Musamaku ennen ja nykyään

DJ.....

Olen melodisen italo/euro/hi-nrg musan ystävä. Menevä rytmi ja kivat melodiat - mikä sen parempaa. 90-luvullakin oli vielä tätä herkkua vaikka sitä kutsuttiin virheellisesti technoksi.

2000-luvulla alkoi tämä hip hop ja rap musa-aalto. En käsitä mistä se sai alkunsa. Tietysti maahantuojat ja levy-yhtiöt aloitti rankan markkinointirumban ja MTV ja radiokanavat oli mukana. Euro/italo tanssimusan maahantuonti tyrehtyi lähes kokonaan. Ne firmat joista ennen oli saanut ihan kuunneltavaa musaa, vaihtoivat tähän rap-linjaan.
Harmi vain, että tätä musaa ei voi oikein tanssia paitsi mitä nyt vähän sohia käsiä sinne tänne ja olla niin yo yo ;)

Tänä kevään on maailmalta kuulunut uutisia, että tanssi-kansa haluaa jälleen menevää poppia, sitä "technoa" ysäri-musaa...
Luojan kiitos kansa alkaa tulla järkiinsä.

Että tällainen vuodatus. Ei kunnon tanssimusaa voita mikään - ei edes Bronxin rapit.

9

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on se syy....

      Voinen valaista hiukan tilannetta. Italo tai ylipäätänsä mikään discoon viittaavakaan ei ole saanut USA:ssa jalansijaa vuoden 1979 tapahtumien jälkeen; silloin poltettiin kymmeniätuhansia discolevyjä valtavassa roviossa keskellä jenkkifutisstadionia. Tämän jälkeen kaikki DJ:t, levymogulit, tuottajat, radiot ym. kaupallisen musiikin toimijat ovat kiertäneet discon, housen ja ylipäätään kaiken elektronisen tanssimusiikin niin kaukaa kuin mahdollista. Missä tämä kollektiivinen päätös syntyi ja keiden taholta, sitä ei tiedä erkkikään. Se nyt vaan on niin, että USA:ssa ei ole olemassa Euroopan tapaan kukoistavaa elektronisen tanssimusiikin sceneä. 80-luvulla italobuumi riehui Euroopassa, Kauko-Idässä, Etelä-Amerikassa, Meksikossa ja jopa Kanadassa, mutta USA:han se ei koskaan päätynyt. Moni tuntemani amerikkalainen inhoaa eurooppalaista (elektronista) musiikkia, mutta mitään varsinaista syytä eivät osaa sille osoittaa.

      Viihteessä ja erityisesti musiikissa liikkuu valtavasti rahaa. USA on ollut musiikin suhteen aina omavarainen ja ulkomaisilla yhtyeillä on ollut äärimmäisen vaikea murtautua sikäläisille markkinoille. Vain ja ainoastaan tietyt harvat ovat siinä onnistuneet ja nekin vain siksi, että ovat olleet amerikkalaisempia kuin amerikkalaiset itse. USA näyttää haluavan myös importoida musiikkiaan, missä auttaa se huomio, että ihmiset ostavat sitä musiikkia, mitä kuulevat. Näin moni amerikkalainen median suurjättiläinen on suoraan vain "ostanut" kilpailijoitaan ja muiluttanut soittolistoilta pois musiikin, jota ei tuoteta USA:ssa ja röyhkeästi portannut tilalle amerikkalaiset artistit ja sitä kautta myös tietyn musatyylin (raskas rock, rnb ja hiphop/rap). Englantilaiset ja hollantilaiset trancen ystävät saivat tuta tämän, kun hollantilainen tv-kanava tvt tms. joka oli soittanut vuosikymmenen ajan tranceä, housea, technoa ja jopa italoa myytiin amerikkalaiselle mediajätille, tai mediajätti pikemminkin osti tvt:n suurella rahalla ja heitti kerralla ohjelmistosta pois Ferry Corstenit ja Armin Van Buurenit. Parin kuukauden kuluttua kanavalla soivat MTV:n tapaan 50centit, Britneyt ja Careyt.

      Walmart ja Starbucks ovat käyttäneet samanlaisia kikkoja lisääkseen omaa myyntiään. Esim. Starbucksilla on tapana laajetessaan jollekin alueelle, lisätä toimipisteitään niin tiuhaan, että ne käytännöllisesti katsoen tukahduttavat kaikki "indipendent" kahvilayrittäjät. Tämän jälkeen toimintaa voidaan höllätä ja toimipisteitä sulkea. Samanlaista strategiaa näkee luonnossa lähinnä sellaisten lajien kohdalla, joilla ei ole kilpailijoita ja sama koskee näköjään musabisnestä, jossa artisteista on tullut 2000-luvulla teollisia "liukuhihnoja", joista pakkosyydetään kaupallista p*skaa ihmisten niskaan ja toivotaan, että makua saataisiin muutettua tiettyyn suuntaan, mitä enemmän p*skaa syydetään kurkusta alas. Musiikin ylikaupallistuminen on se syy loppujen lopuksi nykyiseen tarjonnan köyhyyteen. En siis väitä, että tietty musa olisi parempaa tai huonompaa, mutta kaikille on annettava elintilaa. Kiitos.

      • DJ.....

        Täyttä totta joka sana ja samalla myös hyvin karua totuutta. Kyllä rahalla on uskomaton valta. Melkein voisi lyödä vetoa, että naapurin Jormastakin saataisiin maailmanluokan supertähti jos vain laitettaisiin tarpeeksi rahaa likoon ja olisi oikeat miehet/firmat/markkinoinnit ym. stylistit asialla.
        Eikö se amerikkalainen sananlasku sanokin, että kun raha puhuu niin paskakin kävelee.
        Tällaisessa "monopoli"touhussa on vain se huono puoli, että monet hyvät laulajat/lauluntekijät jne. eivät saa jalansijaa musiikkimarkkinoilla. Ai niin, 80-luvulla USA:ssa kyllä tehtiin hyvää Hi-Nrg musaa mutta se taisi päätyä lähinnä euroopan listoille ja markkinoille (esim. Bobby Orlando).
        Yksi syy eurohumpan ja Hi-Nrg:n huonoon menestykseen/tarjontaan on kuulemma alun alkaen ollut se, että siihen on liittynyt homo-klubit. Tämän tyylinen tanssimusa kun on kuulemma lähtöisin homodiscoista. Niissä hämärissä underground-paikoissa sitä on alun alkaen soitettu (ja meno on ollut villiä ja paheellista) :)
        Eli tämähän on täydellinen syy amerikkalaisille kieltää moinen moraaliton humputus.


    • ei ikinä enää

      pysyköön yhrekskytluvulla se tuuba. en kyllä kuuntele imperialistienkaan musiikkia. soca, reggae, soukous ja makossa riittävät minulle - olenhan valveutunut.

      • raggaesta lähtien

        No reggaeta nyt ei muut kuuntelekaan kuin valveutuneet homonhakkaajat. Batty boy, siinäpä se musiikin sanoma on kaikessa karuudessaan.

        Discossa ja siitä periytyneissä tyyleissä on ainakin se hyvä puoli, että niissä on iso annos hyväksyntää; sukupuoli, ihonväri, seksuaalinen suuntautuminen tai duunarius ei merkkaa mitään. Pääasia on hyvä fiilis ja sellaisesta musiikista on nykyisin pulaa.


      • luulet vaan
        raggaesta lähtien kirjoitti:

        No reggaeta nyt ei muut kuuntelekaan kuin valveutuneet homonhakkaajat. Batty boy, siinäpä se musiikin sanoma on kaikessa karuudessaan.

        Discossa ja siitä periytyneissä tyyleissä on ainakin se hyvä puoli, että niissä on iso annos hyväksyntää; sukupuoli, ihonväri, seksuaalinen suuntautuminen tai duunarius ei merkkaa mitään. Pääasia on hyvä fiilis ja sellaisesta musiikista on nykyisin pulaa.

        rytmillisesti discossa ei ole mitään syvyyttä, kongon ja norsunluurannikon rytmit pieksee sen mennen tullen.


      • DJ...
        luulet vaan kirjoitti:

        rytmillisesti discossa ei ole mitään syvyyttä, kongon ja norsunluurannikon rytmit pieksee sen mennen tullen.

        Eikö voi riittää, että musiikista nauttii - riippumatta millaista se on. Ei kaiken musiikin välttämättä tarvitse kuvata sielun tuskaa, elämisen kurjuutta tai jätetyksi tulemisen tunnetta. Ite tulee mietittyä maailman menoa ja tätä elämisen outoutta joskus liiankin kanssa. On välillä ihan rentouttavaa laittaa jotain kevyttä poppia soimaan ja näin päästä irti kaikesta "syvällisestä"
        Mun mielipiteeni on, että kun musiikissa pääpaino on "sanomassa" niin silloin rytmi kärsii ;)


      • Stadinediggienegge

        pudonnut alimmalle mahdolliselle tasolle.


      • imperialistien
        Stadinediggienegge kirjoitti:

        pudonnut alimmalle mahdolliselle tasolle.

        musaa ja kulttuuria?


    • 1984

      70-80 L TAITTEEN JA 80-L ALKUPUOLISKON 1980-1984 DISCOMUSA ISKEE TAAS MUHUN

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      328
      3726
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      225
      3244
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2633
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2135
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2132
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      1977
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1785
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1752
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      297
      1491
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1382
    Aihe