VUOKRAFIRMAT KUSETTAA!!!

kokemuksesta puhuva...

Olen tässä hakenut töitä jo jonkin verran ja voin sanoa, että en suosittele monille vuokrafirmatöitä, ellet sitten etsi keikkatyötä taikka sinua ei kiinnosta paljon miten sinua kohtaan käyttäydytään.

Olen ollut yhdessä henkilöstövuokrafirmassa töissä ja haastatteluissa käynyt n. 3. Ollessani töissä erään Helsinkiläisen henkilöstävuokrafirman kautta Espoossa, meitä työntekijöitä suoraan sanottuna kustiin silmään oikein kunnolla. Eli kyseessä oli erään suuren Suomennojalla sijaitsevan kodintavaratalon avajaisia edeltävät työt. Meitä rekrytoitiin ko. yrityksen käyttöön n. 20 nuorta. Kyse oli varastotyöstä, josta saatava korvaus olisi ollut n. 2500-3000 euroa, koska ylityötunteja olisi ollut niin paljon. Työn oli tarkoitus kestää kuukuden. Viikon tehtyämme työtä meille tuli matkapuhelimiin viesti, että työ oli osaltamme loppu loppuviikoksi ja että maanantaina työ jatkuisi normaalitahtiin. Meistä työtä tekevistä n. 10 sai viestin kesken työpäivän, jolloin osa kyseli työmaan työjohtajalta mistä oli kyse, joka esitti ettei tiedä asiasta mitään. Yritimme ottaa yhteyttä työnantajaamme, joka ei vastannut, seuraavana päivänä sain hänet kiinni jätettyäni usean soittopyynnön, jolloin hän sanoi, että valitettavasti työ oli kokonaan osaltamme loppu. Kyselin mistä oli kyse ja hän ei antanut suoraa vastausta, jolloin haluavani verokorttini takaisin. Palkkaa tuli 5 päivästä, jonka saimme olla töissä ja verokortti lähetettiin n. kuukauden päästä. Asiaa jatkettiin eteenpäin, koska mitään varsinaista syytä ei ollut, että n. puolet henkilöistä yht'äkkiä erotettiin.

Muista firmoista olevat kokemukset ovat mm. seuraavanlaiset; Internetissä haettavaa työtä ei olekkaan haastatteluun mennessä taikka työpaikan sijainti on täysin eri, on ainoastaan keikkatyötä vaikka olisi hakenut vakituista työtä jne. Ja eräs vuokrafirmassa työskentelevä tuttuni, joka opiskelee, toivoi vakituista tuloa, koska maksettavana on vuokra yms., jolloin työnantajayritys lupasi antaa viikonlopputöitä, joissa ansiot olisivat n. 1800 €/kk pelkästä viikonlopuista, jolloin hänelle sanottiin yht'äkkiä, että ko. työtä ei olekkaan. Ja hänelle tarjottiin vain keikkatyötä. Ja kyseessä on yrityksessä ahkeraksi kehuttu työntekijä, jolla ei selvästikään ole mitään merkitystä.

Yleensäkin sellainen kuva on tullut, että henkilöstöä halutaan ottaa paljon sisään, jotta voidaan sanoa, että on noin ja noin monta ihmistä heidänkin listoilla, mutta todellista työtä ei löydy lähellekkään heistä kaikille. Eli annetaan täysin harhaanjohtava kuva.

Ainoa positiivinen kokemus on firmasta, jossa sukulaiseni työskentelee, eli hän työskentelee henkilöstövuokrafirmassa itse rekrytoijana, jolloin häneltä tämä tuttuni sai hyviä töitä ja asiallisesti. Sukulaiseni tosin kertoi mistä on kyse; vuokrafirmoja halutaan käyttää, koska heidät voidaan heittää pois koska tahansa ilman mitään varsinaista syytä.

YRITYKSET, eikö olisi kannattavampaa koettaa hakea luotettavia pitkäaikaisia työntekijöitä, joille voisi antaa muutaman euron suuremman tuntipalkan, jolloin rahaa ei menisi henkilöstövuokrafirmoille?!?!? Saisi varmasti paljon tyytyväisempiä työntekijöitä!

5

1668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voisi sanoa, että on

      toi St**fP**nt, V**amiespalv**u-yh** ja B*r*na. Nimellä en viitsi suoraan mainita, ettei väitetä herjaamiseksi yms.

    • kyseliä.

      Jos tiedän sopimuksessa lukee että työsopimus määräaikainen ja voimassa johonkin tiettyyn päivään ja irtisanomisaikaa ei ole mainittu, niin silloin se on voimassa siihen asti kun sopparissa lukee ja työnantaja on velvollinen maksamaan palkan koko ajalta, vaikka ei töitä teettäisikään. Sama toimii myös toisinpäin, eli työntekijä on velvollinen tekemään töitä yritykselle ko. päivään asti. Ton asianhan voi viedä oikeuteen.

      • soppari käytännössä

        allekirjoitus alle juttu, ei lukenut mitään työajan kestosta ym., jolloin jäimme juuri pohtimaan sitä, että voiko asiasta valittaa ja voiko sen viedä eteenpäin. Kuitenkin kaikki työmaasäännöt ym. saatiin, joissa luki mihin aikaan työt alkavat joka päivä ja mihin aikaan loppuvat, mutta eihän se ole sama sitten kuin varsinainen todellinen sopimus. Eli tässä tapauksessa kyseessä oli lähinnä suullisesti sovitut ehdot, jotka todellisuudessa yhtä pätevät kuin kirjallisessa. Päivämääriä ym. ei mainittu. Asiaa on viety eteenpäin onneksi ja sovintoa yritti työnantajapuoli tehdä, mutta katsoo nyt minne asia etenee.


    • Anonyymi

      Niin ne kusettaa. Teet ylitöitä mut siitä ei meinata maksaa. Haistakoot..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5196
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1897
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1588
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1197
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe