Milloin eri kenkiä?

Kysyy juniorin äitee

Ollaan aloiteltu muutamia yu-lajeja ja yleispiikkareilla ja lenkkareilla toistaiseksi pärjätty. Nyt lapseni ikäisillä kavereilla tuntuu olevan piikkaria pikamatkoille, keskimatkoille, pitkille matkoille ja vielä hyppyihin erikseen. Ja vielä piikkaria pesikseen, nappiksia jalikseen ym... Sitten on vielä heittokenkää ja kävelykenkää... tuo kävelykenkä kiinnostaisi, kun siitä ollaan aika kiinnostuneita.

Milloin kantsii satsata ja milloin viimeistään täytyisi? Aika pitkä penni, jos nuo kaikki hankkii. Meillä pelataan niillä yleispiikkareilla myös pesistä, piikit vaan tahtoo kärsiä hiekkakentällä, ja niillä samoilla on juostu kaikki matkat 40 metrin ja 2000 metrin välillä, kuten on myös hypätty korkeudet ja pituudet. Lenkakreilla on tallusteltu heittopaikoille ja kävelyyn. Lapsi on 12 vuotias ja pikkusisko tulee perässä, että kierrätystä löytyy.

11

6067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikjafs

      Olen 16 ja urheillut joka ikiistä lajia lenkkareilla tai paljain jaloin.. Ei ole tarvis millekään kengil ku jopa kaupunginmestaruuksia on tullut useissa lajeissa!!!

      • äkäslompolon

        mestaruus irtoaakin vaikka tiiliskivi taskussa ja kumisaappain.


    • juoksuvalmentaja

      Yleispiikkarit riittävät 12-vuotiaalle mainiosti, erikoispiikkarien hyöty on lapsen nopeus/voimatasoilla -0. Lenkkareihin verrattuna piikkarit auttavat pikajuoksussa n. 0,3-0,5 s/100 m ja pituushypyssä 20-30 cm. Pitkillä matkoilla etu on pieni ja johtuu etupäässä piikkarien keveydestä lenkkareihin verrattuna.

      • vastauksesta.

        En ole aloittaja, mutta kiinnostaisi tietää, paljonko menettää aikaa 40-60 m juoksussa, jos juoksee sukkasillaan piikkareihin verrattuna. Tai pituushypyssä. Vai onko eroa lainkaan. Minulla on pienenkokoinen 9 vuotias tyttö, 125 cm pitkä, painoa 24 kg ja hän ei pidä kenkiä lainkaan radalla. Siis hyppää pituutta, korkeutta sukkasillaan, juoksee kaikki matkat 40 m - 1000 m sukilla ja vielä heittää keihästäkin sukillaan. Rasittaako tuo jalkoja? On usein jalkapohjat ja kantapään seutu kipeänä.


      • juoksuvalmentaja
        vastauksesta. kirjoitti:

        En ole aloittaja, mutta kiinnostaisi tietää, paljonko menettää aikaa 40-60 m juoksussa, jos juoksee sukkasillaan piikkareihin verrattuna. Tai pituushypyssä. Vai onko eroa lainkaan. Minulla on pienenkokoinen 9 vuotias tyttö, 125 cm pitkä, painoa 24 kg ja hän ei pidä kenkiä lainkaan radalla. Siis hyppää pituutta, korkeutta sukkasillaan, juoksee kaikki matkat 40 m - 1000 m sukilla ja vielä heittää keihästäkin sukillaan. Rasittaako tuo jalkoja? On usein jalkapohjat ja kantapään seutu kipeänä.

        Tulosten kannalta ei ole juuri merkitystä. Paljain jaloin kulkee kovempaa kuin lenkkareilla ja pituuttakin alle 11 v. hyppäävät rataan merkityltä ponnistusalueelta eivätkä lankulta. Jos jalat kipeytyvät kannattaa harjoituksissa ja kestävyysjuoksukilpailuissa käyttää lenkkareita. Pikajuoksuissa ja hypyissä lenkkarit ovat paksupohjaisina hieman kömpelöt.


    • piikkareilla

      Mielestäni tärkeämpää kuin tuloksen paraneminen on se että ylipäätään omistaa ja käyttää mitävaan yleispiikkareita. Nykyiset keinopinnoitteet tuntuvat ainakin osin muuttuvan mielettömän liukkaiksi ja samalla vaarallisiksi jo pienellä sateella jopa pidempien juoksumatkojen ollessa kyseessä. Korkeushypysssä tilanne vielä korostuu.

      Pari ikävää liukastumista nähneenä olisin pistämässä pinnoitekentille piikkaripakon sateen sattuessa, ihan vain turvallisuuteen perustuen.

    • hssry

      hh

      • pika juoksija

        olisi yksi kysymys tuosta lyhyestä matkasta onko 50m juoksussa 7,70 hyvä aika 13vuotiaalle


      • Anonyymi

        Huono


    • treeni

      se on semi aika. itse juossut 14v 50m 6,3h

    • Plsdjdjdkxjxjfjbrbcbcbc

      Muuten kiinostaisi tietää mitä eroa on juosta lenkkareilla Vai Normaaleille skeitti kengillä? Olen 12

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe