Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Oman alan työnhaku pelottaa. Olenko tarpeeksi hyvä?

apuaaa

Olen valmistunut koulusta. Minulla on työkokemusta alalta reippaasti (n. 2vuotta). Olen todella kiinnostunut siitä mitä olen opiskellut.

Mutta...

Miten saan itseäni niskasta kiinni? Miten uskaltaudun hakeamaan oman alan töihin? Pelottaa etten kuitenkaan ole tarpeeksi hyvä?

Suurin kompastuskiveni on omien portfolio sivujen teko... vaikka minun pitäisi osata tehdä nettisivut itselleni, en vain saa niitä tehtyä. En siis tiedä osaanko, tai pelkäänkö etten osaa. Ohjelmistot siis on.

Miten alentaa rimaa?

En kaipaa todellakaan puskahuutelijoita, vaan ihan oikeasti keskustelua asiasta. Onko muita joilla on käynyt joskus samoin?

5

3590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työnhaussa

      Minuakin työnhaku omalta alalta jännitti aivan hirveästi - vaikka parisen vuotta kokemusta takana. Nyt sitten olen tilanteessa, jossa sain työpaikan(huippuhyvin palkatun, mutta erittäin raskaan), ja jännitän että miten pärjään ensimmäistäkään viikkoa uudessa työpaikassa. Pitkä koulutus takana, ja periaatteessa työ on kiinnostavaa jne, mutta pari viime vuotta pois omalta alalta ovat syöneet itsetuntoni ja uskoni siihen että kykenisin 100% suoriutumaan hommasta. Kaikkein eniten pelkään sitä, että jos romahdankin jo heti ekalla viikolla, enkä ehdi edes opetella uusia juttuja...

    • Jännägageli

      Et saa tietää jos et koskaan hae. Firmoihin on varmasti hakenut uusia tyyppejä aikaisemminkin joten eivätköhän he suunnilleen tiedä mitä saavat.

      Minulla oli tuollainen tunne vielä pitkään ekassa alan hommassa. Tunsin olevani pihalla mutta sitten kyseltiinkiin jatkohaluista ja lopulta työtodistus olikin vain kehuja.

      Ei kai mikään portfolio-sivu ole vaatimus, itselleni kävi samalla tavalla, en koskaan jaksanut tehdä niitä.

      Olen huomannut että työpaikkailmotusten vaatimukset ovat aikamoista höttöä ettei niitä ehkä kannata pelästyä. Voivat ne vaatia 5 vuoden kokemusta ja kaiken osaamista mutta eri asia sitten millaista porukkaa sinne lopulta hakee mistä pääsee valitsemaan.

    • /Tutkain

      Ei kannata kikkailla liikaa niiden sivujen kanssa. Teknisesti edistykselliset sivut eivät ole välttämättä toimivia ja kauniita (ergonomisia). Se on tullut nähtyä liian monta kertaa. Mieti, mitkä ovat vahvuutesi ja käytä niitä.

      Olet jo vahvoilla pelkästään 2v työkokemuksen vuoksi. Mitkä uskot olevan omat vahvuutesi työyhteisössä? Siis muunkin, kuin sen että olet kiinnostunut alasta (joka on jo paljon). Ei vasta-alkajalta ihmeitä odoteta.

      Mitkä ovat parhaat ominaisuutesi työskennellessä (luova - järjestelmällinen, impulsiivinen - pitkäjänteinen, itsenäinen - keskusteleva, jne.). Kaikki hyvät ominaisuudet eivät voi olla yhdessä henkilössä. Tärkeämpää on tuntea itsensä ja käyttää OMIA vahvuuksia.

      Kaikkein tärkein: ole luonteva (oma itsesi) haastattelussa. Vaatimaton saa olla, mutta älä heittäydy alentuvaksi.

      Itselläni on mennyt pieleen 1-2 ensimmäistä työhaastattelua joka kerta, kun olen alkanut uusia hommia hakemaan. Niistä voi siis myös oppia. Et tiedä, onko työpaikka sinua varten, ellet edes hae. Työyhteisön oppii tuntemaan vasta työn vastaanottaettua n. vuoden sisällä. Jos ei jostain syystä silloin enää nappaa, voi alkaa hakea uusia hommia. Satunnainen uran alkuvaiheeseen sattuva lyhyt työsuhde ei uraa kaada (jatkuva sellainen voi olla ongelma).

      Tärkeää on myös vanhasta työpaikasta lähtiessä hyvästellä ystävällisesti ja kohteliaasti (vaikka sitten hampaat irvesssä). Edellistä työpaikkaa ei kannata haukkua työtä hakiessa. Jos on ollut isompia ongelmia, niistä voi mainita (jos työtä tarjoava yritys sattuisi soittamaan sinne) muttei liikaa korostaa.

      Alihintaan ei kannata itseään myydä. 2-3v työkokemus tarkoittaa sitä, että sinulle ei tarvitse pitää teknistä perehdytystä ja pystyt hankkimaan itse lisätietoa alan kirjallisuudesta. Eli ihan peruspalkalla ei kannata paikkaa vastaan ottaa.

      • aikansa kesti ennen kuin opin

        Kuulkaas naiset, tarttukaa ihmeessä härkää sarvista ja hakekaa työpaikkaa, jos osaatte edes puolet vaadituista hommista. Ihan varmasti te epävarmat nimittäin olette naisia: jos mies on joskus nähnyt jotain hommaa edes vierestä tehtävän, se kehuu työnantajalle olevansa alan ekspertti, mutta jos nainen ei osaa jotain hommaa 110-prosenttisesti, se ei uskalla edes hakea! Muuttakaa nyt vihdoin tämä!


    • itsekin hain

      työpaikkaan, jonka ilmoituksessa oli kauheat vaatimukset. Pyydettiin puhelinhaastatteluun, ja meinasin perua sen, koska luulin työtä sen verran vaativaksi ettei sen saantiin ollut mitään mahiksia. No lopulta lähdin haastatteluun ja sain duunin. Kävi ilmi, että ne hakikin kahta henkilöä tuohon duunin yhdellä ilmoituksella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2287
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe