin tutustuneet kansakouluaikoinaan.

    • panen roskikseen hyv

      Keräiliähän on keskittynyt nykyään postinsa väärään jakeluun.ja jopa kuvansalaittamanna tänne 24 juorupalstalle. ei osaa etes osoitettansa kunnolla laittaa postilaatikkoon , huh hah heijaa ja hupsista

      • oikeinkirjoitus?

        Tämän voi jättää omaan arvoonsa.


    • Laatutaidetta/Muonio

      Saako Porista käsin osallistua? Meillä olohuonettamme koristaa kaksi kaunista Voitto Sinisalon taulua. Jälkimmäinen, talvimaisema, on melko tuore hankintamme. Muoniossa ostettu.

      Myös Veli Koljosen hienoja tauluja on kaksin kappalein kotonamme.

      • Kade mikä kade!

        Nimimerkki "panen roskikseen" edustaa kansalliskateutta ihan aidoimmillaan.


    • tiina18

      olisko mahdollista saada mitään kuvia taideteoksista mitä isäsi on tehnyt sillä minun mummoni oli sukua jollekkin joka on hänelle taulun maalannut jossa on singeeraus v.k.sinisalo?:) haluaisin ihan tietää että mahtaisiko nyt olla kyseessä isäsi:)

    • Taide liikeyritys

      Sinisalon taulun nähnyt. Katsoi taulua. Samassa Hän selosti, että Sinisalon taulut ovat erittäin laadukkaita. Hän tunsi hyvin Voitto Sinisalon, joka oli suorittanut vaativan pitkäaikaisen taidealan opisto tutkinnon. Taulujen arvot tietävät ja ostavat heti kun saavat oikeilta vuosilta. Sen tulin tietämään, että yksi Sinisalon taulu vaihtoi omistajaa 1.500,- eurolla. Aihe talvimaisema.

    • Sijoittajille tiedok

      Voitto Sinisalon maalaamat maisemataulus ovat kaikista arvokkaimmat. Heti Sinisalon suorittaman tutkinnon jälkeen 5;en ensimmäisen vuoden aikana tehdyt.
      Kirpparista Muoniossa osti etelään muuttanut, erittäin halvalla Sinisalon arvokkaan taulun. Tämä samanen henkilö on ostellut Lapissa olleiden eri taiteilijoiden tauluja. Samanen sijoittaja näytti ostaneen Seurakunnan huutokaupasta yhden ja vielä vasta lisäksi kaksi Koljosen taulua. Niinpähän minä olen päässyt nakemään miehen pirtissä olevia taulua oikeilla paikoillaan.

    • Yhtenä varhaisena lapsuusmuistona on mieleeni jäänyt isäni naapurimme Holger Nuutisen yläkerran asuntoon maalaama seinätaulu.

      Valitettavasti tästä taulusta ei meillä ole säilynyt yhtään valokuvaa. Taulukin on todennäköisesti hävitetty jo vuosia sitten.

      Olisikohan joku kyläläisistä sattunut tuolloin (60-70-luvulla) nappaamaan seinämaalauksesta kuvan, joka olisi säilynyt nykypäiviin?

      • Kerrottakoon vielä, että tuo seinämaalaus sijaitsi myöhemmin RH:n asuman talon yläkerran pohjoisen puoleisen huoneen etelänpuoleisella seinällä. Muistini mukaan siinä oli keskellä puropahanen, ympärillä metsää ja siinä oli hirviä. (Mutta maalauksen nähdessäni olin niin pieni ja kymmeniä vuosia on jo kulunut, joten muistini saattaa joissakin yksityiskohdissa pettää. Tai mielikuvani saattavat sekoittua isäni muihin maalauksiin.)


      • Usean taulunomistaja
        MattiKSinisalo kirjoitti:

        Kerrottakoon vielä, että tuo seinämaalaus sijaitsi myöhemmin RH:n asuman talon yläkerran pohjoisen puoleisen huoneen etelänpuoleisella seinällä. Muistini mukaan siinä oli keskellä puropahanen, ympärillä metsää ja siinä oli hirviä. (Mutta maalauksen nähdessäni olin niin pieni ja kymmeniä vuosia on jo kulunut, joten muistini saattaa joissakin yksityiskohdissa pettää. Tai mielikuvani saattavat sekoittua isäni muihin maalauksiin.)

        Se Holkerin seinämaalaus on jonku naisen maalama,olisko joku Issakainen.
        Miksi et kysy Reinolta, sillä silloin saat oikean vastauksen.


    • tauluhullu

      kyllä on tosi.sinisalon taulut ovat upeat.minullakin on monta monta...sinisalo on käynyt taideateneumia..jota moni muoniolainen ei tiäkkään..maalaukset ovat jo hinnaltaan nousseet korkeiksi..ja toivoisin että tulis sellainen päivä että hänenkin teoksia arvostais .hänellä oli kyllä hyvä silmä tehdessä maalauksia.mie ja moni arvostamme hänen töitä.

    • Olisikohan?

      Kovasti muoniolaistaiteilijan tekemältä näyttävä tunturimaalaus roikkui hotellihuoneen seinällä Taivaan tulet -ohjelman jaksossa 25/36 noin 24 minuutin kohdalla. Ohjelma on nähtävissä toistaiseksi vielä Ylen areenassa osoitteessa http://areena.yle.fi/tv/2029441/#/play
      Kemijärvi-hotellissa kuvatussa kohtauksessa ministeri ja hänen avustajansa keskustelevat hotellihuoneessa.

    • Hei muoniolaiset.

      Lähestyvän isänpäivän kunniaksi laadin vihdoinkin oman isäni muistoksi pienen nettigallerian. Laitoin sinne kuvia mm. niistä isäni maalauksista, joita olen tämän kainon pyynnön seurauksena teiltä saanut. Suurin osa kuvista esittää kuitenkin oman perhepiirimme hallussa olevia maalauksia.

      Tämä nettigalleria löytyy osoitteesta:
      http://mattiksinisalo.kotisivukone.com/28

      Toivotan kaikille muoniolaisille ystävilleni ja tuttavilleni hyvää isänpäivää.

      Isänpäivän kynnyksellä haluaisin kuitenkin muistuttaa muoniolaisia siitä, mitä oikea isyys on. Se ei ole sitä, että suositaan omaa jälkikasvua kaikkien muiden kustannuksella. Tämä on täysin väärää kasvatusta. Oikea isyyttä on nuoremman polven asiallinen, reilu, rehellinen, oikeudenmukainen, tasapuolinen ja perinteisiä miehekkäitä arvoja korostava kohtelu heidän syntyperästään, etnisestä tai uskonnollisesta taustastaan tai poliittisesta vakaumuksestaan riippumatta.

      Sinisiin hetkiin.

      • voi.harmi

        Nettigalleriaan ei enää pääse. Toiminnoissa tapahtunut virhe.


    • Harsuton

      Harsukin olis hyvä

    • Taiteenarvosta

      Sinisalolla on erittäin hyviä maalauksia. Matti Sinisalon olisi järkevää Museoviraston kautta hankkia rahoitus Voitto Sinisalon taulujen näyttelyksi, vaikka Enontekiölle Metsähallitukset näyttelytiloihin. Sinisalolla eräät maalaukset ovat erittäin korkeatasoisia muutamat. Aiheena useimmiten taustalla tunturit. Erimerkkinä, ruska aihe, tai talvimaisema, sekä puro jokimaisemaa samalla kohentamassa.
      Matti Sinisalolle tiedoksi. Eräät taide maalaus asiantuntijat olivat erään järkevän löytäjän pirtissä nähneet useiden taidemaalarien taulujen joukosta. He ovat pysähtyneet tutkimaan taulujen joukosta, miten olet löytänyt juuri mainitut Sinisalon.
      Taulujen omistaja kielsi Sinisalon maalauksia kuvaamasta, eikä suostu edes antamaan kuvaa. Meeän kielinen Etelä Suomessa kertoo, että vain taidenäyttelyssä tulisi seinustallaan olevat taulut taidenäyttelyssä tunnetuiksi, sekä on hieno historia.

    • Muistanvielätaitelijan

      Tiedoksi taiteilijan pojalle Matille, että joku myy isäsi tekemää taulua tori. fi muonio.
      Lapsuuteni kodissa Muoniossa oli myös hänen tekemä taulu.

    • Anonyymi

      Hei,omistan taulun VK Sinisalo-67, "Varhaisaamu Killinpoikainjärvellä" VKS-66-67.
      Teos on ollut minulla pitkään,mutta terveydentilani vuoksi ,olisin valmis myymään teoksen.
      yst.terv.
      Kirsi Virtanen
      puh.0468904666
      [email protected]

    • Anonyymi

      Olen vuonna 1962 muuttanut Porista Enontekiölle poliisiksi ja edelleen nimismiespiirien yhdistämiseksi 1967 Muonioon ja sitten ostin lähes noin 80 metrin päästä Voitto Sinisalon naapurina oman asunnon. Hyvin paljon vierailin Voiton luona ja ostin myös useita hänen taide tauluja. Voitto oli ammatti maalaaja, sekä myös alalle suorittanut, hyvän taide tutkinnon. Minulla on eräitä Voiton arvo tauluja. Niistä en luovu ja en halua antaa kuvia, koska useat haluavat pitää salassa. Voitto Sinisalo on tunnettu taiteilija. Minä ehdottaisin, että Metsähallitus ryhtyisi Voitto Sinisalon taidenäyttelyyn, koska on hyvät tilat Enontekiön kunnassa. Näin tiedottamisella saataisiin laaja valikoina Voiton tauluista nähtäville. Myös olisin valmis lähettämään taulujani näyttelyyn. Mainitsen, että taiteilija Outakan huomattava määrä oli mainitussa paikassa taidenäyttelyssä ja hyvä suosio. Minultakin oli nähtävillä arvo taulu, kapteeni Majuri Remeksestä sotilastaulu ja arvo on, ehkä sotilas yksiköt haluavat.
      Rekisteröity, Merensininen Kalevi Paassilta, Porista.

    • Anonyymi

      Heippa.Mulla on monta Voitton taulua,saat kuvata ja käyvä kattomassa,Postipekantie 3 Muoniossa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe