Pianon vuokraus

mitä kuuluu...

pitääkö erikseen sopia kuuluuko kk hintaan pianon viritys (jos on tarvetta), jos vuokra-aika on 6 kk.

3

463

Vastaukset

  • Vuokrattavat pianot on viritetty ennen vuokrausta, mutta jos piano on nyt mennyt niin epävireeseen, että kaipaisi viritystä, neuvoisin ottamaan yhteyttä vuokraajaan. Yleensä kk-hintaan ei kuulu enää viritystä paikanpäällä. Mutta vuokrattavat pianot kuuluisi olla sekä teknisesti että äänellisesti kunnossa ennen vuokrausta.

  • Sähköpianoja ei tarvitse virittää, ja uudemmat mallit alkavat olla varsin kilpailukykyisiä ominaisuuksiiltaan verrattuna akustisiin pianoihin. Lisäksi sähköpianon äänenvoimakkuutta pystyy säätämään ja voit soittaa kuulokkeilla silloin kun haluat. Lyhytaikaisia sähköpianonvuokrauksia saa ainakin musiikkikaupoista sekä Helsingin Pianostudiolta, www.helsinginpianostudio.net.

  • Vähän vanha keskustelu. Joka tapauksessa olen haaveillut itsekin omasta tai lainatusta akustisesta pianosta. Ongelma on ylin kerros, kierteiset portaat, ei juurikaan äänieristettä. Eli ei tähän kämppään.

    Kohtuullisen edullisellakin sähköpianolla pärjää aloittelija (ainakin aloitteleva aikuinen tai kohtuullisen vähän soittanut aikuinen, nopeasti edistyvillä lapsilla tilanne eri), kunhan saa harjoitella säännöllisesti akustisella pianolla. Pääkaupunkiseudulla soittohuoneita, joissa on akustinen piano, on ainakin Espoossa Sellon ja Ison Omenan kirjastoissa sekä Helsingissä Oodissa (jälkimmäisessä vähiten vapaita aikoja, ainakin pitkäkestoiset ajat menevät kauas).

    https://varaamo.hel.fi/

    Jos on esim. työväenopiston opiskelija, saattaa saada harjoitteluaikoja opiston pianolle. Helsingissä lähinnä Itämerentalon pianolle, jos on ko. opettajan oppilas. Myös muissa tiloissa, kuten seurakunnissa ja erilaisissa palvelukeskuksissa voi olla akustisia pianoita. Tiedä sitten, pääseekö niille helposti harjoittelemaan, vai edellyttääkö yleisö konserttia tai säestystä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.