Hei, olisiko vinkkejä vaikka pikkujoulutarjoomisiin, tai joululeipomuksiin, mitä kelläkin mieleen tulee?
Olisi kiva saada välillä jotain uusia ideoita, ja jokunen ohjekin.
Siis mitä tahansa hyvää ruokaa koskien, myös jälkkärit?
Kiitos, jos apua saisin.
Tehtäiskö ruokaa,
11
506
Vastaukset
- 1943
porukoillesi, mutta meillä maistuu kaiken ikäisille juureslohkot uunissa. Pese juurekset-porkkanat, perunat, lantut, palsternakat, punajuuret. Kuori lantut ja punajuuret. Lohko kaikki melko paksuiksi lohkoiksi. Pane kannelliseen muoviastiaan- itse käytän Trio-jäätelörasiaa-vähän ruokaöljyä ja lohkoja niin paljon, että niitä pystyy hölskyttämään rasiassa. Pane lohkot leivinpaperille uunipellille ja paista noin 40 min 200 asteessa. Ripottele päälle suolaa ja paprikajauhetta. Tee kastike esim. pestosta ja kermaviilistä, jalapenojauhetta voi panna mukaan, jos haluaa kirpeämpää. Lisäksi voi tarjota kala-ja lihapullia.
- sinulle,,
Toi tuntuu mielenkiintoiselta, en ole koskaan tehnyt. Kokeilen heti nyt pyhinä, kun syöjiä käy.
Kiitos paljon, sitä kun aina tahtoo tehdä niit samoja, ja ne kyllästyttää.
Tämä oli hyvä, juuri sitä mitä ajoin takaa.
Luulin et tulis vaik mitä, mut ei kai sit ihmisiä kiinnostakaan erilaisen kokeilu? - meillä kerran viikossa.
sinulle,, kirjoitti:
Toi tuntuu mielenkiintoiselta, en ole koskaan tehnyt. Kokeilen heti nyt pyhinä, kun syöjiä käy.
Kiitos paljon, sitä kun aina tahtoo tehdä niit samoja, ja ne kyllästyttää.
Tämä oli hyvä, juuri sitä mitä ajoin takaa.
Luulin et tulis vaik mitä, mut ei kai sit ihmisiä kiinnostakaan erilaisen kokeilu?Palaset 250-300 g, mies saa aina vähän isomman palan. Reiitän ankanrintapalojen nahkapuolet vaikka terävällä veitsellä reikiä täyteen, väli n.2 cm.Paistan palat voi-öljyssä 6 min.kummaltakin puolelta(kypsyy siis hitaasti, jää tällä ajalla, 6 6 45min, vielä rosaksi sisältä.Maustan pippurilla, suolalla, hippu valkosipulia, cayennepippuria. Laitan palat uunivuokaan 45 min.180 asteeseen.
Lisäksi salaattia ja perunoita, jos haluaa. Liemestä kastike, johon appelsiinimehua tai sitruunaa. - sinulle,,,
meillä kerran viikossa. kirjoitti:
Palaset 250-300 g, mies saa aina vähän isomman palan. Reiitän ankanrintapalojen nahkapuolet vaikka terävällä veitsellä reikiä täyteen, väli n.2 cm.Paistan palat voi-öljyssä 6 min.kummaltakin puolelta(kypsyy siis hitaasti, jää tällä ajalla, 6 6 45min, vielä rosaksi sisältä.Maustan pippurilla, suolalla, hippu valkosipulia, cayennepippuria. Laitan palat uunivuokaan 45 min.180 asteeseen.
Lisäksi salaattia ja perunoita, jos haluaa. Liemestä kastike, johon appelsiinimehua tai sitruunaa.Pakko myöntää, en koskaan tähän ikään mennessä ole tehnyt ankkaa.
Ravintolassa syönyt pari kertaa, nekin ulkomailla.
Täytyypä tarkistaa lihatiskin anteja, en edes ole huomannut sen saatavuutta?
Sitä "sokeutuu" ja uudet ruokalajit jää monesti juuri siksi laittamatta.
Olin aiemmin kova kokeilemaan, nyt tuntuu taantuminen, siksi mukava taas tehdä jotain uutta. - sen ankanrinnan
sinulle,,, kirjoitti:
Pakko myöntää, en koskaan tähän ikään mennessä ole tehnyt ankkaa.
Ravintolassa syönyt pari kertaa, nekin ulkomailla.
Täytyypä tarkistaa lihatiskin anteja, en edes ole huomannut sen saatavuutta?
Sitä "sokeutuu" ja uudet ruokalajit jää monesti juuri siksi laittamatta.
Olin aiemmin kova kokeilemaan, nyt tuntuu taantuminen, siksi mukava taas tehdä jotain uutta.laiton löysin, ja nyt mies kantaa sitä kaupasta viikoittain 2 palasta, 250 300 gr, nahka pitää olla jäljellä toisella puolella.Se nahan alla oleva rasva antaa makua, eikä tarvitse kuivaa lihaa syödä.
- Marttamuori
Hyvää pyhää kaikille ja pullan tuoksua.
Kun on kaamos ja kylmä, lama ja huoli, tutut ruuat lohduttavat. Pullan tuoksu tai mikä kenenkin sieraimia hivelee, kotilieden lämpö luo viihtyisän fiiliksen, mihin voi paeta.
Lämmin kaakao maistuu lumitöistä tullessa.- 1943
pullantuoksuinen äiti. Tytär tuli käymään ja jätin soseenteon jälkeen pikkaisen hapahkoja omenia. Tein omenapiirakan ja lopusta pullataikinasta pikkupullia. Omenia jäi vielä ja lopuista teen omenariisipuuron. Pidän yksinkertaisista ruokaohjeista. Tuohon puuroon tarvitaan vain omenia, puuroriisiä, sokeria ja vettä. Mausteeksi kanelia. Sopii myös laktoosi-intoleranteille ja keliaakikoille. Varmaan joku muukin on tehnyt?
- Onneli
1943 kirjoitti:
pullantuoksuinen äiti. Tytär tuli käymään ja jätin soseenteon jälkeen pikkaisen hapahkoja omenia. Tein omenapiirakan ja lopusta pullataikinasta pikkupullia. Omenia jäi vielä ja lopuista teen omenariisipuuron. Pidän yksinkertaisista ruokaohjeista. Tuohon puuroon tarvitaan vain omenia, puuroriisiä, sokeria ja vettä. Mausteeksi kanelia. Sopii myös laktoosi-intoleranteille ja keliaakikoille. Varmaan joku muukin on tehnyt?
Monipuolista ruuan laittoa teillä onkin. Siellähän taisi mennä keittiössä koko päivä?
- Sinulle,,
1943 kirjoitti:
pullantuoksuinen äiti. Tytär tuli käymään ja jätin soseenteon jälkeen pikkaisen hapahkoja omenia. Tein omenapiirakan ja lopusta pullataikinasta pikkupullia. Omenia jäi vielä ja lopuista teen omenariisipuuron. Pidän yksinkertaisista ruokaohjeista. Tuohon puuroon tarvitaan vain omenia, puuroriisiä, sokeria ja vettä. Mausteeksi kanelia. Sopii myös laktoosi-intoleranteille ja keliaakikoille. Varmaan joku muukin on tehnyt?
Ensiksi kiitos tuosta juuresohjeesta, kokeiltu on, ja maistui, (6henk.) teen toistekin.
Hyvä myös tuo riisipuuron ohje, lähipiirissä ei ole näitä vaivoja, mutta talkooporukassa on, ja nyt teenkin tuota meidän pikkujouluun, varmaan muutkin syö, niin jätän sen perinteisen maitoon tehdyn tänä vuonna sitten väliin.
( pidämme puurojuhlan vuorotellen, 8henk) - 1943
Onneli kirjoitti:
Monipuolista ruuan laittoa teillä onkin. Siellähän taisi mennä keittiössä koko päivä?
sillä pidän helpoista ruoista. Naapuri antoi kaalinkerän ja tein uunissa haudutettua kaalia. Ostin paketin sian kylkiviipaleita, jotka ovat nykyään tosi vähärasvaisia. Ruskistin ne ja kuulotin yhden suuren sipulin. Kaalikerrosten väliin tämä ja liemeksi yrteillä maustettu liemi. Äitini teki kaalista tällaista ja hyvältä maistui.
Punajuuripihvit hyvän perunamuusin kanssa. Helppoja ja nopeita. Valmistuvat uunipannulla uunissa, ilman rasvaa,lisäkkeenä höyrytettyjä vihanneksia joista ei keitetä pois makuja, eikä värejä. Pieni pureskeltava tuntu, mausteena nokare voita ja suolaa.
Jälkiruokana marjoja.
Marjat korkeaan lasiin ja valmista vaniljakstiketta päälle, ellei halua itse valmistaa kastiketta, tai maitokiisseliä, aidolla vaniljalla mausettuna.
Koristeeksi muutama kaunis lehti sitruunamellissaa ja suklaalastuja.
Suosittua ja maistuvaa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 663195
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai272253Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä681839Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t261688Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161391- 281361
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61256Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja281230Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101177Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu631157