Pilates- kyllä!

live esityksessä ollut

Kävin elämäni ekassa Pilates-tunnilla ja olen ihan koukussa jo menoon, sillä:

1. illalla tuntui koko keho lähes kuumalta
2. yöunet jäi vähille kun olin niin virkeä (illalla oli jumppa, siirrän sen aamuun)
3. ja tänään toimin notkeammin kuin aikoihin
4. ja suoli toimii, monta kertaa päivässä
5. liikkeet oli just hitsin kivoja...

onkohan tässä edes kaikki kivat, joita pilates sai aikaan...

14

6794

Vastaukset

 • Ihanaa, että olet saanut tunnista noin paljon irti. Itsekin olen aivan hullaantunut lajiin, enkä luopuisi siitä enää, vaikka mikä tulisi eteen. Paljon on vielä kivoja juttuja, joita tulee treenaamisen myötä vastaan.

 • Jo kertaalleen huonoon pilates-vetäjään pettyneenä utelen paikkaa, mistä löysit noin antoisan treenin.

  • motivuksen pilates-opettaja Jukka Ruotsalainen on todella hyvä opettaja. Suosittelen!


  • pilates on siitä hyvä harrastus että sitä voi tehdä myös yksin kotona. siellä ei ole ainakaan tylsiä ohjaajia tai muita häiriötekijöitä kiusaamassa. pilateksessa kuuluu keskityä itseensä. kannattaa kokeilla pilates dvd:itä, olen kokeillut ja pidän niistä enemmän kuin tunneista. :)


 • ensimmäinen kerta myös minulla pilatesta takana ja tykästyin! alussa tuntui että hengitys oli vaikeinta keskittyminen moneen muuhun samalla(keskivartalon jännittäminen ja itse liikkeet) mutta loppua kohden alkoi päästä kiinni ja uskalsi myös hengittää. keskivartalo todellakin kaipaa vahvistusta,nimenomaan syvät lihakset vaikka olenkin ahkera liikkuja niin opittavaa on vielä paljon. mitä muutoksia olette huomanneet te pilateksessa jo kauemmin käyneet?

 • Mulle kans kolahti pilates ja paljon. Noin kolmannella kerralla sain juonesta kiinni,
  olo on ollut tosi mahtava pilateksen jälkeen, ryhti on kohentunut jne.
  Ja kiva kun ohjelma vaihtuu välillä.
  Ihanaa vain keskittyä tekemiseen ja hengittämiseen.

  • Oon kanssa harjoitellut pilatesta ja pois en vaihda....koko ajan tulee tuloksia lisää ja sellaisia tuon keskivartalon kanssa etten olisi ikinä uskonut todeksi että se edes on mahdollista..innokkaana jatkan!!!!*taitaa tästä sittenkin ihan hyvä tulla*


  • niinu545 kirjoitti:

   Oon kanssa harjoitellut pilatesta ja pois en vaihda....koko ajan tulee tuloksia lisää ja sellaisia tuon keskivartalon kanssa etten olisi ikinä uskonut todeksi että se edes on mahdollista..innokkaana jatkan!!!!*taitaa tästä sittenkin ihan hyvä tulla*

   Oletko kotona harjoitellut vai tunneilla ? Itselläni on vähän ongelmia juuri keskivartalon kanssa kun lihakset ei oikein ole kunnossa.. Haluaisin aloittaa pilatesen mutta täällä missä asun ei ole tunteja ikäisilleni..


  • ^^zzzzzzZ^ kirjoitti:

   Oletko kotona harjoitellut vai tunneilla ? Itselläni on vähän ongelmia juuri keskivartalon kanssa kun lihakset ei oikein ole kunnossa.. Haluaisin aloittaa pilatesen mutta täällä missä asun ei ole tunteja ikäisilleni..

   ^^^^ hei edellinen... ei pilates-tunnille meneminen katso ikää. Jokainen on tekemässä asioita omaa itseään varten ja perustason tunnille voi yleensä mennä peruskurssin jälkeen. Ohjaajan taitavuutta on ottaa koko (toivottavasti pieni) ryhmä ja sen tarpeet huomioon. Muista että pilates ei ole mikään trendijuttu kauniille ja upeille vaan vanha kehonhallintamenetelmä oman kehon oppimista ja kehittämistä varten. Rohkeasti tunnille mukaan :-)


 • Olin ekalla pilates-tunnilla ja olin pettynyt. Onko pilates aina hidastempoista tai miten sen muotoilis.. tehdään vaan muutamaa liikettä ja keskitytään hengitysrytmiin. Tunti kesti tunnin, mutta minulle jäi tunne, että en mitään ollut tehnytkään, teimme paria syvää lihasta treenaavaa liikettä, ja vaikka olisin ne osannut täydellisesti tehdä, ei se silti olisi ollut mitä hain. Haluasin liikuntaa minkä jälkeen tietää jotain tehneensäkkin mutta en halua mitään muskeleita. En ole varma pyydänkö mahdotonta, mutta en usko? Kysymkseni siis onkin Onko pilates-tunnit aina vain muutaman liikkeen tekemistä hyvin rauhallisesti ja hitaasti? vai onko olemassa ohjaajia jotka ohjaavat tehokasta pilatesta helsingissä, niin että tehdään enemmän liikkeitä. En hae mitään hikijumppaa ja joogaa on muuten oikean laista, mutta ne hengitysjutut on jotenki ärsyttäviä minusta, enkä halua keskittyä hengittämiseen tai minun kärsivällisyyteni ei riitä siihen? Tämänpäiväinen pilatestunti tuntui enemmän rentoutumiselta kun liikunnalta.. En tiedä ymmärtääkö kukaan mitä tarkoitan, mutta jos on johonkin kysymyyksiini vastauksia, mitä en kovin hyvin osaa muotoilla, niin olen kiitollinen vastauksistanne.

  • Edelliselle... kuulostaa ihan siltä, että tuntisi ohjaaja ei ole ollut mahdollisesti kovinkaan kokenut. Mun kokemuksen mukaan tunnin pitäisi edetä ja liikkeiden tekemisen myös tuntua. Pilateksen EI ole tarkoitus nostaa "hikeä pintaan" ja "veren makua suuhun", koska homman juju on kehonhallinnan lisääminen. Suosittelisin kokeilemaan Somatic Studion tarjontaa. Itselläni on ko. paikasta hyviä kokemuksia. Siellä oleva henkilökunta osaa tarjota eri tyylistä ohjaajaa toiveidesi mukaan. Ensimmäisellä kerralla en tosin myöskään tuntenut oloani hullua hurskaammaksi, mutta jyvä löytyi nopeasti... :-) Niin ja piti kysyä, että oletko käynyt pohjalle peruskurssin?


  • käpypuu kirjoitti:

   Edelliselle... kuulostaa ihan siltä, että tuntisi ohjaaja ei ole ollut mahdollisesti kovinkaan kokenut. Mun kokemuksen mukaan tunnin pitäisi edetä ja liikkeiden tekemisen myös tuntua. Pilateksen EI ole tarkoitus nostaa "hikeä pintaan" ja "veren makua suuhun", koska homman juju on kehonhallinnan lisääminen. Suosittelisin kokeilemaan Somatic Studion tarjontaa. Itselläni on ko. paikasta hyviä kokemuksia. Siellä oleva henkilökunta osaa tarjota eri tyylistä ohjaajaa toiveidesi mukaan. Ensimmäisellä kerralla en tosin myöskään tuntenut oloani hullua hurskaammaksi, mutta jyvä löytyi nopeasti... :-) Niin ja piti kysyä, että oletko käynyt pohjalle peruskurssin?

   Pohjalle peruskurssi? Täytyypi koittaa jotkain toista pilates ohjaajaa, joska ois vaikka kivempaa.. :)


  • Oikea hengitystekniikka on yksi pilateksen ydinjutuista. Kannattaa yrittää keskittyä siihen, jos meinaat koko lajia harrastaa.


  • Gekkosan kirjoitti:

   Oikea hengitystekniikka on yksi pilateksen ydinjutuista. Kannattaa yrittää keskittyä siihen, jos meinaat koko lajia harrastaa.

   "onkohan tässä edes kaikki kivat, joita pilates sai aikaan..."

   Mitä muuta hyvää pilateksesta on seurannut?

   Runsaan kolmen vuoden harrastuksen jälkeen:
   - selkäkivut on hallinnassa, särkylääkkeet hylätty jo pari vuotta sitten. Lannerangassa leikkaamaton välilevytyrä, seurauksena vuosikausien liikkumisesta vinolla lantiolla. Pilates on vakauttanut lantion suoraan, pitää alaselän liikkuvana, tukilihaksiston kunnossa ja selän yleensä kivuttomana.
   - vatsa on muokkautunut kauniin muotoiseksi, parista liikakilosta huolimatta.
   - päivittäiset päänsäryt (niska-hartiaseudun jäykkyydestä johtuvat) pysyvät hallinnassa. Liitän jokaiseen harjoitussessioon venyttelyosuuden loppuun, tässä yksi syy.

   Ensimmäiset vuoden-puoltoista kävin tunneilla, alkeiskurssista edistyneisiin. Sitten jättäydyin pois, ja nykyään harjoittelen kolme kertaa viikossa kotona jumppamatolla, pallolla ja kuminauhalla. Tein kursseista itselleni muistiinpanot, ja uusia liikkeitä nyt voi opetella netistäkin.

   Rahalliset kustannukset siis alkuhankintojen jälkeen ovat tällä hetkellä nolla - hyödyt taas rahassa mittaamattomat.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  89
  3593
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1665
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1262