Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ovatko ihmiset todella näin laiskoja

Kaksosista toinen

Tervehdys,

tapan tässä aikaa ennen kuin lähden pääsiäisen viettoon sukulaisille. Satuinpa tännekin ja olen pöyristynyt, kun luen näitä tekstejä. Puhutaan rasvaimuista, laihdutusvöistä ja siitä kun ei laihdu vaikka kävelee yli tunnin päivässä.

Olen itse 33- vuotias "nuorimies" ja olen aloittanut kamppailulajien harrastamisen 13 vuotiaana. Ylimääräistä laardia ei ole päässyt kertymään, mutta tämä ei johdu ainostaan urheilusta, vaan oikeastaan siitä että tavoitteellisen urheilijan pitää osata syödä oikein ja treenata oikein, jos aikoo pärjätä (en nykyään enää kilpaile, mutta jatkan silti samaa rataa).

Olin 3-vuotta sitten treenaamatta n. 6:kkta, johtuen jalkapöydän murtumisesta. Tänä aikana painoa tuli 10kg lisää, koska söin kuten ennenkin ja vielä jopa enemmän (ja huonosti). Kun pääsin taas aloittamaan treenit ja kunnon ruokavalion, niin tuo 10kg oli 4:ssä kuukaudessa poissa, ilman mitään kunnon dieettaamista. Eipä tullut mieleen hommata laihdutusvyötä tai rasvaimua :)

Minulla on myös kaksoisveli, joka pelasi 20-vuotiaaksi asti fudista, mutta ei ole sen jälkeen tehnyt mitään liikunnallista. Yleensä kun olemme yhdessä liikenteessä, niin ihmiset luulevat minua hänen pikkuveljekseen, johon voin todeta että juu olenhan minä n. tunnin verran nuorempi. En moiti häntä, vaan hän on huipputyyppi, vaikka kiinnostuksen kohteemme ovatkin kovin erilaisia.

Tällä haluan sanoa että se on itsestä kiinni, ei rasvaimuista tai laihdutusvöistä. Älkää päästäkö itseänne siihen kuntoon että tarvitsee manailla että mikä vippaskonsti auttaa.

Tiedän kyllä että selluliitista voi olla vaikeata/mahdotonta päästä eroon, mutta esin keskivartalolle syntyvää rasvakerrosta on turha pistää perinnöllisyyden piikkiin. Joillakin sitä kertyy helpommin kuin toisilla, mutta sitä ei pidä päästää kertymään ja jokainen terve ihminen pystyy omalla toiminnallaan hävittämään jenkkakahvat henkilökohtaiseen minimiinsä. Suvussamme on taipumusta tähän ja tästä syystä mun on tosi vaikeata saada vatsan alimmaisia "palikoita esille", mutta mitä sitten? Veljelläni tämä sama ilmiö näkyy niinä parjattuina jenkkakahvoina.

Terve ihminen laihtuu, jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Tätä ei voi kiistää. Jos juoksee tunnin, mutta syö enemän kuin kuluttaa, niin lihoo. Näin se vaan on.

Suosittelen myös unohtamaan ihmedieetit. Suosittelen ottamaan selville optimaalisen ravintojakauman (proteiini/hiilarit/rasva) ja syömään sen mukaisesti. Mikäli ette itse osaa, niin netistä varmasti löytyy ohjeistusta ruokailuun esim: www.pakkotoisto.com.

Itsestä se on kiinni eikä vippaskonsteista. Ryhtiä elämään. Voin luvata että kun on vuoden päivät treenannut ja pitänyt huolta ruokavaliosta, niin ei tee edes mieli napostella karkkeja tai muuta vastaavaa.

10

1827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta...

      Ensinnäkin; Miesten aineenvaihdunta on täysin erilaista, ja et voi todellakaan tietää miten naisen kroppa toimii.

      Miehellä rasvat eivät keräänny samalla tavalla kuin naisella, sillä naisen kroppa on tehty lapsia varten ja se luonnollisesti kerää varastoon kaiken minkä vaan ikinä saa.

      Itse olen harrastanut liikuntaa 10 vuotiaasta, myöskin 13v aloin käymään salilla, 14v aloitin potkunyrkkeilyn ja sallilla. Joinain viikkoina laskin treenanneeni 14h. Aina 2-3h päivässä.
      Myönnän sen olevan liikaa, mutta minulla ei liikunnan puutteesta ole kyse.

      Aamuni aloitan kaurapuurolla joka on tehty veteen, ei suolaa.
      Päivällä salaatteja yms.
      Karkkia tai sipsejä yms. en syö.
      Alkoholiakaan en käytä.

      Kuulostaa aika kurinalaiselta?
      Sitä se onkin ja vain hullu vie sen tälle asteelle. Kaikkeen tosin tottuu :)

      Ja silti, mitäs löytyykään takamuksesta ja reisistä?? Ainainen ystävämme selluliitti...

      Joten olen vähän sitä mieltä, että mihenä on turha tulla tänne selittämään selluliitista tai rasvanpoltosta. Hyvin pienellä osalla miehistä edes esiintyy selluliittia, kai tiedät mitä selluliitti on? Se ei ole mahamakkara tai läski perse. Selluliittia voi ja esiintyykin ihmisillä joilla ei ole tippaakaan ylipainoa ja rasvaprosenttikin on todella alhainen.

      mieti sitä.

      • mieltä

        meinasin vastata tuohon saman lailla kun edellinen mutta nyt ei sittenn enää tarvinnut! Luin juuri tuolta lääkäri sivuilta että miehillä ei selluliittia yleensä tavata joten turha tulla tänne selittelee! Naisilla on muutenkin esim perse leveempi kun miehillä vai oletteko nähneet laihaa miestä jolla iso peppu? tai laihaa naista jolla sama vika? Että näin!!


      • se ikuisuus

        probleeman ydin on.

        "Miehellä rasvat eivät keräänny samalla tavalla kuin naisella, sillä naisen kroppa on tehty lapsia varten ja se luonnollisesti kerää varastoon kaiken minkä vaan ikinä saa".


      • Tiipii

        Kyllä ne samat lainalaisuudet pätee yhtälailla naisiin kun miehiinkin! Kun syö enemmän kuin kuluttaa, lihoo...pikkusen itsekuria akat!


      • maijamyöhänen vaan

        Vähän myöhään herännäisenä kirjoittelen tähän viestiketjuun, mutta...

        käsittääkseni viestiketjun aloittaja kritisoi enemmänkin läskiä/ylipainoa - ei selluliittia. Hänhän kirjoitti jotain siihen suuntaan,että selluliitista voi olla vaikea tai jopa mahdoton päästä eroon (tai jotain vastaavaa. Huomaa tosin näistä viesteistä, kuinka herkkä aihe tämä selluliitti meille naisille on...

        Olen tavallaan samaa mieltä, että ihmiset ovat nykyään yltiölaiskoja. Halutaan vippaskonstia jos jonkinlaista että päästään ylimääräisistä kiloista eroon...kun pitäisi vaan nähdä vaivaa ruokavalion ja liikkumisen suhteen. On tosin kuulemma sairauksia, joissa ylipainoa kertyy vaikka mitä tekisi. Se on sitten asia erikseen.

        Enkä nyt syytä ketään sen kummemmin, olen itsekin sortunut kaikenlaisiin hömpötyksiin epätoivoissani =) Ainahan sitä toivoo, että pääsisi mahdollisimman helpolla...mutta kyllähän se on nähty ja koettu.


    • 5-kymppinen

      Suurin osa ikaisistani valittaa ylipainosta ja selluliitista, mutta tavallisesti se jaa puheiksi eika teoiksi. Ollaan kotona ja tehdaan ruokaa eika olla kiinnostuneita omasta kunnosta eika paljon muustakaan ymparistosta. Fyysiseen laiskuuteen liittyy usein henkinen laiskuus. Ei viitsita lahtea liikkeelle. Se on noidankeha, josta eroon paastaan vain suurin ponnistuksin.

      Jo nuorena pitaisi aloittaa aktiivinen elama, johon kuuluu muutakin kuin fyysinen treenaaminen. Elamantavalla on merkitysta kunnon ja ulkonaon kannalta. Koulun ja kodin pitaisi innostaa liikuntaan, mutta ei nykytavalla, joka yrittaa panna kaikki samaan muottiin. Jokaiselle varmaan loytyy oma ala, joka innostaa jatkamaan, eika sen tarvitse olla kilpaurheilua, ei edes taydellista suoritusta. Liikunnan pitaisi olla hauskaa. Mutta suomalaisten mielesta usein hauskankin pitaa olla pakkohaustaa ja kaavamaista. Ei se ole rentoutumista, joka sekin on tarkeaa, samoin kuin lepo.

      Minun koulussani tapettiin oppilaan oma innostus. Kilpailu ja suoritus olivat tarkeampia kuin yksilollisyys. Inhosin liikuntatunteja, vasta aikuisena olen loytanyt omat lajini. Kokeilen usein uutta ja kayn eri liikuntapaikoissa ulkomaita myoten. Yhdistan liikuntaa myos muita harrastuksia, esim. luonnon tarkkailun, matkailun, historian jne. Annan itselleni valilla lepokausia, jotta liikunnasta ei tulisi itsetarkoitus ja siten pakkopullaa. Olen pysynyt kunnossa ja normaalipainoisena ja kiinnostus elamaa ja ymparistoa kohtaan on sailynyt.

    • kmko

      VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ!

      Täällä joku älykäs NAINEN olikin vastannut tähän viestiin, mutta on silti pakko hehkuttaa. Et taida samperin torvi tajuta, että selluliitti ei välttämättä ole yhteydessä mitenkään siihen, liikkuukko tai syökö oikein.

      Mitäs neuvoisit mulle... liikun paljon, syön terveellisesti ja olen alipainoinen (joten en saa ainakaan laihtua) mutta sellua on koko kintut täynnä. Alla on kyllä lihaksikkaat treenatut jalat, mutta ei treeni pintaverenkiertoa paranna. Koitin kerran laihdutusta. Painoin 45kg ja olen 165cm pitkä...eipä kuule tehonnut. Joten revi siitä!

    • läskiä ole

      Olen myös vanha kilpaurheilija. Nykyään kävelen 30-90 min päivittäin, punttaan 8-15x3-4 pitkiä sarjoja (kunnolla) 5 krt viikossa lämmittelyt ja uin (kunnolla) 40-60min 4-5 kertaa viikossa. Olen urheillut näin useita vuosia välillä vaihdellen lajeja (paitsi kuntosalia). Olen aina ollut hoikka, joskus aikoinaan melkein alipainoinen. Syön puhdasta "puntti"ruokaa ja hitosti kasviksia melkein täysin ilman lisäaineita, en oikeastaan juo alkoholia, en polta, kuivaharjaan, käyn välillä hieronnassa, rentoudun jalat seinälle nostettuna saunassa etc. Silti on teini-iästä saakka ollut selluliittia, pienet jenkkakahvat ja tyhmän malliset reidet ("satulahousut" ulkosivuissa ja löysät ulokkeet sisäreisissä).

      En haluaisi menettää kuukautisiani, tissejäni, lihaksiani tai terveyteni laskemalla rasvaprosentin niin alas, että kaikki nämä pahat lähtee pois.
      Olen kyllä kiinnostunut kaikista keinoista jotka auttaisi näihin ongelmiin, olipa ne sitten rasvaimuja tai kuivakuppausta. En minä muuten niitä sileitä, kauniita, hoikkia reisiä ja peppua varmaan saa. En todellakaan ole laiska.

      • .-.-.-.-.-.-

        Inhottaa tuollaiset miehet. Juuri tuon takia pelkään mennä uimarannalle ja uimahalliin, pelkään että ihmiset ajattelevat minusta että kylläpä on laiska ihminen, tuon kannattaisi hieman harrastaa liikuntaa ja katsoa mitä suuhunsa pistää.

        Minulle työntyi rinnat ja muu naisellinen rasvakerros alkoi kehittyä 11-vuotiaana. Yläasteella minulla olikin jo selluliittia. Liikuntaa olen harrastanut jo ennen kouluikää, balettia, voimistelua, tanssia, koripalloa, yleisurheiluakin, ratsastusta ja illat pitkät hypittiin hyppynarua.

        Kasvissyöjä ja terveellisen ravinnon ystävä olen ollut 16-vuotiaasta lähtien. Nyt olen 33 vuotta. Pitsaa olen syönyt viimeksi joskus 1990-luvulla. Herkkuja ja karkkeja ei vegaanille juurikaan löydy(niissä on eläinperäisiä lisäaineita). Syön hyvälaatuisia kasvisrasvoja. Leipää ja huonoja hiilareita syön harvoin. Silloin tällöin sorrun tofujäätelöön ja muutaman kerran vuodessa leivon kakun.

        Lukioikäisenä harrastin liikuntaa vain kevyesti, joogasin, kävelin ja pyöräilin. Nykyisin harrastan liikuntaa joskus kaksikin kertaa päivässä. Uusin innostukseni on astangajooga, toivottavasti se kohentaa reisiäni hieman, vaikka henkinen kehittyminen on joogan tärkein tavoite. Muutoin ajan paljon pyörällä, eilen kävin 3 tunnin lenkillä, lisäksi juoksen, rullaluistelen ja hiihdän. Lisäksi arkiliikunta, en esim. käyttele hissejä. 10 km pyöräily ei mielestäni ole vielä kuntoliikuntaa, se on tavallista arkiliikuntaa. Lähillä teen pitkiä mutta ei niin rankkoja lenkkejä ja välillä rankempia ja lyhyempiä. Työ on usein fyysistä. Inhoan istumista ja esim. elokuvia en jaksa katsoa niiden pituuden vuoksi. En pitäisi itseäni laiskana tai sohvaperunana. Silti selluliitti on aina ollut riesanani. Nyt olen jäänyt sinkuksi enkä tiedä miten ikinä kehtaan riisuutua kenenkään miehen edessä. Seurustellessani en selluja surrut, nyt tämä alkaa olla minulle kammottava ongelma.

        Minulla on paljon sellaisia ystäviä jotka eivät harrasta liikuntaa ollenkaan ja syövät epäterveellistä rasvaa, karkkeja ja kahvipöydän antimia päivittäin, mutta arvatkaapa onko heillä selluliittia? Ehkä pyöreyttä mutta ei selluliittia. Toimin jonkin verran hierojana, ja aika usein liikunnallisilla naisilla on sellua ja painavammilla ei. Usein liikuntaa harrastavilla hoikillakin naisilla on hyvin tiukat ja kireät lihakset, ja sen päällä sentin hyllyvä kerros sellua. Ylipainoiset ovat sen sijaan hyvin tiiviitä pakkauksia, muhkuroita ei välttämättä ole.

        Ai niin, painoni on tällä hetkellä 56 kg, pituus 169. Mitat aika lähellä missejä, 90-64-91. Painoa on pahimillaan ollut 15 kg enemmän, kun en voinut jalkaleikkauksen ja selkävaivojen vuoksi harrastaa liikuntaa kunnolla melkein vuoteen. Sellua oli myös silloin. Se olikin todella masentavaa aikaa, siis siksi ettei saanut liikkua!

        En tiedä kuinka paljon sitten pitäisi liikkua, jos tämän enemmän vielä uhraan liikuntaan aikaa niin sitten kyllä menee jo sairaalloisen puolelle. Töissäkin pitää käydä ja elää muutakin elämää.

        Lähdenkin tästä taas kevyelle pyörälenkille ja illalla joogaan. Nautin vielä vapaapäivästä!


      • twix0
        .-.-.-.-.-.- kirjoitti:

        Inhottaa tuollaiset miehet. Juuri tuon takia pelkään mennä uimarannalle ja uimahalliin, pelkään että ihmiset ajattelevat minusta että kylläpä on laiska ihminen, tuon kannattaisi hieman harrastaa liikuntaa ja katsoa mitä suuhunsa pistää.

        Minulle työntyi rinnat ja muu naisellinen rasvakerros alkoi kehittyä 11-vuotiaana. Yläasteella minulla olikin jo selluliittia. Liikuntaa olen harrastanut jo ennen kouluikää, balettia, voimistelua, tanssia, koripalloa, yleisurheiluakin, ratsastusta ja illat pitkät hypittiin hyppynarua.

        Kasvissyöjä ja terveellisen ravinnon ystävä olen ollut 16-vuotiaasta lähtien. Nyt olen 33 vuotta. Pitsaa olen syönyt viimeksi joskus 1990-luvulla. Herkkuja ja karkkeja ei vegaanille juurikaan löydy(niissä on eläinperäisiä lisäaineita). Syön hyvälaatuisia kasvisrasvoja. Leipää ja huonoja hiilareita syön harvoin. Silloin tällöin sorrun tofujäätelöön ja muutaman kerran vuodessa leivon kakun.

        Lukioikäisenä harrastin liikuntaa vain kevyesti, joogasin, kävelin ja pyöräilin. Nykyisin harrastan liikuntaa joskus kaksikin kertaa päivässä. Uusin innostukseni on astangajooga, toivottavasti se kohentaa reisiäni hieman, vaikka henkinen kehittyminen on joogan tärkein tavoite. Muutoin ajan paljon pyörällä, eilen kävin 3 tunnin lenkillä, lisäksi juoksen, rullaluistelen ja hiihdän. Lisäksi arkiliikunta, en esim. käyttele hissejä. 10 km pyöräily ei mielestäni ole vielä kuntoliikuntaa, se on tavallista arkiliikuntaa. Lähillä teen pitkiä mutta ei niin rankkoja lenkkejä ja välillä rankempia ja lyhyempiä. Työ on usein fyysistä. Inhoan istumista ja esim. elokuvia en jaksa katsoa niiden pituuden vuoksi. En pitäisi itseäni laiskana tai sohvaperunana. Silti selluliitti on aina ollut riesanani. Nyt olen jäänyt sinkuksi enkä tiedä miten ikinä kehtaan riisuutua kenenkään miehen edessä. Seurustellessani en selluja surrut, nyt tämä alkaa olla minulle kammottava ongelma.

        Minulla on paljon sellaisia ystäviä jotka eivät harrasta liikuntaa ollenkaan ja syövät epäterveellistä rasvaa, karkkeja ja kahvipöydän antimia päivittäin, mutta arvatkaapa onko heillä selluliittia? Ehkä pyöreyttä mutta ei selluliittia. Toimin jonkin verran hierojana, ja aika usein liikunnallisilla naisilla on sellua ja painavammilla ei. Usein liikuntaa harrastavilla hoikillakin naisilla on hyvin tiukat ja kireät lihakset, ja sen päällä sentin hyllyvä kerros sellua. Ylipainoiset ovat sen sijaan hyvin tiiviitä pakkauksia, muhkuroita ei välttämättä ole.

        Ai niin, painoni on tällä hetkellä 56 kg, pituus 169. Mitat aika lähellä missejä, 90-64-91. Painoa on pahimillaan ollut 15 kg enemmän, kun en voinut jalkaleikkauksen ja selkävaivojen vuoksi harrastaa liikuntaa kunnolla melkein vuoteen. Sellua oli myös silloin. Se olikin todella masentavaa aikaa, siis siksi ettei saanut liikkua!

        En tiedä kuinka paljon sitten pitäisi liikkua, jos tämän enemmän vielä uhraan liikuntaan aikaa niin sitten kyllä menee jo sairaalloisen puolelle. Töissäkin pitää käydä ja elää muutakin elämää.

        Lähdenkin tästä taas kevyelle pyörälenkille ja illalla joogaan. Nautin vielä vapaapäivästä!

        enemmän proteiinia, ehkä ruokavaliossasi on liikaa hiilihydraatteja ja rasvaa verrattuna proteiinin määrään? Juo myös paljon vettä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe