neuvoa?

PARKKINSSON

Saaks parkourata ja sätkiä mis vaan vai voix saada sakon? Viimeks kun koitin hyppiä katukivillä ja yhen sillankaiteen yli niin siihen tuli joku poika joka sano mua homoseksuaaliksi ja löi turpaan. Onko muuut parkouraajat törmänneet samaan???

TSEMPPII KAIKIL SUOMEN PARKKOURAALIJ MEILL ON PARAS LAJI JA TÄÄ NÄHÄÄN OLYMPIALAISIS VIEL EIKS NIIN????

8

1895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haistas

      Parkour on perseestä ei kannata alottaa sitä harrastaa vaan jotkut luuviulu kakarat kun ei osaa kun hyppiä, eikä sitäkään aina

      • ......

        Ja kukaan ei kaivannut sinun mielipidettäsi. -.-


      • Jfufhjfjj

        Just nii! Haista sä vaa paska! Parkouraaminen on hyvä liikunnallinen harrastus. Istutko ite koko aja koneen ääres keräämäs lisää läskii!


    • .....

      EI, ME EMME PILAA PARKOURIA SILLÄ, ETTÄ TEHDÄÄN SIITÄ KILPALAJI. TÄTÄ EI TOIVOTTAVASTI NÄHDÄ OLYMPIALAISISSA

      Mutta sitten asiaan. Kannattaa lukaista seuraava linkki: Parkour.fi foorumeilta aihe "LAKI: missä saa parkourata ja missä ei. -> http://www.parkour.fi/forum/index.php?topic=4217.0


      Moonlite parkour.fi foorumeilla:
      Viesti: http://www.parkour.fi/forum/index.php?topic=4217.msg51206#msg51206 :

      ensinnäkin lähdetään siitä, että jokamiehenoikeus antaa meille kulkuluvan ensisijaisesti missä tahansa. kuitenkin tietyin poikkeuksin, esimerkiksi:

      - vaarallisiksi todetut alueet, kuten rakennustyömaat, ampumaradat jne jne.

      - kotirauha

      omakotitalojen pihat, paritalojen pihat. rivitalojen usein pienet, aidatut pihat, ei muu alue:

      kotirauhan piiriin kuuluu yksityisten ihmisten tai perheen asunnon lähin ympäristö, usein määritellään käytännössä käsittääkseni vähintään kymmeneksi aariksi. tämä on kai yleisin jokamiehen kulkulupaa rajoittava tekijä. EDIT: http://fi.wikipedia.org/wiki/Aari_(yksikkö) ........ ELI n.32 metriä kanttiinsa ELI n.15 metriä talon keskipisteestä. alueen laitaan ja n.23 metriä kulmaan ........ kuulostaa kyllä aika ahtaalta ja muistakaa että tämä luku on hyvin suhteellinen. pihapiirin kokoa ei ole siis merkitty lakiin tarkasti vaan se on tilannekohtainen.

      kuitenkaan esim omakotitalon pihapiirinkään ylittäminen ei ole rangaistavaa, ellei se ole toistuvaa, joskin laitonta se silti taitaa olla.

      - -

      kuitenkaan kerrostalojen pihat eivät ole minkään yksittäisen asunnon yksityisessä käytössä olevia, joten kerrostalojen pihoissa kotirauhaa voi rikkoa ainoastaan meluamalla (HUOM: välttäkää meluamista).

      jokamiehenoikeuteen kuuluu myös aitojen jne ylittämisen oikeus, joten aidoillakin saamme kiipeillä aivan rauhassa kunhan emme riko mitään. josta pääsemmekin seuraavaan pointtiin:

      joitakin kiellettyjä juttuja:

      jokamiehenoikeuden piiriin EI kuulu oikeus roskata, meluta, (tietenkään) tehdä ilkivaltaa tai varastella, tehdä polkuja tai kävellä esimerkiksi istutusten, peltojen jne yli, eli jättäkää kukkapenkit ja muut istutukset rauhaan. en sitten tiedä miten tätä sovellettaisiin nurmikkoon, mutta olen melko varma että ellei "valittaja" pysty todistamaan, että nimenomaan SINÄ olet aiheuttanut merkittävää vahinkoa nurmikolle, on sinulla jokamiehen oikeus kävellä sillä.

      sitten on se kysymys että miten lenkkarinjäljet betoniseinissä tulkitaan. ne voitaneen tulkita poluiksi, "töhrimiseen" verrattavaksi (HUOM: VAKAVAA!), tai sitten ei miksikään. luultavasti useimmiten ei miksikään ;)

      - -

      jos kouraatte kerrostalojen pihoilla, teillä on täysi oikeus olla siellä mikäli täytätte nämä ehdot:

      - ette melua
      - ette riko tai varasta mitään (HUOM: rikkominen voi olla hyvinkin suhteellista, esim edellisessä postauksessani mainitsemani pinnoitetun kattomateriaalin naarmuuntuminen. !!! )
      - lenkkareista ei jää jälkiä seiniin, aitoihin jne
      - ette muodosta polkuja tai muuten "tuhoa" istutuksia, nurmikoita, kukkia, puita ... tai tee mitään muutakaan edes nurmikon tallaamiseen rinnastettavaa "ilkivaltaa" ;P
      - ette yritä parvekkeille, rappukäytäviin, tai muihin suljettuihin tiloihin, tai muuten häiritse kotirauhaa.
      - ette julkijuopottele, tai tee muutakaan laitonta

      mikäli täytätte nämä ehdot, ja "valittaja" on kutsumassa poliiseja, älkää turhaan pelätkö, teidän ei ole laitonta olla siellä.

      - -

      niin, nämähän ovat nyt erittäin varovaiset "säännöt" siltä varalta mihin vedota jos näistä asioista joutuu poliisin, asukkaiden tms kanssa keskustelemaan. kannattaa kuitenkin myös pitää mielessä esim seuraava, mikäli tilanne kiristyy:

      ""Pykälän 2 momentin perusteluissa sanotaan: "Koska tuomioistuimiin ei ole
      syytä tuoda sellaisia hallinnan loukkauksia, joista on aiheutunut vain
      vähäinen haitta, ehdotetaan pykälään otettavaksi 2 momentti, jonka mukaan
      tällaisia tekoja ei pidettäisi pykälässä tarkoitettuna rangaistavana
      hallinnan loukkauksena." ""

      • Aitoa parkouria

      • lakipykälistä

        Itse kyllä suosittelisin, että jos toiminta aiheuttaa jollekulle häiriötä ei kannata lähteä vetoamaan oikeuksiinsa vain koska lakipykälistä ei löydy selkeää kieltoa. Sellainen vain aiheuttaa riitoja. Ja silloin lajia kohtaan alkaa nousta negatiivinen ilmapiiri ja se ei ole kenenkään harrastajan etu.
        Tuskin ketään häiritsee joku satunnainen parkouraaja silloin tällöin, mutta jos esim. joku jengi roikkuu jossain tietyssä paikassa esim. ikkunoiden alla useampana päivänä viikossa, siinä alkaa jo hermot vähitellen mennä. Ja jos menet tällaiselle hermonsa jo valmiiksi menettäneelle tyypille vittuilemaan että nännännää, hähhähhää, eet voikaan miittään, voit uskoa, että häntä alkaa häiritä jo pelkkä ajatus parkouraajista. Eikä ole kovin vaikeaa tehdä aloite kunnanvaltuustolle asiaan puuttumiseksi ja muutamassa vuodessa laji onkin ehkä jo sitten kriminalisoitu. Sitä ette ehkä halua?
        Siis älkää vain miettikö lakipykälien porsaanreikiä vaan sitä, miltä itsestäsi tuntuu kun joku/jokin toistuvasti häiritsee. Meillä kaikilla on joku sellainen juttu. Siis mieti miltä silloin tuntuu, niin tiedät miltä parkour saattaa jostakusta tuntua. Siis jos joku valittaa, mitä kohteliain anteeksipyyntö ja etsimään uutta paikkaa! Vähän ranskalaista charmia peliin!


    • Anonyymi

      Parkour on vaan tarpeetonta pelleilyä ja siinä halutaan vaan tehä tarpeettomia typeryyksiä. Mutta ite oon harrastanu sitä 7 vuotta. Mä haluunkin loikkia ja pomppia ja teloo itteni pyörätuoliin loppuiäksi typerillä tempuillani.

    • Anonyymi

      Joo loukkaan tumisii kyl tulee ihan pirkuleesti olin just kavereiden kaa streettaa ni kaikki lähti kotii jalka rikki tai käsi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe