Koulukiusaamistarina

suski871

Tahdon kertoa tarinani niin kiusattujen kuin kiusaajienkin auttamiseksi. Haluaisin saada kiusaajat miettimään edes sekunniksi mitä he voivat aiheuttaa, kiusatut ymmärtämään edes sekunniksi etteivät ole ainoita. Kumpikin voi pelastaa.

Mä tiedän että mä olin erilainen. Mä en ryypännyt viikonloppuisin. Mä en meikannut kouluun. Mulla oli s-ja r-vika. Mä en töhrinyt koulun seiniä. Mä en polttanut röökiä. Mä en ollut hikipinko. Mä en pärjännyt koulussa, mutta en jäänyt luokallekkaan. Mä en ollut kiusaaja, niinpä musta tuli kiusattu.

Seiskaluokan ensimmäinen viikko oli ainoa josta koulussa pidin. Ainoa viikko jolloin en joutunut kiusatuksi. Ainoa viikko jolloin en saanut kuulla olevani sössösussu tai sössis (puhevikani takia), lutka,huora yms.. Ainoa viikko jolloin joku oli ystäväni oikeasti. Ainoa viikko jolloin minua ei tönitty välitunnilla. Ainoa viikko jolloin oikeasti elin. Lukuunottamatta niitä viikkoja jolloin lintsasin, olin kipeä tai oli lomaa.

Seiskaluokan alussa mut otti ensimmäisenä hampaisiinsa kaksi vuotta vanhempi Petra. Luulin silloin kärsiväni. Mutta se oli vasta alkua. Ensimmäiset viikot ainoastaan Petra oli perässäni. Haukkui,nimitteli,töni,puhui muille valheellisia asioita yms.. En uskaltanut laittaa vastaan. Olin seiskaluokan alussa epävarma tyttö, joka ei uskaltanut sanoa takaisin mihinkään. Muutaman kuukauden päästä sisälleni kasvoi uhma, joka kertoi etten ansainnut rooliani. Aloin vetämään koulussa kovaa roolia. Se ei kuitenkaan lopettanut kiusaamista. Ei edes vähentänyt. Pahensi vain.

Eräs kohtaus koulun käytävältä:

-Hei sössis, odota vähän, Petra huusi.
Olin kuin en olisi kuullutkaan mitään ja jatkoin matkaani eteenpäin. Yhtä-äkkiä Petra repäisi minut kädestä alas ne muutaman rappusen jonka olin ehtinyt ylös.
-Sössösussu hei, halut sä turpaan?, Petra uhitteli ja vieressä seisoi Katja, Petran ystävä.
-Anna tulla sitten, sanoin, enkä sanaakaan enempää.
Sekä Petran että Katjan kasvot venähtivät yllätyksestä.
-Mee polvilles ja pyydä armoa niin selviit ehkä toi ruma naamataulus ehjänä luokkaan, Petra jatkoi.
Katja vain nyökytteli vieressä. "Petran pieni palvelija Katja", ajattelin mielessäni.
-En, sanoin.
Petra otti mua kurkusta kiinni niin etten saanut henkeä.
-Mitä sä sanoit?, Petra kysyi.
En pystynyt puhumaan koska en saanut ilmaa. Yhtä-äkkiä tönäisin Petraa nopeasti ja tämä lensi muutaman metrin taaksepäin.
-Mä sanoin että EN!, mä huusin Petralle ja lähdin kohti luokkaa.
Kyyneleet polttivat silmäkulmissani mutten näyttänyt sitä Petralle. Tämän erän mä olin voittanut 6-0.

Petrasta mä en kuitenkaan selvinnyt niin helpolla. Hän jatkoi sitkeästi kiusaamistaan. Tosin fyysinen väkivalta jäi tähän yhteen kertaan, jolloin oli tönäissyt Petraa. Pieniä tönimisiä ja muuta oli, mutta enemmän kiusaaminen oli henkistä.Lopulta en enää jaksanut vaan menin kertomaan reksille, jolloin reksi lupasi että se loppuisi tähän hetkeen. Olin epävarma, mutta ajattelin että hyvä jos niin tapahtuisi. Petra oli otettu puhutteluun, mutta mitäpä se olisi auttanut. Nyt sain vielä kaiken muun lisäksi kuulla olevani kantelija, valehtelija yms.. Yritin käydä vielä pari kertaa reksillä, mutta se ei auttanut mitään. Henkinen kiusaaminen paheni ja fyysinen jäi pois, koska Petra oli huomannut mun olevan fyysisesti vahvempi ja henkisesti heikompi.

Toinen vähemmän hauska tapaus Petran kanssa oli mun entisen bestiksen Hannan järjestämä. Petra oli saanut Hannan puhuttua mua vastaan ja mä olin joskus sanonut Hannalle että mä en Petraa pelkää. Hanna taas oli kertonut sen Petralle. Petra taas puolestaan lähetti sanansaattajansa Hannan puolestaan kertomaan mulle että jos uskaltasin näyttää naamaani perjantaina kaupungilla olisin kuollut. Hanna käski mun nyt sitten näyttää etten pelkää Petraa. Luonteeni ei antanut periksi olla lähtemättä niille kulmille jossa tiesin Petran olevan perjantaisin. Pian näinkin Petran,Katjan, Hannan muutaman muun tulevan mua vastaan. Sydän pamppaillen jäin paikoilleni. Luonteeni ei antanut vieläkään periksi lähteä karkuun, vaikka näin millaisella porukalla Petra oli liikkeellä. He kävelivät suoraan eteeni, Petran kasvot olivat melkein omissani kiinni. Katsoin Petraa julkeasti silmiin, vaikka oikeasti pelkäsin. Ainoa mitä tapahtui oli se että Petra hieman tönäisi mua ja he kävelivät sanaakaan sanomatta pois. Turpaan ei siis tullut.

Ainoa joka sai Petran lopettamaan oli Jani. Mä en edes tiennyt että Petra ja mun luokalla oleva Jani olivat sisaruksia. Jani oli kuullut ja nähnyt tarpeeksi ja se oli kuulemma mennyt huutamaan Petralle jotain tähän tyyliin: "ootko sä todella niin tyhmä että kiusaat jotain ittees nuorempia, oot sä niin raukka? Kiusaa ittes ikäsiä jne.. jne.." Petran kiusaaminen loppui siihen hetkeen. Kuulin tämän Sannalta, joka oli Janin ystävä. Ainoa hetki jolloin tunsin minulla olevan yhteyttä keneenkään omaan luokkalaiseeni oli kun sanoin ruotsintunnin alussa Janille: "kiitos". Jani nyökkäsi kasvot vakavina. Niin vähän tarvittiin siihen yhteyteen, mutta silti niin paljon.

Kun pääsin Petrasta eroon, alkoikin joululoma jo kolkuttelemaan ovelle. Lomalla oli vielä jäljellä jotain todellisesta minästäni. Sitä ei ollut pystytty täysin tuhoamaan. Joululoman jälkeen kuvittelin saavani olla hetken rauhassa, mikäli Petra ei innostuisi uudelleen. Petra ei koskaan tehnyt minulle enää mitään, jollei vihaisia katseita lasketa. Sen sijaan rinnakkaisluokallani oleva Sami ja "hänen jenginsä" olivat seuraavat kimppuuni käyjät. Sami oli porukkansa ehdoton kingi ja johtaja ja ilmeisesti hänen oli pakko leikkiä kovaa säilyttääkseen paikkansa. Jälleen alkoivat tutut nimitykset "sössösussu","sössis",huora,lutka jne.. Ajattelin sen olevan hetkellistä ja ohimenevää, mutta ei. Sami usutti porukkansa kimppuuni jatkuvasti.

Kohtaus koulun käytäviltä: -Kattokaa sössösussu menee tuolla, kuulin Samin huutavan. Jatkoin matkaani tyynesti vaikka nimitys sattuikin. Virheekseni satuin menemään erääseen käytävään jossa ei ollut muita. Sieltä ei päässyt ulos kuin sitä kautta Sami ja hänen jenginsä tulivat. Menin käytävän päähän seisomaan, enkä näyttänyt pelkoani. Sami käski yhden ystävistään jäämään ovelle ja tuli muutaman muun kanssa luokseni. -Halut sä sössösussu turpaan?, kuului tuttu lause jälleen kerran. Sami ei ollut tätä ennen uhkaillut minua, hänen ystävänsä kylläkin. -Anna tulla, vastasin. Sami oli selvästi tiennyt että vastaan niin koska ei yllättynyt yhtään, vaan hänellä oli nopeasti vastaus valmiina:
-Siis haluat vai?
-En kai mä pysty sua estämäänkään, sanoin kovalla ja päättäväisellä äänellä-
-Vitun tyhmä lutka, Sami sanoi, kääntyi ja käveli pois. Seiskan loppuajan olivat Sami porukoineen kimpussani.

Kasilla alkoi vasta se todellinen helvetti. Päätökseni nostaa numeroita hävisi parissa viikossa kiusaamisen alettua ensimmäisenä päivänä. Ensimmäisinä kimpussani olivat jälleen Sami porukoineen. Fyysinen väkivalta oli jälleen melko vähäistä, mutta henkinen oli sitäkin pahempaa. Nimityksiä,tönimisiä,pilkkaamisia.. Ei ehkä kuulosta jonkun mielestä pahalta, mutta välitunnista toiseen, päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen, kun kuulet samat nimitykset, alkaa se pikkuhiljaa tuntumaan pahalta. Edelleen pidin kovaa linjaa siinä kun minua uhkailtiin, en antanut paineen ja pelon näkyä ulospäin. Huuteluihin ja nimittelyihin en viitsinyt vastata mitään. Mielestäni se oli niin lapsellista käytöstä kasiluokkalaiselta.

Pian kimppuuni alkoivat tulemaan myös minua vuotta nuoremmat pojat, jotka olivat olleet samassa koulussa ala-asteella. He kehittivät minusta jonkinlaisen pilalaulun, jota en kuitenkaan kuullut ikinä kokonaan. Kiusaajina pahimpina olivat neljä poikaa jotka liikkuivat aina samassa porukassa.
Pahimman tempun pojat tekivät kasin talvella. Ei siksi että se olisi sattunut minuun eniten, vaan siksi että menetin äitini luottamuksen pitkäksi aikaa. Olin aina ollut äitini kanssa hyvissä väleissä ja hän luotti minuun. Tämä tapaus kuitenkin mursi ymmärrettävästi sen luottamuksen pitkäksi aikaa:
Olin discossa, yksin. Alkuryysiksessä huomasin tämän porukan olevan takanani. Yritin olla kuin en olisi huomannutkaan heitä. Ihmeekseni pojat vain moikkasivat minulle, eivätkä sanoneet mitään ilkeää. Kuvittelin jo hetken heidän rauhottuneen. Kotiin mennessäni heitin vaatteeni pyykkikoriin ja menin nukkumaan. Seuraavana aamuna aikaisin äitini herätti minut. Oli lauantai ja ihmettelin mistä oikein oli kysymys.
-Mitä nää oikein on?, hän kysyi ja kaivoi farkkujeni takataskusta valkoisia pillereitä. Hämmästyneenä katsoin ensin farkkuja. Kyllä ne olivat ne jotka minulla oli eilen ollut päällä, katsoin pillereitä. Mistä ne sinne olivat tulleet?
-Hyvä kysymys, vastasin äitini kysymykseen. Äitini oli aika shokissa ja sanoi vievänsä pillerit töihin ja selvittävänsä siellä mitä ne olivat. Lisäksi hän sanoi että minä olisin kotiarestissa siihen asti kunnes asia selviäisi. Olin itsekkin aika paniikissa, koska epäilin pillereiden olevan huumeita, jotka joku oli laittanut taskuuni. Äitini ei koskaan vienyt pillereitä töihinsä, eikä koskaan selvinnyt mitä ne olivat. Vasta maanantaiaamuna sain selville että ne oli laittanut taskuuni eräs niistä vuotta minua nuoremmista pojista jotka olivat seisoneet takanani discon jonossa. Hän hyräili tavallista pilalauluaan, jota en edes enää jaksanut kuunnella. Yhtä-äkkiä hän karjaisi kovalla äänellä, juuri pilalaulun tahtiin:
"Sössön taskuun tippui pillereitä, pillereitä. Sössösussun taskuun tippui pillereitä."
Katsoin häntä murhaavalla ilmeellä ja kävelin kyyneleet silmissä pois. Yritin kertoa asiasta kotona, mutta en saanut sitä koskaan kerrottua.

Kasin talvella oli jo puoli koulua kimpussani. Kiusaajia oli niin seiska,kasi,kuin ysiluokilta. Niin omalla luokalla, kuin muillakin luokilla. Tunneilla minulle naurettiin jos vastasin väärin tai lausuin jonkun vieraskielisen sanan väärällä tavalla. En enää uskaltanut edes yrittää vastata ja numeroni tippuivat entisestään. Joka välitunti minua tönittiin kymmeniä kertoja, vaatteitani revittiin, lumipalloja heiteltiin, vettä heitettiin naamaan, mutta paljon pahempaa oli henkinen väkivalta joka ajoi minut masennukseen. Lopulta äitini ja luokanvalvojani sopivat keskenään että menisin juttelemaan koulukuraattorin kanssa. Suutuin tästä selkäni takana sovitusta asiasta niin että uhkasin lintsata niin kauan että se päätös peruttaisiin. Eivät he paljon muuta voineen. Ja koululaitoksen johtajat levittivät toivottomina käsiään, mitään ei ollut tehtävissä. Kiusaajia oli liikaa.

Ysillä aloin lintsaamaan paljon. Kävin koulua harvoin ja varsinkin saksantunneilta olin poissa, sillä tunneilla oli muutamia pahimpia kiusaajiani. Siitä syystä saksa oli joulutodistuksessa nelonen ja luokanvalvojani joka opetti saksaa uhkasi luokalle jäämisellä. "Ei enää jumalauta yhtään vuotta tässä koulussa", ajattelin ja pänttäsin seuraavaan kokeeseen hullunlailla. Tulos oli laiha mutta pelastava: 5- . Saksannumerokseni tuli 5. Tästä saan kiittää myös Nikoa joka ihanasti auttoi minua selviämään tunnit.

Selvisin kolme vuotta, mutta jäljet ovat edelleen näkyvissä. Minulta tuhottiin itsetunto,kunnia,taito rakastaa ja välittää ja paljon muuta. Mutta jostain pohjimmaisesta sopukastani olen edelleen se sama kapinoiva tyttö joka seiskan alussa. Vain paljon vanhempana, kokeneempana ja pikkuhiljaa vahvempana. Viimeisenä haluan huomauttaa että Sami on saanut anteeksi. Hän oli yksi pahimpia kiusaajiani, mutta ainoa joka pyysi anteeksi. Sami on todella aidosti muuttunut ja pahoillaan aiheuttamastaan mielipahasta. Samin kanssa asiat on sovittu, vaikka hänenkin kiusaamisensa jäljet on luettavissa särkyneestä sydämestäni.

14

2606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hansku83

      Kirjoituksesi oli koskettava. Toivottavasti kiusaajat miettisivät mitä voivat toiselle aiheuttaa käytöksellään. Olen itsekin koulukiusattu, tosin se oli lievempää kuin sinun juttusi, enempi henkistä. Olen päässyt jollain lailla asiasta yli mutta seuraa se silti menneisyydessäni

    • keno

      Minä kerron tarinan kiusaajan kannalta. Minä olin kiusaaja. Miksi? Ihastuin ala-asteella tyttöön jolta en saanut vastakaikua. Mietin,että kun aln kiusaamaan niin hänen on pakko huomata minut.

      Aloitin ensin haukkumalla ja tekemällä pientä jäynää esim. kamppaamalla, antamallalumipesuja ym. Tyttö haukkui takaisin.No olin saanut sen huomion jota halusin, mutta en ollut tyytyväinen,joten aloin kiusata tyttöä fyysisesti, kamppaamalla,antamalla lumipesuja ym. Sain helposti muut pojat mukaan ja homma riistäytyi käsistä. Mitä enemmän tyttö pisti hanttiin sitä julmemmaksi kiusaaminen muutui.

      Kiusaaminen jatkui myös koulun ulkopuolella. Lennätimme tyttöä milloin mihinkin ja hakkasimme jos kiinni saimme. Tätä jatkuo koko ala-ja ylä asteen ja kiusaaja porukka senkun kasvoi.

      Arvatkaa kadunko? No niin helvetisti, mutta ei minulla ole rohkeutta mennä pyytämään anteeksi vaikka olen kohta nelikymppinen. Minulla on kaksi poikaa ja heille olen teroittanut, ettei ketään saa kiusata. Uskokaa kiusatut,että ainakin suurin osa kiusaajista katuu tekoaan,mutta pelkää niin teidän reaktiota,että ei uskalla tulla pyytämään anteeksi.

      • Kiusattu ja masentunut

        uskaltavat kyllä kiusata heikompiaan, mutteivät uskalla pyytää anteeksi. En anna ikinä anteeksi!


      • kirppu.

        Oletkohan sinä se sama keno joka piinasit minua?
        Tarina tuntuu tutulta ja nimi on sama. Sinulla on kaksi poikaa niin olen kuullut.

        No olit sama tai et, niin tässä vastaus. Eikö rohkeutesi todella riitä tulla päin naamaa pyytämään anteksi? No joo kannattaa ehkä vähän varoa harrastan nimittäin salilla käymistä ja judoa. No joo jos ihan tosissaan olan,niin saat anteeksi jos uskallat pyytää sitä naama naamaa vasten.En minä purematta niele!!


      • etenkin paljon kiusatun itsetunto on matalalla.
        Kiusattu voi pärjätä elämässään hyvin, kokemuksistaan huolimatta.
        Tai sitten elämä on täynnä epäonnistumisia.

        Se, että kiusaaja katuu tekoaan jälkeenpäin, ei auta kiusattua, joka pahimmassa tapauksessa voi tehdä itsemurhan.

        Sinänsä itsemurhan voi tehdä myös kiusaaja.


      • Kiusattu ja masentunut kirjoitti:

        uskaltavat kyllä kiusata heikompiaan, mutteivät uskalla pyytää anteeksi. En anna ikinä anteeksi!

        kannattaa antaa, koska anteeksiantamattomuus kalvaa sisintä.

        Se ei tarkoita sitä, että sulkee silmät tapahtuneelta. Eikä unohtamista.


      • kiusattu myös

        Itse toivoisin,että kiusaajani tulisivat pyytämään anteeksi,vaikka olekin jo pystynyt Jumalan avulla antamaan anteeksi.
        Mutta en toki tiedä,miten he suhtautuisivat.Mutta ymmärrän,että moni kiusaaja katuu myöhemmin tekojaan.


      • elämän valtateillä
        kiusattu myös kirjoitti:

        Itse toivoisin,että kiusaajani tulisivat pyytämään anteeksi,vaikka olekin jo pystynyt Jumalan avulla antamaan anteeksi.
        Mutta en toki tiedä,miten he suhtautuisivat.Mutta ymmärrän,että moni kiusaaja katuu myöhemmin tekojaan.

        Minua kiusattiin koulussa ei niinkään ala-asteella mutta ylä-asteellä kiusas niin ylemmän luokan oppilaat kuin omat luokkakaverit ts viholliset,no opettajat eivät asiassa auttaneet kuten ei koskaan sielläpä hörppivät kahviossaan kahviansa ja läskistyivät ja tukehtuivat pullaansa.kuitenki nyt kun 40 senä katson niitä sillosia kiusaajia melkee säälin heitä kuinka he ovatkaan menneet alaspäin raasut 1 teki itsarin toisia vaivaa jatkuva masis ja muut taas muuten nvaan surkeita ainiin 1 toimiiki grillimyyjänä tämä netiti tiitterä yriittää pitää hikistä nakkikojuaan 3000 asukkan kunnassa toivoen rikastuvansa myymällä wanhaa makkaraa ja rasvasia ranskalaisia hah! loput onki sitte juopppoja kusipöksy luusereita joita pelottaa kun sammuttaa valon öisin:/ nuorempana kun olin täynnä raivoa olin kerran vetämäsä autontunkilla päähän yhtä sillosta kiusaajaa mutta onneksi jumala esti sen en nyt halunnu linnaan minkään ex koulukiusaajan tinttaamisesta jonlka housut haisee paskalle ja on omahyväinen luuseri! mutta tsemmppiä sulle:)


    • oma tarinani..

      paitsi että kiusaajani eivät ole pyytäneet anteeksi ja joitain pieniä eroavaisuuksia mutta henkinen ja fyysinen kiusaaminen oli julmaa. Olen kohta 35-v ja kärsin suunnattomasti tapahtuneesta kiusaamisesta.
      Aliarvioin itseäni ja ajattelen että kaikki nauravat minulle jne. =(
      Miten tästä selvitä??

      • Kohtalotoveri

        nämä ikävät muistot. Se helpottaa lopulta. Tulkaa keskustelemaan: www.zone.zoneus.net


      • terapeuttia.
        Kun tapahtuneet kertoo ulkopuoliselle kuuntelijalle, saa mielenrauhaa.

        Terapeutin tehtävä ei ole antaa suoria vastauksia mitä tehdä, hän auttaa sinua löytämään vastaukset.


      • kiusattu 36

        Se vie aikansa selvitä mutta ne paskat muistot seuraa koko elämän ajan ja aina kun näkee ne tahvot josain niin tekis mieli hakata niiä mutta ei en tiä miksi en vaan halua syytettä mistään hakkaamisesta joka hakkas ex koulukiusaaja kusipöksyn joka valteli alkon kulmilla ei kiitos ole ylpeä ja katso silmiin niitä kusipöksyjä jotka kiusas ne muistaa sen kuiteski vieläki:) ainiin vielä yllättävän moni poliiisi ja poliitikko ja korkeassa virassa oleva on koulukiusaaja sieltä viroistaan he saavat terrorisoida sitte kansalaisia ihan laillisestikkin.


    • olen myös minä ollut.

      Touhu alkoi ekaluokasta lähtien. Vuotta vanhempi tyttö vainosi aina yläasteen loppuun saakka saaden mukaansa omat luokkalaisenikin. Minun "vikanani" oli että olin niin lyhyt tuohon aikaan. (kasvoin vasta ammattikoulu aikana)
      Otin tuolloin itselleni moton: kaikki mikä ei tapa se vahvistaa.
      Kasvatin itselleni kuoren josta en ole pääsyt vieläkään eroon vaikka olen yrittänyt... en pysty luottamaan toisiin ihmisiin.
      Olen nyt reilu 30 enkä ole saanut elämässäni mitään pysyvää aikaan.
      Minulla on ollut monta pitkää suhdetta jotka kaikki kariutuvat siihen, että pelkään kaikkea liian pysyvää. Koska takaraivossa huutaa se kiusattu tyttö ja saa minut vakuuttuneeksi ettei satu niin lujaa jos lopettaa suhteen ennen kun se on liian vakavaa...
      Tosi sairasta....

    • Randomlol

      Mulla on vähän sekoilua tää juttu...joskus mä kiusaan ja vittuilen ja joskus mutta nykyään vähän harvemmin mua kiusataan.

      Vois sanoo että mitä vähemmän kiusaatan sinua sitä enemmän sä kiusaat

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6083
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3685
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1435
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1345
    Aihe