En usko, että mies rakastaa

loveless

Olemme olleet yhdessä vuoden verran. Mies sanoo rakastavansa, mutta en usko häntä. Minua lähinnä ärsyttää, että hän edes sanoo niin, koska minusta tuntuu, että valehtelemalla hän halventaa minun tunnettani, joka on aito. Olen sanonut, ettei hänen tarvitse sanoa minulle niin, mutta hän loukkaantui, kun sanoin, etten usko hänen rakastavan minua. Totta puhuen en tiedä uskonko kenenkään miehen kykenevän rakastamaan kuin itseään. Erityisesti ajatus siitä, että joku voisi rakastaa minua on täysin mahdoton. Haluaisin kuitenkin jatkaa suhdetta, mutta vain jos hän ei enää väitä rakastavansa. Voiko ylipäätään rakastaa niin, ettei toinen tunne sitä? Jos tuntuu, ettei hän rakasta, niin eikö se tarkoita, ettei hän rakasta. Kai sen tuntisi? Vai?

13

3664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rrr_ruu

      1) Rakkaus ei ole tunne vaan aistimus. Sitä ei voi kohdistaa tai suunnata johonkin - torjua tai estää ehkä kyllä. Se ilmenee tavallista helpommin tietyissä tilanteissa ja tiettyjen ihmisten kesken.

      2) Kaikki i-love-u -keskustelu on turhaa ja harhaista. Se voi paikata jonkun itsetuntoa oudoilla tavoilla, mutta mitään järkeä, ideaa tai hyvää siinä ei taida ollla. Jos A kokee rakkautta B:n seurassa eli rakastaa B:tä, asia on kunnossa eikä sen todistelu paranna mitään. B voi kokea samoin tai eri tavoin mutta A:n ääneen lausutun tulkinnan omasta kokemuksestaan ei pitäisi vaikuttaa asiaan. Muutenhan kyseessä olisi hyötymissuhde, riippuvuus tms. eikä mutkaton halu/tyytyväisyys olla toisen lähellä.

      3) Mitä tarkoitat toteamuksella "en tiedä uskonko kenenkään miehen kykenevän rakastamaan kuin itseään?" Miehet kiintyvät, viihtyvät, tykkäävät ja pitävät hyvänä, mutta heidän tulisi jotenkin seota enemmän varmemmaksi vakuudeksi?

      4) "Jos tuntuu, ettei hän rakasta, niin eikö se tarkoita, ettei hän rakasta." Varmaan tiedät kysymättäkin, että asioiden todellinen tila ja jonkun tietyn ihmisen tulkinta ja luulottelu asiasta ovat monesti kaksi hyvin eri asiaa. Et voi koskaan saada 'totutta' selville jo pelkästään sen takia, että eri ihnmisten käsitykset rakastamisesta vaihtelevat valtavasti. Oleellista onkin, miksi sinulle on tärkeää hänen tuntemustensa arvuuttelu - miksi et keskity omiin aistimuksiisi ja niiden tulkintaan? Mitä X%#%? väliä sillä sinulle on rakastaako mies (varsinkin jos se on mahdotonta kuten ilmaisit), jos itse kuitenkin viihdyt eikä mies ole menossa mihinkään vaan tykkää olla suhteessa? Yritätkö jotenkin siirtää vastuun omista tuntemuksistasi ja epävarmuuksistasi miehelle?

      • loveless

        1. rakkaus on nimenomaan tunne. 3. Miehet kyllä sanovat rakastavansa, mutta kun se ei tarkoita mitään. Se ei tee heistä uskollisia, se ei saa heitä yrittämään tehdä puolisoaan onnelliseksi, se ei vaikuta mitenkään heidän käyttäytymiseensä. Ei se ainakaan ole sitä samaa, mitä naisen rakkaus on, mutta onko se ylipäätään yhtään mitään? 4. Kuten tuolla jollekin muullekin jo vastasin, niin se tunne on tärkeä siksi, että jos sitä ei ole, niin hänellä ei ole mitään sidosta minuun ja hän saattaa lähteä vaikka huomenna. En halua jäädä suhteeseen, jossa ei ole tulevaisuutta.


    • Lihanjalostaja

      Sinua siis ärsyttää se, että et usko miehen rakastavan sinua, koska et usko kenenkään yleensäkään rakastavan sinua?

      Teidän suhteessanne on yksi ongelma: SINÄ.

    • Teot ja Sanat

      Siis onhan niitä ihmisiä jotka sanovat rakastavansa, mutta teot puhuvat toista.

      Onko se mies tehnyt jotain sellaista, että sinusta tuntuu ettei hän rakasta.

      Esim. rakkaudettomuus voi ilmetä siten että hylkää kun toisella on vaikeuksia/ongelmia, sanoo älä rasita mua ikävillä asioilla tai ei kuuntele tai pötkii pakoon. Henkilö (se hylkääjä) itse kuitenkin puhuu omista ongelmistaan.
      Sitäkö tarkoitat?

      • loveless

        Ei miehet koskaan kuuntele ikäviä asioita, joten en edes ole yrittänyt puhua mistään sellaisesta. Minusta vain jostain syystä tuntuu, ettei hän edes osaa rakastaa, sanoo vain niin, siksi kun kuvittelee, että niin kuuluu sanoa. Minä en ainakaan ole koskaan onnistunut peittämään tunteitani ja kun hänellä ei ole siihen syytäkään, niin aika todennäköistähän on se, ettei hänellä ole tunteita.


    • uskoisit vähemmällä

      Et usko että kukaan mies kykenee rakastamaan?
      Sinuako ei voi rakastaa?

      Usko pois: Miehet pystyvät rakastamaan ihan yhtä paljon kuin naisetkin, se vain ilmenee eri tavalla. Et ehkä itse tunne rakkautta jos et usko että sinua rakastetaan.

      Rakkauden tietää ehkä vain teoista, siitä että hän kohtelee sinua hyvin ja haluaa olla kanssasi. Jos hän vieläpä pystyy sanomaan sen, niin sitä parempi! Kaikki miehet eivät pysty puhumaan rakkaudesta tai edes osoittamaan sitä, ja siihen on vain tyydyttävä. Ei rakkaus ole kiinni siitä miten sen osoittaa.

      Lopettaisitko suhteen siksi että hän sanoo rakastavansa sinua? Käsittämätöntä! Miksi ei saa sanoa että rakastaa? On paha loukkaus jos et usko kun hän sanoo, sellaiseen epäluuloon voi rakkauskin loppua.

      Ei toisen tunteita tarvitse miettiä ja arvuutella. Hän on joka tapauksessa valinnut sinut ja haluaa olla kanssasi. MIKSI SE EI RIITÄ? Jos itse rakastat häntä, niin nauti hänen seurastaan ja ole onnellinen, äläkä pohdi hänen tunteitaan. Ei sitä todellakaan tunne muuten kuin uskomalla että niin on.

      • loveless

        siksi, että jos hänellä ei ole tunteita minua kohtaan, niin silloin hän on vapaa lähtemään vaikka huomenna, jos sattuu löytämään paremman. En voi koskaan luottaa häneen tai suunnitella yhteistä tulevaisuutta, jos hän on kanssani vain parempaa odotellessa.


    • Oma Sormi

      "Erityisesti ajatus siitä, että joku voisi rakastaa minua on täysin mahdoton."

      Siis mahdoton. Sitä ajatusta ei kenenkään kannata yrittää päähäsi takoa. Jos rakastaminen on vain naisten ominaisuus, niin sitten sinun pitää asia vain hyväksyä.

      Harrastatko laajemminkin vinksahtaneita päähänpinttymiä? Lukemattomat parisuhteet on pilattu toisen rakkauden mitätöimisellä ja lokaan painamisella, puoliin ja toisin.

    • Rose4u

      Asun jenkeissa mieheni kotimaassa... Pari vuotta meni aika kivasti mutta kohta tulee viisi vuotta tayteen, ja meilla on pulpahtanut pintaan tuo sama ongelma. Asiaa pahentaa se ettei minulla ole taalla sukulaisia eika paljon ystaviakaan, joten mieheni on ollut minullle kaikki kaikessa.

      Kotona oleminen on muuttunut tylsaksi oleskeluksi, jolloin molemmat touhuaa vain omia juttujaan. Olen pitkaan vaistonnut mieheni tunteiden laantumisen ja regoin siihen voimakkaasti, jopa aggressiivisesti. Laheisyytta hakiessani han tyontaa minut pois ja valttelee fyysista kosketusta. Ennen kaikin puolin laheinen suhde on muttunut veli-sisar suhteeksi. Seksia on, mutta ilman tunnetta.

      Koen voimakkaita hylkaamiskokemuksia mieheni taholta vaikka han sanoo rakastavansa minua seka minulle etta ystavileni. En kykene tuntemaan olevani rakastettu, tarkea tms. Joskus olen palaillut kotiin pikkutnneilla vain testatakseni miehen reaktiota, mutta han on syvassa unessa kun palaan. Kaikki merkit viittavat siihen ettei rakkautta enaa ole, mutta miksi hanen on vaitettava toisin. Minua myos arsyttaa jos joku hokee minulle rakkautta tai kiintymysta, ja pidan sita poikkeuksetta pelkkana imarteluna jolla ei ole mitaan tekemista todellisuuden kanssa.

      Terapeutiksi opiskeleva ystavani sanoo, etta ongelma johtuu vaikeasta isa suhteesta, jossa saman tunnne-elamyksen hylkaamisesta kertaa tiedostamattomasti uudelleen parisuhteessa.

      Minulle on usein vaikea kokea itseni rakestetuksi. Tavoittelen taydellisyytta esim. ulkonakoni suhteen ja itsesni kunnossa ja huoliteltuna pitaminen auttaa pitamaan itseni kasassa Siten saan huomioita paljonkin ihmisilta ja muiltakin miehilta, mutta tunne omasta arvokkuudesta ja kelpaamisesta sellaisenaan on olematon.

      Olen tunnevammainen. En kykene tuntemaan toisten ihmisten rakkautta....

    • sinulle.

      Loveless, rakastatko itseäsi? On vaikeaa vastaanottaa rakkautta, uskoa siihen, että joku sinua voi rakastaa, jos ei ole itse sinut itsensä kanssa.

      • loveless

        kauheasti pidä itsestäni. Haluaisin olla nätimpi, hauskempi, mielenkiintoisempi... Tunnen, ettei minulla ole miehelle mitään annettavaa, joten miksi hänkään tuhlaisi minuun tunteitaan. Ehkä minun olisi parempi yksin. En voisi kuvitellakaan, että kukaan rakastaisi minua, mutta silti olin aina ajatellut, että jos joku joskus rakastaisi, niin sitten tietäisin sen. Nyt mies väittää rakastavansa, mutta minusta ei tunnu siltä.


      • rrr_ruu
        loveless kirjoitti:

        kauheasti pidä itsestäni. Haluaisin olla nätimpi, hauskempi, mielenkiintoisempi... Tunnen, ettei minulla ole miehelle mitään annettavaa, joten miksi hänkään tuhlaisi minuun tunteitaan. Ehkä minun olisi parempi yksin. En voisi kuvitellakaan, että kukaan rakastaisi minua, mutta silti olin aina ajatellut, että jos joku joskus rakastaisi, niin sitten tietäisin sen. Nyt mies väittää rakastavansa, mutta minusta ei tunnu siltä.

        Ainakin tämä kirjoituksesi vaikuttaa rehelliseltä. Kun luet omia lauseitasi, huomaat ehkä ettei asia ole niinkään kiinni siitä mitä tämä (tai joku muu) mies sanoo tai tekee. Kyse on sinusta, siitä miten asiat näet ja käännät.

        Jos pääasiallinen haaste ei siis ole miehesi käytös, olisi ehkä aika reilua olla syyttämättä häntä ja kääntämättä asiaa hänen suuntaansa?

        "miksi hänkään tuhlaisi minuun tunteitaan"
        Ehkä siksi, että kyseessä ei ole mikään kauppa, liiketoimi tai käytännön järjestely. Rakkautta ei voi ansaita tai tuhlata, se on ilmaista ja ilmenee. Et voi aistia rakkautta jos koet, että se pitää jotenkin ansaita (vaikka olemalla hauskempi).


    • Anonyymi

      Kyl ymmärrän! Mä oo vähä uus näil foorumeilla, mut haluisin auttaa kaikki teit! Iha vaa elämän kokemukseni perusteella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe