37.000 e/vuosi

Eräs sukulainen saa pienellä syrjä-Suomen paikkakunnalla telakan hitsarina 37 donaa vuodessa bruttona. Tekee toki jkv ylitöitä, mutta silti. Hyvä palkka ammattikoulun käyneelle 3-kymppiselle kaverille, asuu pikkupaikkakunnalla jossa halvat asumiskulut ja kaikki lähellä.

Itse tienaan akateemisena toimihenkilönä asiantuntijahommassa 31.000 e/vuosi.
Ilmoita

Kun itse työntentelen rakennuksella ja tienaan 42.000€/v..eikä mitään ammattikoulutusta
Ilmoita
mutta sinun aika pahasti alakantissa.

Itse tee keskitason asiantuntijatyötä liki ilman ylitöitä (no muutaman kymmenen tuntia vuodessa) noin 43-45.000€/vuosi, ja minusta sekin on hieman alakanttiin.
Ilmoita
Ei niihin hommiin juuri lähdetäkkään kovin helpolla enää kypsemmällä iällä.

Heti kun alkuun tottuu niiden töiden haittoihin:
-Hankalia työasentoja.
-Likainen työ yleensä.
-Ylitöitä usein.

Itse opiskelin nuorena lvi:tä ja ilmanvaihtohommat kiinnosti. Työpaikka missä sitten olin niin ei kovin paljoa sitä työtä pystynyt tarjoamaan vaan homma meni loppupeleissä enemmä putkihommiksi.

Mutta sen alan ammattilaisena niin kyllä on mahdollisuus tienata hyvinkin. Verojenkierto meinaan, tuttapiirissäkun sana kiertää niin teet joskus pimeenä hommia niin kyllä rahaa tulee.

Pitäähän näihin ammatteihin olla se tottumus melkein alusta alken eli remonttimies tyyllinen, kädet aina paskassa, kukaan ei varsinaisesti katsele perääsi eli itse vastaat tekemisistäni, työturvallisuudestasi jota ei missään varsinaisesti opeteta. Pari putoamista, läheltäpiti hengenlähtö opettaa :)
-Kylmässä, kuumassa..

Kyllä tuosta palkkaa pitääkin saada kuin jostain siististä sisätyöstä.

Asiantuntijoita on monenlaisia.

Nykyään taas olen sairaankuljetus hommissa ja opiskelemassa ensihoitopuolelle enemmän. Lähinnä työn mielenkiintoisuus ja ihmisten auttaminen kiinnostaa kai.. palkka on aika anuksesta. Koulua pitää käydä minimissään se 2-3 vuotta että pääsee 1700-2000 euron bruttotuloille. Hullu kai sitä on..

Niin ei tuo 37.000 kuitenkaan ihan säännöllisellä 8t päivätyöllä irtoa. On siinä aina ne haittapuolensa mitä itsestään joutuu repimään.

Kyllä taksissakin voit tienaa tuon summan vuodessa. 12t vuoroja, yötyötä, päivät nukut ja taas yöllä töihin jne..

Ps, mikä on akateeminen toimihenkilö?
1 VASTAUS:
toimihenkilö jolla akateeminen koulutus.Itse ollut jo sitten 90-luvun lopun ylempi toimihenkilö opistotason koulutuksella:)
+Lisää kommentti
Hoitsut repii ilman ylimääräisiä vuoroja jo yli 40000€/vuodessa verovaroin sisätöistä!!

En paljon hitsarin hommaa kadehtisi.
Ja kun painaa aina överissä niin onko siinä enää järkee ?
Muista ei koulutus ratkaise vaan ammattitaito ja työn tuottavuus ! Tietenkin tehty tuntimäärä/vuosi otetaan lomat ym. huomioon kun sitäkin on kunta-alalla mahdollista saada yksityiseen puoleen tupla määrä.
2 VASTAUSTA:
Niin, mut hitsarit saa sentään pitää v-loput vapaata, eikä tarvitse lähteä yöllä töihin!!
vastaus.. kirjoitti:
Niin, mut hitsarit saa sentään pitää v-loput vapaata, eikä tarvitse lähteä yöllä töihin!!
Mulla 28000 euroa vuodessa levyseppähitsarina, mukana siis ylitöitä ja lomarahat. Öisinkin on soitettu töihin, mutta niistä olen kieltäytynyt, kun ei ole tarjottu mitään ekstraa.
+Lisää kommentti
Isteoppinut putkimieskaverini tienaa n. 60.000 vuodessa. Aika hyvin peruskoulupohjalta. Itse olen korkeakoulutettu ja alan nyt kohta 3-kymppisenä päästä samoihin tuloihin. Toisaalta opiskelut olivat hienoa aikaa kireästä taloudesta huolimatta.
1 VASTAUS:
Hitsarit ovat ammattimiehiä, saavat töitä mistä tahansa, vaihtavat äkkiä työnantajaa jos ei palkka "juokse". Saahan sitä perustaa tmi:n ja hitsata vaikkapa alkaen 50€/h (millä ei saa enää NORMAALIA hitsaria edes pohjanmaalta)

Itse teknikkokoulutuksella olen esimiesasemassa, jos saisin kaiken valita alusta 2-kymppisenä niin valitsisin hitsauksen ammatiksi , ja sen ammatin opettelisin TOSI hyvin. Kukaan ei halua paskaa. Vanhemmalla iällä ammatin vaihdos ja LAISKUUS riivaa, että junnataan nyt tässä...
+Lisää kommentti
sinun sitten alkaa hitsariksi eikä päivitellä heidän tulojaan.varaudu siinä tapauksessa siihen että hitsari joutuu palkkansa eteen tekemään muutakin kuin vain puhumaan "fiksuja".
Ilmoita
Itse tienaan 70000 € vuodessa tuulivoima alalla. Ei paha.
1 VASTAUS:
peruskoulun käyneenä, täysin alalle ummikkona lähteneenä, tienaan nyt vuodessa n 42.000€. Teen tosin paljon viikonloppuja ja n 2pvää kuukaudessa ylitöitä. Pohjapalkka ei päätä huimaa, n 2500€/kk, mut lisillä ja ylitöillä tulee kivasti lisää hilloa.
+Lisää kommentti
Suomalaiset miehet puhuvat omista palkoistaan 100% samalla tavalla ja tasolla kuin 7-vuotiaat pojat isistään. "Meidän iskälläpä on vielä parempi palkka kuin teidän iskällä".
Juuri tuon kummallisen itsepetoksen takia suomalaisten ostovoima on samaa tasoa kuin romanialaisilla.
Palkka lasketaan aina bruttona, jos oma palkka kerrotaan jollekin, niin vuosipalkkaan ilmestyy jostakin 10000-20000€/vuosi lisää.
Työpaikalla itketään ja vikistään samaa palkkaa saavien kanssa palkkojen kurjuutta ja muille pitää esittää rikasta.
Suomalaiset naiset eivät palkastaan edes puhu. Itkevät kotona kurjuuttaan, mutta mielistelevät töissä esimiehiään. Palkankorotuksia ei uskalleta itse kysyä ja kuvitellaan, että tarpeeksi esimiehen ahteria nuolemalla saadaan lisää.

Kuka tästä kaikesta kiittää? Työnantaja ja valtio taputtavat käsiä ja kiristävät vähän lisää. Suomalainenhan ei valita.

Olisi paljon rakentavampaa puhua NETTOPALKASTAAN ja yrittää siinä sitten vielä olla rehellinen.
On täysin typerää huudella kohtalaisesta palkasta, jos sen saamiseksi joutuu painamaan 7 päivää viikossa. Kyllähän apumiehen lomittajakin tekee kovaa bruttotiliä, jos puolet palkasta tulee viikkolepokorvauksina ja ylitöinä.

Jos sitten haetaan totuutta ihan kunnolla, niin voitaisiin puhua käteen jäävästä nettopalkasta, asumiseen ja ruokaan kuluvien pakollisten kustannusten jälkeen. Mikä on sen kovapalkkaisen hitsarin nettopalkka sitten kun vielä lainat, osamaksut, puhelin ja autoon liittyvät laskut on maksettu?

Minulla ainakin käteen jäävä ylimääräinen raha pyörii 100-300€/kk tuntumassa. Enkä todellakaan ole lähelläkään niitä pohjapalkalla painavia suomalaisia.

Kasvavasta bruttopalkasta hyötyy joku muu kuin se, jonka nimellä sitä verotetaan. Laittakaahan tänne ihan vaan mielenkiinnon nostattamiseksi omat nettotuntipalkkanne, ilman ylitöitä.
5 VASTAUSTA:
on 2770€ Esimies teollisuus.
...
3158,33e/kk. Kiinteä kk-palkka, ei tuntiseurantaa -> ei ylityökorvauksia.
Tuntipalkka 11,843 netto. Ja kk-palkan jakaja on 157 Toimareilla (työnjohtotehtävät)8h/pv 5 pv viikko...
vuorohommia 2100e/kk
+Lisää kommentti
elintarviketyöläinen.

ei työsopimuksia. ei lisiä, ei yt-korvauksia, ei pekkasia. ympäripyöreitä päiviä. käsittämättömän raskas työ ja kiire. työtä teen enemmän viikossa kuin kaikki ed.mainitut tekee yhteensä.

palkka 1400e kk brutto
3 VASTAUSTA:
Saarioisten äidithän tekee ruokaa rakkaudella, ei rahasta....
Rakkautta vaan kirjoitti:
Saarioisten äidithän tekee ruokaa rakkaudella, ei rahasta....
"Saarioisten äidit" eivät taida enää tehdä toisten äitien ruokia, kun ovat saaneet monoa tehtaalta.
Nimimerkki varattu kirjoitti:
"Saarioisten äidit" eivät taida enää tehdä toisten äitien ruokia, kun ovat saaneet monoa tehtaalta.
Auts.... tuliko tilalle tuontiäitejä?
+Lisää kommentti
ne on siirretty tekemään ruokaa omaan kotiin
1 VASTAUS:
uusi mainoslause voisi olla: " teidän äiti maksaa meidän äitin työttömyyskorvauksen veroistaan"
+Lisää kommentti
Palkkoja ja korvauksia tehdystä työstä sekä menetetystä vapaa-ajasta on monenlaisia.
Itse teen tuulivoimala alalla työtä ja koen ettei se vastaa lähellekkään mitään TES-in alaisia palkkoja koska eräistä itä-naapurimaista tulleet "ammattilaiset" ovat myyneet itsensä tänne Suomenmaalle erittäin edullisin hinnoin. He tekevät ympäripyöireitä päiviä ilman mitään taukoja.
Ihmettelen itse lähinnä miksi ei viranomaiset puutu tuollaiseen toimintaan joka ei vastaa minkäännäköisiä turvallisuus normeja, saatikkaa työntekijöiden hyvinvoinnin työolojen määräyksiä. Kaverit keikkuvat korkeuksissa väsyneinä ja ilman kunnollisia taukoja saatikka -syöminkejä.
3 VASTAUSTA:
Näiden "idänmiesten" työteho on kolminkertainen Suomi-julliin nähden. Ei voi kun ihailla jamppojen tehokkuutta ja asennetta.
Mistä se johtuu? Jossain on vikaa. Miksi suomalaiset ovat niin tyytymättömiä kaikkeen? Miksi idänmiehet tekee puolella palkalla tyytyväisinä 3 kertaa enemmän töitä? Missä on vika? Kuka kärsii eniten ja miks?
OiMiksiLaulatLintunen kirjoitti:
Mistä se johtuu? Jossain on vikaa. Miksi suomalaiset ovat niin tyytymättömiä kaikkeen? Miksi idänmiehet tekee puolella palkalla tyytyväisinä 3 kertaa enemmän töitä? Missä on vika? Kuka kärsii eniten ja miks?
Turha sulle on selittää suomalaisesta kustannustasosta, toivon vaan että moni teistä vittuilijoista saa YT:ssä kenkää sekä pääsee näin aitiopaikalle seuraamaan tätä mielettömyyttä Suomessa.

Vittuilkaa sen jälkeen urakalla jos vielä meno naurattaa.
+Lisää kommentti
Hitsarin homma on hidas itsari, myrkyttäkää vaan ittenne ja tuhotkaa selkänne ja olkapäänne huonoilla työasennoilla sekä aivonne käryillä.
Suurin osa muuten hitsareista saa täysin ala-arvoista liksaa myöskin, ulkomaanpellet tekee nääs ne puoleen hintaan ellei jo 5 euro/h
1 VASTAUS:
Jep. Yleensä hitsarin palkka on n. kympin tunti. Sitten jos olet oikein kova luu ja vedät luokkasaumoja niin hyvissä firmoissa tienaat hyvin. Mutta se ei siis ole koko totuus alasta.
+Lisää kommentti
Veljeni saa hitsarina noin 40.000 vuodessa, välillä on viikonloppuja töissä mutta ei edes joka kuukausi. Itse olen diplomi-insinööri ja 42.000 vuodessa suuressa teknologiateollisuuden yrityksessä.

Ei kannatta kouluttautua.

Onhan tässä jotain pielessä kun helpossa duunariammatissa saa saman verran kuin vaikeasta DI koulutuksesta joka keskimäärin kestää 6v yliopistossa. Metallityöläisten ylityökorvaukset ovat ihan järjettömät. Sunnuntain palkka taitaa olla helposti 50-60€/tunti. Samoin vaativan yliopistotutkinnon suorittaneiden palkat ovat pahasti alakanttiin monessa firmassa. Vaihtaisin työpaikkaa mutta täälläpäin ei paljon vaihtoehtoja.
4 VASTAUSTA:
Toki koulutuksissa se ero että hitsari ns. "umpikuja-ammatti" josta ei juuri nousta parempiin tehtäviin. Monen suuryrityksen toimitusjohtaja taas on DI. Mutta silti DI palkat "aloitustehtävissä", esim vaativa asiantuntijatyö, ovat aika naurettavia kun duunarikin saa lähes saman.

Kyllä minunkin työ olisi niin helppoa jos ei sen kummempaa tietoa tarvisi kuin kuinka tehdään laadukas hitsaussauma. Mutta useampi vaativa kehitysprojekti jatkuvasti meneillään missä pitää koko ajan ratkoa uusia vaikeita ongelmia ja johtaa ihmisiä.
Vai kade ollaan duunareille, olet varmaan kade myös työttömille.
Siinä oikein insinjöörin prototyyppi joka kuvittelee itse olevansa korvaamaton ja pitää 40ke isona palkkana nykysuomessa paskoissa oloissa tehdyistä hommista.

Et varmana jaksaisi päivääkään möhömahalla ryömiä paskassa ja hitsata luokkia.
34534534534 kirjoitti:
Toki koulutuksissa se ero että hitsari ns. "umpikuja-ammatti" josta ei juuri nousta parempiin tehtäviin. Monen suuryrityksen toimitusjohtaja taas on DI. Mutta silti DI palkat "aloitustehtävissä", esim vaativa asiantuntijatyö, ovat aika naurettavia kun duunarikin saa lähes saman.

Kyllä minunkin työ olisi niin helppoa jos ei sen kummempaa tietoa tarvisi kuin kuinka tehdään laadukas hitsaussauma. Mutta useampi vaativa kehitysprojekti jatkuvasti meneillään missä pitää koko ajan ratkoa uusia vaikeita ongelmia ja johtaa ihmisiä.
Tuo on täydellistä tietämättömyyttä. Vai että umpikuja-ammatti? Aina voi opiskella pidemmälle jos vaan kykyjä riittää.
niinjuuri kirjoitti:
Tuo on täydellistä tietämättömyyttä. Vai että umpikuja-ammatti? Aina voi opiskella pidemmälle jos vaan kykyjä riittää.
Aina voi opiskella pidemmälle mutta itse metallitutkinnolla harvemmin etenee paljon uralla. Siten on tavallaan umpikuja-ammatti. Ei DI tutkinnollakaan automaattisesti etene korkeisiin asemiin vaan se vaatii paljon omaa työtä, DI tutkinto tosin antaa edellytykset sille. Moneen korkeisiin asemiin ei edes harkita hakijoita joilla ei yliopistotutkintoa.
+Lisää kommentti
mä tienaan 900 000 vuoteen
Ilmoita
Ei kai kukaan tee töitä enää 37000€ / vuosi?

Terveisin ministeri Bemarin takapenkiltä
Ilmoita
Eikä ole ainoa koska metallimiehistä alkaa olla pula
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

37.000 e/vuosi

Eräs sukulainen saa pienellä syrjä-Suomen paikkakunnalla telakan hitsarina 37 donaa vuodessa bruttona. Tekee toki jkv ylitöitä, mutta silti. Hyvä palkka ammattikoulun käyneelle 3-kymppiselle kaverille, asuu pikkupaikkakunnalla jossa halvat asumiskulut ja kaikki lähellä.

Itse tienaan akateemisena toimihenkilönä asiantuntijahommassa 31.000 e/vuosi.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta