Hesarin jako

Yövirkku

Hei,

Olen jo kauan aikaa miettinyt että ryhtyisin jakamaan helsingin sanomia. Minkä verran siitä saa palkkaa ja onko siinä edelleen sama rytmi eli 6päivää työtä ja yksi vapaa? Kiitoksi etukäteen.

45

9655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex jakaja

      En tiedä mikä on nykyään käytäntö,mutta kun itse olin hesarin jakajana 1989-1992,niin aluksi olin vapaapäivän vuorottajana,ja minulla oli 5 eri piiriä,jotka vaihtuivat joka yö,ja siinä oli 6 yötä töitä,ja 2päivää vapaata,ja kierroksella oli lopussa 2:tena viikonloppuna 3 päivän vapaa,ja kesäloma oli 5 viikkoa,ja talviloma 2 viikkoa,ja pyhäpäivien jakamisesta sai 3 palkallista vapaapäivää.Palkat olivat sanoisinko erittäin hyvät,varsinkin,kun silloin sai esim.paksunlehden korvausta sunnuntai hesarista 1mk/kpl,ja isoimmilla piireillä meni 800 lehteä.Minusta vapaapäivän vuorottajan homma on mielekkäämpi,kuin vakiojakajan,koska jakopiiri vaihtuu joka yö.Vakiojakaja jakaa juuri 6 yötä,ja yksi vapaa.Lehdenjako on kovaa hommaa,ja siinä kunto paranee kohisten,varsinkin hissittömissä kerrostaloissa,vesipullon,ja pyyhkeen on syytä olla mukana.

      • Myös sakset, laastarit ja varakäsineet on hyvä myös pitää mukana.


    • Entinen jakaja

      Olin kahteen otteeseen jakamassa Helsingissä. Työhaastattelu oli että tuottaako yötyö ongelmia, ei, milloin voit aloittaa. Toisena kesänä pyysivät takaisin. Varsinkin jos on oma auto käytössä niin mitään ongelmaa ei ole.

      Palkkaa sai aloittelija joku päälle 9 euroa tunnissa ja joku 44 senttiä per km jos menet omalla autolla. Palkka määräytyy jakolistaan merkityn ajan mukaan, mutta olin itse yleensä paljon nopeampi kuin listaan merkattu aika vaikken pitänyt mitään kiirettä. 4 tunnin palkka 3 tunnissa.

      Rytmi on liikkuva vapaapäivä per viikko eli kun on maananantai vapaa, niin seuraavalla viikolla on tiistai vapaa. Lauantain ollessa vapaa on myös sunnuntai on vapaa.

      Itse kun en jaksa heräillä niin noudatin sellaista vuorokausirytmiä että menin nukkumaan vasta hommien jälkeen ja heräsin sitten joskus kun jaksoi.

      • jakanut

        Nykyään on mahdollista pitää kaksi peräkkäistä vapaapäivää.


      • 888
        jakanut kirjoitti:

        Nykyään on mahdollista pitää kaksi peräkkäistä vapaapäivää.

        hoitaako itella hesarin jaon vai kenties joku muu firma?eli tarkoittaako tuo varhaisjakelu hesarin jakoa vai kenties jotain muuta?


      • Entinen jakaja
        jakanut kirjoitti:

        Nykyään on mahdollista pitää kaksi peräkkäistä vapaapäivää.

        Mahdollisuus teoriassa on, mutta vapaapäivää ei tule jos korvaavaa jakajaa ei saa. Jakajia kun ei ole riittävästi.

        Näin kävi itselle pyytäessä.


      • ainakin
        888 kirjoitti:

        hoitaako itella hesarin jaon vai kenties joku muu firma?eli tarkoittaako tuo varhaisjakelu hesarin jakoa vai kenties jotain muuta?

        täällä jumalan selän takana.


      • höpö...
        Entinen jakaja kirjoitti:

        Mahdollisuus teoriassa on, mutta vapaapäivää ei tule jos korvaavaa jakajaa ei saa. Jakajia kun ei ole riittävästi.

        Näin kävi itselle pyytäessä.

        ...vapaapäivä on aina - ei ole mikään pakko tulla silloin töihin ellei halua.


      • nii!
        höpö... kirjoitti:

        ...vapaapäivä on aina - ei ole mikään pakko tulla silloin töihin ellei halua.

        Totta. Tasan voit pitää sovitut vapaapäivät vaikka olisi kaikki kollegat sairaana. Kukaan ei voi pakottaa töihin!

        t: Jakaja


    • hs99

      hesaria jaettu 15v. ja posti on kyllä tuhonnut tämänkin työn...palkat alas ja vanhat jakajat ulos ja tummia kavereita tilalle ,jotka ei tajua mistään mitään...kehuvat ett hyvä työ,mut ei ne raukat tajua halvalla tekevät!!! Ja sit ku sataa ja on pakkasta tai muuten kurja keli ,niin ollaan kipeitä,tai ei muuten vaan tulla töihin...ottakaas kantaa....

      • Ei...

        ...se ihonväri tässä mikään ongelma ole vaan ko. henkilöiden erilainen kulttuuritausta: töitä tehdään omalla tyylillä oli se sitten oikea tai ei...

        Samahan se muille jakajille muuten olisi miten hommansa hoitavat, mutta kaikki kärsivät muutaman(kin) työntekijän jättöpaikkasekoilusta ja se pistää vituttamaan.

        Esimiehet eivät puutu tilanteeseen, koska ko. kaverit puhuvat vain englantia (jos sitäkään) ja toisaalta on koko ajan pelko r-kortin esillevedosta.

        On olemassa tummia huipputyyppejä, mutta valitettavan harvassa. Varsinainen syy ulkomaalaistaustaisten jakajien rajuun lisääntymiseen on paska palkkaus - kotimaiset tajuavat että sossusta saa enemmän ilman työtäkin.

        Sinänsä täytyy lippistä kyllä nostaa: on se varmaan pirunmoinen ponnistus heille lähteä yksin yöhön talvella 30 asteen pakkasessa ja etenkin tuolla palkalla. Bonuksena tietyillä alueilla tulee herkästi pippurikaasua silmille tai pamppua päähän "väärän" värisille vielä nykyäänkin.


      • NewspaperDistributor

        Niinpä. Sääli että hyvää duunia pyritään jatkuvasti terrorisoimaan ja tuhoamaan idioottien päättäjien toimesta. Töitä pitäisi teetättää niin maan perkeleesti mutta mitään ei haluttaisi siitä maksaa. Ja lisäksi nämä dorkaakin dorkemmat "uudistukset" siellä sun täällä... Voi vittujen kevät.


    • SFU

      sanokaa mitä sanotte. mut me ollaan hävitty tää peli...posti uudisti piiri jaon ja pudotti palkkaA...sitä tarjotaan jakajalle.jos kelpaa ok.Mutta jos ei kelpaa tarjotaan toista ja jos se EI KELPAA .NIIN IRTISANOTAAN ....MAKSETAAN ULOS ...JA TILALLE OTETAAN AFIKAN PPOIKIA TÖIHIN ,mut nyt posti tekee virheen....tajuaaks kukaan ????

    • näkemiin orjuus
    • ???

      Kiitos linkistä, jaksan taas ihmetellä miksi kuulunkaan liittoon.

    • pera pervo

      HERVE! KOHTA LOPPUU HESARIN JAKAMINEN OMALLA AUTOLLA ,JOS KILSA KORVAUKSIA ALETAAN PUDOTTAMAAN,PRKL,,,,IHME TOUHUA...JA EDUSKUNNAN APINAT VETEELEE MENEMÄÄN VERORAHOILLA,PITÄÄKÖ KAIKKI PIENI TULOSET PANNA KÄRSIMÄÄN,KYSYN VAAN???

      • PALLI RALLI

        PERSKUTARALLAA! JEP 15000 KM .JÄLKEEN KORVATAAN 0.25PER KILSA...KYL ALKAA OLEMAAN TURHAA TOUHUA....JA MITÄS SIT SEURAAVAX MAINOKSIA JOKA YÖ???


    • Brown Sukari

      Aloitin Hesarin jakajana provisiopalkalla. Ongelma on siinä, että en oikein löydä mistään provisiopalkkataulukoita.

      Viestinvälitys- ja logistiikka-alan tessistä löysin kohdan Sanomalehdenjakelun kpl-korvaukset, mutta siinä on mainintoja vain mainoksista, esitteistä, kuukausiliitteistä, Nyt-liitteistä jne... ei sanomalehtien hinnoista.

      Minulle sanottiin, että saan 4-20 senttiä per lehti riippuen mm. alueen "jakotiheydestä". Hyvin epämääräistä.

      Eka yö yksin jakamista takana. Kipitin kuin pieni eläin survival moodissa ja myöhästyin määräajasta 6 minuuttia. Lisäksi piti huijata jättämällä noin puolet mainoksista jakamatta. Tätäkö tämä on?

      "Mustapekkatyön" menin sitten ottamaan vastaa ja luopumaan samalla ansiosidonnaisesta, jolla olisin hyvin todennäköisesti tienannut enemmän kuin tässä työssä. Ajattelin, että voisin tuntea itseni eettiseksi, vaikkakin tyhmäksi, mutta koska joudun huijaamaan, niin joudun tuntemaan itseni sekä tyhmäksi että epäeettiseksi. Päätäkin on jomottanut koko päivän ilmeisesti tukahdutettu kiukku siitä, että maksimisuoritus ei riitä minimivaatimuksiin.

      • KarhuKarjalasta

        On ihan sallittua ja normaalia, että uudella jakajalla menee yliaikaa jopa tunteja. Vakituisessakin piirissä pitkään jakaneella menee esim. mainospäivänä yli. Se on lisätyötä yöllä, maksullista työaikaa, jonka merkitset tuntikorttiisi.


    • Teretulemast

      ...Itellaan! :-)))

      Muutama kommentti:

      Ei ole olemassa mitään provisiopalkkaista hesarinjakoa; puhutaan suoritepalkasta. Nuo suoritepalkat määräytyvät joka piirille erikseen, ja totta on että lehtikohtainen korvaus on mainitsemaasi luokkaa. Jos haluat tarkat suoritepalkkatiedot juuri niille piireille, joita nyt jaat, kysy esimieheltäsi.

      Jos et koskaan ole jakanut ennen, jakosi on väistämättä hidasta (vaikka sinusta tuntuisikin että jaot nopeasti). Nopeus kehittyy ajan mittaan.

      Mainoksia ei kannata jättää ainakaan säännöllisesti jakamatta -> niitä tarkkaillaan ja varoituksen jälkeen se on kiitti moi...

    • pera pervo

      hyvää joulua & onnelista uutta vuotta 2013 ...uuden hs tabloidin kanssa.....8.1.2013

      • PERA PERVO

        JOULUA JA PAREMPAA UUTTA VUOTTA 2014....


    • Bääääää=)

      04.05.2010 lopetin 9 vuotisen orjuuteni ja kerroin pomoille olevani vaikka sitten pitkäaikaistyötön tai lähteväni opiskelemaan jotain turhaa alaa, Nyt lähihoitajan turhat paprut taskussa ja nokka kohti uusia pettymyksiä. Vois vaikka lähtee ensin Amk.n opiskelemaan ja sitten taas jatko-opiskelemaan ja opiskella eläke-päiviin saakka.

      Ps. Hoitoalalla ei ole puhuttua työvoimapulaa, siellä on vain pulaa työyhteisölle ja esimiehille uskollisista lampaista.

      • Sivusta seurannut

        Se on aika jännä se hoitoalan työvoimapula. Tuota pulaa on hoettu jo 20v ja edelleen se vaan tuntuu vaivaavan joka paikassa. Hassuksi asian tekee se, että samaan aikaan hoitajia on työttömänä pilvin pimein ja lisää koulutetaan jatkuvalla syötöllä. Missähän ne kaikki "työvoimapulapaikat" oikein on, kun haettavana niitä ei ainakaan ole..?


    • CSI

      HEI !KUINKAS MONI TEITÄ ON JOUTUNUT VAIKEUKSIIN ,KÄNNISTEN KANSSA/NARKKIEN....???

      • 18+8

        En koskaan.

        Känniläisiin toki törmää tietyillä piireillä aina mutta ne ovat aika harmittomia - riippuu paljon omasta asenteesta. Huutelut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.


    • CSI

      KÄNNISET EI HAITAA,MUT PIRI PÄÄ KYLLÄKIN ,VIME VIIKONLOPPUNA SEKAVASSA MIELENTILASSA OLEVA NARKKI PASKA HYÖKKÄS PÄÄLLE NYRKEIN JA POTKIEN JA JOS TÄÄ KAVERI SATTUU LUKEMAAN TÄTÄ SAITTIA,NIIN OOT KÚSESSA,...

      • Varo vaan...

        ...ite aikanaan jaoin pk-seudun yhtä karmeinta "slummia" vuosia... Oli siellä öisin monenlaista vipeltäjää liikenteessä... Etenkin viikonloppuisin...

        Normi weekend alkoi jo pe-aamuna, jos tukimassit oli kilahtanut tilelle yöllä: poliisit ehti pari-kolme kertaa ajaa reilun tunnin aikana alueella poimimassa hörhöjä, alaulko-ovien lasit paskana, verta pisin lattioita/seiniä, roskat heitetty parvekkeelta pihalle tai rappukäytävään. Osa asukeista juoksi munasillaan pihalla...

        You name it, we got it... :-)))

        "Parhaat" viikonloput meni niin, että saman rapun ulko-oven lasit paskana pe, la ja su. Verisiä paitoja pihalla, hakattuja vaimoja/tyttöystäviä pihalla...

        No sit oli tietty nää sekakäyttäjät: eräs oli suht sitkeä eikä meinannut millään uskoa ettei kannata mun kimppuun hyökätä. Alussa aina kun oli lusimasta tullu, pientä ongelmaa kaverin kanssa. Asia päättyi "sovintoon". ;-)

        No sit kun itellä piirit vaihtu, kuulin että oli jonkin uuden jakajan hakannut metalliputkella aika pahasti. Jälkeenpäin näin tän "kaverin" ja kysyin et kuis ny silleen? Oli kuulemma luullu, et ko. jakaja "varastanut" mun duunit... Sori, sori...!!!

        :-)))


      • breezer
        Varo vaan... kirjoitti:

        ...ite aikanaan jaoin pk-seudun yhtä karmeinta "slummia" vuosia... Oli siellä öisin monenlaista vipeltäjää liikenteessä... Etenkin viikonloppuisin...

        Normi weekend alkoi jo pe-aamuna, jos tukimassit oli kilahtanut tilelle yöllä: poliisit ehti pari-kolme kertaa ajaa reilun tunnin aikana alueella poimimassa hörhöjä, alaulko-ovien lasit paskana, verta pisin lattioita/seiniä, roskat heitetty parvekkeelta pihalle tai rappukäytävään. Osa asukeista juoksi munasillaan pihalla...

        You name it, we got it... :-)))

        "Parhaat" viikonloput meni niin, että saman rapun ulko-oven lasit paskana pe, la ja su. Verisiä paitoja pihalla, hakattuja vaimoja/tyttöystäviä pihalla...

        No sit oli tietty nää sekakäyttäjät: eräs oli suht sitkeä eikä meinannut millään uskoa ettei kannata mun kimppuun hyökätä. Alussa aina kun oli lusimasta tullu, pientä ongelmaa kaverin kanssa. Asia päättyi "sovintoon". ;-)

        No sit kun itellä piirit vaihtu, kuulin että oli jonkin uuden jakajan hakannut metalliputkella aika pahasti. Jälkeenpäin näin tän "kaverin" ja kysyin et kuis ny silleen? Oli kuulemma luullu, et ko. jakaja "varastanut" mun duunit... Sori, sori...!!!

        :-)))

        ettet ollu kontula malmi jakomäki linjalla....taikka kurkimäki


      • EX jakis
        breezer kirjoitti:

        ettet ollu kontula malmi jakomäki linjalla....taikka kurkimäki

        Jakomäkeä ei voi verrata kontulaan, malmiin taikka vesalaan. tutkimusten mukaan rauhallinen asuin alue toisin kuin nämä muut


      • night owl
        EX jakis kirjoitti:

        Jakomäkeä ei voi verrata kontulaan, malmiin taikka vesalaan. tutkimusten mukaan rauhallinen asuin alue toisin kuin nämä muut

        jakomäki 60-70 luvulla oli jotain ,samoin malmi ja kontula 70-90 luvulla mut nykyään kaikki on rauhottunu,,,,,,mut uus jakomäki räjähtää kartanonkoskella,,,,siel on pikku mukulaa joka alkaa heiluu......


    • Kusetustaaaa

      ainakin Itellan alla työskentely. Luvattiin minimi 1200e/kk bensat, todellisuus onkin 800-900e/kk eikö bensakorvauksia eikä mitään muutakaan... Sunnuntai ja yölisät eivät pidä ollenkaan paikkaansa, kusettavat minkä kerkeävt... Isot firmat kun ei oo millään varaa pitää "retkuja" töissä, liikkeenvaihto kun on vaivaisia miljardeja vuodessa...

      • herra 4000

        jos oot just aloittanu niin näin se menee,ikälisät kartuttaa liksaa,mut ei paljoa.Ja riippuu alueestasi.jos haluaa enemän rahhoo,niin lisä piirejä peliin yöllä 40*%lisällä ja sunnuntait kannattaa jakaa....


    • persesilmä

      jep .lue netistä...ja nuku yös.....

    • UUNO 69

      mikäs on pöhinä postilassa??? RÖITÄ????SAAX TÄÄLTÄ RÖITÄ????

    • näkemiin orjuus

      http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/560196/Lehdenjakajan palkkapussin sietamaton keveys

      LUE ja kalpene!!

      Palkanalennuksethan ovat nyt muotia muuallakin. Muistelkaa vaikkapa telkkariin käännöstyötä tekevien vaatimattomat 70 % yhtäkkistä alea noin vuosi sitten.

      Taisivat lehdenjakajat tehdä uraauurtavaa työtä suostuessaan näihin mega-palkanalennuksiin.
      Lähtöpalkkahan lehdenjakajilla oli valtava, sen voi arvata.

      Vastasi suunnilleen kaupan työntekijän kuuden tunnin työpäivää. Kyllä siinä on varaa alentaa palkasta melkein puolet, ammattiliiton mielestä :o- .

    • Joskus jaoin ESS:ää

      Vaarallisen työn lisää ku alettais maksaa.
      Ei oo ihan valkoihoisen hommaa.

    • PALLI PATE

      En suosittele ,hyvät yö unet menee pilaale ja palkka on aivan mitätön.....mee töihin jonnekin jossa immeistä arvostetaan .Tää on paska duuni,varsinkin kun perse posti /idiootti itella tän otti hoitaakseen ....kaikki on niin hienoo.....ei kiitos orjuus on tullut tiensä päähän.....

    • RAILO ON APINA

      Hei! Kannataako hesarin jako enään näinä päivinä???Voiskos joku postin pate vastata?????

    • Mangifu

      "En tiedä mikä on nykyään käytäntö,mutta kun itse olin hesarin jakajana 1989-1992,niin aluksi olin vapaapäivän vuorottajana,ja minulla oli 5 eri piiriä,jotka vaihtuivat joka yö,ja siinä oli 6 yötä töitä,ja 2päivää vapaata,ja kierroksella oli lopussa 2:tena viikonloppuna 3 päivän vapaa,ja kesäloma oli 5 viikkoa,ja talviloma 2 viikkoa,ja pyhäpäivien jakamisesta sai 3 palkallista vapaapäivää."

      Huh mitkä edut olleet joskus.
      Nyt ei pyhäpäivistä välttämättä saa edes tupla palkkaa vapaista puhumattakaan, talvilomia ei tunneta.

      Palkkojakin leikattu niin että työssäkäyvä joutuu olemaan osa-aikaisena sossupummina. On se kurjaksi mennyt...

      • mözzö

        talviloma on lainmukainen...4 vko kesä lomaa 1 vko talvi ja pyhäpäivät maksaa edelleen tuplana paitsi itsen,päivä 3 kertanen ja jussi js vappu....mut viime jussina ei lehti ilmestyny et ois saanu extraa.....näin se menee .....


    • pröötbraat

      joo..eipäkannata mennä....nuku yösjahae päivä töitä

    • paskasami

      turha työ

    • TS-

      Lyhyesti sanottuna en suosittele, kokemusta monta vuotta palkkojen laskua, huonoa työaikaa ja jakajilta viety pienestä palkasta noin puolet ei siihen muut olisi suostuneetkaan vaan vastustaneet lakolla, liitolta ei kyllä meille apua tullut kun vaihtui toiseen liittoon ja sopimukseen , ihme että sellainen voitiin tehdäkkään nykyaikana kun orjuutta ei enää saa harjoittaa.

    • orja666

      eiköhän tämä ollut sitten tässä yli 25 v hesarin jakoa ja palkka putosi kuin lehmän häntä.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe