keventäminen

Hepparakas

Miten oppii parhaiten keventämään oikealle jalalle?Jossain oli,et sisätakajalka pukkasee sillon noustaan.Oppiiko tän tuntemaan?Ope käski nousta aina,kun ulkolapa on eessä.Toisaalta netistä luin ulkojalan kanssa noustaan ylös.Mutta sillonhan se olis takana.Kevennteäänkö näin ulkoetujalalle?Voiko vastaavasti kattoo myös millon sisälapa takana,et sillonko noustaan.Oon nyt sekasi näistä ja harjottelen vasta tätä.

13

3432

  Vastaukset

  • Oikean keventämisen katsomisen voi oppia monella eri tavalla, mut sen miten itse olen oppinut ja opettanut muita on seuraava:
   laskeudut satulaan silloin alas, kun näät ulkoetujalan laskeutuvan eli näet kun hevonen astuu sillä askeleen eteen päin. kun katsot ulkolavan laskeutuvan lasket siitä rytmin ja toisella nouset ylös.
   toisaalta jos tuo kuulosti hankalalta, voit katsoa sisäetujalasta, eli kun lapa laskeutuu alas eli hevonen astuu sillä jalalla askeleen, nouset satulasta ylös.

   toivottavasti tästä oli apua :)

   • Tuntuu,et tämä olis toistepäin,kun ope neuvoo.Oon lukenu,et talleilla tai ainakin eri maissa on eroja mille jalalle kevennetään.Kiitti vastauksesta.


  • Mie en ruukaa katella lapoja tai mitään sellaisia, mie vaan alan keventään ja jos se ei tunnu hyvältä, niin koitan keväntämällä toiselle jalalla. Vaihdan kevennyksen sillai että istun satulassa parin askeleen ajan ja alan taas keventään. Jos se tuntuu paremmalle, niin hyvä. Kahden askeleen ajan kun siinä istuu, niin yleensä niiku pomppaa kaks kertaa. Ja se kumpi tuntuu mukavammalle on mahdollisesti se 'oikea' kevennys.

   • Minunkaan huvittas katella.Ope vaan,kun aina sanoo:vaihappa kenynnys,väärä kevennys,,,.Ainakin oon oppinu sen vaihtamaan!Osaispa nousta jo heti oikein!Maastossa kaikkein paras eipä tartte katella!Kiitos sullekin,kun viitsit vastata.


  • Ei ihme, että olet sekaisin, niin outoja ja sekavia lauseita täällä selitetään!

   Kentällä oikea ravi tarkoittaa aina sitä, että ratsastajan perse on irti satulasta samaan aikaan kun hevosen ulkoetujalka on irti maasta. (toisinpäin sanottuna perse alas satulaan, kun hevonen astuu maahan ulkoetujalalla)

   Tämä tarkoittaa myös sitä, että silloin ulkoetulapa on edessä (lapa liikkuun eteen, kun jalka on irti maasta = astuu eteenpäin).

   Ps. kentällä oikea ravi on tärkeää hevosen tasapainon kannalta! Jos kurvissa/voltissa/käännöksessä menee väärää ravia, ei hevosta ole yhtä helppo koota ja sen on vaikeampi pitää itsensä kunnolla tasapainossa (samaan tapaan, jos menee vasenta laukkaa oikealle päin).

   • Sekasi ollaan.Lavoista,jaloista ja niiden laskeutumisista tai noususta.Täytyy katella tunnilla miten se lapa on missäkin liikkeessä.Nyt oon katellu valokuvia vaan.Kiitti tuostakin ps.tiedosta!En tiedä onko eroja kuka mitenkin oppinut keventämään oikealle jalalle.Ja mikä olisi se helpoin tapa.


   • Siis mitä tarkottaa jos on ulkoetujalka maassa?..


   • .............................. kirjoitti:

    Siis mitä tarkottaa jos on ulkoetujalka maassa?..

    Jos ulkoetujalka on maassa sun pitäis olla alhaalla jos ulkoetujalka on ilmassa sun pitäis olla ilmassa. Ulkoetujalka on kentästä lähimmän aidan puoleinen jalka. Ite ainaki oon ymmärtänyt näin.


  • Mul oli semmone juttu kun en päässy ratsastaa 3 kuukautee ulin unohtanu kokonaan miten kevennetään!
   ja sit tunnilla ope yritti koko aika neuvoo mut sitte kattelin joitaki heppavideoita youtubesta ja siel yhet kevensi. Kattelin niitä pätkiä ja seuraavalla tunnilla osasin keventää oikein =)

   • Eli kun alatte keventää vaan, niin se voi olla suoraan oikea kevennys?


  • oon ratsastanu 4 vuotta, mutta pidin kesällä taukoo ja aloin ratsastaa issikoilla, niin mäkin unohin miten kevenetään oikeelle jalalle. sit kun tunnilla piti mennä keventäen ravia, niin oli silleen et mitenkäs se menikään.
   tästä palstasta oli apuu kun aikasemmin ihmettelin miks ope aina huomauttaa ett väärä kevennys kun nousin ulkoetujalan ollessa ylös...
   Että kaikkea sattuu ja yksinkertaisetkin asiat saattaa sekottuu.

   • Minäpä en ratsastanut viiteen vuoteen,selkään takasin menin ja hehheh oikea kevennys joka kerta. tunarit.


  • Huh huh. Siis ulkolavan ollessa edessä on takamus ylhäällä satulasta. Vastaavasti kun lapa menee taakse niin laskeudutaan satulaan. Kevennystä aloittaessa vaan vilkaistaan alas ja kokemuksen mukana sitten saa suoraan oikean kevennyksen eikä tarvitse vaihdella.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   195
   7735
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5285
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4209
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3143