Pöltsamaa sinep!

Löytyi!

Nyt löytyi vihdoin mahtava sinappi, virolainen Põltsamaa kange sinep eli Põltsamaan väkevä sinappi! Onpa kerrankin väkevää ja hyvää!

Valmistaja on AS Põltsamaa Felix, Viro.

Saa ostaa Helsingistä mm. Eestin Herkut -ketjusta. 75 gramman tuubi maksaa vain yhden euron.

53

18862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on sitä tullut kannettua virosta aikas paljonkin.

    • virolainen rakki

      tiedättekö mikä on sinep toistepäin

      • sinappiseppo

        kulkukoiran kuraa söisi, en ainkaan minä, yäk.


      • mr.mustard
        sinappiseppo kirjoitti:

        kulkukoiran kuraa söisi, en ainkaan minä, yäk.

        Se on hyvä sinappi, mennentullen peittoaa turut ja aurat ja monet muutkin.
        Toinen hyvä on pirkka makea sinappi, aika lähellä kotitekoista.
        sinappiseppo maistaa nyt vaan, sitten voi sanoa mielipiteensä.


      • Anonyymi

        Näppärä kaveri


      • Anonyymi

        Billu.


    • kvrt

      Sain tuliaisena tätä herkkua, ja nyt se loppui. Tietäisikö joku, saako sitä mistään Tampereen seudulta? Ehkä KVG:kin auttaisi, mutta tämä ketju osui ekana silmiin...

      • ertyw

        Tampereesta en tiedä, mutta jos on Turkuun kulkua niin sieltä löytyy

        Virolaisen ruoan kauppa KATRI Turussa
        Brahenkatu 14 B (sisäpiha)
        20100 TURKU
        puh: 358 2 250 5155
        Myynnissä virolaisia elintarvikkeita ja taloustavaroita. Hyvä paikka missä ostaa virolaista ruisleipää ja rahkatuotteita.

        Avoinna:
        ma-ke 12.00 - 18.00
        to-pe 11.00 - 19.00


      • Pyrylippa
        ertyw kirjoitti:

        Tampereesta en tiedä, mutta jos on Turkuun kulkua niin sieltä löytyy

        Virolaisen ruoan kauppa KATRI Turussa
        Brahenkatu 14 B (sisäpiha)
        20100 TURKU
        puh: 358 2 250 5155
        Myynnissä virolaisia elintarvikkeita ja taloustavaroita. Hyvä paikka missä ostaa virolaista ruisleipää ja rahkatuotteita.

        Avoinna:
        ma-ke 12.00 - 18.00
        to-pe 11.00 - 19.00

        Pöltsamaa on ok, mutta löytyypä vieläkin tujakampi ja parempi, en vaan muista tarkkaa nimeä. Tuottajanimenä oli joku Maiju tai sinne päin, itse sinapin nimi on "Sinep vägev" - ja sitä se totta vieköön on, kalpenee kaikki ranskalaisetkin Maillen Dijonit sun muut.

        Tuubi on samannäköinen ja -kokoinen kuin Pöltsamaalla. Tietääkös kukaan, mistä sitä saisi, Eestin Herkuissa ei ole?


      • sanni sinappi
        Pyrylippa kirjoitti:

        Pöltsamaa on ok, mutta löytyypä vieläkin tujakampi ja parempi, en vaan muista tarkkaa nimeä. Tuottajanimenä oli joku Maiju tai sinne päin, itse sinapin nimi on "Sinep vägev" - ja sitä se totta vieköön on, kalpenee kaikki ranskalaisetkin Maillen Dijonit sun muut.

        Tuubi on samannäköinen ja -kokoinen kuin Pöltsamaalla. Tietääkös kukaan, mistä sitä saisi, Eestin Herkuissa ei ole?

        varsilta löytyy samaa paskaa. Tosin en sitä ole kerännyt kun löytyy oikeaa kotimaista sinappia kotimaisista ruokakaupoista.


      • Pyrylippa
        sanni sinappi kirjoitti:

        varsilta löytyy samaa paskaa. Tosin en sitä ole kerännyt kun löytyy oikeaa kotimaista sinappia kotimaisista ruokakaupoista.

        sokerihöttöä on suomalaiset sinapit, kaikki tyynni. Kelpaavat käyttöön lähinnä koiranpaskan puutteessa.


      • senni senap
        Pyrylippa kirjoitti:

        sokerihöttöä on suomalaiset sinapit, kaikki tyynni. Kelpaavat käyttöön lähinnä koiranpaskan puutteessa.

        ei kelpaa edes senkään puutteessa, sehän on kamalampaa kuin koiranpaska. Tosi on.


      • sinä edes
        senni senap kirjoitti:

        ei kelpaa edes senkään puutteessa, sehän on kamalampaa kuin koiranpaska. Tosi on.

        olet koskaan maistanutkaan virolaista sinappia!


      • sen ja sen sinappi
        sinä edes kirjoitti:

        olet koskaan maistanutkaan virolaista sinappia!

        no en todellakaan kun olen senverran vaativa kulinaristi että kotimainen sinappi on kyllin hyvää.


      • jölli
        sen ja sen sinappi kirjoitti:

        no en todellakaan kun olen senverran vaativa kulinaristi että kotimainen sinappi on kyllin hyvää.

        Sinä et ole ollut sinapin kanss tekemisessä sen jälkeen kun lopetit paskomasta housuihisi. Jos sinulla ei ole näihin asioihin muuta sanomista kuin ainainen toistosi "virulaisista" niin jätä sekin sanomatta. Jos on kerran saanut turpiinsa Viru-aukiolla nuornamiesnä ei se oikeita jatkuvaan jorinaan.


      • oy suomi sinappi ab
        jölli kirjoitti:

        Sinä et ole ollut sinapin kanss tekemisessä sen jälkeen kun lopetit paskomasta housuihisi. Jos sinulla ei ole näihin asioihin muuta sanomista kuin ainainen toistosi "virulaisista" niin jätä sekin sanomatta. Jos on kerran saanut turpiinsa Viru-aukiolla nuornamiesnä ei se oikeita jatkuvaan jorinaan.

        olette erehtyneet palstasta, oikea palsta noille virulaisille töhnille on puutarhapalsta, sieltä aihe lannoitus ja kompostointi.


      • nyt vaan
        oy suomi sinappi ab kirjoitti:

        olette erehtyneet palstasta, oikea palsta noille virulaisille töhnille on puutarhapalsta, sieltä aihe lannoitus ja kompostointi.

        sinä moukkajuntti muualle häiriköimään.

        Se on jo nähty, ettet sinä mistään mitään tiedä eikä sinulla ole edes käytöstapoja.


      • sinappia suomesta
        nyt vaan kirjoitti:

        sinä moukkajuntti muualle häiriköimään.

        Se on jo nähty, ettet sinä mistään mitään tiedä eikä sinulla ole edes käytöstapoja.

        yritä pysyä vaan verkkareissasi ja tunge kompostintäytettä napaasi.
        Tämä on tietääkseni ruokapalsta niin miksi täällä noista kompostintäytteistä höpistään.


      • kelttupappa
        sen ja sen sinappi kirjoitti:

        no en todellakaan kun olen senverran vaativa kulinaristi että kotimainen sinappi on kyllin hyvää.

        Tollanen jätkä ei tiedä makumaailmasta mitään.kuulut siihen kastiin joka ulkomaanmatkallakin ajelee taksilla pitkin poikin ja etsii kuppilaa mistä saisi lihapullia ja perunamuusia.ikänsä kun asuu lanttukuopan reunalla niin ei tiedä muusta maailmasta hölkäsen pöläystä.


      • Sinapinmaistaja
        sanni sinappi kirjoitti:

        varsilta löytyy samaa paskaa. Tosin en sitä ole kerännyt kun löytyy oikeaa kotimaista sinappia kotimaisista ruokakaupoista.

        Ei löydy, siinähä tämä se vitsi piileekin...


      • Sinapinmaistaja
        Pyrylippa kirjoitti:

        sokerihöttöä on suomalaiset sinapit, kaikki tyynni. Kelpaavat käyttöön lähinnä koiranpaskan puutteessa.

        Elä nyt noin masennu "suomi" sinapeista, kyllähän niistä jotain kivoja kastikkeita erinlaisiin ruokiin saa tehtyä kun on hyvä ja taitava kokki. Täh?


      • Anonyymi
        Pyrylippa kirjoitti:

        Pöltsamaa on ok, mutta löytyypä vieläkin tujakampi ja parempi, en vaan muista tarkkaa nimeä. Tuottajanimenä oli joku Maiju tai sinne päin, itse sinapin nimi on "Sinep vägev" - ja sitä se totta vieköön on, kalpenee kaikki ranskalaisetkin Maillen Dijonit sun muut.

        Tuubi on samannäköinen ja -kokoinen kuin Pöltsamaalla. Tietääkös kukaan, mistä sitä saisi, Eestin Herkuissa ei ole?

        Colmans sinappi on parasta. Helsingissä Bulevardin alkupäässä kauppa jossa sitä myydään.


      • Anonyymi
        sanni sinappi kirjoitti:

        varsilta löytyy samaa paskaa. Tosin en sitä ole kerännyt kun löytyy oikeaa kotimaista sinappia kotimaisista ruokakaupoista.

        Kotimaiset sinapit on aitoa suden kuraa. Ne jotka ei muusta tiedä ehkä syövät niitäkin.


      • Anonyymi
        sanni sinappi kirjoitti:

        varsilta löytyy samaa paskaa. Tosin en sitä ole kerännyt kun löytyy oikeaa kotimaista sinappia kotimaisista ruokakaupoista.

        Eli tykkäät pistellä paskaahuuleen,taitaapi olla huono itsetunto


      • Anonyymi
        sanni sinappi kirjoitti:

        varsilta löytyy samaa paskaa. Tosin en sitä ole kerännyt kun löytyy oikeaa kotimaista sinappia kotimaisista ruokakaupoista.

        Suomalaisessa sinapissa ei ole makua ja se on löysää kuin sian paska. Yäkkö.


      • Anonyymi
        Sinapinmaistaja kirjoitti:

        Ei löydy, siinähä tämä se vitsi piileekin...

        Colman's sinappijauhe , tuosta kun itse tekee niin on aitoa tavaraa


    • makkaransyöjä

      Saiturin pörssistä Turun Linnan Sinappia 10 senttiä/tuubi (oli ainakin viime viikolla vielä jäljellä), 10x parempaa kuin eestiläinen ja hinta/laatu suhde 100-kertaa parempi.

      • parempaa täytettä

        on pahemman kerran erehdytty palstasta, tällaiset avaukset kuuluvat ehdottomasti puutarha/komposti palstalle, sielläkin kyllä varmaan kauhisteltaisiin että mahtaako kyseinen sonta sopia edes kompostiinkaan,
        ympäristömyrkystä lähinnä kyse, olisi se hyvälle kompostille paskainen loppu.


    • joku vaan

      Ennen toin aina Virosta, välillä sitä sai Eesti Wärkistä joka valitettavasti lopetti.

      On se kummallista että suomalaiset firmat osaavat teettää paljon täkäläisiä parempia tuottteita Virossa.

      Jopa HK:n Virossa myymät metvurstit ovat paljon parempia kuin mitä ne myyvät suomalaisille.

      • erilaista

        Johtuu siitä, että virolainen maku on vielä kovin lähellä sitä aikaa, jolloin elettiin omavaraistaloudessa, jossa syntyneessä lihassa oli läskiä tai piti olla läskiä, sinapin piti maistua joltain ja vihannekset olivat kotona kasvatettuja.

        Oma teollisuutemme tekee hakuammunnalla terveellisiä, keskivertomakuun (oletuksella) tehtyjä teollisia tuotteita, joista maku on tislattu veks ja tilalle laitettu aromivahventeita. Eivät ne kelpoaa virolaiselle kuluttajalle.

        Tuo "virunvihaaja" pölvästi, joka vielä elää jossain juoksuhaudoissa eikä tiedä elämästä peräkammaria pitemmälle on tietysti eri mieltä, mutta hän saakin olla. Hölmölle kelpaa elämässä huonompikin ruoka. Jäähän meille muille sitten se parempi.


      • joku vaan
        erilaista kirjoitti:

        Johtuu siitä, että virolainen maku on vielä kovin lähellä sitä aikaa, jolloin elettiin omavaraistaloudessa, jossa syntyneessä lihassa oli läskiä tai piti olla läskiä, sinapin piti maistua joltain ja vihannekset olivat kotona kasvatettuja.

        Oma teollisuutemme tekee hakuammunnalla terveellisiä, keskivertomakuun (oletuksella) tehtyjä teollisia tuotteita, joista maku on tislattu veks ja tilalle laitettu aromivahventeita. Eivät ne kelpoaa virolaiselle kuluttajalle.

        Tuo "virunvihaaja" pölvästi, joka vielä elää jossain juoksuhaudoissa eikä tiedä elämästä peräkammaria pitemmälle on tietysti eri mieltä, mutta hän saakin olla. Hölmölle kelpaa elämässä huonompikin ruoka. Jäähän meille muille sitten se parempi.

        Kinkuissa ja leikkeleissäkin noin neljännes.

        Lisäksi täkäläinen "kinkkuvalmiste" tai "palvikinkku" on kaikkea muuta kuin kinkkua, se on yhteenliimattua sianlapaa.

        Jauhelihapihvit ovatkin kanannahkaa. Listaa voisi jatkaa loputtomasti.

        Oli se kova pala elintarviketeollisuudelle kun Lidl alkoi tuomaan maahan tavaraa joka oli edullisempaa ja lihapitoisuus oli 95%.

        Ja virolaiset paremmat metvurstit ovat melkein samaa tasoa kuin unkarilaiset, kannattaa kysellä karelskajaa tai moskovskajaa.


      • Hyvä ystävä
        joku vaan kirjoitti:

        Kinkuissa ja leikkeleissäkin noin neljännes.

        Lisäksi täkäläinen "kinkkuvalmiste" tai "palvikinkku" on kaikkea muuta kuin kinkkua, se on yhteenliimattua sianlapaa.

        Jauhelihapihvit ovatkin kanannahkaa. Listaa voisi jatkaa loputtomasti.

        Oli se kova pala elintarviketeollisuudelle kun Lidl alkoi tuomaan maahan tavaraa joka oli edullisempaa ja lihapitoisuus oli 95%.

        Ja virolaiset paremmat metvurstit ovat melkein samaa tasoa kuin unkarilaiset, kannattaa kysellä karelskajaa tai moskovskajaa.

        Kertokaa mistä sitä saa Suomesta viimeine tuubi menossa on kyllä paras maistamani sinappi ja voin sanoa,että olen melkein kaikki Suomessa myytävät sinapit maistanut


      • Suomenmieli
        Hyvä ystävä kirjoitti:

        Kertokaa mistä sitä saa Suomesta viimeine tuubi menossa on kyllä paras maistamani sinappi ja voin sanoa,että olen melkein kaikki Suomessa myytävät sinapit maistanut

        Kun teet itse sen kaikkein yksinkertaisimman sinapin = sinappijauho sokeri vesi = juuri kuin eestin kankea. .....eikä maksa vaivaa eikä paljon rahaakaan!


      • tiatoo
        Suomenmieli kirjoitti:

        Kun teet itse sen kaikkein yksinkertaisimman sinapin = sinappijauho sokeri vesi = juuri kuin eestin kankea. .....eikä maksa vaivaa eikä paljon rahaakaan!

        Oikeassa sinapissa ei ole sokeria. Katsopas ranskalaisten sisältölistaa.


      • herkkua Pötsamaalta
        tiatoo kirjoitti:

        Oikeassa sinapissa ei ole sokeria. Katsopas ranskalaisten sisältölistaa.

        Näin on, ja oikea viina on kirkasta, vaikka ranskalaiset voivat muuta väittää!
        P.S. On myynnissä myös makeaa Dijon-sinappia, jos et ole tiennyt.


    • jotainmätääeestinmaa

      Ei kai nyt sineppiä eli penistä virosta kaiken muun paskan oheen!

      Suomi-neitohan kusee hunajansa jo muutenkin etelään kaiken ns. rakentamiskulduurin lisäksi eli homekasvustoa saarenmaalta ja rakennuskanta kiittää.

      Kyllä mulle ainakin riittää tää baltti-paska, mutta eu-säännösten takia sitäkään shaissea ei vaan voi estää.

      Käteisen angora-katti kehrää ja kurnuttaa, mutta Suomen kansantaloudelle se raapii persettään.

      Mitenköhän Viron sosiaaliturva toimisi ilman Suomen maksatuksia?

    • Robinhoodi

      Kyllä Virosta löytyy paljon hyvää ruokaa ja juomaa. Tämä nimenomainen sinappi on jäänyt kokeilematta, vaikka vähintään kaksi kertaa vuodessa omalla autolla siellä reissataankin. Sakun olut hakkaa suomen kaljat mennen tullen eikä A. Le Coq olutkaan huonoa ole ja parasta villipossua ikinä oli Sagadi mõis kartanohotellissa.
      Rohkeasti maistelemaan vaan.

      • Anonyymi

        Saku Tume on OIKEAA olutta eikä ihan vettäkään. Saku Porter samoin.


    • ongelmajäte olet

      Näitä kun lukee niin voi vain todeta, että on sairasta sakkia. Kai siitä saa jonkinlaisen tyydytyksen kun haukkuu sitä mistä ei tiedä eikä koskaan ole maistanut. Peräkammarin poikia. Ulkomaailma pelottaaaaa.

    • sinep egnak

      Tampereella Viron Herkkukauppa (Hämeenpuisto 14) myy Põltsamaa kange sinep:ia 65 g tuubi 1.40 €.

      • sinep egnak

        Lidlissä torstaina 15.5. alkaen dijon-sinappia ja rotisseur-sinappia 1.29 € / 200 g purkki.


      • Sinapinmaistaja
        sinep egnak kirjoitti:

        Lidlissä torstaina 15.5. alkaen dijon-sinappia ja rotisseur-sinappia 1.29 € / 200 g purkki.

        Joo, niimpä onkin. Ei taida ihan sama tuote olla. Itseasiassa ei sinnepäinkään...


    • Typeryydestä

      Eräiden henkilöiden mielestä kukaan muu henkilö ei saa pitää siitä mistä pitää. Mistä tällainen ala-alkukantainen ajattelu sikiää?

    • Sinapinmaistaja

      On kannettu on... Kysyn valmistajalta: Ei toimita Suomeen..? Eli, kyseinen Herkku tuo itse sitä tänne jos se "75g" on sama kamaa. Missä se Viron Herkku siaitsee. Yhden Viro shopin tiedän, ei ollut kun vanhoja "65g" siis sitä pölsamaa kange sinep. On semmonen sinappi, että avonaisena ei kestä samanlaisena ja vanhapäiväys ei ole samaa potkua, kun ei ole millään cilillä terästetty vaan sinapinsiemen on makuna. On ihme vaan että ei Suomessa saa kunnon sinappia, per... On kaikennäköisiä vahvoja tullut markinoille,mutta kun ciliä työnnetty että saadaan vahvaa. saahan sitä potkua kun tarpeeksi ciliä sekaan työnnetään. Mutta ei se enää sitten sinapille maistukaan kun cilille. Mutt, kertokaa se "Viron Herkun" os. Niin, käydään tsiikaa sinappivalikoimat.

    • Sinapinmaistaja

      Osoite: Eestin Herkkut "pouoti" Helsingissä, kiitos..?

    • herkut
    • Tuhtiotos

      Lienee potku vähentynyt,kun .enää potki takaraivoon...kunnon kamaa oli ennen. Vielä kuuluu tuliaisiin

      • Anonyymi

        Valmistus siirtyi ilmeisesti eri paikkaan ja Felixin omistukseen (ellei ollut sitä jo ennen). Potku on todellakin vain varjo siitä, mitä se oli ennen. Sinappijauheen prosenttia ilmeisesti vähennetty radikaalisti. Ennen sai iso mieskin itkeä pienestä määrästä.


      • Anonyymi

        Potku häviää aika nopeasti avatusta tuubista. Maadlexin kange sinep on myös äkäinen sinappi. Selverissä näkyy kustantavan tällä hetkellä 59 senttiä 75 gramman tuubi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Potku häviää aika nopeasti avatusta tuubista. Maadlexin kange sinep on myös äkäinen sinappi. Selverissä näkyy kustantavan tällä hetkellä 59 senttiä 75 gramman tuubi.

        Pane ensi kerralla korkki kiinni käyttöjen välillä.


    • eikä.pältsamöö

      Nimi on Põltsamaa, siis ei Pöltsamaa ...

    • Anonyymi

      Sen verran, että Pöltsamaa (anteeksi Tilda-merkin puuttuminen) oli Neuvostoaikana nimeltään Vene Sinep eli ei ole virolainen keksintö. Vastaava sinappi on täällä mainittu Maadlex. Tämän parivaljakon lyö korkillisessa muovipussissa oleva Maheev, jossa ehkä aavistus jopa makeutta. Näitä kaikkia löytyy Etelä-Suomessa Kotkan Herkkulandiasta, joka nykyisin sijaitsee Metsolan kaupunginosan entisessä Siwassa ja taitaa harjoittaa myös verkkokauppaa.

    • Anonyymi

      Aivan huippu ja aukaisee nenän samalla 🙂

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      123
      3134
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      37
      2496
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2435
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      111
      2159
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1700
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      172
      1406
    7. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      26
      1345
    8. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      291
      1239
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      279
      1231
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      62
      1077
    Aihe