joogaanko väärin?

kert

Olen joogannut melkein joka päivä nyt muutaman viikon ajan. Huomattavasti notkistunut ja
parempi olo, mutta nyt on alkanut olemaan jäsenet vähän kipeitä. Hartioita ja selkää särkeä. Joogatessa ei ole mitään ongelmia tai kipuja.

Kuuluuko tämä joogaan vai joogaanko väärin? Kun tuntuu, että kaikki aina ylistävät sitä "hienoa" oloa mikä joogasta tulee.

5

1337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jäsenten kipeytyminen kuuluu joogaan. Ainakin astanga-jooga on sen verran rankkaa, että kehossaan kyllä tuntee harrastaneensa. Vaatii pitkän ajan, ennenkuin keho on tarpeeksi auki ettei enää tarvitse venyttää lihaksia ja jänteitä. Tämä voi kestää vuoden parikin.

      On kuitenkin tervettä ja epätervettä "kipua". Jos kipu on kovaa, eikä se tunnu elimistön normaalilta palautumiselta, niin silloin kannattaa pysähtyä miettimään mistä se johtuu.

      Asanoita on jopa hyvin helppo tehdä "väärin". Vaikka tekisi oikeinkin, niin kehoaan kannattaa kuunnella ettei riko itseään yrittämällä enemmän kuin mihin keho on sillä hetkellä valmis.

      Mahdatko joogata yksin kotona, vai käytkö jossain ohjatuilla tunneilla? On hyvä käydä ainakin välillä ohjatuilla tunneilla, jolloin ohjaaja karsii mahdolliset virheet pois. Ammattimainen ohjaaja on myös paras henkilö analysoimaan mitä asanoita tekee mahdollisesti väärin ja johtuuko jonkin paikan kipeytyminen tietyistä väärin tehdyistä liikkeistä.

      • Joogini

        Hei!
        Olen joogannut viisi vuotta. Kuluneen puolen vuoden aikana 1-6 kertaa viikossa. Yleensä kuitenkin vain 3-4 kertaa viikossa. Mukaan mahtuu Ashtanga-, Sivananda-, Hatha ja Vinyasa-jooga.

        Ashtanga-joogassa tulee painetta alaselän alueelle. Tuntuu, että veri kerääntyy tälle alueelle, jos satun pääsemään Sivananda-jooga tunnille heti Ashtanga tunnin jälkeen veri lähtee kiertamään.


    • Shavasana paras asana

      Et kertonut mitä joogaa harrastat, että saat lihaksesi kipeytymään, ainakaan hathajoogassa se ei kuulu asiaan,joten oletan että astangaa. Siinäkin kuuluisi pitää yksi lepopäivä viikossa.
      Oletko muistanut rentouttaa lihaksesi kunnolla harjoituksen jälkeen? Ylirasittuneisiin lihaksiin kerääntyy myrkkyä,joka poistuu kun puhdasta verta virtaa niihin riittävä määrä.Tämä saavutetaan tietoisen rentoutumisen avulla.Jännitystilan pohjimmainen syy poistuu,kun hermosto ei joudu täydelliseen lamaan.Ponnisteltaessa kehossa syntyy puhtaan veren tarve,joka voidaan korvata rentouttamalla ja hitaasti,tasaisesti ja syvän rytmikkäästi hengittäen.

    • sanottuna

      MINUN MIELESTÄNI on aivan todella vaarallinen laji. En ikinä harrastaisi joogaa!

    • paparatsi

      Näin sinut joogaamassa ja sain kuvan kamerakännykällä. Nyt julkaisen sen täällä!

      Joogamaikka käski kylläkin vain venyttää sormenpäät lattiaan. .. puupää!

      http://images.google.fi/imgres?imgurl=http://ashtangayoga.info/asana-vinyasa/intermediate-series/17-Yoga-Nidrasana.jpg&imgrefurl=http://ashtangayoga.info/asana-vinyasa/intermediate-series/17-Yoga-Nidrasana.html&h=600&w=600&sz=18&hl=fi&start=4&um=1&tbnid=cPGonmR9b4_SnM:&tbnh=135&tbnw=135&prev=/images?q=yoga&um=1&hl=fi&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:fi:official&sa=N

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      1992
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1427
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1285
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      66
      1194
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      112
      1090
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1020
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe