Käsi sydämellä ystävät...

kajsa.k

Kertokaapa luotatteko hygieeniseen ruan käsittelyyn ollessanne ulkona syömässä?En tarkoita parempia ravintoloita...mutta esimerkiksi grillibaarit ja voileipäbaarit.Itse sain katkerasti todeta että kaikki ei ole niin hyvin miltä näyttää..Olimme mieheni kanssa eräässä grillibaarissa ja ostimme molemmat hampurilaiset,minä perunoilla mutta hän ei halunnut perunoita.Seuraavana päivänä tulin sairaaksi mutta ei hän.Siitä alkoikin kahden viikon ralli sängyn ja vc:n välillä...hmm...täytyy sanoa että oli siinä motionia ihan tarpeen mukaan...ja kilojakin hävis aika mukavasti (3 ja puoli kiloa)Oli kyllä tarpeenkin...mutta taidan kyllä jättää väliin jos enemmän haluan pudottaa painoa oli se se verran rasitavaa ja tuskallista.Ja punnitsen asiaa parikin kertaa ennenkuin ostan hampurilaisen....KIITOS...MUTTA MULLE RIITTI:((((

21

980

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sisällä syöjä

      hygienia asiat, Suomessa.

      Hampurilainen ei taida olla enää vanhojen ihmisten ruokaa?

      • kajsa.k

        on vanhojen ihmisten ruokaa ?


      • 60+ palstalla
        kajsa.k kirjoitti:

        on vanhojen ihmisten ruokaa ?

        vanhoja ihmisiä?


      • sisällä syöjä
        kajsa.k kirjoitti:

        on vanhojen ihmisten ruokaa ?

        on lihaa ja lihaan verrattavia raaka-aineita 50%!
        Käyppä salmonellatestissä!

        Tuotteen ainekset:
        JAUHELIHAPIHVI:
        Suomalainen broilerinliha, vesi, suomalainen sianliha, korppujauho (mm. vehnäjauho, hiiva), soijaproteiini, suomalainen kamara, hernekuitu, mausteet (mm. sipuli, mustapippuri, korianteri), perunajauho, happamuudensäätöaineet (E326, E262), suola (1,3%), stabilointiaineet (E450, E451), aromit, glukoosi, arominvahvenne (E621).
        Lihaa 46%, liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50%.
        SÄMPYLÄ:
        Vehnäjauho, vesi, sokeri, rypsiöljy, hiiva, suola (1,2%), gluteeni, emulgointiaineet (E472e, E481), säilöntäaine (E282)


      • kajsa.k
        sisällä syöjä kirjoitti:

        on lihaa ja lihaan verrattavia raaka-aineita 50%!
        Käyppä salmonellatestissä!

        Tuotteen ainekset:
        JAUHELIHAPIHVI:
        Suomalainen broilerinliha, vesi, suomalainen sianliha, korppujauho (mm. vehnäjauho, hiiva), soijaproteiini, suomalainen kamara, hernekuitu, mausteet (mm. sipuli, mustapippuri, korianteri), perunajauho, happamuudensäätöaineet (E326, E262), suola (1,3%), stabilointiaineet (E450, E451), aromit, glukoosi, arominvahvenne (E621).
        Lihaa 46%, liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50%.
        SÄMPYLÄ:
        Vehnäjauho, vesi, sokeri, rypsiöljy, hiiva, suola (1,2%), gluteeni, emulgointiaineet (E472e, E481), säilöntäaine (E282)

        aloitustani oikein tarkkaan...sanoin että söin myös perunat ,mutta mieheni ei .Pihveissä ei siis ollut mitään vikaa ,mutta perunat oli ehkä keitetty vanhassa öljyssä,ja olen ollut yhteydessä sairaanhoitajaan .Soitin muuten pojalleni joka on kouluutukseltaan kokki,ja hän arveli asian olevan niin kuin sanoin .Öljyt pitää aina välillä vaihtaa eikä aina vain lisätä.....


    • peltivatsa

      Alppien pohjoispuolella en piittaa mistään mitään.
      Syön kaikkea joka paikassa.

      Välimeren alueella katson hieman paikkaa.

      Arabimaissa syön kadulla ainoastaan kiehuvassa öljyssä valmistettua.

      Yhteenlaskettuna noin kahden vuoden matkojen aikana, yli 50 maata, neljä mannerta, ei vatsani ole oikkuillut kertakaan.

      Käsidesiä käytän aina setelien käsittelyn jälkeen.

      • peltivatsa

        Säästymiseni saattaa johtua siitä etten koskaan syö hampurilaisia.

        Kylläkin esimerkiksi Pekingin paskaisten katujätkien lihapullia yms.


      • Atolfia
        peltivatsa kirjoitti:

        Säästymiseni saattaa johtua siitä etten koskaan syö hampurilaisia.

        Kylläkin esimerkiksi Pekingin paskaisten katujätkien lihapullia yms.

        ruveta kehuskelemaan, se saattaa kostautua, mutta olen matkannut ympäri maailmaa, enkä ole koskaan vatsaani sairaaksi saanut.

        Kotimaassakin syön joskus hamburilaisbaarissa, eikä ole koskaan sattunut mitään moitittavaa.

        Voi sanoa, että hyvä tuuri on käynyt. Miniäni sai työmatkallaan Brysselissä salmonellan, vaikka söi tosi hyvätasoisessa ravintolassa.

        Ulkomailla kyllä katson tarkkaan, mitä suuhuni pistän. Ehkäpäsen takia olen säästynyt pahimmilta vatsataudeilta.


      • kajsa.k

        luulin mutta toisin kävi.Niin minäkin olen luullut ettei suomessa eikä muuallakaan pohjoismaissa ole sellasta ,mutta se on vain meidän harhakuvitelmaa .


      • kajsa.k
        peltivatsa kirjoitti:

        Säästymiseni saattaa johtua siitä etten koskaan syö hampurilaisia.

        Kylläkin esimerkiksi Pekingin paskaisten katujätkien lihapullia yms.

        mutta oletko unohtanut että pelti on herkästi ruostuvaa...;)))


    • vinyylihanska

      Olen pannut merkille, että nykyisiltä kokeilta on hygieeniasäännöt päässeet löystymään. Nykykokin sormet ovat syöjän lautasella tämän tästä. Suojahanskat on käsissä, mutta niillä samoilla hanskakäsillä nyvitään kaikkea mahdollista ympärillä olevaa ja hetken kuluttua ne on jälleen taikinassa. Kokki ei myöskään käytä ottimia tai lastoja millä ruoka asetetaan lautaselle tai käännellään paistaessa.
      Ruoka taitaisi jäädä lautaselle, jos annoksen tekovaiheita pääsisi salaa seuraamaan.

      • 100x100

        joskus 70 luvulla kioskista ostamastani eväästä, enkä muista mikä sen 'nimi' oli, mutta epäilin ananasrengasta, jonka se purilainen sisälsi, söin siitöä vain pienen palan haukatessani, se maku oli niin ihmeellinen että oli heitettävä roskikseen. Vatsataudilta en säästynyt ja kovaa kuumetta ja juoksua oli muutama päivä.
        Tämä oli Vantaalainen kioski, ulkomaan matkoilla joita on paljon en koskaan ole sairastunut.


      • peltivatsa

        Yllätyksiin törmää.

        En esimerkiksi olisi odottanut pienehkön paikallisen Mexikolaisen marketin leikkeletiskin myyjän vaihtavan joka asiakkaan kohdalla kertakäyttöhanskojaan.
        Möipä sitten juustoa tai makkaraa.


      • peltivatsa kirjoitti:

        Yllätyksiin törmää.

        En esimerkiksi olisi odottanut pienehkön paikallisen Mexikolaisen marketin leikkeletiskin myyjän vaihtavan joka asiakkaan kohdalla kertakäyttöhanskojaan.
        Möipä sitten juustoa tai makkaraa.

        Pakkaamattomia elintarvikkeita käsitellessä on määräysten mukaa käytettävä suojakäsineitä.

        Ne on vaihdettava jos kalan jälkeen käsittelee lihaa, ja ne on vaihdettava todella monta kertaa mikäli vielä joutuu hoitamaan kassaakin, koska silloin käsineet ovat jo saastuneet, jos sen euron kassaan kilauttaa.

        Jokaisesta saastuneesta, tai sellaiseksi epäilemästään annoksesta pitää ilmoittaa annoksen myyjälle/valmistajalle ja sairastuttuaan AINA tehdä ilmoitus paikalliselle terveystarkastajalle.

        Hiusten suojana on pidettävä suojapäähinettä, kylmätiloissa pitää ylläpitää säädetty lämpötila, joista pidetään myös tarkkaa päiväkirjaa.

        Vastuullinen elinkeinonharjoittaja vaatii henkilökunnaltaan sääntöjen noudattamista ja olisi hyvä jos epäkohtia havaitessaan huomauttaisi ystävällisesti. Henkilökunnan kouluttaminen on yrittäjän tärkein myyntivaltti ja takaa paljolti ruoan oikean valmistuksen ja elintarvikkeien käsittelyn kaikissa eri vaiheissa.

        Joten, aina sairastuttuaan, ensimmäinen tehtävä on tehdä ilmoitus terveystarkastajalle. Silloin saastuneesta ruoasta on ehkä vielä saatavissa tutkittava näyte, eli lähde voidaan löytää.

        Omassa yrityksessäni yritin ohjeistaa asiakkaita; " Ellet ole tyytyväinen palveluumme, kerro se meille, jos on aihetta kiittää, kerro se ystävillesi! "
        Valituksia ei tullut!


      • peltivatsa
        Tuoksuvattu kirjoitti:

        Pakkaamattomia elintarvikkeita käsitellessä on määräysten mukaa käytettävä suojakäsineitä.

        Ne on vaihdettava jos kalan jälkeen käsittelee lihaa, ja ne on vaihdettava todella monta kertaa mikäli vielä joutuu hoitamaan kassaakin, koska silloin käsineet ovat jo saastuneet, jos sen euron kassaan kilauttaa.

        Jokaisesta saastuneesta, tai sellaiseksi epäilemästään annoksesta pitää ilmoittaa annoksen myyjälle/valmistajalle ja sairastuttuaan AINA tehdä ilmoitus paikalliselle terveystarkastajalle.

        Hiusten suojana on pidettävä suojapäähinettä, kylmätiloissa pitää ylläpitää säädetty lämpötila, joista pidetään myös tarkkaa päiväkirjaa.

        Vastuullinen elinkeinonharjoittaja vaatii henkilökunnaltaan sääntöjen noudattamista ja olisi hyvä jos epäkohtia havaitessaan huomauttaisi ystävällisesti. Henkilökunnan kouluttaminen on yrittäjän tärkein myyntivaltti ja takaa paljolti ruoan oikean valmistuksen ja elintarvikkeien käsittelyn kaikissa eri vaiheissa.

        Joten, aina sairastuttuaan, ensimmäinen tehtävä on tehdä ilmoitus terveystarkastajalle. Silloin saastuneesta ruoasta on ehkä vielä saatavissa tutkittava näyte, eli lähde voidaan löytää.

        Omassa yrityksessäni yritin ohjeistaa asiakkaita; " Ellet ole tyytyväinen palveluumme, kerro se meille, jos on aihetta kiittää, kerro se ystävillesi! "
        Valituksia ei tullut!

        Kuvaamani Mexicolaisen pienehkön marketin tasoista hygieniaa en ole havainnut yhdessäkään meikäläisessä liikkeessä!

        Samalla alueella juustot ja lihaleikkeleet ja käsineiden vaihto myös asiakaskohtaisesti.

        Tietenkin suojahuput.


    • johan on

      että olitte ihan grillibaarissa.syömässä.ja tässä iässä. haloo!! eikö sitä muuta voi enää kehittää ja keksiä kun tulee nälkä?

      • kajsa.k

        vain nuorten oikeus käydä grllibaareissa??????
        Luullakseni jokaisella on oikeus käydä syömssä missä haluaa.Vai onko se niin että vanhemmat ihmiset saa syödä vain kotona keitettyä kauravelliä ehkä siinä pelossa että tekohampaat karkaa muuten pihvin mukana :-(


      • oudosti kolahti,
        kajsa.k kirjoitti:

        vain nuorten oikeus käydä grllibaareissa??????
        Luullakseni jokaisella on oikeus käydä syömssä missä haluaa.Vai onko se niin että vanhemmat ihmiset saa syödä vain kotona keitettyä kauravelliä ehkä siinä pelossa että tekohampaat karkaa muuten pihvin mukana :-(

        minunkin korvaani tuo juttu. Mikähän meitä "aikuisia" ihmisiä kieltää käymästä grillibaareissa ja kebabbipuodeissa. Samalta ne safkat maistuvat, meidän vanhempien, kuin nuorempienkin suussa.
        Kauravelliin ja perunamaitoon en suostu, vaikka kuinka vanhaksi eläisin.
        Tekivät muuten Saksassa äskettäin sellaisen piilokamerajutun niin sanotuissa viiden tähden ravintoloissa. Noin puolet läpäisivät testin ja yhdessä oli jopa "sikamaisen" siivotonta. Testasivat muistaakseni kuusi ravintolaa.
        Että silleen: Ei ole koiraa karvoihin katsomista!


      • 1943
        oudosti kolahti, kirjoitti:

        minunkin korvaani tuo juttu. Mikähän meitä "aikuisia" ihmisiä kieltää käymästä grillibaareissa ja kebabbipuodeissa. Samalta ne safkat maistuvat, meidän vanhempien, kuin nuorempienkin suussa.
        Kauravelliin ja perunamaitoon en suostu, vaikka kuinka vanhaksi eläisin.
        Tekivät muuten Saksassa äskettäin sellaisen piilokamerajutun niin sanotuissa viiden tähden ravintoloissa. Noin puolet läpäisivät testin ja yhdessä oli jopa "sikamaisen" siivotonta. Testasivat muistaakseni kuusi ravintolaa.
        Että silleen: Ei ole koiraa karvoihin katsomista!

        maahanmuuttajien kebabravintola valittiin asiakkaiden äänten perusteella vuoden kebabpaikaksi. Tuntui niin mielenkiintoiselta, että haluan käydä siellä. Silloin tällöin käyn myös oman kylän pizzeriassa, joka myös on maahanmuuttajien pyörittämä. Eivät ole ainakaan iän perusteella kieltäneet tulemasta.


    • sanasieppo

      En luota. Enkä oikein ravintoloittenkaan hygieniaan.

      Vaan mihin noita pöpöjä karkuun menis? Kaupasta ostettuja tavaroitakin on käsitelty moneen kertaan, siis paketissa olevia ja maitotölkkejä ja muuta. Sitten ne nostetaan ensin pöydälle kotona ja laitetaan jääkaappiin ja joka kerta maitoa kaataessa taas kosketaan niihin.

    • ukon

      poimimia hilloja en syö, sen olen päättänyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      66
      3205
    2. Sinä saat minut kuohuksiin

      Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai
      Tunteet
      27
      2253
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      68
      1839
    4. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      26
      1698
    5. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      16
      1401
    6. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1361
    7. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      6
      1256
    8. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      28
      1240
    9. Taisit sä sit kuiteski

      Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik
      Ikävä
      10
      1177
    10. Noh joko sä nainen oot lopettanut sen

      miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu
      Ikävä
      63
      1157
    Aihe