Miten toimia kun on määräilevät työkaverit

JokuJossain

Miten toimitte tai kohtelette työkavereita, jotka ovat määräileviä? Jokaiselle on varmaan osunut kohdalle sellainen, joka on siis yrityksessä kanssanne samalla tasolla, mutta hänellä on tarve päteä, alistaa, määräillä, ohjailla jne. työkavereitaan. Tällainen henkilö ei luota toisten kykyyn tehdä työtä tai ei kestä sitä, että on erilaisiakin hänen omasta työtavastaan poikkeavia tapoja suorittaa työ. Miten saatte tällaisen "pikkupomon" kuriin?

13

5833

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen Jostain

      ajattelin pistää työkaverilleni rajat, mutta jos esimiehet eivät innostu asiasta niin siihen loppuu yritykseni. Siispä vetoan Teihin hyvät esimieheni: kyse on työnjohtamisesta, muutoinhan ilmapiiri onkin hyvä. Avautumisia odotellessa toivoisin mahdollisimman monen ilmaisevan mielipiteensä työpaikalla suoraan lähimmälle esimiehelle.

    • siitä

      minkälaista se määräily on. Itse komennan työkavereitani, jos he vain laiskottelevat, kun olis hommia tehtävänä. Työ on meillä sellaista, että yhdessä tehdään firman kaikki työt, jotka päivän aikana täytyy saada tehdyksi. Se komentelu ei kyllä rehellisesti sanottuna ole yhtään hauskaa, mutta haluan,että kaikki osallistuu työntekoon, sillä meillä kaikki saa saman palkan!!!

      • Jokujossain

        mistä päättelit että on kyse laiskuudesta? Puhuin tavasta suorittaa työ...ja tosiaan onhan niitäkin ihmisiä joiden mielestä vessassa käyntikin työ aikana on liikaa, nämä hirmukoneet odottavat että muutkin pystyvät elämään 8 tuntia päivässä syömättä, juomatta ja käymättä tarpeilla...


      • niin, että
        Jokujossain kirjoitti:

        mistä päättelit että on kyse laiskuudesta? Puhuin tavasta suorittaa työ...ja tosiaan onhan niitäkin ihmisiä joiden mielestä vessassa käyntikin työ aikana on liikaa, nämä hirmukoneet odottavat että muutkin pystyvät elämään 8 tuntia päivässä syömättä, juomatta ja käymättä tarpeilla...

        noteerasin päsmäriä mahdollisimman vähän, jos pyysi jotain, sanoin joojoo, kohta. Keskityin oman työni tekemiseen, enkä lähtenyt vaahtoamisiin mukkaan laisinkaa. Kun se oikein kerran mesosi, yritin pysyä rauhallisena ja kysyin vaan että milläs oikeudella siinä mesoat? No se suuttu eikä olla enää juurikaan edes puheväleis, pakolliset asiat hoidetaan, mutta muuten on aika kylmähkö työilmapiiri. Semmosta...


      • Anonyymi

        Kyse ei ole laiskuudesta aina.. On muitakin syitä ja tapoja.


    • Katja11

      Tässäkin kommenttiketjussa on heti tuo yksi, joka on varmasti työtoverien mielestä määräilevä työkaveri. Tämä onkin se iso ongelma: kyseiset henkilöt eivät näe toimintaansa ja totta sekin ettei sellaisen ihmisen läheisyydessä halua antaa parastaan, joka sitten näkyy "laiskuutena". Ne ihmiset taatusti loistavat hommissaan muualla tai muuna aikana, pois tämän ihmisen luota.

      • Anonyymi

        Lannistava persoona. Sellaisia riittää usein.


    • Anonyymi

      Itse yritin pistää, mutta tää tyyppi on marttyyri. Hän saa sanoa todella pahasti muille, mutta hänelle ei saa sanoa mitään topakasti ja suoraan. Koitapa tällaisen kanssa tehdä töitä. Täytyy tavallaan aina myötäillä toista. Itse olen peruspositiivinen ihminen enkä jaksa yhtään tuollaista. Negatiivisuus tarttuu ja jatkuva valitus ei tuo muutoksia. Niiden eteen pitää tehdä jotain konkreettista. Varsinkin, jos tää pikkupomo tekee vielä eri hommia ja tulee silti neuvoo mitä sun pitäs tehdä 😂 Tunkekoot pään perseeseensä keskenänsä.
      Lähtekööt muualle, jos työ on niin kamalaa tai ottaisi vapaata. Siitä ylisuorittamisesta ei saa palkintoa. 😄 sori vaan

    • Anonyymi

      Kerroin esimiehelle. 😊

      • Anonyymi

        Kerroitko myös äitelle?


    • Anonyymi

      hankit muskeleita ja massaa. Loppuu ininä.

    • Anonyymi

      Työkaverini, rouva V (nimen etukirjain muutettu), on kroonisen raivon vallassa ja erittäin kärkäs puuttumaan kaikkeen. Hän kokee olevansa korvaamaton ja kaikkien asioiden kuuluvan hänelle. Rouva takertuu jokaiseen kuulemaansa sanaan ja tarkistaa muiden tekemät työt jälkikäteen.

      Hän on utelias ja esimiehen hyvä kaveri vieden häntä kuin litran mittaa. Rouva V keksii ihmisistä perättömiä juttuja ja lavastaa virheitä muiden kontolle.

      Useimmat ovat, kai alitajuisesti, valinneet strategiakseen miellyttää rouva V:tä. Vastaavat kiltisti uteluihin, pitävät mairean naaman ja ovat olevinaan samaa mieltä, kun rouva räkyttää. Lähiesimies tukeutuu rouvaan ja hänen asiantuntemukseensa täysin. Ylempi pomo on hänkin valinnut miellyttämislinjan. Jos joku arvostelee pomoille rouva V:n käytöstä, kertojalle sanotaan, ettei rouvaa saa kiusata. Esihenkilöt siis tukevat rouvaa varauksetta, joten hänen käytökselleen päästä asettamaan rajoja.

      Jos on pakko jatkaa kusipäiden kanssa samalla työpaikalla, mielestäni kannattaa keskittyä yksinomaan tekemään hommansa ja lähteä kotiin, kun työaika päättyy. Puhuminen on rajoitettava minimiin eli vain pakollisiin työasioihin. Omaa elämää tai mielipiteitä ei ole järkevää avata kieroutuneessa yhteisössä, jossa sinua voidaan vaatia vastuuseen sanoista, jotka joku muu on suuhusi laittanut.

      • Anonyymi

        Näitä Rouva V:eitä on meilläkin.

        Tulehduttaa koko työilmapiirin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2152
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      174
      1691
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1567
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1352
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1207
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1079
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      902
    Aihe