Eläinkokeettomat meikit

Vastauksia pyydän
1.Onko mitään vegaanista, KOKONAAN eläinkokeetonta, aika ekologista ja suht halpaa meikkisarjaa, jota saisi ympäri Suomea?
2.Onko mielestänne "väärin" käyttää The Body Shopin meikkejä, koska se on Lorealin tytäryhtiö ja Loreal testaa eläimillä? Entä sama juttu mutta Lumenesta ja Lumene Natural Codesta?
Ilmoita

1. Ei ole. Joka ikinen ainesosa on jossakin vaiheessa testattu eläimillä (tai ihmisillä), koska muuten sitä ei saisi myydä.

2. L'Oreal = The Body Shop; Lumene = Lumene Natural Code. Konsernihierarkia ja tuotemerkkien nimet eivät ole olennainen juttu tässä asiassa. Jos sikalan omistaja tappaa possuja pihveiksi ja sikalan omistajan nuorin poika tekee yli jääneistä harjaksista rappuharjoja, raaka-aineet ja etiikka heillä ovat yhteiset.
Ilmoita
Eipä taida olla. Kokonaan eläinkokeeton on siinä mielessä hankala, että suurin osa ainesosista on testattu _joskus_, muuten niitä ei saa käyttää kosmetiikassa. Useimmat eläinkokeettomat yhtiöt siis käyttävät näitä tuttuja ja turvallisiksi jo todettuja aineosia, eivätkä siis osallistu lainkaan uusien eläinkokeiden tekemiseen.

Sitten toinen asia on se, että mihin kukin uskoo. Suomesta saa mm. Laveran, Dr Hauschkan ja Santen meikkejä aika yleisesti verkkokaupoista ja isommista ekokaupoista kuten Ruohonjuuri ja Ekolo. Mutta näillä merkeillä ei ole BUAV:n hyväksyntää eläinkokeettomuuden osalta. Itse pidän BUAV:in listaa parhaimpana ja luotettavimpana.

Ulkomailta taas saa täysin eläinkokeettomia meikkejä esim. netin kautta tilaamalla, mutta ne eivät aina ole vegaanisia TAI ekologisia TAI eivät ole halpoja. Englantilainen Beauty Without Cruelty-sarja on kokonainen kosmetiikkasarja joka on täysin vegaaninen ja BUAV-hyväksytty, mutta sitä en ole nähnyt koskaan myynnissä suomessa. Itse tilaan sitä suoraan englannista. Ongelmana kyseisessä sarjassa on se, että esim. meikkivoiteiden värit eivät ole tarpeeksi vaaleita suomalaisen vaalealle iholle.

En usko että kaikkia vaatimuksiasi täyttävää kosmetikkasarjaa löytyy suomesta.

Itse en ole käyttänyt Body Shopin meikkejä tuon yrityskaupan jälkeen, koska se sotii mielestäni eettiseltä kannalta koko Body Shopin alkuperäistä ideaa vastaan. Itse pyrin vaikuttamaan asioihin nimenomaan kulutustottumuksien kautta, ja ostamalla Body Shopin tuotteita, tulen väistämättä tukeneeksi rahallisesti myös L'Orealia jota en halua tehdä. Tällöin tukisin myös L'Orealin toimintaa ja heidän toimintapojaan joihin kuuluu myös eläintestaus.

Olen aivan hyvin pärjännyt ilman Body Shopin meikkejä. Lumenea en myöskään ole ostanut, koska mielestäni heidän asenteensa on kummallinen. He sanovat etteivät testaa eläimillä, mutta eivät halua sitoutua eläinkokeettoman kosmetiikan standardiin, vaikka nykyään tuolle listalle pääseminen on vaikeutunut ja listalle pääsevien yritysten testausmenetelmiä valvotaan tarkemmin.

Itse käytän mm. Beauty Without Crueltyn, Too Facedin, Urban Decayn ja Hard Candyn tuotteita, jotka ovat kaikki BUAV:in listalla. Osa tuotteista on vegaanisia ja ainakin Hard Candyn/ Urban Decayn (samaa lafkaa, eri sarjat) sivuilla on hyvin listattu kaikki vegaaniset tuotteet. Ja sarjoilta saa myös vegaaniset meikkipensselit ja sudit, joka on hyvä juttu. Mutta en tiedä näiden tuotteiden ekologisuudesta eikä näitä saa suomesta lainkaan. Valitettavasti.
Ilmoita
...tulikin tuossa edellä pari hyvää vastausta. Mielestäni eläinkokeet tai eläinkokeettumuus on aika marginaalinen osa kosmetiikkatuotteiden eettisyyttä, ja suurempi vaikutus on kosmetiikan käyttötottumuksillasi ja käyttämäsi kosmetiikan määrällä ylipäätään.

Jos haluat oikeasti olla eettinen ja välttää toimimasta "väärin", niin käytä ylipäätään mahdollisimman vähän kosmetiikkaa! En ymmärrä miksi pitäisi meikata joka päivä, ja sivellä naamaansa ties mitä pieniin kertakäyttöisiin muovipurkkeihin pakattuja tuotteita? Varsinkin jos haluaa olla eettinen ja ekologinen, niin tämä on mielestäni yksi itsestäänselvimmistä ja yksinkertaisimmista tavoista välttää turhaa kulutusta.

Koska useimmat ihmiset kuitenkin tarvitsevat jonkinlaisen määrän kosmetiikkaa jo pelkästään ihon hyvinvoinnin ja puhtauden ylläpitoon, niin kosmetiikka jota käytät kannattaa valita sen perusteella että se on
1) pakattu mahdollisimman ekologisesti (eli täyttöpakkaukset, pahvipakkaukset muovin tilalla jne.)
2) tuotettu mahdollisimman lähellä ja/tai että voit ostaa sen päivittäisten liikkumareittiesi varrella (jolloin kuljetusten aiheuttamat päästöt ovat vähäiset)

Kaiken kulutuksen vähentäminen auttaa koko maapalloa voimaan paremmin (ainakin ideologian tasolla), jolloin ihmisten ja eläinten kärsimykset vähenevät kaiken kaikkiaan. Mielestäni on vain ja ainoastaan tekopyhää ostaa muoviin pakattu, kaukaa kuljetettu "eläinkokeeton ja siksi eettinen" luomiväri tai kynsilakka, ja ostaa sillä tavoin hyvä omatunto. Se, ettei osta mitään olisi kaikin puolin parempi ratkaisu.
6 VASTAUSTA:
On se parempi ostaa se eläinkokeeton meikki muovipurkissa, kuin eläimillä testattu meikki muovipurkissa.

Ihminen on epävarma olento ja niin typerää kuin se onkin, meikki saa ihmisen tuntemaan itsensä varmemmaksi. Lisäksi meikki tuo iloa, samaan tapaan kuin kauniit vaatteet. Minulal esimerkiksi on aknen runtelema iho, täynnä punaisia arpia. Kun menen ulos, en halua olla silmätikkuna, en halua että ihmiset säälivät minua, joten levitän meikkivoidetta tai peiteväriä naamaan jotta voin kävellä kadulla ilman että saan sääliviä katseita osakseni.

Muutenkin tällainen keskustelu menee helposti hiustenhalkomiseksi, kuka voi väittää olevansa täydellisen eettinen ja ekologinen? Harva on täydellinen elintottumuksissaan, ei ainakaan yksikään suomalainen joka asuu puolet vuodesta lämmitetyissä taloissa (ekologinen vaihtoehto olisi muuttaa asumaan lämpimään maahan). Sinullakin on ilmeisesti tietokone käytössäsi, tietokoneet tuottavat järjettömät määrät jätettä. Tuskin sinäkään kaikkea mitä käytät ostat läheltä tuotettuna, oletan että ainakin vegaani olet mutta varmaankin joskus käytät soijaa. Soijakin raahataan tänne toiselta puolen maapalloa. Harva pystyy irtautumaan kaikesta sellaisesta joka aiheuttaa jätettä tai kuluttaa luonnonvaroja. Uskoisin ehkä että nunnat elävät suhteellisen ekologista elämää koska eivät kuluta eikä heillä ole lapsia ja he asuvat luostareissa joka on ikäänkuin kommuuniasumisen muoto. Toiset ekologisesti elävät ovat varmasti erilaiset alkuasukasheimot, he metsästävät ruokansa ja elävät suoraan luonnosta.

Itse olen varmasti keskivertoihmistä ekologisempi mutta en kuitenkaan mitenkään hullun ekologinen, sillä faktahan se on että tämä maailma tulee hukkumaan paskaan verrattain lyhyen ajan sisällä. Ja samaan aikaan hukumme ihmismassaan ja elinolot jokatapauksessa huononevat jopa korkean elintason maissa. Nyt jo ruoan hinta nousee koko ajan. Ei kohta ole kenelläkään varaa ostaa mitään. Kaikki luonnonvarat käytetään ja tuhlataan. Niin se vaan valitettavasti menee..ihmisen aika on kenties jo loppunsa alussa. Itse en ainakaan tule tekemään lapsia tähän maailmaan, ja se on jo mielestäni sellainen ekoteko että sen varjolla voin hyvällä omallatunnolla ostaa niitä minun eläinkokeettomia mutta muoviin pakattuja meikkejäni.
Se, joka itsekin kuluttaa, ei ole oikea ihminen osoittelemaan syyttävällä sormella muita. Tärkeintä olisi huolehtia vain siitä omasta ekologisesta jalanjäljestä. Se on meillä suomalaisilla (myös ekohipeillä) pirun paljon suurempi kuin monella maapallon ihmisellä ja siinä asiassa ei pienet asiat kuten joku meikkiputeli paljon paina kun ongelmat ovat teollisuudessa, lainsäädännössä ja poliittisissa näkemyksissä. Siellä ne suuret linjat vedetään. Kuten juuri tv:ssäkin todettiin on yksittäisen kuluttajan turha ruveta miettimään jokaisen klemmarin ekologisuutta, koska oikeat ongelmat on jossain ihan muualla.

Ja mitä tulee toisten syyllistämisee, se, joka asuu metsämökissä jonka lämmittää puulla ja syö itse viljelemiään vihanneksia ja kutoo itse omat villasukkansa villoista, jotka on itse kehrännyt ja keritsenyt omakasvattamistaan lampaista, on oikeasti oikea ihminen osoittelemaan yhtään ketään syyttävällä sormella.

Kierrätyskin on hieno asia, mutta ei siinä vaiheessa kun kierrätystavaralla pitäisi ratkaista miljoonien ihmisten vaatetus- ja muut ongelmat. Niin kauan homma toimii kun se on pienen porukan räpeltelyä. Mistä sitä kierrätysvaatetta tulisi, jos kukaan ei sitä ostaisi kaupoista? ei mistään, alasti oltaisiin täällä kohta kaikki.

Kokonaisuushan sen ratkaisee kuka elää ekologisesti ja eettisesti ja kuka ei. Kukaan meistä ei kovin ekologisesti elä kuitenkaan joten turha ruveta jeesustelemaan. Ja jokainen päättää omalla kohdallaan mikä on itsen kannalta turhaa ja mikä tärkeää kulutusta, onpa sitten kyse uusista kumisaappaista, huulipunasta, hiustenleikkuusta tai vaikka päänsärkylääkkeistä.

Periaatteessahan ihminen ei tarvitse mitään paitsi ruokaa ja puhdasta vettä.
syyttävä sormi kirjoitti:
Se, joka itsekin kuluttaa, ei ole oikea ihminen osoittelemaan syyttävällä sormella muita. Tärkeintä olisi huolehtia vain siitä omasta ekologisesta jalanjäljestä. Se on meillä suomalaisilla (myös ekohipeillä) pirun paljon suurempi kuin monella maapallon ihmisellä ja siinä asiassa ei pienet asiat kuten joku meikkiputeli paljon paina kun ongelmat ovat teollisuudessa, lainsäädännössä ja poliittisissa näkemyksissä. Siellä ne suuret linjat vedetään. Kuten juuri tv:ssäkin todettiin on yksittäisen kuluttajan turha ruveta miettimään jokaisen klemmarin ekologisuutta, koska oikeat ongelmat on jossain ihan muualla.

Ja mitä tulee toisten syyllistämisee, se, joka asuu metsämökissä jonka lämmittää puulla ja syö itse viljelemiään vihanneksia ja kutoo itse omat villasukkansa villoista, jotka on itse kehrännyt ja keritsenyt omakasvattamistaan lampaista, on oikeasti oikea ihminen osoittelemaan yhtään ketään syyttävällä sormella.

Kierrätyskin on hieno asia, mutta ei siinä vaiheessa kun kierrätystavaralla pitäisi ratkaista miljoonien ihmisten vaatetus- ja muut ongelmat. Niin kauan homma toimii kun se on pienen porukan räpeltelyä. Mistä sitä kierrätysvaatetta tulisi, jos kukaan ei sitä ostaisi kaupoista? ei mistään, alasti oltaisiin täällä kohta kaikki.

Kokonaisuushan sen ratkaisee kuka elää ekologisesti ja eettisesti ja kuka ei. Kukaan meistä ei kovin ekologisesti elä kuitenkaan joten turha ruveta jeesustelemaan. Ja jokainen päättää omalla kohdallaan mikä on itsen kannalta turhaa ja mikä tärkeää kulutusta, onpa sitten kyse uusista kumisaappaista, huulipunasta, hiustenleikkuusta tai vaikka päänsärkylääkkeistä.

Periaatteessahan ihminen ei tarvitse mitään paitsi ruokaa ja puhdasta vettä.
...syytellyt ketään, tai edes yrittänyt väittää olevani täydellisen ekologinen. Eläminen ei ole ekologista, eli paras vaihtoehto olisi, että kaikki tappaisivat itsensä. Se ei tässä kuitenkaan kai ole tavoitteena, vaan ennemminkin siedettävät elinolosuhteet ja onnellinen elämä mahdollisimman monelle maapallon asukkaalle.

Uskaltaisin olla kanssasi eri mieltä, etteikö yksittäisen ihmisen muka kannattaisi miettiä kulutuskäyttäytymisensä ekologisuutta. Tottakai ongelmat ovat periaatteessa teollisuudessa, lainsäädännössä ja poliittiikassa, mutta miksi teollisuus pyörii, kuka säätää lait (ja ketä varten), ja kuka vaikuttaa politiikkaan? Jos tuotteille ei ole kysyntää, niin niitä valmistetaan vähemmän, ja jokainen ihminen voi vaikuttaa osaltaan (joko aktiivisesti tai vähemmän aktiivisesti) politiikkaan ja vallitseviin lakeihin. Jos kaikki ihmiset ottavat sen asenteen, että "ei se nyt haittaa, jos minä kulutan miten sattuu, kun ei se kuitenkaan mitään vaikuta vaikka yrittäisinkin olla ekologinen", niin mikä on lopputulos?

Eli siis tiivistäen: Halusin tuoda keskusteluun senkin näkökulman, että kaikken paras vaihtoehto olisi jättää se muovinen meikkipakkaus kokonaan ostamatta, jos vaan mahdollista. Jokainen teko vaikuttaa, vaikka ihan vähänkin.
edellinen kirjoitti:
...syytellyt ketään, tai edes yrittänyt väittää olevani täydellisen ekologinen. Eläminen ei ole ekologista, eli paras vaihtoehto olisi, että kaikki tappaisivat itsensä. Se ei tässä kuitenkaan kai ole tavoitteena, vaan ennemminkin siedettävät elinolosuhteet ja onnellinen elämä mahdollisimman monelle maapallon asukkaalle.

Uskaltaisin olla kanssasi eri mieltä, etteikö yksittäisen ihmisen muka kannattaisi miettiä kulutuskäyttäytymisensä ekologisuutta. Tottakai ongelmat ovat periaatteessa teollisuudessa, lainsäädännössä ja poliittiikassa, mutta miksi teollisuus pyörii, kuka säätää lait (ja ketä varten), ja kuka vaikuttaa politiikkaan? Jos tuotteille ei ole kysyntää, niin niitä valmistetaan vähemmän, ja jokainen ihminen voi vaikuttaa osaltaan (joko aktiivisesti tai vähemmän aktiivisesti) politiikkaan ja vallitseviin lakeihin. Jos kaikki ihmiset ottavat sen asenteen, että "ei se nyt haittaa, jos minä kulutan miten sattuu, kun ei se kuitenkaan mitään vaikuta vaikka yrittäisinkin olla ekologinen", niin mikä on lopputulos?

Eli siis tiivistäen: Halusin tuoda keskusteluun senkin näkökulman, että kaikken paras vaihtoehto olisi jättää se muovinen meikkipakkaus kokonaan ostamatta, jos vaan mahdollista. Jokainen teko vaikuttaa, vaikka ihan vähänkin.
"Eli siis tiivistäen: Halusin tuoda keskusteluun senkin näkökulman, että kaikken paras vaihtoehto olisi jättää se muovinen meikkipakkaus kokonaan ostamatta, jos vaan mahdollista. Jokainen teko vaikuttaa, vaikka ihan vähänkin."

Niin, toki se olisi ekologisinta olla jättämättä se puteli ostamatta. Olisi ekologisinta olla koskaan ostamatta mitään. Olisi ekologista olla koskaan peseytymättä ja koskaan kulkematta minnekään paitsi omin jaloin. Silti ihminen tekee kaikkea minkä kokee itselleen tarpeelliseksi. Minäkin välillä ajan autoa ja ostan kaupasta vaatteita, ihan uusiakin. Paha kuluttaja kun olen. Ja meikkiäkin käytän, kun olen niin kamalan näköinen ilman sitä.

Mutta toisaalta sitten, mun auto on 8 vuotta vanha ja sillä on ajettu 20 000. Eli TODELLA VÄHÄN. Naurettavan vähän. Mulla on Norppa sähkö käytössä, mä sammuttelen valoja, mä kierrätän ja lajittelen jätteet ja yritän tehdä oman osani. Mulla on kankainen kauppakassi ja mä vien pullot kierrätykseen ja patterit ongelmajätekeräykseen. Käytän jopa kestokuukautissuojia. Ei tule jätettä niistä pimpsaräteistäkään. Ja en syö yhtään lihaa, lehmät piereskelee tälläkin hetkellä hirveät määrät metaania ilmakehään joka on pahempi ilmastomyrkky kuin hiilidioksidi.

Mun mielestä toki jokaisen kannattaa tehdä osansa, kuten säkin sanoit...mutta se oman elämän ekologisuus tulee monesta asiasta, se on kokonaisuus. Ei se auta jos jättää sen meikkiputelin ostamatta mutta samaan aikaan päristelee menee jollain Citymaasturilla, polttaa röökiä ja lämmittää kämppänsä 30 asteiseksi.

Pitää nähdä se kokonaiskuva.

Ja sitten on vielä ihan erikseen se lainsäädäntö ja siihen voi pieni ihminen vaikuttaa vain äänestämällä sydämensä mukaan tai asettumalla vaikka itse ehdokkaaksi.
jatkan vielä.. kirjoitti:
"Eli siis tiivistäen: Halusin tuoda keskusteluun senkin näkökulman, että kaikken paras vaihtoehto olisi jättää se muovinen meikkipakkaus kokonaan ostamatta, jos vaan mahdollista. Jokainen teko vaikuttaa, vaikka ihan vähänkin."

Niin, toki se olisi ekologisinta olla jättämättä se puteli ostamatta. Olisi ekologisinta olla koskaan ostamatta mitään. Olisi ekologista olla koskaan peseytymättä ja koskaan kulkematta minnekään paitsi omin jaloin. Silti ihminen tekee kaikkea minkä kokee itselleen tarpeelliseksi. Minäkin välillä ajan autoa ja ostan kaupasta vaatteita, ihan uusiakin. Paha kuluttaja kun olen. Ja meikkiäkin käytän, kun olen niin kamalan näköinen ilman sitä.

Mutta toisaalta sitten, mun auto on 8 vuotta vanha ja sillä on ajettu 20 000. Eli TODELLA VÄHÄN. Naurettavan vähän. Mulla on Norppa sähkö käytössä, mä sammuttelen valoja, mä kierrätän ja lajittelen jätteet ja yritän tehdä oman osani. Mulla on kankainen kauppakassi ja mä vien pullot kierrätykseen ja patterit ongelmajätekeräykseen. Käytän jopa kestokuukautissuojia. Ei tule jätettä niistä pimpsaräteistäkään. Ja en syö yhtään lihaa, lehmät piereskelee tälläkin hetkellä hirveät määrät metaania ilmakehään joka on pahempi ilmastomyrkky kuin hiilidioksidi.

Mun mielestä toki jokaisen kannattaa tehdä osansa, kuten säkin sanoit...mutta se oman elämän ekologisuus tulee monesta asiasta, se on kokonaisuus. Ei se auta jos jättää sen meikkiputelin ostamatta mutta samaan aikaan päristelee menee jollain Citymaasturilla, polttaa röökiä ja lämmittää kämppänsä 30 asteiseksi.

Pitää nähdä se kokonaiskuva.

Ja sitten on vielä ihan erikseen se lainsäädäntö ja siihen voi pieni ihminen vaikuttaa vain äänestämällä sydämensä mukaan tai asettumalla vaikka itse ehdokkaaksi.
...ajoin takaa kommentillani.

Ihmisen elämä on jo itsessään epäekologista ja kuluttaa luonnonvaroja. En tietenkään halua kenenkään jättävän kokonaan peseytymättä tai ostamatta uusia vaatteita sen takia, että se on epäekologista. Mutta toki voi viettää suihkussa vain 2 minuuttia sen aikaisemman 10 minuutin sijaan, ja ostaa vaatteensa ajatellen niiden kestävyyttä, niin ettei tarvitse koko ajan olla ostamassa uusia.

Eli meikkeihin liittyen: Kannattaa miettiä, että tarvitseeko oikeasti sitä kolmatta hieman eri turkoosin sävyistä luomiväriä, vai voisiko sen jättää kaupan hyllyyn. Jos pohdinnan tulos on, että sen jostain syystä ehdottomasti tarvitsee, niin sitten kannattaa tietenkin mieluiten ostaa ekologisesti pakattu ja eläimillä testaamaton vaihtoehto.
edellinen kirjoitti:
...ajoin takaa kommentillani.

Ihmisen elämä on jo itsessään epäekologista ja kuluttaa luonnonvaroja. En tietenkään halua kenenkään jättävän kokonaan peseytymättä tai ostamatta uusia vaatteita sen takia, että se on epäekologista. Mutta toki voi viettää suihkussa vain 2 minuuttia sen aikaisemman 10 minuutin sijaan, ja ostaa vaatteensa ajatellen niiden kestävyyttä, niin ettei tarvitse koko ajan olla ostamassa uusia.

Eli meikkeihin liittyen: Kannattaa miettiä, että tarvitseeko oikeasti sitä kolmatta hieman eri turkoosin sävyistä luomiväriä, vai voisiko sen jättää kaupan hyllyyn. Jos pohdinnan tulos on, että sen jostain syystä ehdottomasti tarvitsee, niin sitten kannattaa tietenkin mieluiten ostaa ekologisesti pakattu ja eläimillä testaamaton vaihtoehto.
ainakin tilaan lähes kaikki meikit jenkeistä, koska ne on postikuluineenkin törkeen paljon halvempia kuin Suomessa ja valinnanvaraa on paljon enemmän. Kaikki meikkimerkit kun ei minun iholleni passaa. En meikkaa joka päivä, olen ihan nätti muutenkin, mutta kai mä oon aika turhamainen ja tosi epäekologinen.
+Lisää kommentti
-Lo'réal
-MaxFactor
-Rimmel

Elikkä nuo teettävät tuotteittansa eläinten kärsimyksillä.

Yves Rochel ja body shop eivät testaa tuotteitansa eläimillä.
Ilmoita
Se on halpaa ja ei testaile eläimillä.
Ilmoita
Tää on siis vuodelta 2005 :

Eläinkokeet loppuvat
4
Kosmetiikkalaissa säädetään myös eläinkokeiden käytöstä kosmeettisten tuotteiden testauksessa. Kuluttajaviraston mukaan valmiita kosmetiikkatuotteita ja niiden ainesosia ei Suomessa ole testattu eläinkokeilla enää vuosiin. Valmiiden tuotteiden testaaminen eläinkokeilla on ollut kiellettyä viime vuoden syyskuusta lähtien.

Tuotteiden ainesosien testaaminen eläinkokeilla kielletään sitä mukaa, kun vaihtoehtoisia menetelmiä saadaan käyttöön. Kiellot tulevat voimaan testeistä riippuen viimeistään maaliskuussa 2009 tai maaliskuussa 2013.

Kuluttajavirasto muistuttaa, että elinkeinonharjoittaja vastaa kosmeettisen valmisteen määräysten mukaisuudesta ja turvallisuudesta. Tuotteesta vastuussa olevan yrityksen yhteystiedot löytyvät pakkausmerkinnöistä. EU-maiden kosmetiikkayritysten yhteystiedot ovat myös Euroopan kosmetiikkajärjestön COLIPA:n internetsivuilta www.european-cosmetics.info.

(MTV3-STT)
Ilmoita
Moikka.
Animalian sivuilta löydät listan etsimästäsi.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Eläinkokeettomat meikit

Vastauksia pyydän
1.Onko mitään vegaanista, KOKONAAN eläinkokeetonta, aika ekologista ja suht halpaa meikkisarjaa, jota saisi ympäri Suomea?
2.Onko mielestänne "väärin" käyttää The Body Shopin meikkejä, koska se on Lorealin tytäryhtiö ja Loreal testaa eläimillä? Entä sama juttu mutta Lumenesta ja Lumene Natural Codesta?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta