saako juoda samariinia?

jjt

En pysty juomaan vichy ym kivennäisvesiä, niin kysynkin voiko juoda samariinia?

32

4754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • et voi

      Et siis voi. Mikä on sellanen tilanne, että ei pysty juoda kivennäisvettä, mutta voi juoda samariinia? Ihan silkasta mielenkiinnosta kysyn, en mitenkään provoillakseni tai häiriköidäkseni tai trollatakseni (viimeisintä termiä ei olla vähän aikaan käytetty, niin ajattelin, että olis taas cool sanoo).

    • on yhdistetty natriumbikarbonaatti, suola hedelmähappoihin (viini- ja sitruunahappo), jolloin saadaan hedelmäsuola. Ei sitä kannata ottaa Vichyn korvikkeeksi.

      • selviää

        kun laittaa vesilasiin puoli teelusikallista soodaa ja lorauksen sitruunamehua.

        Aineen vaikutus perustuu siihen, että emäksisenä juomana se neutralisoi vatsan happoja.


      • hiilihapollinen
        selviää kirjoitti:

        kun laittaa vesilasiin puoli teelusikallista soodaa ja lorauksen sitruunamehua.

        Aineen vaikutus perustuu siihen, että emäksisenä juomana se neutralisoi vatsan happoja.

        juoma sai kuningaskuluttajatestissä kaikilta parhaat pisteet ja on halvin juoma.
        Hyvää on ja itse juon siten, että lantraan vedellä - siis puolet vettä sekaan ja silti happoa riittää... Pelkkä veden juonti tuo huonon olon, koska ihmisen elimistä tarvii suoloja. Muistetaan että Matti Vanhanen laihdutti ( ja laihtui )juomalla kevyt-colaa...


      • hiilihappojuomien
        hiilihapollinen kirjoitti:

        juoma sai kuningaskuluttajatestissä kaikilta parhaat pisteet ja on halvin juoma.
        Hyvää on ja itse juon siten, että lantraan vedellä - siis puolet vettä sekaan ja silti happoa riittää... Pelkkä veden juonti tuo huonon olon, koska ihmisen elimistä tarvii suoloja. Muistetaan että Matti Vanhanen laihdutti ( ja laihtui )juomalla kevyt-colaa...

        ja Samarinin vaikutukset ovat juuri päinvastaiset. Samarinin idea on vähentää mahan happoisuutta emäksisellä natriumbikarbonaatilla (=sooda), kun taas vicyt sun muut hiilihappojuomat lisäävät sitä.


      • paitsi
        hiilihappojuomien kirjoitti:

        ja Samarinin vaikutukset ovat juuri päinvastaiset. Samarinin idea on vähentää mahan happoisuutta emäksisellä natriumbikarbonaatilla (=sooda), kun taas vicyt sun muut hiilihappojuomat lisäävät sitä.

        Muistellaanpas ihan ensin sitä, mitä aloittaja tiedusteli.

        "En pysty juomaan vichy ym kivennäisvesiä, niin kysynkin voiko juoda samariinia?"


      • Minä Tiedän
        paitsi kirjoitti:

        Muistellaanpas ihan ensin sitä, mitä aloittaja tiedusteli.

        "En pysty juomaan vichy ym kivennäisvesiä, niin kysynkin voiko juoda samariinia?"

        Suolaiset juomat kuten vichy nostaa verenpainetta, eikä sen juontia suositella kuin kovan hikoilun jälkeen jolloin suoloja poistuu hien mukana. Rasvaisesta ja paistetusta ruuasta johtuvaan närästykseen auttaa parhaiten raasta perunasta valmistettu mehu..


    • tarvitsee

      Samariinia?
      Eihän sinua vaan närästä.
      Juo vettä.

    • jjt

      Elikkä olen tällähetkellä hiilaritaipaleen alkuvaiheessa ja joka puolella toitotetaan että pitää juoda kivennäisvesiä suolojen takia. Juon paljon vettä joka liuottaa vähäisetkin suolat elimistöstä.
      Samariinia pystyn juomaan ehkä kun se on hedelmäsuolaa... Vichyt ym, ei mene alas. Suolasta ruokaakaan en syö. Elikkä mistä sitten ne tarvittavat suolat saisi?

      • reetu

        Yksinkertaisesti sekoitat lasilliseen vettä teelusikankärjsellisen suolaa! Esim. yrttisuolaa tai himalajan suolaa!!


      • että sana hedelmäsuola on sikäli harhaanjohtava, että se ei ole mikään hedelmästä erotettu aine vaan kyseessä on suola (natriumbikarbonaatti) johon on lisätty esim sitruunahappoa. Lisäsuolan nauttiminen ei ole järkevää, koska ruoassa on jo suolaa aina mukana. Käytä ruoanvalmistuksessa puhtaita merisuoloja, ne ovat terveellisempiä kuin teollisesti muokatut pöytäsuolat. Kokeile vaikka jotain ns sormisuolaa, Maldon on sellainen jota löytyy monista marketeista.


      • myös jodi
        kj.mattila kirjoitti:

        että sana hedelmäsuola on sikäli harhaanjohtava, että se ei ole mikään hedelmästä erotettu aine vaan kyseessä on suola (natriumbikarbonaatti) johon on lisätty esim sitruunahappoa. Lisäsuolan nauttiminen ei ole järkevää, koska ruoassa on jo suolaa aina mukana. Käytä ruoanvalmistuksessa puhtaita merisuoloja, ne ovat terveellisempiä kuin teollisesti muokatut pöytäsuolat. Kokeile vaikka jotain ns sormisuolaa, Maldon on sellainen jota löytyy monista marketeista.

        Sitä ei ole puhtaassa merisuolassa, ja maaperämme vuoksi saamme koko ajan liian vähän jodia. Siksi on perusteltua käyttää suolaa, johon jodia on lisätty. Liian vähäinen jodi aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa ja struumaa.


      • myös jodi kirjoitti:

        Sitä ei ole puhtaassa merisuolassa, ja maaperämme vuoksi saamme koko ajan liian vähän jodia. Siksi on perusteltua käyttää suolaa, johon jodia on lisätty. Liian vähäinen jodi aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa ja struumaa.

        merivedestä, merikaloista, mädistä, merenelävistä, maidosta, kananmunista, rasvaisesta juustosta jne. Suolan käyttöä suositellaan yleensä vähentämään, joten ei sen käyttöön kannata turvautua.

        http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2189&fuclass=all&specdiet=none&items=50&from=top&portion=100g&lang=fi


      • se suola
        kj.mattila kirjoitti:

        merivedestä, merikaloista, mädistä, merenelävistä, maidosta, kananmunista, rasvaisesta juustosta jne. Suolan käyttöä suositellaan yleensä vähentämään, joten ei sen käyttöön kannata turvautua.

        http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2189&fuclass=all&specdiet=none&items=50&from=top&portion=100g&lang=fi

        jonka ruokaansa laittaa, kannattaa olla jodioitua, ei puhdasta merisuolaa. Ilman ylimääräistä jodia, moni saa aivan liian vähän jodia, vaikka sitä hieman meren tuotteista saakin.

        Jodin tarve on jotain 100-200 mikrogrammaa vuorokaudessa. Gramma jodioitua pöytäsuolaa sisältää noin 25 mikrogrammaa jodia. Jo neljä grammaa pöytäsuolaa takaa riittävän jodin saannin.


      • Bravo Mattila!
        kj.mattila kirjoitti:

        merivedestä, merikaloista, mädistä, merenelävistä, maidosta, kananmunista, rasvaisesta juustosta jne. Suolan käyttöä suositellaan yleensä vähentämään, joten ei sen käyttöön kannata turvautua.

        http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2189&fuclass=all&specdiet=none&items=50&from=top&portion=100g&lang=fi

        Oletkohan sinäkin lukenut viimeaikaisia tutkimusuutisia siitä, miten me saamme liian paljon suolaa, jota tulee sieltä sun täältä. Esim. on uutinen, jonka mukaan ei edes saunassa hikoiltua nestettä tarvitse korvata suolaisilla juomilla. Toinen uutinen oli Elisa.netin Ruoka-sivulla, miten pikkulapset alkavat saada hirveästi liikaa suolaa, kun siirtyvät vauvojen ruoista sekaruokaan. Siinä kuulemma lisääntyy sen lapsen suolan saanti yhtäkkiä, oliks se 50% vai miten, en nyt muista.

        Minullakin heti laski se verenpaineen alempi arvo, kun jätin valmistamastani lämpimästä ruoasta (lohikeitto ilman maitoa ym.) suolan pois kokonaan! Saan silti suolaa leikkeleestä, levitteestä, leivästä, tonnikalasta ja yllätys yllätys, niissä maustetuissa jogurteissakin on natriumia eli suolaa! Siis jopa siinä Profeel-jogurtissa! Ei ymmärtää nyt yhtään, miksi maitotuotteeseen pitää lisätä suolaa! Mutta se on se makuelämys tärkeä, jotta tuote menee kaupaksi paremmin!

        Itseäni ruisleipää syövänä harmittaa, että vaikka marketin leipähyllyt ovat revetä erilaisista ruisleipälaaduista, ei sieltä löydy vähäsuolaisia ruisleipiä muista kuin uotilan vuokaleipä sekä ne samsarat ja järvi-suomen vuokaleivät. Esim. sellainen isohko salosen täysruisreikäleipä olisi muuten hyvä, kun ei sisällä vehnäjauhoa, mutta kun suolaa on ihan normaalimäärä 1,2 tai 1,3. Menen sekaisin noiden lukujen merkinnöissä, kun toisessa kohtaa se tarkoittaa grammoja, toisessa prosenttia.

        Hmmm, ymmärränhän minä, että tämän jatkoksi tulee sinulta litaniat siitä, miten vhh:lla ei yleensä syödä leipää, mutta kaitpa te syötte kuitenkin runsahanlaisesti lihaleikkeleitä ja juustoja... Mutta suolan vähentäminen on hyvä juttu, ja jodia saa nykyään tosiaan noista muista ruoista. Moni ikäihminenkin tekee ruokansa suolattomana, koska sitä tulee muualta.


      • se suola kirjoitti:

        jonka ruokaansa laittaa, kannattaa olla jodioitua, ei puhdasta merisuolaa. Ilman ylimääräistä jodia, moni saa aivan liian vähän jodia, vaikka sitä hieman meren tuotteista saakin.

        Jodin tarve on jotain 100-200 mikrogrammaa vuorokaudessa. Gramma jodioitua pöytäsuolaa sisältää noin 25 mikrogrammaa jodia. Jo neljä grammaa pöytäsuolaa takaa riittävän jodin saannin.

        Merisuolaa ei käsitellä teollisesti niinkuin tavallista suolaa. Merisuola kuivataan eikä se jodi siitä mihinkään katoa mitä merivedessä on luonnostaan. Jodin yliannostus kannattaa ottaa myös huomioon kilpirauhasen vuoksi.


      • Bravo Mattila!
        Bravo Mattila! kirjoitti:

        Oletkohan sinäkin lukenut viimeaikaisia tutkimusuutisia siitä, miten me saamme liian paljon suolaa, jota tulee sieltä sun täältä. Esim. on uutinen, jonka mukaan ei edes saunassa hikoiltua nestettä tarvitse korvata suolaisilla juomilla. Toinen uutinen oli Elisa.netin Ruoka-sivulla, miten pikkulapset alkavat saada hirveästi liikaa suolaa, kun siirtyvät vauvojen ruoista sekaruokaan. Siinä kuulemma lisääntyy sen lapsen suolan saanti yhtäkkiä, oliks se 50% vai miten, en nyt muista.

        Minullakin heti laski se verenpaineen alempi arvo, kun jätin valmistamastani lämpimästä ruoasta (lohikeitto ilman maitoa ym.) suolan pois kokonaan! Saan silti suolaa leikkeleestä, levitteestä, leivästä, tonnikalasta ja yllätys yllätys, niissä maustetuissa jogurteissakin on natriumia eli suolaa! Siis jopa siinä Profeel-jogurtissa! Ei ymmärtää nyt yhtään, miksi maitotuotteeseen pitää lisätä suolaa! Mutta se on se makuelämys tärkeä, jotta tuote menee kaupaksi paremmin!

        Itseäni ruisleipää syövänä harmittaa, että vaikka marketin leipähyllyt ovat revetä erilaisista ruisleipälaaduista, ei sieltä löydy vähäsuolaisia ruisleipiä muista kuin uotilan vuokaleipä sekä ne samsarat ja järvi-suomen vuokaleivät. Esim. sellainen isohko salosen täysruisreikäleipä olisi muuten hyvä, kun ei sisällä vehnäjauhoa, mutta kun suolaa on ihan normaalimäärä 1,2 tai 1,3. Menen sekaisin noiden lukujen merkinnöissä, kun toisessa kohtaa se tarkoittaa grammoja, toisessa prosenttia.

        Hmmm, ymmärränhän minä, että tämän jatkoksi tulee sinulta litaniat siitä, miten vhh:lla ei yleensä syödä leipää, mutta kaitpa te syötte kuitenkin runsahanlaisesti lihaleikkeleitä ja juustoja... Mutta suolan vähentäminen on hyvä juttu, ja jodia saa nykyään tosiaan noista muista ruoista. Moni ikäihminenkin tekee ruokansa suolattomana, koska sitä tulee muualta.

        http://elisa.net/uutiset/ruoka/?id=3269
        - Suolaa ei pidä lisätä edes saunan vuoksi (lue juttu linkistä)

        http://elisa.net/uutiset/ruoka/?id=3268
        - (päiväkoteihin kaivataan vähäsuolaisia leipiä)

        http://elisa.net/uutiset/ruoka/?id=3263
        - Suolaisessa ruuassa eivät aromitkaan elä

        Ei kannata noiden tutkimusten lähteestä (Sydänliitto) pahastua, sillä nämä jutut on äskettäin julkaistu muillakin terveyssivuilla.

        Sen vielä sanon kaikille, että mitä suolaisempaa ruokaa syöt, sitä suolaisempaa huomaamattasi haluat. Kun suolaa vähentää tai jättää sen pois, siihen tottuu yllättävän nopeasti, eikä sen jälkeen halua mitään tönkkosuolattua syödä, kun olo paranee verenpaineen laskettua.


      • Bravo Mattila! kirjoitti:

        Oletkohan sinäkin lukenut viimeaikaisia tutkimusuutisia siitä, miten me saamme liian paljon suolaa, jota tulee sieltä sun täältä. Esim. on uutinen, jonka mukaan ei edes saunassa hikoiltua nestettä tarvitse korvata suolaisilla juomilla. Toinen uutinen oli Elisa.netin Ruoka-sivulla, miten pikkulapset alkavat saada hirveästi liikaa suolaa, kun siirtyvät vauvojen ruoista sekaruokaan. Siinä kuulemma lisääntyy sen lapsen suolan saanti yhtäkkiä, oliks se 50% vai miten, en nyt muista.

        Minullakin heti laski se verenpaineen alempi arvo, kun jätin valmistamastani lämpimästä ruoasta (lohikeitto ilman maitoa ym.) suolan pois kokonaan! Saan silti suolaa leikkeleestä, levitteestä, leivästä, tonnikalasta ja yllätys yllätys, niissä maustetuissa jogurteissakin on natriumia eli suolaa! Siis jopa siinä Profeel-jogurtissa! Ei ymmärtää nyt yhtään, miksi maitotuotteeseen pitää lisätä suolaa! Mutta se on se makuelämys tärkeä, jotta tuote menee kaupaksi paremmin!

        Itseäni ruisleipää syövänä harmittaa, että vaikka marketin leipähyllyt ovat revetä erilaisista ruisleipälaaduista, ei sieltä löydy vähäsuolaisia ruisleipiä muista kuin uotilan vuokaleipä sekä ne samsarat ja järvi-suomen vuokaleivät. Esim. sellainen isohko salosen täysruisreikäleipä olisi muuten hyvä, kun ei sisällä vehnäjauhoa, mutta kun suolaa on ihan normaalimäärä 1,2 tai 1,3. Menen sekaisin noiden lukujen merkinnöissä, kun toisessa kohtaa se tarkoittaa grammoja, toisessa prosenttia.

        Hmmm, ymmärränhän minä, että tämän jatkoksi tulee sinulta litaniat siitä, miten vhh:lla ei yleensä syödä leipää, mutta kaitpa te syötte kuitenkin runsahanlaisesti lihaleikkeleitä ja juustoja... Mutta suolan vähentäminen on hyvä juttu, ja jodia saa nykyään tosiaan noista muista ruoista. Moni ikäihminenkin tekee ruokansa suolattomana, koska sitä tulee muualta.

        lihaleikkeleitä. Tulin juuri Paikallisesta K-marketista ja siellä oli Saarioisten maistiaiset. Tarjolla oli naudanpaistiviipaleita ja nyt katsoin Saarioisten sivuilta, millainen tuoteseloste:

        Naudanpaisti: naudanliha, vesi, suola, glukoosisiirappi, stabilointiaineet (E 450, E 451), glukoosi, hiivauute, arominvahventeet (E 621, E 627, E 631), mausteet (valkopippuri, valkosipuli), hapettumisenestoaine (E 316), säilöntäaine (E 250). Lihapitoisuus 89 %. Suolapitoisuus 1,7 %.

        Ei tällaista vhh:lla syödä.

        Suolan suhteen uskon, että vhh:lla suositaan puhtaita meri- tai vuoristosuoloja. Tavallinen suola on käynyt läpi voimakkaan teollisen käsittelyn puhdistuksineen, joten ei sitä suosita.

        Vhh:lla olen huomannut sen, että makuaisti paranee ja silloin liika suola elintarvikkeissa maistuu ja en kaipaa mitään tönkkösuolattua.

        Kyllä minäkin satunnaisesti syön 100% ruisleipää jos sattuu olemaan vaikka muikunmätiä sipulilla ja smetanalla niin siihen sopii hyvin Uotilan viipaleet, ovat sopivan pieniä ja ohuita.


      • Kirjoitatko kun osaat
        kj.mattila kirjoitti:

        että sana hedelmäsuola on sikäli harhaanjohtava, että se ei ole mikään hedelmästä erotettu aine vaan kyseessä on suola (natriumbikarbonaatti) johon on lisätty esim sitruunahappoa. Lisäsuolan nauttiminen ei ole järkevää, koska ruoassa on jo suolaa aina mukana. Käytä ruoanvalmistuksessa puhtaita merisuoloja, ne ovat terveellisempiä kuin teollisesti muokatut pöytäsuolat. Kokeile vaikka jotain ns sormisuolaa, Maldon on sellainen jota löytyy monista marketeista.

        Kun niitä sinun yleisönosastokirjoituksia on muutenkin jo nähty, ja kun sinulla on tuota sanankäytön taitoa, laitapa tästä Suomen kansan kuoliaaksi suolaamisesta juttu Hesarin yleisönosastoon.

        Ei asuta enää agraari-Suomessa, jolloin talonemäntä päätti, paljonko taikinanjuureen, karjalanpaistiin tai silliin lisättiin suolaa. Nyt suolan määrästä päätetään korkeammalla taholla, joita ovat leipomot, juustolat/meijerit, lihanjalostamot, einesruokatehtailijat jne. Jos elintarvike on jo kypsennettyä, kai se nyt säilyy sinne parasta ennen -päivämäärään vähän vähemmälläkin suolaamisella?

        En tuosta kalojen suolaamisesta ehkä tarpeeksi ymmärrä, mutta faktaa on, että niin kauan kun saamme lähes KAIKISTA elintarvikkeista päivittäiseen suolakuormaan liikamäärät suolaa, niin kauan kansalla on verenpaine koholla MYÖS liiallisesta suolan käytöstä, ei vain ylipainosta johtuen.

        Luulisi olevan maailman yksinkertaisin asia ripotella leipänsä päälle mineraalisuolaa (tosin siinäkin on enin osa (90%?) natriumia, samoin ruokansa päälle, jos ei vähäsuolainen maistu.

        Vähäsuolaiseen tai suolattomaan tottuu todella helposti, parissa päivässä. Minäkään en yleensä käytä päivittäin suolakurkkuja, kiitos ei tönkkosuolaus! Punajuurten etikkaliemikin on suolattua, ja on vain yksi lasipurkissa myytävä laatu, jossa punajuuret ovat ilman etikkalientä ja suolaa. Saan suolaa paljonkin, jos syön tonnikalaa purkista tai ruoan seassa.

        Juhlaruoat sillisalaatteineen rosolleineen onkin eri juttu, mutta se merkitsee, mitä me syödään arkena päivästä toiseen.


      • merisuola voi
        kj.mattila kirjoitti:

        Merisuolaa ei käsitellä teollisesti niinkuin tavallista suolaa. Merisuola kuivataan eikä se jodi siitä mihinkään katoa mitä merivedessä on luonnostaan. Jodin yliannostus kannattaa ottaa myös huomioon kilpirauhasen vuoksi.

        olla niin terveellistä, kun ihminen ei merivettä pysty edes juomaan? Eihän se mitenkään kuulu ihmisen luontaiseen ruokaan. Väittäisinki, ettei ole terveydellisesti juurikaan väliä, onko kysessä meri- vai vuorisuola.

        Ja mikä on se teollinen prosessi, joka ei-merisuolasta tekee epäterveellisen?

        ja jodin yliaanostusraja on huima, ainakin kymmenkertainen suositukseen nähden. Ja sikäli turha, että suurin osa länsimaisista ihmisistä saa jodia liian vähän.


      • merisuola voi kirjoitti:

        olla niin terveellistä, kun ihminen ei merivettä pysty edes juomaan? Eihän se mitenkään kuulu ihmisen luontaiseen ruokaan. Väittäisinki, ettei ole terveydellisesti juurikaan väliä, onko kysessä meri- vai vuorisuola.

        Ja mikä on se teollinen prosessi, joka ei-merisuolasta tekee epäterveellisen?

        ja jodin yliaanostusraja on huima, ainakin kymmenkertainen suositukseen nähden. Ja sikäli turha, että suurin osa länsimaisista ihmisistä saa jodia liian vähän.

        pehmein menetelmin kuivattamalla, mutta tämä menetelmä tuottaa elintarviketeollisuudelle aivan liian kallista raaka-ainetta ja siksi teollisuussuola, sama mitä meille pöytäsuolana myydään, on valmistettu kemiallisia prosesseja hyödyntäen. Tilanne on sama kuin rasvojen osalta. Tavallinen käsittelemätön voi on aivan liian kallis elintarvikkeiden raaka-aineeksi. Siksi on kehitetty keinotekoisia teollisia rasvoja, samoja mitä sitten margariinipurkeissa myydään hajusteiden kera.


      • on tuo pehmeä
        kj.mattila kirjoitti:

        pehmein menetelmin kuivattamalla, mutta tämä menetelmä tuottaa elintarviketeollisuudelle aivan liian kallista raaka-ainetta ja siksi teollisuussuola, sama mitä meille pöytäsuolana myydään, on valmistettu kemiallisia prosesseja hyödyntäen. Tilanne on sama kuin rasvojen osalta. Tavallinen käsittelemätön voi on aivan liian kallis elintarvikkeiden raaka-aineeksi. Siksi on kehitetty keinotekoisia teollisia rasvoja, samoja mitä sitten margariinipurkeissa myydään hajusteiden kera.

        menetelmä. Sinä nyt kierrät itse asiaa, eli onko jotain tutkimuksia, että "pehmeä" maasuola on parempaa kuin merisuola?


      • natrium ja kalium
        kj.mattila kirjoitti:

        lihaleikkeleitä. Tulin juuri Paikallisesta K-marketista ja siellä oli Saarioisten maistiaiset. Tarjolla oli naudanpaistiviipaleita ja nyt katsoin Saarioisten sivuilta, millainen tuoteseloste:

        Naudanpaisti: naudanliha, vesi, suola, glukoosisiirappi, stabilointiaineet (E 450, E 451), glukoosi, hiivauute, arominvahventeet (E 621, E 627, E 631), mausteet (valkopippuri, valkosipuli), hapettumisenestoaine (E 316), säilöntäaine (E 250). Lihapitoisuus 89 %. Suolapitoisuus 1,7 %.

        Ei tällaista vhh:lla syödä.

        Suolan suhteen uskon, että vhh:lla suositaan puhtaita meri- tai vuoristosuoloja. Tavallinen suola on käynyt läpi voimakkaan teollisen käsittelyn puhdistuksineen, joten ei sitä suosita.

        Vhh:lla olen huomannut sen, että makuaisti paranee ja silloin liika suola elintarvikkeissa maistuu ja en kaipaa mitään tönkkösuolattua.

        Kyllä minäkin satunnaisesti syön 100% ruisleipää jos sattuu olemaan vaikka muikunmätiä sipulilla ja smetanalla niin siihen sopii hyvin Uotilan viipaleet, ovat sopivan pieniä ja ohuita.

        pitää erityisesti ottaa huomioon. Onnellisinta olisi, jos vhh:lla saisi PYSYVÄSTI pois ylipainon ja siten verenpaineen normaaliksi. Surullisin tilanne voi olla, jos yhä enemmän syö suolaisia lihaleikkeleitä ja muuta valmisruokaa ja juo natriumia sisältäviä juomia runsaanlaisesti, ja vielä esim. rahanpuutteessa pihistelee kasvisten syönnissä. Kasviksiin ei sitten sitä suolaa enää tarvita!

        Seuraavassa linkissä kerrotaan ravinnosta ja verenpaineesta. Ylipainoisen kehosta ei ylimääräinen suola helpolla poistu, mutta verisuonet supistuvat yrittäessään poistaa liikaa suolaa verestä. Verenpaine nousee, kun verisuonet supistuvat, ellei sitten niitä verenpainelääkkeiden avulla laajenneta. Kun suolan määrä ravinnossa vähenee, vähenee tarve supistaa verisuonia, ja verenpaine alenee.

        Kaliumin saannin on oltava sensijaan riittävää, ja nyt kun vhh:lla sitä ei saada täysjyväviljasta, pitää syödä riittävästi kasviksia ja hedelmiä, jotta saa sitä kaliumia. Kalium nimittäin POISTAA elimistöstä suolaa, joka näkyy virtsassa.

        Kalium on syytä saada vain ravinnosta (muulla tavalla sen lisäämisestä pitää olla lääkärin valvonnassa), sillä sen raja-arvot (viitearvot) ovat tarkat. Ei liikaa eikä liian vähän.

        Eikö vaan olisikin tilanne riskialtis sellaisella väärinymmärretyllä vhh:lla, jossa syödään liha vain leikkeleinä (helppoa, ei tarvitse kypsentää ja valmistaa ruokaa!), ja JOS kaiken lisäksi unohdetaan kasvisten riittävä saanti ja juodaan paljon natriumia sisältäviä juomia. tämä linkki on varmaan kaikille hyödyllinen:

        http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/03_vp_ravinto.shtml

        Lue siitä tarkkaan suolaa ja kaliumia koskevat kappaleet. Kaikkein parasta on päästä eroon liikakiloista, niin elimistömme ei tarvitsisi toimia koko ajan kuin hätätilassa.


      • kaliumia saadaan
        natrium ja kalium kirjoitti:

        pitää erityisesti ottaa huomioon. Onnellisinta olisi, jos vhh:lla saisi PYSYVÄSTI pois ylipainon ja siten verenpaineen normaaliksi. Surullisin tilanne voi olla, jos yhä enemmän syö suolaisia lihaleikkeleitä ja muuta valmisruokaa ja juo natriumia sisältäviä juomia runsaanlaisesti, ja vielä esim. rahanpuutteessa pihistelee kasvisten syönnissä. Kasviksiin ei sitten sitä suolaa enää tarvita!

        Seuraavassa linkissä kerrotaan ravinnosta ja verenpaineesta. Ylipainoisen kehosta ei ylimääräinen suola helpolla poistu, mutta verisuonet supistuvat yrittäessään poistaa liikaa suolaa verestä. Verenpaine nousee, kun verisuonet supistuvat, ellei sitten niitä verenpainelääkkeiden avulla laajenneta. Kun suolan määrä ravinnossa vähenee, vähenee tarve supistaa verisuonia, ja verenpaine alenee.

        Kaliumin saannin on oltava sensijaan riittävää, ja nyt kun vhh:lla sitä ei saada täysjyväviljasta, pitää syödä riittävästi kasviksia ja hedelmiä, jotta saa sitä kaliumia. Kalium nimittäin POISTAA elimistöstä suolaa, joka näkyy virtsassa.

        Kalium on syytä saada vain ravinnosta (muulla tavalla sen lisäämisestä pitää olla lääkärin valvonnassa), sillä sen raja-arvot (viitearvot) ovat tarkat. Ei liikaa eikä liian vähän.

        Eikö vaan olisikin tilanne riskialtis sellaisella väärinymmärretyllä vhh:lla, jossa syödään liha vain leikkeleinä (helppoa, ei tarvitse kypsentää ja valmistaa ruokaa!), ja JOS kaiken lisäksi unohdetaan kasvisten riittävä saanti ja juodaan paljon natriumia sisältäviä juomia. tämä linkki on varmaan kaikille hyödyllinen:

        http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/03_vp_ravinto.shtml

        Lue siitä tarkkaan suolaa ja kaliumia koskevat kappaleet. Kaikkein parasta on päästä eroon liikakiloista, niin elimistömme ei tarvitsisi toimia koko ajan kuin hätätilassa.

        enemmän maitotuotteista ja kasviksista kuin viljatuotteista, joten ei se vhh:lla ole ongelma. Runsas kaliumin saanti tasaa natriumin nauttimisesta aiheutuvat ongelmat, kuten korkea verenpaine ja munuaisten kuormitus. Vhh:lla saadaan ylipaino pois pysyvästi ja verenpaine normaaliksi. Mikä on ongelma?


      • ilmaisin edellä
        kaliumia saadaan kirjoitti:

        enemmän maitotuotteista ja kasviksista kuin viljatuotteista, joten ei se vhh:lla ole ongelma. Runsas kaliumin saanti tasaa natriumin nauttimisesta aiheutuvat ongelmat, kuten korkea verenpaine ja munuaisten kuormitus. Vhh:lla saadaan ylipaino pois pysyvästi ja verenpaine normaaliksi. Mikä on ongelma?

        Sinä puhut ideaalisesta gurujen suosittelemasta vhh:sta. Kuten edellä sanoin, JOS ollaan "muka-vhh:lla", siis syödään vaan paljon lihan sijasta lihaleikkeleitä ja juustoakin liikaa, saadaan liikaa suolaa elimistöön. Ja pahimmassa tapauksessa ollaan sillä "muka-vhh:lla" kuukausia, mutta itse LAIHTUMINEN, normaalipainon saavuttaminen, unohtuu. Silloinhan lihavuudesta johtuva verenpaineen kohoaminen on edelleen tosiasia.

        Eikä kalium taida olla mikään poppakonsti, jos ylipainoa on. Ja ymmärrän toki, että työssäkäyvillä ei aina ole aikaa valmistaa liharuokia itse vähemmällä suolalla. Kiitos vastauksestasi, mutta nyt en tänään enää ehdi jatkaa keskustelua, kun on muuta tekemistä ja pitää rientää.


      • kaliumin lähteet
        kaliumia saadaan kirjoitti:

        enemmän maitotuotteista ja kasviksista kuin viljatuotteista, joten ei se vhh:lla ole ongelma. Runsas kaliumin saanti tasaa natriumin nauttimisesta aiheutuvat ongelmat, kuten korkea verenpaine ja munuaisten kuormitus. Vhh:lla saadaan ylipaino pois pysyvästi ja verenpaine normaaliksi. Mikä on ongelma?

        http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/01_rss_kivennaisaineet.shtml

        7.10 Kalium

        Saantilähteet
        Kaliumin hyviä lähteitä ovat kasvikunnan tuotteet, kasvikset, marjat ja hedelmät sekä täysjyväviljavalmisteet. Runsaasti kaliumia on mm. vehnäleseissä ja -alkioissa, näkkileivissä sekä juureksissa, manteleissa, pähkinöissä ja palkoviljassa. Suomalaisten tärkeimmät kaliumin saantilähteet ovat peruna, maitovalmisteet sekä juomista kahvi (taulukko 49).

        Taulukko 49: Suomalaisten tärkeimmät kaliumin saantilähteet1).
        Elintarvikeryhmä    Keskiarvo, g/vrk (%-osuus kokonaissaannista)
           Miehet    Naiset
        Kasvikset, peruna, marjat, hedelmät    1065 (27)    1034 (32)
        Viljavalmisteet    759 (19)    562 (18)
        Maitovalmisteet    661 (17)    552 (16)
        Juomat (kahvi)    636 (16)    499 (16)

        1) Finravinto 2002 -tutkimus

        Suositukset ja saanti
        Kaliumin saantisuositukset on annettu erikseen iän ja sukupuolen mukaan. Suomalaisten kaliumin saanti on riittävää suosituksiin verrattuna (taulukko 50).

        Taulukko 50: Suomalaisten kaliumin saanti ja ravitsemussuositukset.
           Kalium (g/vrk)
           Saanti1)    Suositus2)
        Miehet    4,0    3,5
        Naiset    3,2    3,1

        1) Finravinto 2002 -tutkimus
        2) Suomalaiset ravitsemussuositukset (1998)


      • olla niin
        on tuo pehmeä kirjoitti:

        menetelmä. Sinä nyt kierrät itse asiaa, eli onko jotain tutkimuksia, että "pehmeä" maasuola on parempaa kuin merisuola?

        että tuo merisuolan paremmuus on vain urbaanitarinaa, kun sitä pitää perustella margariinin valmistusprosessilla.

        Mutta tuollainen kompromissisuolakin on olemassa.

        http://www.jozo.fi/tuotteet.php?id=merisuola

        Saattaisi olla ihan hyvä vaihtoehto puhtaalle merisuolalle, kun on tullut tuo myllykin hankittua. Se antaa ruoanlaitolle mukavasti professionaalin otteen, kun ruuvaa suolaa myllystä :)


      • mainosmiesten kannalta
        olla niin kirjoitti:

        että tuo merisuolan paremmuus on vain urbaanitarinaa, kun sitä pitää perustella margariinin valmistusprosessilla.

        Mutta tuollainen kompromissisuolakin on olemassa.

        http://www.jozo.fi/tuotteet.php?id=merisuola

        Saattaisi olla ihan hyvä vaihtoehto puhtaalle merisuolalle, kun on tullut tuo myllykin hankittua. Se antaa ruoanlaitolle mukavasti professionaalin otteen, kun ruuvaa suolaa myllystä :)

        se on urbaanilegendaa. Puhdasta merisuolaa voi myös laittaa myllyyn jos haluaa professionaalisen otteen. Jotenkin tuntuu, että tässä yritetään väkisin saada riitaa aikaan. Jos ei löydy vhh:n ja sen vastustajien välille muuta eroa suolan käytössä niin kiistellään sitten merisuola vastaan tavallinen suola ja taas vhh:n kannattajan mielipide on legendaa. Vähissä on aiheet sanon minä.


    • keneltä

      Haluat vastauksen?
      Haluatko sen minulta tai ehkä peikolta vai keltä vai yleensä vaan.
      Saathan toki syödä ja juoda mitä vain.
      Onko samariinissa hiilareita ja tietääkö kuka sen?
      Hyvä kysymys mutta osoita se ihmiselle jolla on jonkin sorttista koulutusta asiaan eikä vain mutu tuntumaa. Sinä itse päätät elämästäsi ei Mat....eikä kukaan muukaan.

      • yleisestikin...

        Mukava, että saimme taas "ihailla" tuota loppumatonta tyhmyyttäsi...


      • sitten kilttinä
        yleisestikin... kirjoitti:

        Mukava, että saimme taas "ihailla" tuota loppumatonta tyhmyyttäsi...

        Ihmisenä sen viimeisen kirjoutuksen jossa kysyttiin onko se vain Mattilan yksinoikeus olla tyhmä.
        Ystävät ovat korvaamattomia.


      • ihmeessä...
        sitten kilttinä kirjoitti:

        Ihmisenä sen viimeisen kirjoutuksen jossa kysyttiin onko se vain Mattilan yksinoikeus olla tyhmä.
        Ystävät ovat korvaamattomia.

        "Poistit sitten kilttinä ihmisenä sen viimeisen kirjoutuksen..."

        Sinähän olet ihan oikeesti tyhmä! Miten minä, jolla ei ole rekattua nikkiä, voisin poistaa täältä mitään kirjoituksia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      27
      3633
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      41
      2469
    3. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      36
      2314
    4. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      7
      2067
    5. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      43
      1572
    6. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      38
      1559
    7. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      14
      1372
    8. Oletko ollut vihainen, suuttunut tai pettynyt

      johonkin kaivattusi toimintaan?
      Ikävä
      128
      1310
    9. Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan

      Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.
      Maailman menoa
      268
      1293
    10. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      45
      1275
    Aihe