Apua aloittelijalle!

sukellus kiinnostaa

Haluaisin aloittaa sukelluksen ja mennä siis Padi Open Water -kurssille. Minulla on kuitenkin muutamia kysymyksiä, jotka mietityttävät.

1. Olen lukenut netistä, että käytyään tämän kurssin, saa sukellella PARIN kanssa. Mitä tämä tarkoittaa? Eikö yksin siis saa sukeltaa? Kuka sitä on valvomassa sukeltaako pareittain vai yksin?

2. Mitä välineitä minun pitää hankkia kurssille? Mistä saan ne hommattua mahdollisimman edullisesti? Saanko sitten kurssin suoritettuani vuokrata välineitä missä päin maailmaa tahansa, vai pitääkö hommata kaikki omat varusteet?

3. Suosituksia kurssin suorittamispaikasta? Asun Etelä-Suomessa.

Paljon kysymyksiä, toivottavasti joku ihana ihminen viitsisi vastata. :)

7

3546

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sukellus kiinnostaa

   Jos haluan suorittaa avovesisukellukset etelässä, miten juttu käytännössä toimii? Pyydän Suomesta paperit, mutta mitä sitten siellä paikan päällä pitää tehdä?

  • Maitovalas_rus

   Moi,
   Vastaukset:
   1. Voit tietysti sukeltaa yksin, minusta kukaan ei valvoo sua.suomalaiset sanoo: tervemenoa...
   2. numero 1 - varusteet, jotka ovat pakollista..maski, räpylät (avokanta), snorkkeli, kengät, hanskaat.Kun sinulla on sukelluskortti owd tai korkeampi, saaat vuokrata kaikki varusteet missä vaan sukelluskeskuksissa. Suosittelen käyttääomat sukellusvarusteet (maski, räpylät, regu, puku)
   3.Pääkaupunkiseudulla on montaa sukelluskoulua. Esim.www.seasafety.net
   kysy lisää,
   T: Alexander Ishchenko

   • seppos

    ainakin nuo välineet kannataa aloittajalla ostaa havat koska harrastus voi hiipua
    minä ostin tuolta www.sekatavarakauppa.fi kautta, ihan kelvolliset italialaiset slikoni vehkeet oli, vaikka olikin halvat.

    en kyllä tarkistanut oliko siellä vielä mutta kai ne hankkii jos tarvii


  • varusteiden suhtee

   1. Turvallisuussyistä sukeltaessa pitäisi AINA olla pari mukana. Tätä edellyttävät PADI yms. järjestöt. Kursseilla harjotellaan mm. parin vararegusta eli octosta hengittämistä, pari auttaa ja tarkistaa välineiden pukemisessa jne.

   No suomen laissa ei ole mitään tuollaisia säännöksiä eli kyllähän sitä "saa" sukeltaa miten haluaa, ja kuka sitä muka valvoisi että sulla on pari veden alla?

   MUTTA - onkin ihan eri asia onko yksin sukeltaminen järkevää ja turvallista ...!

   2. Kursseilla taitavat edellyttää perusvälineitä eli räpylöitä, maskia ja snorkkelia (tosin nekin voinee vuokrata).

   Edullisesti voi saada käytettyjä (huuto.net, snorkkeli.net) mutta ainakin maski kannattaa ostaa niin, että pääsee sovittaan eri malleja. Pääkaupunkiseudulla on ainakin joku kuus sukellusväline/kurssitusfirmaa.

   Kun saat kortin, niin voit vuokrata välineitä maailmalta, firmat ei vuokraa välineitä ellei sulla ole näyttää jonkin kansainvälisesti tunnustetun järjestön, seuran tms. korttia. Peruskurssi antaa "valmiuden" sukeltaa max 18 m. syvyyteen, eli jos osallistut sukellusreissulle niin katsovat että oot porukassa jolla suunnilleen sama kokemus ja pysyttelette koulutuksen määräämissä rajoissa.

   voit suorittaa peruskurssin teoria- ja allasosuudet täällä ja ns. siirtopapereilla sitten loppuosuuden jossain muualla. Loppuosuus pitää sisällään kertausta aj avovesiharjotukset (taitaa olla 4-5 sukellusta). Järkevää, varsinkin jos pääasiassa aiot harrastaa etelän matkoilla.

   Mitä omia varusteita tarviit riippuu miten paljon ja missä aiot sukellella. Hanki omaksi ainakin nuo perusvälineet. Liikkeet vuokraa kaikkia muita, mutta esim. märkäpuku kannattanee hankkia, niin saa sopivan (ei saa olla väljä). Kurssilla noita pääsee kokeileen, niin osaa vähän paremmi miettiä mitä ite hankkis.

   Sukeltajissa on paljon porukkaa jotka on kovasti neuvomassa laitteiden hankinnoissa ja ovat heti aloittelijalle kauppaamassa kuivapukua, wings-liiviä yms. Mieti kuitenkin mitä oikeesti tarviit ja missä ja kuinka paljon aiot harrastaa. Jos lämpimissä vesissä ja suomessa vaa keskikesällä ja kohtalaisen matalalla niin märkäpuku ja umpikantaräpylät riittää useimmille. Sillo sua ei tietekää lueta "oikeaksi" sukeltajaksi noiden TOSIharrastajien mielestä, mutta mitä väliä sillä on, sukeltaminen voi olla pirun hauskaa - ja myös turvallista - ilman tuhansien eurojen varusteitaki.

   • kyllä

    vielä oman sukellustietokoneen tai ainakin kellon, jos aikoo enemmän harrastaa, turvallisuudenkin takia.


   • sukellus kiinnostaa
    kyllä kirjoitti:

    vielä oman sukellustietokoneen tai ainakin kellon, jos aikoo enemmän harrastaa, turvallisuudenkin takia.

    Kiitos kaikille asiallisista vastauksista! :)


   • Metsänvartija
    sukellus kiinnostaa kirjoitti:

    Kiitos kaikille asiallisista vastauksista! :)

    Vielä sellainen juttu tuosta yksin sukeltamisesta: vakuutuksissa on sellainen pykälä, jonka mukaan vakuutusyhtiö korvaa vahingot, jotka ovat aiheutuneet sukellustapahtumassa, johon on osallistunut vähintään KAKSI henkilöä. Siis jos sukellat yksin ja saat esim. liian nopeasta pintaannoususta sukeltajantaudin, niin vakuutus ei korvaakaan hoitoja.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   634
   2589
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   109
   2222
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   13
   1633
  4. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   967
  5. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   24
   871
  6. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   174
   806
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   78
   767
  8. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   264
   708
  9. olis ihan fllirttailla sulle mies

   Katsella silmiin ja leijua sun lähellä.
   Ikävä
   47
   641
  Aihe