Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuinka massaa ja voimaa lisää?

Lipputanko90

Moi!

Olen siis 18-vuotias ja olen noin 190cm pitkä ja painan ainoastaan vain noin 65kg :/ Olen koittanut syödä enemmän mutta tuntuu vain että ei sitä painoa tule vaikka söisi mitä.

Miten voisin saada lisää massaa,painoa ja voimaa helposti ja kätevästi?

Toivoisin että tulee asillisia vinkkejä ja neuvoja eikä mitää haukkumisia. Kiitos jo etukäteen.

20

5149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mars!

      Niin, eli hyvä keino saada lihasmassaa on painua salille. Siellä kunnon treeniä yhdistettynä kunnon ruokavalioon. Eli PALJON terveellistä perusruokaa, jossa reilusti proteiineja, hyviä hillareita ja hyviä rasvoja. Pitää syödä yli kulutuksen. 500kcal ylimääräistä sapuskaa päivässä antaa sen n. puoli kg lisää painoa viikossa, mikä on hyvä tahti.

      • sama...

        Mitä tulee tuohon, että "vaikka mitä söisit, niin paino ei nouse", niin et todellakaan syö yli kulutuksen, jos paino ei nouse. Eli et ole syönyt riittävästi. Muistan vieläkin avomieheni parin vuoden takaisen massakauden, jossa painoa tuli lisää vajaat 20kg vuodessa tai reilussa vuodessa. Piti syödä todella paljon terveellistä perusruokaa, joka siis on täyttävää, koska sellainen ruoka sisältää paljon ravintoaineita yms. Olo hänellä oli todella tukala, kun piti vaan ahtaa ruokaa itseensä, vaikka ei ollut nälkä. Laskettiin kalorit niin, että päivässä tuli se n. 500 extrakaloria. Huhhuh mikä homma! Kyllä epäterveellisestä (pizzat yms.) saa kalorit helposti täyteen, koska sellaista ruokaa jaksaa helposti syödä se 3000-4000kcal päivässä. Mutta syöpäs terveellistä sama kalorimäärä, niin kyllä tulee täysi olo! Ja ehdottomasti pitää massallakin syödä terveellistä, ettei vaan maha kasva:) Sitä tuskin haluat...


    • arthur49

      Hei "Lipputanko90"

      Sinun pitää ensin selvittää energiantarpeesi. Jonkinmoisen arvion siitä saat käymällä osoitteessa

      http://ffp.uku.fi/cgi-bin/energynet03/energyneed.pl?session_id=fc2d92bd44c7ec299c098134d6961fca

      Kuten jo edellinen kirjoittaja totesi, pitää tähän yleensä vielä lisätä noin 500 kcal (tai 20% yli kulutuksen), jotta paino lisääntyisi. Tämä energiamäärä pitää sitten jakaa 5-6 tasapainoiseen ateriaan tasaisesti pitkin päivää.

      Punttitreenissä tulee ensisijaisesti keskittyä suurimpiin lihasryhmiin (jalat, selkä, rinta) ja tehdä hieman myös muille (pienemmille) liikkeitä.

      On hyvä yrittää välttää kaikkea stressiä, sillä se hidastaa painonlisäyksen projektiasi. Nuku riittävästi ja huolehdi hyvästä unen laadusta...uudistuminen ja kasvu tapahtuu lähinnä syvän unen aikana.

      Mikäli tupakoit, lopeta se välittömästi. Lopettaminen ei pelkästään ole hyväksi yleiselle terveydellesi, vaan se saa myös maku- ja hajuaistisi toimimaan paremmin : mitä paremmalta ruoka maistuu, sitä helpompi sitä on syödä aikaisempaa enemmän.

      Terveisin Arthur49

      http://www.kuntoguru.com
      http://kuntoguru.blogspot.com

      • aloittelija ja peelo

      • arthur49
        aloittelija ja peelo kirjoitti:

        http://urheilukaupat.blogspot.com/2008/10/lisrvinteet-ja-vlineet-urheilijoille.html

        Tohon törmäilen jatkuvasti. Kannattaako esim. lisäproteiinia juoda tai syödä vaikka Heraproteiinin muodossa?
        Normaali syöminen kun jää usein vähemmälle kiireisen elämänrytmin takia?

        Apuja tahvolle.

        Hei "aloittelija ja peelo"

        Ihmisen ruoansulatus on tarkoitettu lähinnä kiinteän ruoan syömiseen ja sulattamiseen. On harmillista, että nykyaika on niin kiireellistä, että aikaa ei tunnu rittävän ruoanvalmistukseen eikä välillä oikein edes rauhalliseen nauttimiseen.

        Asiassa auttaa, jos valmistaa ateriat silloin kun on ylimääräistä aikaa. Ne voi laittaa pieniin pakkauksiin varastoon, mistä ne on helppo ottaa ja lämmittää nopeasti.

        Ns. ateriankorvikkeilla voi korvata jonkun päivän aterioista. Välipalaksi voi myös syödä hedelmän ja juoda jatkeeksi mainitsemaasi heraproteiinijuomaa (vesi jauhe tai valmis juoma).

        Kuten sanan alkuosa jo ilmoittaa, tulee lisäravinteiden olla lisinä. Pohjalla pitää olla aina mahdollisimman monipuolinen ruokavalio.

        Tärkein lisäravinne kuntoilijalle on välittömästi harjoittelun jäkeen nautittava palautumisjuoma, joka sisältää sekä proteiinia että hiilihydraatteja.

        Terveisin Arthur49

        http://www.kuntoguru.com
        http://kuntoguru.blogspot.com


    • JKL

      Suosittelisin sali treeniä 3-4 viikkoon...massaliikkeitä kuten maastaveto,penkkipunnerrus,jalkakyykky ja jalkaprässi.Vähän toistoja isoilla painoilla niin voima kasvaa, taas pienet painot ja pitkät sarjat niin saat kestävyyttä.Syön enemmän ns.perusruokaa makaroonia,riisiä,lihaa yms.:D

    • massman

      Mä sain tälleen 20kg massaa kuukaudessa, tosin iho repeili rinnoista,hauiksesta,ojentajista,reisistä ja pakaroista.Söin ainakin 4 lämmintä ateriaa päivässä isoja annoksia siihen lisänä 2-3 protsku/hiilari/kreatiini juomia,roska ruokaa ja joka ilta ennen nukkumaan menoa 1-2 litraa jäätelöä.
      Voimaa saa ku treenaa kovaa jollain heavy-duty ohjelmalla.Niin ja kun syöt makaronia ni voitele ne rasvalla, reilusti rasvaa.Jos sulla ei paino nouse ni sit on lapamato sulla.Rauta määräkin nousee ku oma massa nousee.

      • leeeba92

        joo ehkä ei kannata noi isolla kiireellä itteään reenata... "raskaus arvet" ei oo mukavia... harhaan johtava nimitys.. niitä tulee siis siitä ku lihoo tai muuten vaan kasvaa isommaks melko nopeasti niin iho tosiaan vähä niiku repeää :/ ite olen saatanan hoikka mut pituuskasvun takia mulla on lonkkien kohilla arpia


    • :O

      koituiko repeilystä sen suurempia haittoja massman ?

    • Itsekin_riuska

      Tominnalisen harjoittelun ja oikean ruokavalion kautta. Käy tsekkaamassa www.pysyelossa.fi. Sieltä löytyy asiaa/apua.

    • leeeba92

      olen itse tismalleen samoissa mitoissa...mut olen nainen :D

      yritän itsekkin saada vähän massaa lisää, mut tietty kohtuudella... mutta kovin hankalaa se on kun en haluaisi että tietyistä paikoista kaikkoaisi rasva...et luulis sulla olevan helpompaa.. syöt vaan sikana proteineja jä käyt salilla tekemässä toistoja :)

    • joopa joo

      unohtakaa proteiini juomat
      Maito paras palautus juoma !!!

      kalsiumia luustolle ja 3,3g/dl proteiinia

    • Neuvoni sulle

      Hei!

      Olet noin nuori, joten todennäköisesti energia on tähän mennessä kulunut pituuskasvuun. Lisäksi noin pitkänä naisena peruskulutuksesi on korkealla. Sopivasti proteiinia, hyviä rasvoja (pähkinät, kylmäpuristetut kasviöljyt, tumma suklaa jne.) ja terveellistä perusruokaa, myös vihanneksia ym. "pupujen ruokaa". Älä ole huolissasi - todennäköisesti saat niitä kiloja lisää ihan itsestään, kun maltat pari vuotta odottaa. Nyt olet vielä teini. Sinulle on käynyt aivan kuten "kukkakeppipojille": kasvupyrähdyksen jälkeen ollaan tosi laihoja muutama vuosi, mutta 10 vuoden päästä kiloja voi olla turhankin paljon.

      Jos kuitenkin olet painosta huolissaan, liikunta usein on myös omiaan lisäämään ruokahalua. Itse olen hoikka, keski-ikäinen nainen - en siis erityisen helposi syö niin paljon, että lihoisin. Mulla on myös joskus miettimistä siinä,
      että tulisi syötyä tarpeeksi: itselläni ruokahaluja kasvattaa parhaiten reipas liikunta!

      Onnea ja hymyjä! :)

      • Neuvoni sulle

        Taisit olla sittenkin poika...mutta joka tapauksessa: huolehdi vain siitä, että syöt terveellisesti. Ei kannata omaksua mitään roskaruokakuuria lihomismielessä, sillä muutaman vuoden päästä se saattaa johtaa ylipainoon. Syö terveellisti, liiku ja iloitse elämästä. Kilot asettuu kohdalleen parin vuoden kuluttua :)


      • Vanhojen ketjujen no
        Neuvoni sulle kirjoitti:

        Taisit olla sittenkin poika...mutta joka tapauksessa: huolehdi vain siitä, että syöt terveellisesti. Ei kannata omaksua mitään roskaruokakuuria lihomismielessä, sillä muutaman vuoden päästä se saattaa johtaa ylipainoon. Syö terveellisti, liiku ja iloitse elämästä. Kilot asettuu kohdalleen parin vuoden kuluttua :)

        Huomasitko että kysymys oli 5 vuotta vanha?


    • TäMä On ToIvOtOnTa

      terve. Olisin kiinnostunut vatsalihaksista. olen tehnyt kuukauden ajan 100 vatsaa joka toinen päivä ja juossut 5km lenkin joka päivä mutta eiole mitään tapahtunut :(

      • kahvakuula2

        Kahvakuula.


      • Ebin c

        Ehei! Sun pitää tehä joka päivä jaksamisesta riippuen 10-20 vatsaa sarjoissa, JOKA päivä. 5 Sarjaa,eli joka päivä 5x10-20 vatsaa,joka sarjan välissä 10-20 sek taukoa. Usko pois,Onnistuu! Syöt vaan terveellisesti,ei mitään pulla ja limsa-mättöä jokapäivä! Rasvaprossan pitää olla alhanen, jotta esim ns.six pack näkyisi... Tulosta näkyy puolen vuoden tai vuoden kuluttua,siis sellasta tulosta,että voit kerskua vatsallasi! Reeniä!


      • 25552
        Ebin c kirjoitti:

        Ehei! Sun pitää tehä joka päivä jaksamisesta riippuen 10-20 vatsaa sarjoissa, JOKA päivä. 5 Sarjaa,eli joka päivä 5x10-20 vatsaa,joka sarjan välissä 10-20 sek taukoa. Usko pois,Onnistuu! Syöt vaan terveellisesti,ei mitään pulla ja limsa-mättöä jokapäivä! Rasvaprossan pitää olla alhanen, jotta esim ns.six pack näkyisi... Tulosta näkyy puolen vuoden tai vuoden kuluttua,siis sellasta tulosta,että voit kerskua vatsallasi! Reeniä!

        Joka päivä vatsoja 5 sarjaa 1-20? On kyllä paskin neuvo jonka olen kuullut. Jos et tiedät kuntoilusta älä neuvo muille p*****


    • 5+19

      Sali on ainut vaihtoehto saada painoa lisää.

      Läski ei ole vaihtoehto, lihasmasmassaa sen pitää olla.

      Itse painoin 1.5v sitten 60 kg, kun alotin salin. nyt 19 ja 85 kg. 181 cm.

      syö 6-7 kertaa päivässä ota kouluun/työpaikalle oma protsudrinkki mukaan, laske kalorit. yli 3000 kalorilla päivässä pitäisi normaalilla ihmisellä tulla jo painoa lisää ;D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe