Geeli vai Akryyli ????

kokemuksia?

mulla ei viel oo ollu rakennekysiä.. Olis kiva kuulla millasii kokemuksia teillä on.. Oon kuullu vähä kauhukokemuksia geeli kynsistä. että ne polttelee laiton jälkeenkin, kuplia kynsien alla, huonot kynsinauhat.

Onko rakennekynnet hintansa ja vaivan arvoisia????

10

11874

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nailholic

      Mulla on ollu sekä geeli- että akryylikynnet. Kokemuksiakin on moina ja kummissakin on omat puolensa. Mulla henk. koht. ei pysy geelikynnet vaan geeli alkaa murenemaan omankynnen (ei siis tipin) päältä, mutta se johtuunkin varmaan "öljyisistä" tai vastaavanlaisista kynsistäni. Akryylit pysyvät paikallaan ja ovatkin kovemmat kuin geelit. Akryylikynsi taas kuitenkin lähtee helpommin kokonaan irti, kuin taas geelikynnestä saattaa lähteä vain esimerkiksi tippi irti. En oo huomannu että geelit polttelis uunin jälkeen, uunissa välillä kylläkin (ainakin muotilla tehtäessä). Kuplia? Siis ilmakuplia varmaankin, ei oo tollasista kokemusta, mutta uskosin että kummissakin voi olla niitä, jos on kokematon laittaja, Kynsinauhoita sen verran, että olen itse sitä mieltä ettei kunnollisia rakennekynsiä voi laittaa jos ei tee ensiksi manikyyriä ja silloin huolittele kynsinauhoja!

      Rakastan itse kynsiä, niiden laittamista ja koriistelua ja siksi uskonkin että ne ovat sekä hintansa että vaivansa (jota on vähemmän käyttäjällä kuin laittajalla) arvoisia. Kynnet ovat kuitenkin oma "käyntikorttisi"! Toivottavasti tämä auttoi.

      • Mörkö

        Mulla on tällä hetkellä ensimmäiset akryylikynteni, jotka jo viikon jälkeen on alkaneet vähän reunoilta murentua. Tätä ennen on ollut aina geelikynnet ja ne on pysyneet tosi hyvin! Kynsientekijäni tekee molemmilla ja sanoikin, että toinen sopii toiselle ja toinen toiselle. Tai sitten tässä puolen vuoden kynsitauon aikana minun omille kynsille on tapahtunut jotain, minkä vuoksi ne hylkii rakennekynsiä :D


    • Kynsifriikki

      Olen samaa mieltä Nailholicin kanssa!
      Monet asiat riippuvat laitattajasta; onko ammattitaitoinen, ja minkälaisia aineita hän käyttää.
      Itse käyn laittamassa akryylikynnet tämän kuun lopulla :) Tuntuvat jotenkin sopivammalta vaihtoehdolta kuin geelikynnet!
      Nämä kaksi laittotapaa eivät eroa kovinkaan paljon toisistaan; geelikynnet kovetetaan UV-lampun alla (kädet työnnetään "tulostimen" näköiseen vempaimeen aukosta, ja UV-valo kovettaa ne kiiltäviksi)
      Akryylikynnet ovat ilmakovetteisia, ja haju on tekovaiheessa hyvinkin pistävä, mutta VAIN tekovaiheessa.
      Sukulaiseni on laittanut geelikynnet n. puoli vuotta sitten, ja tykkää niistä kovasti! Joskus on halkeamia tullut, esim. avatessa säilykepurkkia. Olen saanut käsityksen että akryylit ovat kestävemmät kuin geelit.

      Sanoisin, että molemmat vaihtoehdot ovat sopivia, mutta kannattaa keskustella oman kynsiteknikon kanssa siitä, kumpi sopii paremmin omille kynsille :)

    • E.mmi

      Mulla on geelil tehty rakennekynnet ja hyvin on toiminu eikä mitään ongelmia:)

    • jo ovella

      Mulla geelit eivät pysyneet ollenkaan, ja laittokin tuntui inhottavalta, sormia pakotti "uunissa". Sama tekijä laittoi sitten akryylit ja ovat pysyneet upeasti. Huollatan n. 4 viikon välein eikä ongelmia.

      • E.mmi

        että monella nuo geelil laitetut on koskenu, mulla ei kyllä tuntunu missään :o


      • vierailija
        E.mmi kirjoitti:

        että monella nuo geelil laitetut on koskenu, mulla ei kyllä tuntunu missään :o

        Geelejä uunissa kovetettaessa sattuu se kun geeli kovettuu ja kiinnittyy. Kipu kestää sen hetken ja sitten se on förbi :)

        Henk.koht. pidän akryyleistä, johtuen ehkä siitä että geelit eivät ole mulla pysyneet koskaan viikkoa pidempään ja kun se kovettaminen sattuu.. Akryylinesteistä taas löytyy myös hajuttomia versioita. Ja eri valmistajien nesteissä on myös hajueroja.

        No joo, eihän tässä siis enää mitään uutta aiheeseen tullut, mutta pitipä päästä sanomaan ;)

        Toivottavasti löydät sinulle sopivat kynnet ja olet tyytyväinen lopputulokseen!
        Mä olen nyt tainnut löytää "sen oikean" :D


      • EK-K

        Sekä geeleissä että akryyleissä on valmistajittain eroja kestävyydessä.

        Geeli muodostaa kovettuessaan lämpöenergiaa. Ohuissa geeleissä polttelua ei esiinny ellei laita kerralla liian paksua kerrosta geeliä. Jos kynnenpeti tuntuu polttavalta, polte loppuu kun kynnet ottaa hetkeksi pois uv valosta ja laittaa takaisin.

        Geelin etu on kaunis kiiltävä pinta ja jos on hyvälaatuinen geeli, se pysyy kynnellä kyllä huollosta toiseen.

        Molemmat sekä puhekielessä käytetty geeli ja akryyli ovat lopputuotteeltaan akryylia, eli valoa läpäisevää muovia. Geelimassa on yksikomponenttiakryyli ja jauhe neste massa on kaksikomponenttiakryyli.

        Neste jauhe menetelmällä muovinmuruset sulatetaan kemikaalilla massaksi kynnelle ja nesteen haihtuessa ilmaan, massa kovettuu laitettuun muotoonsa. Kovettuminen perustuu sulattavan nesteen haihtumisnopeuteen ja ikävin puoli on höyryt jotka kovettumisessa vapautuu hengitysilmaan.


    • Onnea valintaan

      Niin geelissähän se massa on sulatettu jo valmiiksi ja näin ollen vapauttaa ihan samoja huuruja laitossa. Geeli on ihan samanlaista akrylaattivalmistetta ja ihan samankaltaista vaarallisuudeltaan/vaarattomuudeltaan;)

      Asiakaan kannalta vaarallisempaa on kovettumaton geeli. Akryyli ei koskaan jää kovettumatta kokonaan mutta jos geeliä ei koveteta ohjeistustenmukaisia määriä niin kovettumaton tuote jää allergisoimaan ja herkistämään. Geeli kovettuu ensin pinnalta joten vaikka näennäisesti kaikki olisi hyvin voi kovettuminen jäädä kesken jollei olla perusteellisia. Höyryt salongissa on enempi tekijän riski kuin asiakkaan joka siellä vain piipahtaa.

      Akryylikynsi on todellakin vahvempi mutta ei ole silti paras kaikille. Geeli on pehmeä ja ottaa helposti osumista klommoja ja katkeavat todella paljon helpommin. Jos katsoo esim geelikynsi kuvia niin niistä on valmiiksi jo kulmat viilailtu pois koska tekijät tiwtävät etteivät ne tule siinä kestämään. Lyhyeen kynteen ja oman kynnen päälle geeli on oikein oiva. Akryylikynsi ei useinkaan mene poikki vaan lähtee lopulta kokonaisena. Kuten sanottu on vähän mielipidekysymys kummasta enemmän tykkää.

    • Kangaskynnet

      Suosittelen lämpimästi kangaskynsiä, huomattavasti paremmat kuin geelikynnet. Akryyleistä ei itsellä ole kokemusta. Kangaskynnet on huomattavasti ohuemmat, kestävämmät ja kevyemmät kuin geelikynnet. Tekovaiheessa kynnen päälle laitetaan sellaista kangasta, joka kovettuu kynnen päälle liimalla.

      Vuoden verran olen näitä laittauttanut ja kertaakaan ei ole yksikään irronnut/hajonnut/murtunut. Tosin tietääkseni näitä ei tee Suomessa kuin vain pari henkilöä. Helsingissä Iia Lääne on todella hyvä ja suosittelen lämpimästi hänellä kynsien laittoa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9279
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3880
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2805
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2720
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2515
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2514
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1783
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1622
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1570
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe