vaikea probleema, viikset

oikeaongelma

Elikkä probleemana on viikset, käytän 3 teräistä giletten höylää ja tietenkin partavaahtoa(clarins), mutta silti viikset eivät vaan tunnu häviävän tarpeeksi. tuntuu että aina jää molemmille sivuille näkymään tummia viiksiä,joka siis näyttää järkyttävältä.
olen yleensä nyppinyt pinseteillä näkyviä karvoja pois, mutta se laittaa ihon punoittamaan ja tuntuu että siitä johtuvat pienet finnit sekä se aiheuttaa viiksien epätasaisen kasvun(?)
aftershavena olen käyttänyt nivean sensitiveä(pitäisi varmaan hankkia laadukkaampaa?), ja sen tasottuaan olen laittanut kosteusvoidetta. ajan viikset keskimäärin 2-3 päivän välein, että iho saa rauhottua.

eli mikä voisi olla pysyvämpi ratkaisu(ei en anna viiksien vaan kasvaa)
auttaisiko höylä jossa olisi enemmän teriä ongelmaan, vai onko se liian kova rasitus kuitenkin suht. herkälle iholle?
tai pitäisikö ostaa kone, jolla saisi ajeltua karvat tasaisesti? vai kenties jopa partaveitsi(josta ei ole kokemusta)
muuten ihoani hoidan ihan aktiivisesti aamuin illoin.

3

2353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karvankasvu

      on sulla vaan nopea ja voimakas. Sille ei mahda paljon mitään ellei sitten lähde jollain konstilla poisamaan karvat kokonaan. Neuvoisin sheivaamaan hieman useammin vaan.

    • anonyymi

      Pese ensin kasvot kohtuullisen lämpimällä vedellä tai laita kasvoille kuuma pyyhe. Silloin karvat työntyvät hieman ulommas ihon pinnasta. Myös partavaahto kannattaisi olla partasaippuasta sudilla vaahdotettua lämpimän vesitilkan kanssa lämpimässä kupissa. Kannattaa antaa sen partavaahdon olla hetki kasvoissa ennen ajoa, jolloin se pehmittää myös partakarvoja. Vastaavasti kun ajon jälkeen valelee ihoa kylmällä vedellä ja partavedellä, karvat vetäytyvät ihon sisään. Paras keino on kyllä välttää parran ajoa aina kun on mahdollista, jolloin se ehtii kasvaa enemmän ja jostain syystä ajotulos on sen jälkeen ainakin itselläni parempi.

      Itse en jaksa alkaa kiireisinä aamuina säätämään, mutta varmasti ihan vanhanaikaisella partaveitsellä saa paremman lopputuloksen.

    • Höpöttelijä

      Moi,

      Vähän pisti silmään tuo kun sanoit, että 2-3 päivän välein ajat, koska kun jo itsellänikin, jolla karvankasvu on heikkoa, niin kahdessa päivässä alkaa jo näkyä kaikenlaista ja aika monelle se ajelu on kuitenkin ihan jokapäiväinen rutiini, jos tahtoo ihan siloisena pysyä:)

      Sitten kyllä ihan höylä on parempi vaihtoehto kuin kone, koska höylä kyllä ottaa tarkemmin mutta ehkä kannattaisi hankkia joku 5 teräinen malli.. itselläni on myös aika herkkä iho ja ostin tuon 5 teräisen, niin yhtään enempää se ei rasittanut ja ainakin niinhän sitä mainostetaan, että yhdellä vedolla tulee useampi leikkaus ja näin ollen myös vähemmän rasitusta ja kun ei tarvitsisi niin montaa kertaa vetää samaan lopputulokseen.

      Sitten varmaan partavaahdollakin on vähän vaikutusta ihon ärsyyntymiseen.. itse olen havainnut hyväksi gilleten geelit ja kerran oma oli loppu ja koitin jotain isän halpisvaahtoa ja että hitto sen jälkeen ihoa kirveli ja pisteli.

      Ja sitten juuri ne valmistelut ja jälkitoimenpiteet, joilla voi vähentää ihon ärsyyntymistä jolloin voi ajaa paremmin, että hieroo sen vaahdon tai geelin hyvin ja terävät terät yms. eiköhän nämä ole ihan tuttua juttua sinulle kuitenkin:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe