Miksi mieheni siipeilee?

Nimetön

Miksi mieheni ei osallistu yhteisiin asuinkustannuksiin? Olemme asuneet noin vuoden yhdessä. Ostin talon ja saimme yhteisen lapsen.

Mieheni ei halua osallistua asuinkustannuksiin. Kummallista miehen logiikkaa.Hän käy kyllä joskus kaupassa, mutta se ei mielestäni riitä. Käyn itse useammin.

Jos samankaton alla asutaan mielestäni molempien pariskuntien pitäisi tasapuolisesti maksaa niin sähkö-,vesi,vakuutus- ja lainanlyhennys kustannuksia, eikä vain toisen puolison. Miten muut pariskunnat hoitavat yhteiset kulut?

Olen puhunut asiasta niin kilttiin kuin ilkeäänkin sävyyn, mutta mikään ei auta. Mitä teen jatkanko reuhaamista ja siipeilijä miehen elättämistä vai luovutanko? Hänellä on kyllä aina rahaa olueen ja siideriin ym. omiin harrastuksiin..ja hän on kokopäivätöissä oleva mies,ei siis työtön.

Millä keinoin saisin hänet osallistumaan yhteisiin kustannuksiin? Eihän kukaan voi ilmaisiksi asua. Onko syy siinä että ostin talon yksin? Ja päätin asioista? Heitänkö hänet pihalle? Alkaa tässä jo rakkauskin kärsiä kun aina joutuu maksunaiseksi. Olo on niin hyväksikäytetty kun toinen vain siipeilee.

Haluaisin jatkaa suhdettamme, mutta en maksaa kaikkia laskuja. Joudunko lopun ikäni olemaan onneton maksaja?

26

2801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pellolle

      Sanon minä.

    • ckjebw

      "Ostin talon ja saimme yhteisen lapsen."
      "mielestäni molempien pariskuntien pitäisi tasapuolisesti maksaa niin sähkö-,vesi,vakuutus- ja lainanlyhennys kustannuksia, eikä vain toisen puolison."

      No joo, varmaan sinun mielestäsi, heh. Ei ole miehen asia maksaa SINUN talosi lainojen lyhennyksiä. Muuttakaa asuntonne omistajuus koskemaan molempia, niin hänellekin tulee velvollisuus lyhentää silloin YHTEISIÄ lainojanne.

    • sanot.
      "Koska et osallistu asuinkustannuksiin, maksat vuokraa täysipidosta. Mikäli eikelpaa, ovi on tuolla."

      Tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla vuokra on 10 - 15 €/neliö.
      Laske vuokra puolen asunnon mukaan, koska myös itse asut siinä.

      Ruokalaskuista selviätte siten, että kuitit mukaan ja lasku ruuan osalta puoliksi.

      Mikäli mies ei halua maksaa, lemppaa ulos.
      Jotta et elätä kolmea kahden siasta.

    • Kauheeta!

      Kauheeta. Miten aikuinen mies kehtaa?!! Toki siipeilijöitä on molemmissa sukupuolissa, mutta jos on yhteinen lapsi ja kaikki. -et kai maksa hänen ruokia ja muita laskuja? Oletko lainannut hänelle rahaa?

      • Anonyymi

        Kyllä minun sukulainenkin elättää miestä,mies ei mene töihin eikä saa mitään tukia. Mutta ei auta järjen puhuminen.


    • järkevä vastaus

      "Jos samankaton alla asutaan mielestäni molempien pariskuntien pitäisi tasapuolisesti maksaa niin sähkö-,vesi,vakuutus- ja lainanlyhennys kustannuksia, eikä vain toisen puolison."

      Kaikkiin muihin osallistuisin tietysti 50% osuudella, paitsi lyhennyksiin. Ellei sitten osuutta talon omistusoikeudesta kirjattaisi nimiini. Miksi pitäisi maksaa kämppää toiselle omaksi, jos eron tullen taatusti menettäisi sen kaiken?
      Ruoka -ym. kulut voi hoitaa niin että sovitaan että kumman kin palkasta pistetään menemään kuukausittain automaattisesti sama summa yhteiselle tilille, ja sitä ei käytetä mihinkään muuhun kuin lähikauppaostoksiin.

      • sinäkin

        Pitäisihän nyt jonkinlaista "vuokraa maksaa" Maksaisin vain puolet sähköstä ja vedestä. Jeesus SIIPEILIJÄ olet sinäkin.

        Lainanlyhennys tai vuokra sehän on aivan sama. Mutta Hunajan mies ei maksa mitään. Kaikenlaisia.


    • neuvoo

      Jos ei suostu maksamaan osuuttaan elinkustannuksista, pistä pihalle.
      Näissä vastauksissa on kaahotettu, ettei suostuttaisi toisen lainoja maksamaan. No, et kai ollut sitä peräämässäkään, vaan tasapuolista osallistumista asumis- (muihin kuin lainanhoitokuluihin), ruoka- ym. yhteisiin kuluihin kuten lapsestanne aiheutuviin lääkäri- etc. kuluihin.
      Asuntolaina on sinun lainasi, joten hoidat sen yksin. Vastineeksi saat myös omistaa talon yksin. En suosittele omistussuhteen kanssa pelaamista, varsinkaan tuollaisen kaverin kanssa. Sinähän sitä taloa olet jo maksanut vaikka ja kuinka, joten jos rahasi riittävät, jatka valitsemallasi polulla: loppupeleissä sulle jää sitten muksun lisäksi talokin.

    • kunnon.mies

      taas kerran ihmettelen mistä kivenkolosta te naiset noin surkeita miehenkuvatuksia aina löydättekin...

      "Mieheni ei halua osallistua asuinkustannuksiin. Kummallista miehen logiikkaa"

      Sei ei ole miehen logiikkaa vaan retkun logiikkaa

      • tämä kunnon mies

        Ja ajattele Hunaja osti vielä tän siipeilijä miehen ihanne talon. Jätkähän on aivan sairas. Kuinkahan monelle käy yhtä hyvä mäihä? Luottotiedot menneet, ei saa edes asuntoa sitten löytää naisen joka rakastuu,haluaa perustaa perheen ja ostaa pikku perheelleen talon. Jätkä vaan lupailee ja elää ilmaiseksi. Helppo siinä on sanoa että rakastaa. Rentut on renttuja.


    • varo!!!

      Kyllä minun vaimoni osallistuu taloni lainan lyhennyksiin samalla tavalla kuin minäkin vaikka talo on vain minun nimissäni. Niin myös muihin kustannuksiin. Tuntuisi hullulta jos toinen vain osallistuisi ruokaan, sähköön ja vesi ym. muihin kuluihin ja niihinkin vain 50%. Olet tainnut ottaa peräkammarin pojan suoraan äiteen helnoista? Varokaa sellaisia!!

    • että ei maksaisi

      Luulen että on aivan sama mitä teet. Miehesi on päässyt niin helpolla. Hyväksikäyttöä! Voi käyttää rahansa muuhun, humputella ja juoda ym. kun sinä maksat muun. Monestikko viikossa hän juo? Älä vain muuta omistussuhdetta. Jos vain pystyt ja kykenet maksamaan yksin. Myy talo pois vuoden päästä. Osta oma unelmiesi talo, älä kuvittele turhia. (Kirjoitit että talo on miehellesi ihanne talo ja että sinä olisit valinnut jonkun muun.)Jos mies haluaa muuttaa mukana sano että vuokra on se ja sopikaa säännöt. Vaikka kirjalliset. Veikkaanpa että mammanpoika ei maksaisi kuluja yksin jos asia olisi toisin päin. Olisi menettänyt hermonsa jo aikoja sitten. Ei kukaan siis kukaan töissä käyvä aikuinen normaali ihminen voisi käyttäytyä noin.

    • muuttamista keskutelitteko

      kustannuksista, miten ne jaetaan jne. vai oliko jo alunperin miehesi sillä kantilla että sinä maksat kaiken ja hän vain asustelee? Millainen teidän suhde muuten on? Tekeekö hän kotitöitä ym. hoitaako lastanne? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?`Onko teillä muuta yhteistä kuin lapsi ja sinun lompakkosi? Asuitte te vuokralla tai oli laina sinun nimellä ei miehesi saa olettaa ilmais eloa. Kyllä mielestäni lainanlyhennyksiinkin on hänen osallituttava. Jos vuokralla asuisitte hän maksaisi puolet. Samoin on lainan lyhennys sitä voi verrata vuokraan. Ruoka ostot myös puoleksi. Samoin kaikki muut laskut. Itse olisin jo menettänyt hermoni. Ei ole mies eikä mikään jos ei elämistään maksa vaan naisellaan maksattaa kaiken. Mielestäni hän juo myös aivan liikaa. Alkoholisti! Äiti-anoppi on varmaan tyytyväinen kun otit hänet pois rasittamasta hänen talouttaan. Harmi ettei se niin kuuluisa rakkaus katoa hetkessä, muuten olisit jo aikaa sitten heittänyt miehen pellolle. Jaksamista!

    • Jos minun naiseni

      Tekisi minulle lapsen ja ostaisi minun unelmien talon pienelle perheellemme,kun itse olisin menettänyt luottotiedot. En antaisi hänen maksaa laskun laskua. Maksaisin kaiken ja hellisin vaimoni autuaaksi. Olit todella epäitsekäs ja upea kun ostit talon yksin. Kauhea vastuu ja velkataakka. HUHUH. Miehesi on HULLU! Ota minut mieheksi. Lapset ei ole este. Eivätkä laskut. Luin toisesta ketjusta yhden toisen juttusi ja ihmettelen miksi vielä olet mokoman kanssa. Hunaja valuu hukkaan!

      • täällä olis

        tarjolla paljon parempi. Pistä mies pois. Koko suomi on pullollaan kunnollisia miehiä. Ei tuommosta tarvi sietää. Onhan se toki "sääli" jos tappaa ittensä, mut minkä voit. Vuodet valuu hukkaan siipeilijän kanssa.


    • onko miehesi

      tuonut yhteiseen pesään huonekaluja, astioita ym. Miten hän käyttäytyy kun yhdessä lähditte viimeksi ostoksille? Jättääkö lompakon kotiin. Kuinka iso koti teillä on? Et kai ole vain aikonut tehdä lisää lapsia mokomalle? Omistaako hän autoa vai onko teillä yhteinen? Mielestäni kulut pitäisi jakaa tasan. Ei hänellä ole mitään oikeutta luistaa. Omat harrastukset tulevat vasta perheen jälkeen. Harrastuksiin menee aina rahaa mutta ne kulut huomioidaan vasta asumis- ja elinkustannusten jälkeen.

    • rakas sulla hunaja

      Viimeistään silloin tajuaa kun sun pinna palaa lopullisesti ja teille tulee ero. Ihmiset jotka menettävät luottotiedot eivät saa asuntoa helpolla ja vakituisista puhelinliittymistä lähtien kaikki tarkkailussa. Ehkä hän on jotenkin kateellinen sinulle kun sun asiat on niin hyvin ja ehkä hän tuntee olevansa huono sinun rinnalla. Tietävätkö teidän kaveripiirissä kaikki että otit yksin lainan ja vastuun kaikesta? Sekin saattaa syödä miestä. En lähtis muuttamaan omistusoikeutta. Mieshän voi silloin vaikka pantata talon jotain lainaa vastaan, kerran kun pankki on taannut lainasi on myös pankilla tähän oma sanottavansa. Sopimusten uudelleen kirjoittaminen pankin lakimiehellä ei ole ilmaista. Samoin sinun verollinen hyöty velasta vähenee. Mieti näitä ja tietenkin muitakin asioita ennenkuin teet mitään.

    • rakkautesi kuolee

      joillakin miehillä on geeneissä huijata naista mitä erillaisin tavoin. Huijaustahan tuo on. Yritä pitää puolesi jos et saa miestä osallistumaan menoihin. Etkä halua häntä pistää pihallekkaan. Lopeta kuitenkin ruoka apu , pyykinpesu ym. täyshoito. Sano anopille myös totuus. Ehkä hän saa poikansa kuriin. Ei tietenkään miehesi halua ilmaisesta asunnosta ja hyvistä työtiloista luopua. En henkilökohtaisesti myöskään ymmärrä siipeilijöitä. Törkeää kastia sanon minä!

    • just kun löysin

      tämän keskustelun viestejä on poistettu. Tosin onhan se aika ymmärrettävää. Taitaa olla kipeä aihe.

    • Anonyymi

      Laita mies ovesta pihalle

      • Anonyymi

        Pisti jo aikoja sitten. Mikäli kyseessä ketjussa mainittu henkilö


    • Anonyymi

      Nyt näytä missä on viisi hirttä pois ajoissa .Säästyt paljolta murheelta.Olet nuori ja kyllä selviät lapsen kanssa.

    • Anonyymi

      Ei se muuksi muutu. Tyhmät naiset antaa miehen siipeillä.

    • Anonyymi

      Narsisti katsoo ettei hänen tarvitse maksaa.

    • Anonyymi

      Laita ukko kuriin.

    • Anonyymi

      Jätä moinen tapaus. Tein saman exälle samasta syystä. Rahaa riitti vain omiin menoihinsa, mutta ei yhteisiin kuluihin. Maksoin kaikki yksin. Nyt on yksin asuessa vähemmän vain kuluja, eikä kiristä nämä asiat enää.

    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe