Terve, neuvoa hakemassa

mika1988

Iltaa, olen 20-vuotias mies ja tarvitsen ihonhoitoneuvoja.

Näin syksyn ja talven tullessa ihoni alkaa hieman kuivahtamaan ja näyttää muutenkin huonolta. Mainittavia ongelmia on päältänäkyvä väsymys, eli iho harmahtaa vähän - ei energinen, välillä kevyehkö punoitus ilmankin pakkasta sekä lievä kuivuminen. Olen siis päättänyt hankkia ihon avuksi jotain muutakin kuin tähän asti käytettyä pelkkää vettä.

Ongelma tämmöisten tuotteiden hankinnassa on se, että ihoni on jossain määrin helposti ärsyyntyvä tai kuiva?, en tiedä termiä. Olen joskus käyttänyt joitakin satunnaisia kosteusvoiteita, mutta ne ärsyttivät ihoa ja aiheuttivat kuivumista ja punoitusta. Muistan myös eräänlaisen tuubin jonka oli tarkoitus "herättää" iho jollakin konsteilla mutta seuraus oli sama kuin edellä mainituilla tuotteilla. Myös Seba Med puhdistusvaahtoa koetin finneihin vuosi muutama taaksepäin; tuote alkoi muutaman viikon käytön jälkeen aiheuttamaan RAJUA punoitusta, kuivumista ja jopa polttelua. Mainitaan nyt vielä jonkunlainen mineraalikuorintapesuaine?, en muista tarkkaan mitä se oli, mutta sama ongelma vain seurasi. En siis koskaan tavannut tuotetta josta ei olisi enemmän haittaa kuin hyötyä.

En tiedä onko tiedosta hyötyä, tuskinpa, mutta urheilen paljon. Käyn siis joka päivä suihkussa, joka ei ihon kuivumisen suhteen ainakaan auta. Syön yleensä terveellisesti joten ongelman juuren ei pitäisi olla siellä.

Tarvitsisin nyt neuvoja jonkun potentiaalisesti sopivan tuotteen/ihonhoitosetin hankkimiseen. Tietysti hankinnan helppous ja hinta ovat plussaa! Tarkkailen tätä ketjua aina kuin kerkeän, toivottavasti tulee hyviä vastauksia. Kiitoksia etukäteen!

4

1264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---

      Ilman että näkisin ihoasi, on vakea sanoa asiaasta mitään. Kannattaa uskaltautua käymään kosmetologilla tai muulla ihonhoidon ammattilaisella, vaikka ne paikat eivät usein olekaan miesten mieleen. Oikea ammattilainen osaa ihon nähdessään kertoa paljon paremmin kuin netissä pyörivät ihonhoidon"ammattilaiset".

      itselläni on myös erittäin kuiva iho ja kysyin vinkkejä ystäväni siskolta joka on ammatiltaan kosmetologi. Neuvot auttoivat todella ja eron huomaa. Talvi ei ole enää lainkaan niin tuskallinen, sillä herkkä ihoni halkeili helposti ja jouduin käyttämään apteekin kalliita lääkevoiteita. Minulle suositeltiin ihon säännöllistä mikrokuorintaa, kasvoja kosteuttavaa ja puhdistavaa naamiota ja laadukkaita kosteusvoiteita. Lisäksi vaihdoin meikkini mineraalimeikkeihin, mutta sinä tuskin meikkiä käytät. Ihonhoitotuotteissa kannattaa kuitenkin varoa sisältöä. Ammattilainen osaa kertoa mitkä tuotteet sisältävät vähemmän ärsyttäviä ainesosia.

    • jannu.

      Minullakin on kasvoissa iho-ongelmia. Erityisesti otsassa, kulmakarvojen tasalla sekä hiusrajassa.

      Noissa mainitsemissani kohdissa on finnejä ja mustapäitä. Puhdistan kasvoni vedellä päivittäin, ainakin kolmesti. Olen käyttänyt Clearasilin kasvovesiä ja finnivoiteita, mutta ne eivät auta. Lisäksi minulla on Nivea for menin kasvovoidetta, mutta sen käytön jälkeen tuntuu että kasvoille tulee lisää näppyjä. En nyt oikein osaa itse sanoa, onko minulla kuiva vai liian rasvainen iho. Kasvoja ei nipistele eikä kutise eikä iho halkeile, joten varmaan rasvaisen puolelle menee.

      Nämä ongelmat ovat nyt kuluneen vuoden aikana ilmenneet. Aiemmin ei ollut näin runsaita epäpuhtauksia kasvoilla. Välillä näyttää sille, että olisi murkkuikä tulossa takaisin ;) Ikää kuitenkin on 25.

    • Ehkäpäs

      Kannattaa vierailla kunnon liikkeissä tai sitten juurikin kosmetologilla. Myyjillä on tietoa tuotteista ja osaavat neuvoa oikean valinnassa. Kunnon paikoista saa usein myös näytteitä, jotta voi testata sopivuutta itselleen ennen kuin lähtee ostamaan isoa purkkia. Itse ainakin olen saanut hyvin apua mm. Emotion-liikkeissä. :)

      • tucca

        Joskus kosmetologienkin joukosta löytyy niitä jotka yrittävät saada vain tuotteensa kaupaksi ja tarjoavat turhan rajuja käsittelyjä iholle.
        Toki ammattitaitoistakin väkeä löytyy, en minä sillä.
        Jos ihan kaupassa käynnillä haluaa selvitä niin ehdottaisin aloittajalle Erisan puhdistusgeeliä, sellaisessa vihreässä tuubissa olevaa. On todella helläväraista kasvojen puhdistuksessa. Samalta sarjalta osta kosteuttava kasvovoide. Jos kuorintaa kaipaat niin sekoittele vaikka puhdistusgeeliin kauraryynejä tms. ja sivele iholle pyörivin liikkein pesun yhteydessä.

        Kaikenlaiset esim. Lorealin tarjoamat miesten voiteet sisältävät huomattavan paljon erilaisia ihoa ärsyttäviä aineita ja tukkivia mineraaliöljyjä ja silikoneja. Edellä mainittujen Erisan tuotteiden lisäksi marketista löytyy paljon parempia tuotteita esim. Lactoline. Apteekin puolella on myös mutta sielläkin pitää osata valita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      67
      1390
    2. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      54
      1072
    3. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      35
      944
    4. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      54
      933
    5. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      105
      855
    6. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      57
      799
    7. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      84
      794
    8. Tiedät, että ottaisin yhteyttä heti

      Ja ihan kevyesti, jos vain tietäisin, että se on toivottua. Miehelle naiselta.
      Ikävä
      31
      711
    9. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      41
      700
    10. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      56
      693
    Aihe