Millä työllä TIENAA leipänsä?

Nälkäpalkkalainen

Kuten jo otsikkokin kysyy, MILLÄ TYÖLLÄ TIENAA OIKEASTI LEIPÄNSÄ?

Olen lopen kyllästynyt kituuttamaan minimiliksoilla, viimesen vuoden (nykynen paikka) nettona noin 650€/kk ja tällä pitäisi elää, kulkea töissä, kustantaa asuminen, elättää lapsi (elarit) ja hoitaa opintolainat, yms.

MArkka-aikaan liksat pyöri 4000-5000mk:n paikkeilla, euroaikaan 500-700€/kk. Olen koko ikäni tehnyt pätkätöitä 8muita ei vaan ole saatavilla) sosiaalialalla, palvelualalla, nuorisoalalla, kasvatusalalla, kaupallisella alalla jne. Pieneen järkeeni ei jaksa mahtua se, millä ihmeellä ihmiset yleensä elää ja mistä he löytävät duunin josta myös maksetaan kohtuullinen liksa? Tai siis mikä nykypäivänä edes on kohtuullinen liksa? Pienituloisena sitä toki on tottunut elämään vaatimattomasti, mutta haaveissa on joskus toteuttaa joku matka, tms, mihin näillä liksoilla ei ikinä ole ollut varaa.

Mainittakoon vielä, että olen todella omassa elementissäni juuri näillä sosiaalisia taitoja vaativilla aloilla ja myös muut alat voivat tulla kyseeseen, mikäli noilla aloilla ei tuon apremmin pysty nettoamaan.

17

2495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • millä ei...

      EI ainakaan pieneläinhoitajan!!

    • meikäläinen tässä

      siis mitä ihmettä olet suostunut tekemään 700e kuukausituloilla? Halooo?!!!
      Siis tuonhan saa tekemättä mitään,työttömänä!

      Jos nyt ei ihan tyhmä ja toivoton tapaus ole,
      niin saahan jo jossain kauppassa 2-3 kertaa enemmän, puhumattakaan "oikeista" töistä.

      Pysy kaukana kaikenmaailman sosiaalihöpästä
      ja nuoriso/kasvatusalasta jos halua tienata.
      Tee oikeita töitä eikä vaan jotain huuhaa
      sosiaaliskeidaa.

    • paras liksa

      hanki uudelleenkoulutuksella joku ammatti joihin sovelletaan kemianliiton työehtosopimusta ja hankkiudu kurssituksen jälkeen töihin semmoiseen firmaan, niin ei tarvi enää itkua vääntää, kun kemian alan minimi palkkakin on jo yli 2 donaa.

      • Mitä skeidaa !

        Voi mennä katsomaan kemianliiton sivuilta palkkoja missään ei tule 2000€ .
        Parhaat palkat pitkän uran jälkeen pyörii siellä 2000€ päälle ,mut ekaan 5-vuoteen ei mitään toivoa!!

        Alkupalkat siellä 1300-1500€ luokkaa.
        Siis aivan paskaa vääntää tänne mitään 2000€ liksoja !!
        Hoitsut pääsee suoraan siihen 2000€ ,mut kemianliitonssa todella surkeat palkat ,jos nyt kellään enää on edes töitä.


    • duuni vaihtoon

      Jos netto on 650€, niin brutto on varmaankin sekin reilusti alle 1000€/kk. Tuo ei voi olla kokopäiväinen työ, eli teet osa-aikaista. Tuolla rahalla ei edes yksi ihminen kykene itseään elättämään kun on kaikki asumiskulut, ruoka - ja siihen vielä lainakulut, elatuskulut?? Noilla tuloilla oletan, että saat tukea asuntokuluihisi(jos asut vuokralla) ja sossusta ruinaamalla rahaa elämiseen.

      Hanki kokopäiväinen työ, niistä pitäisi halvimmillaankin tienata sen 9€/h eli noin 1500€/kk. Jos on jostain syystä pakko tehdä osa-aikaista, liity työttömyyskassaan ja ala hakemaan soviteltua päivärahaa. Itse sain aikoinaan soviteltua päivärahaa kun tienasin osa-aikaisena nettona 800-900€/kk. Sain siihen päälle muistaakseni noin 100-200€ päälle kassasta.

      Soviteltu päiväraha taitaa perustua hankittuihin tuloihin edelliseltä 2 vuodelta(en ole varma ajasta), joten jos et kuulu vielä mihinkään työttömyyskassaan, on aika turha lähteä hakemaan korvauksia kun tulotaso ei ole muuttunut.
      Työttömyyskassaan kannattaa ehdottomasti liittyä pikimmiten, muutamalla kympillä vuodessa(pienimmillään) turvaat selustaa jos jäät täysin työttämäksi. Tosin noilla tuloilla on vähän niin ja näin..

      Asutko jossain maaseudulla jossa ei työpaikkoja ole? Jos et, ihmettelen kovasti tulotasoasi, miksi et ole tehnyt asian eteen mitään. Ymmärrän jos työpaikkoja ei ole ja et halua muuttaa työn perässä. PK-seudulla siivoojakin tienaa 1500€/kk ja heitä on jatkuvasti liian vähän.

      Kohtuullinen liksa on jokaisen oma asia, toiselle 5000€ on liian vähän, toiselle huippuliksa. Tilastoihin katsoen, pienituloisia on suomessa reilut 700.000, eli lähes 14% väestöstä. Yhden hengen taloudessa 13.000€/vuosi on köyhyysraja.

      Ai Suomi on hyvinvoiva maa? Vitut. Keskiluokka esittää naama näkkärillä kovilla lainoilla ostettuja autojaan ja asuntojaan. Rahan määrä korvaa kunnian ja arvomaailman köyhyyden. Kun lähiön keskustassa näkyy työttömiä, juoppoja tai muita vähempi-osaisia, salaa sisimmissämme nousee kavahduksen - mutta myös elämässä onnistumisen tunne. Kuinka helposti ihminen kykeneenkään huijaamaan itseään..

      Valitettavasti taantuma iskee kovimmin köyhimpiin. Inhorealistina toivon että joskus tulee niin kova globaali lama että koko markkinatalous heittää kuperkeikkaa ja anarkia ja väkivalta puhdistaa ilmaa jonka olemme hapattaneet vuosikymmeniä kestävässä kulutusjuhlassa. Voisi tehdä oikeasti hyvää ihmisyydelle ja yhtenäisyydelle kun oikein kovasti kalahtaa nilkkaan.

      • tietoinen.

        No kuuleppa. Jos on vaikka siivooja, niin saa 7 e tuntipalkkaa. Ja jos työtä tekee esim. 7,5 h päivässä, se tekee 37,5 h viikossa.
        Tällöin palkka on 1050 euroa ja käteen jää sitten veroprosentista riippuen mitä jää.

        Ja näitä siivoojiahan riittää...


      • Nälkäpalkkalainen

        Olipas harvinaisen asiallinen ja kattava vastaus, kiitos siitä! Tällä palstalla liikkuu näemmä ihan järjellistäkin porukkaa, usein keskusteluissa saa vastaukseksi lähinnä v****ilua ja mautonta puujalkahuumoria, olipa asia kuinka tärkeä hyvänsä.

        Heitän jotain kommentteja tuohon vastaukseesi kysymyksineen, lainaillen, joka lienee täällä ihan sallittua :)


        "Jos netto on 650€, niin brutto on varmaankin sekin reilusti alle 1000€/kk. Tuo ei voi olla kokopäiväinen työ, eli teet osa-aikaista. Tuolla rahalla ei edes yksi ihminen kykene itseään elättämään kun on kaikki asumiskulut, ruoka - ja siihen vielä lainakulut, elatuskulut?? Noilla tuloilla oletan, että saat tukea asuntokuluihisi(jos asut vuokralla) ja sossusta ruinaamalla rahaa elämiseen."

        Aivan, osa-aikaistahan minä, muuta kun täällä ei ole tarjolla. Sen verran on vaan pakko "brassailla", että tuolla summalla todellakin tulee yksi ihminen toimeen, jopa lapsesta huolehtien, riippuu vaan paljolti siitä, miten asiansa järjestää ja millä elämän laatua mittaa ja että onko peukalo keskellä kämmentä. Köyhän pitää osata kaikkea. Aiemmin olen asunut vukralla, nykyään omassa, jonka asuinkulut on todella minimaaliset, alittaa mennen tullen kaupungin vuokra-asunnon kulut. Tosin se on todettava, että ihan täysin omillani en tästä selviäisi, puolison tulot onneksi kompensoi tilannetta, mutta osa-aikainen pätkätyöläinen hänkin. Sosiaalietuuksiin emme ole oikeutettuja, ainoastaan työttömyysturvaan töiden ollessa katkolla. Tämä tilanne tulee siitä, kun sosiaalietuuksiin huomioitavat menot ovat olemattomat ja laskennalliset bruttotulot keikkuu juuri rajojen molemmin puolin kuukaudesta riippuen.

        "Hanki kokopäiväinen työ, niistä pitäisi halvimmillaankin tienata sen 9€/h eli noin 1500€/kk. Jos on jostain syystä pakko tehdä osa-aikaista, liity työttömyyskassaan ja ala hakemaan soviteltua päivärahaa. Itse sain aikoinaan soviteltua päivärahaa kun tienasin osa-aikaisena nettona 800-900€/kk. Sain siihen päälle muistaakseni noin 100-200€ päälle kassasta."

        Kokopäiväinen työ olisi toki iso helpotus taloudellisesti ja se on kaiken aikaa ollut haussa, maaseudulla vaan niitä saa etsiä kuin neulaa heinäsuovasta. Halu tienata leipänsä kuitenkin on sen verran vahva, että tulee lähdettyä jokaiseen osa-aikaiseen, mikä vaan siunaantuu. Tuntiliksat puolestaan on todelisuudessa 7-8€/h, 9€/h on täällä pelkkää haaveunta. Mutta koti on aina koti ja yhden euron korotus tuntiliksassa ei tuo niin suurta onnea, että sen perässä kannattaisi muualle muuttaa. Tosi soviteltu päiväraha on osa-aikaiselle oma lisänsä, jos siihen on oikeus, tuo taas ei ole itsestäänselvyys, sillä maaseudulla käytetään varsin yleisesti erilaisia palkkatukeja työnantajille, joka puolestaan on este sovitellun työttömyysturvan maksamiselle. Tuossa kohtaa on iso ongelma, sillä esimerkiksi nykyinen paikka on yleishyödyllisessä yhdistyksessä, jota taas ei sido työaikavelvoite (82%), vaan tunnit siis voivat olla todella vähäiset. Tämä tilanne tuli yllätyksenä, mutta koska kokonaisuutta ajatellen työpaikka on kuitenkin pidettävä, näillä tuloilla on vaan pärjättävä. Työnhakijan profiilia ei ainakaan täällä kohota se, että "makaa työttömänä vuodesta toiseen", jos siis kieltäytyy näistä minimipalkkahommista. Lisäksi on mainittava se, että näissä palkkatuen piiriin kuuluvissa töissä ei kerry työssäoloehtoa "oikeiden paikkojen mukaisesti", vaan nykyisestäkin vuoden pestistä kertyy ainoastaan 6kk. TÄhän päälle 2-3kk työttömänä ja seuraavaan paikkaan, jolloin 10kk:n ehtoa ei millään ehdi saada täyteen 2v:n aikana. Siispä en ole oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Lisäksi on yleistä sekin, että työsopparit ovat esimerkiksi elokuusta vuoden loppuun ja seuraavana vuonna jatkuu tammikuussa uudella sopparilla (jos jatkuu) päättyäkseen taas toukokuussa. Tästä taas noin 3kk työttömänä ja seuraavaan pätkäpaikkaan... Tarkoitukseni on kuvata tilannetta ja todellisuutta, ei ruikuttaa, jos joku sellaista ajattelee =)


        "Soviteltu päiväraha taitaa perustua hankittuihin tuloihin edelliseltä 2 vuodelta(en ole varma ajasta), joten jos et kuulu vielä mihinkään työttömyyskassaan, on aika turha lähteä hakemaan korvauksia kun tulotaso ei ole muuttunut.
        Työttömyyskassaan kannattaa ehdottomasti liittyä pikimmiten, muutamalla kympillä vuodessa(pienimmillään) turvaat selustaa jos jäät täysin työttämäksi. Tosin noilla tuloilla on vähän niin ja näin.."

        Näin olen ymmärtänyt. Näillä tuloilla se soviteltu ei todellakaan juurikaan poikkea Kelan perusturvasta, mutta edelleen suurin kompastus tässä on nuo työnantajien saamat palkkatuet ja lyhyisiin jaksoihin pätkityt määräaikaisuudet. 10kk saavuttaakseen pitäisi olla 20kk töitä 2v:n aikana ilman katkeimia, jotta ehto täyttyisi. Täysin mahdotonta täkäläisillä käytännöillä.



        "Asutko jossain maaseudulla jossa ei työpaikkoja ole? Jos et, ihmettelen kovasti tulotasoasi, miksi et ole tehnyt asian eteen mitään. Ymmärrän jos työpaikkoja ei ole ja et halua muuttaa työn perässä. PK-seudulla siivoojakin tienaa 1500€/kk ja heitä on jatkuvasti liian vähän."

        Kuten ylempänä jo kävi ilmi, kyllä, maaseudulla. Olen onnistunut kerran elämässäni saamaan kokopäiväisen paikan, jopa 2,5kk sitä iloa kesti, mutta ainakin sain hankittua tuolloin upouuden pesukoneen :D

        "Kohtuullinen liksa on jokaisen oma asia, toiselle 5000€ on liian vähän, toiselle huippuliksa. Tilastoihin katsoen, pienituloisia on suomessa reilut 700.000, eli lähes 14% väestöstä. Yhden hengen taloudessa 13.000€/vuosi on köyhyysraja."

        Tuon määritelmän mukaan elän siis jatkuvasti alle käyhyysrajan, tilastollisesti ajatellen mun ei kai pitäisi olla edes hengissä enää... Henkilökohtaisesti tuo 1500€/kk olisi jo "huipputulot", kun niihin sikkauksiin vaan joskus pääsisi käsiksi!


        "Ai Suomi on hyvinvoiva maa? Vitut. Keskiluokka esittää naama näkkärillä kovilla lainoilla ostettuja autojaan ja asuntojaan. Rahan määrä korvaa kunnian ja arvomaailman köyhyyden. Kun lähiön keskustassa näkyy työttömiä, juoppoja tai muita vähempi-osaisia, salaa sisimmissämme nousee kavahduksen - mutta myös elämässä onnistumisen tunne. Kuinka helposti ihminen kykeneenkään huijaamaan itseään.."

        Lainarahalla tässä itsekin porskutetaan, tällä suunnalla maata ne onneksi on pieniä summia, asuntojen hinnat todella alhaisia kasvukeskuksiin verrattuna jne. Joten kyllä maalla asumisessa on puolensakin. Se mikä täällä sitten tuo omat lisäkulunsa on auto. Vanha ja huonokuntoinen auto on melkoinen rahanreikä, mutta niin penteleen välttämätön jo pelkästään kaupassakäynnin vuoksi, töissä kulkeakseen se on ainut vaihtoehto... ja vaatii siis yleensä melkoisen huollon toimiakseen kulloinkin voimassaolevan työsuhteen ajan.

        "Valitettavasti taantuma iskee kovimmin köyhimpiin. Inhorealistina toivon että joskus tulee niin kova globaali lama että koko markkinatalous heittää kuperkeikkaa ja anarkia ja väkivalta puhdistaa ilmaa jonka olemme hapattaneet vuosikymmeniä kestävässä kulutusjuhlassa. Voisi tehdä oikeasti hyvää ihmisyydelle ja yhtenäisyydelle kun oikein kovasti kalahtaa nilkkaan."

        Yhdestä asiasta ainakin voin olla iloinen, kulutusjuhliin ei ole tullut kutsua, joten omatunto on puhdas siltä osin :D

        Vielä pitää mainita se, että kuulun siihen ikäluokkaan, joka 90-luvun laman jälkeisissä kiemuroissa tippui "uraputkesta", eli valmistui työttömäksi ja on siitä asti ollut hyvin kirjavissa pätkätöissä. Yli kolmekymppisellä pätkätyöhistoria on työnantajien näkökulmasta nykyisin iso miinus, alle 30v se oli vielä plussaa (todella monipuolinen työkokemus)... nämä ovat vallitsevia asenteita, joille ei yksi pieni duunari mitään mahda. Harva kuitenkaan siis ihan omasta vapaasta tahdostaan tällaisen työhistorian on hankkinut...


      • Nälkäpalkkalainen
        Nälkäpalkkalainen kirjoitti:

        Olipas harvinaisen asiallinen ja kattava vastaus, kiitos siitä! Tällä palstalla liikkuu näemmä ihan järjellistäkin porukkaa, usein keskusteluissa saa vastaukseksi lähinnä v****ilua ja mautonta puujalkahuumoria, olipa asia kuinka tärkeä hyvänsä.

        Heitän jotain kommentteja tuohon vastaukseesi kysymyksineen, lainaillen, joka lienee täällä ihan sallittua :)


        "Jos netto on 650€, niin brutto on varmaankin sekin reilusti alle 1000€/kk. Tuo ei voi olla kokopäiväinen työ, eli teet osa-aikaista. Tuolla rahalla ei edes yksi ihminen kykene itseään elättämään kun on kaikki asumiskulut, ruoka - ja siihen vielä lainakulut, elatuskulut?? Noilla tuloilla oletan, että saat tukea asuntokuluihisi(jos asut vuokralla) ja sossusta ruinaamalla rahaa elämiseen."

        Aivan, osa-aikaistahan minä, muuta kun täällä ei ole tarjolla. Sen verran on vaan pakko "brassailla", että tuolla summalla todellakin tulee yksi ihminen toimeen, jopa lapsesta huolehtien, riippuu vaan paljolti siitä, miten asiansa järjestää ja millä elämän laatua mittaa ja että onko peukalo keskellä kämmentä. Köyhän pitää osata kaikkea. Aiemmin olen asunut vukralla, nykyään omassa, jonka asuinkulut on todella minimaaliset, alittaa mennen tullen kaupungin vuokra-asunnon kulut. Tosin se on todettava, että ihan täysin omillani en tästä selviäisi, puolison tulot onneksi kompensoi tilannetta, mutta osa-aikainen pätkätyöläinen hänkin. Sosiaalietuuksiin emme ole oikeutettuja, ainoastaan työttömyysturvaan töiden ollessa katkolla. Tämä tilanne tulee siitä, kun sosiaalietuuksiin huomioitavat menot ovat olemattomat ja laskennalliset bruttotulot keikkuu juuri rajojen molemmin puolin kuukaudesta riippuen.

        "Hanki kokopäiväinen työ, niistä pitäisi halvimmillaankin tienata sen 9€/h eli noin 1500€/kk. Jos on jostain syystä pakko tehdä osa-aikaista, liity työttömyyskassaan ja ala hakemaan soviteltua päivärahaa. Itse sain aikoinaan soviteltua päivärahaa kun tienasin osa-aikaisena nettona 800-900€/kk. Sain siihen päälle muistaakseni noin 100-200€ päälle kassasta."

        Kokopäiväinen työ olisi toki iso helpotus taloudellisesti ja se on kaiken aikaa ollut haussa, maaseudulla vaan niitä saa etsiä kuin neulaa heinäsuovasta. Halu tienata leipänsä kuitenkin on sen verran vahva, että tulee lähdettyä jokaiseen osa-aikaiseen, mikä vaan siunaantuu. Tuntiliksat puolestaan on todelisuudessa 7-8€/h, 9€/h on täällä pelkkää haaveunta. Mutta koti on aina koti ja yhden euron korotus tuntiliksassa ei tuo niin suurta onnea, että sen perässä kannattaisi muualle muuttaa. Tosi soviteltu päiväraha on osa-aikaiselle oma lisänsä, jos siihen on oikeus, tuo taas ei ole itsestäänselvyys, sillä maaseudulla käytetään varsin yleisesti erilaisia palkkatukeja työnantajille, joka puolestaan on este sovitellun työttömyysturvan maksamiselle. Tuossa kohtaa on iso ongelma, sillä esimerkiksi nykyinen paikka on yleishyödyllisessä yhdistyksessä, jota taas ei sido työaikavelvoite (82%), vaan tunnit siis voivat olla todella vähäiset. Tämä tilanne tuli yllätyksenä, mutta koska kokonaisuutta ajatellen työpaikka on kuitenkin pidettävä, näillä tuloilla on vaan pärjättävä. Työnhakijan profiilia ei ainakaan täällä kohota se, että "makaa työttömänä vuodesta toiseen", jos siis kieltäytyy näistä minimipalkkahommista. Lisäksi on mainittava se, että näissä palkkatuen piiriin kuuluvissa töissä ei kerry työssäoloehtoa "oikeiden paikkojen mukaisesti", vaan nykyisestäkin vuoden pestistä kertyy ainoastaan 6kk. TÄhän päälle 2-3kk työttömänä ja seuraavaan paikkaan, jolloin 10kk:n ehtoa ei millään ehdi saada täyteen 2v:n aikana. Siispä en ole oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Lisäksi on yleistä sekin, että työsopparit ovat esimerkiksi elokuusta vuoden loppuun ja seuraavana vuonna jatkuu tammikuussa uudella sopparilla (jos jatkuu) päättyäkseen taas toukokuussa. Tästä taas noin 3kk työttömänä ja seuraavaan pätkäpaikkaan... Tarkoitukseni on kuvata tilannetta ja todellisuutta, ei ruikuttaa, jos joku sellaista ajattelee =)


        "Soviteltu päiväraha taitaa perustua hankittuihin tuloihin edelliseltä 2 vuodelta(en ole varma ajasta), joten jos et kuulu vielä mihinkään työttömyyskassaan, on aika turha lähteä hakemaan korvauksia kun tulotaso ei ole muuttunut.
        Työttömyyskassaan kannattaa ehdottomasti liittyä pikimmiten, muutamalla kympillä vuodessa(pienimmillään) turvaat selustaa jos jäät täysin työttämäksi. Tosin noilla tuloilla on vähän niin ja näin.."

        Näin olen ymmärtänyt. Näillä tuloilla se soviteltu ei todellakaan juurikaan poikkea Kelan perusturvasta, mutta edelleen suurin kompastus tässä on nuo työnantajien saamat palkkatuet ja lyhyisiin jaksoihin pätkityt määräaikaisuudet. 10kk saavuttaakseen pitäisi olla 20kk töitä 2v:n aikana ilman katkeimia, jotta ehto täyttyisi. Täysin mahdotonta täkäläisillä käytännöillä.



        "Asutko jossain maaseudulla jossa ei työpaikkoja ole? Jos et, ihmettelen kovasti tulotasoasi, miksi et ole tehnyt asian eteen mitään. Ymmärrän jos työpaikkoja ei ole ja et halua muuttaa työn perässä. PK-seudulla siivoojakin tienaa 1500€/kk ja heitä on jatkuvasti liian vähän."

        Kuten ylempänä jo kävi ilmi, kyllä, maaseudulla. Olen onnistunut kerran elämässäni saamaan kokopäiväisen paikan, jopa 2,5kk sitä iloa kesti, mutta ainakin sain hankittua tuolloin upouuden pesukoneen :D

        "Kohtuullinen liksa on jokaisen oma asia, toiselle 5000€ on liian vähän, toiselle huippuliksa. Tilastoihin katsoen, pienituloisia on suomessa reilut 700.000, eli lähes 14% väestöstä. Yhden hengen taloudessa 13.000€/vuosi on köyhyysraja."

        Tuon määritelmän mukaan elän siis jatkuvasti alle käyhyysrajan, tilastollisesti ajatellen mun ei kai pitäisi olla edes hengissä enää... Henkilökohtaisesti tuo 1500€/kk olisi jo "huipputulot", kun niihin sikkauksiin vaan joskus pääsisi käsiksi!


        "Ai Suomi on hyvinvoiva maa? Vitut. Keskiluokka esittää naama näkkärillä kovilla lainoilla ostettuja autojaan ja asuntojaan. Rahan määrä korvaa kunnian ja arvomaailman köyhyyden. Kun lähiön keskustassa näkyy työttömiä, juoppoja tai muita vähempi-osaisia, salaa sisimmissämme nousee kavahduksen - mutta myös elämässä onnistumisen tunne. Kuinka helposti ihminen kykeneenkään huijaamaan itseään.."

        Lainarahalla tässä itsekin porskutetaan, tällä suunnalla maata ne onneksi on pieniä summia, asuntojen hinnat todella alhaisia kasvukeskuksiin verrattuna jne. Joten kyllä maalla asumisessa on puolensakin. Se mikä täällä sitten tuo omat lisäkulunsa on auto. Vanha ja huonokuntoinen auto on melkoinen rahanreikä, mutta niin penteleen välttämätön jo pelkästään kaupassakäynnin vuoksi, töissä kulkeakseen se on ainut vaihtoehto... ja vaatii siis yleensä melkoisen huollon toimiakseen kulloinkin voimassaolevan työsuhteen ajan.

        "Valitettavasti taantuma iskee kovimmin köyhimpiin. Inhorealistina toivon että joskus tulee niin kova globaali lama että koko markkinatalous heittää kuperkeikkaa ja anarkia ja väkivalta puhdistaa ilmaa jonka olemme hapattaneet vuosikymmeniä kestävässä kulutusjuhlassa. Voisi tehdä oikeasti hyvää ihmisyydelle ja yhtenäisyydelle kun oikein kovasti kalahtaa nilkkaan."

        Yhdestä asiasta ainakin voin olla iloinen, kulutusjuhliin ei ole tullut kutsua, joten omatunto on puhdas siltä osin :D

        Vielä pitää mainita se, että kuulun siihen ikäluokkaan, joka 90-luvun laman jälkeisissä kiemuroissa tippui "uraputkesta", eli valmistui työttömäksi ja on siitä asti ollut hyvin kirjavissa pätkätöissä. Yli kolmekymppisellä pätkätyöhistoria on työnantajien näkökulmasta nykyisin iso miinus, alle 30v se oli vielä plussaa (todella monipuolinen työkokemus)... nämä ovat vallitsevia asenteita, joille ei yksi pieni duunari mitään mahda. Harva kuitenkaan siis ihan omasta vapaasta tahdostaan tällaisen työhistorian on hankkinut...

        Valtion harjoittamasta tukipolitiikasta vielä ihan oma erillinen osionsa (jota siis myös työllistymisohjelmaksi kutsutaan).

        Erityisesti täällä maaseudulla kunnat ja muut työnantajat ovat oppineet käyttämään valtion palkkatukipolitiikkaa häikäilemättä hyväkseen. Kunnallisella sektorilla lähes kaikki "matalapalkka-alan" paikat ovat täysin tukijärjestelyin hoidettuja, vakituisia toimia/virkoja ei ole, vaan paikat täytetään moneen kertaan vuodessa (yleensä 1/2 vuodeksi kerrallaan) palkkatukeen oikeutetuilla henkilöillä. Kun tukikausi päättyy, päättyy myös soppari ja vuorossa on seuraava tukeen oikeutettu. Tällä pidetään tiastot kauniina ja samalla saadaan puoli-ilmaista, tai jopa ilmaista työvoimaa. Työt kuitenkin ovat tasan sitä "oikeaa työtä", minkä varmasti jokainen ymmärtää, eihän koulut, päiväkodit, virastot, nuorisotilat, kotipalvelu ja muu toimisi ilman "oikeaa työntekoa". Näitä työsuhteita vaan valitettavasti tarkastellaan "tukipaikkoina" ja niiden arvostus on todella olematonta työmarkkinoilla. Kummallista sinänsä, kun ajattelee työnantajaa, joka käyttää palkkatukeen oikeutettuja työntekijöitä tekemään "oikeita töitä", mutta kuitenkin valintatilanteessa luokittelee hakijan työhstorian "tukipaikoiksi", eli ei niin "oikeiksi töiksi"...

        Toisena kompastuksena kokonaisuuden kannalta tulee nämä työttömyysturvaan liittyvät kiemurat, todella harvalla ehtii täyttyä 10kk työssäoloehtoa tämän "puolikkaan kertymän" ja lyhyiden soppareiden myötä. KAiken aikaa siis on tultava toimeen työmarkkinatuella/peruspäivärahalla, tms, joka taas aikaansaa pitkään jatkuvana tilanteen, jossa on todella hankalaa irrottaa käteistä esimerkiksi ensimmäisen kuukauden työmatkoihin uuteen paikkaan lähtiessä. Noidankehä, jota viisas lainsäätäjä ei ole huomioinut.

        Ihmeellisintä ainakin täällä maaseudulla kuitenkin on edelleen se, miten ihmeessä näitä palkkatukeja maksetaan ja maksetaan aina vaan vudesta toiseen samoille työnantajille, eli tuetaan pätkätyön jatkumista. Työnantajilla ei ole tarvetta muuttaa rekrytointistrategioita, kun voi luottaa siihen, että aina löytyy joku josta saa kivat korvaukset. Tyhmäähän se olisi vakinaistaa duunareita ja maksaa heille liksaa "omasta pussista". Soittelukierros kuntiin avaa kyllä tämän kuvion jokaiselle kiinnostuneelle, jos kysyy vaikkapa koulunkäyntiavustajan paikkoja, niin vastauksena on edelleen (ja ollut vuosia) sama: "Meille otetaan vaan työmarkkinatukiharjottelijoita ja palkkatukilaisia..." Sama koskee päiväkotien työntejijöitä, sekä monenmonta muuta paikkaa.


      • duunia vaihtoon(2)
        Nälkäpalkkalainen kirjoitti:

        Olipas harvinaisen asiallinen ja kattava vastaus, kiitos siitä! Tällä palstalla liikkuu näemmä ihan järjellistäkin porukkaa, usein keskusteluissa saa vastaukseksi lähinnä v****ilua ja mautonta puujalkahuumoria, olipa asia kuinka tärkeä hyvänsä.

        Heitän jotain kommentteja tuohon vastaukseesi kysymyksineen, lainaillen, joka lienee täällä ihan sallittua :)


        "Jos netto on 650€, niin brutto on varmaankin sekin reilusti alle 1000€/kk. Tuo ei voi olla kokopäiväinen työ, eli teet osa-aikaista. Tuolla rahalla ei edes yksi ihminen kykene itseään elättämään kun on kaikki asumiskulut, ruoka - ja siihen vielä lainakulut, elatuskulut?? Noilla tuloilla oletan, että saat tukea asuntokuluihisi(jos asut vuokralla) ja sossusta ruinaamalla rahaa elämiseen."

        Aivan, osa-aikaistahan minä, muuta kun täällä ei ole tarjolla. Sen verran on vaan pakko "brassailla", että tuolla summalla todellakin tulee yksi ihminen toimeen, jopa lapsesta huolehtien, riippuu vaan paljolti siitä, miten asiansa järjestää ja millä elämän laatua mittaa ja että onko peukalo keskellä kämmentä. Köyhän pitää osata kaikkea. Aiemmin olen asunut vukralla, nykyään omassa, jonka asuinkulut on todella minimaaliset, alittaa mennen tullen kaupungin vuokra-asunnon kulut. Tosin se on todettava, että ihan täysin omillani en tästä selviäisi, puolison tulot onneksi kompensoi tilannetta, mutta osa-aikainen pätkätyöläinen hänkin. Sosiaalietuuksiin emme ole oikeutettuja, ainoastaan työttömyysturvaan töiden ollessa katkolla. Tämä tilanne tulee siitä, kun sosiaalietuuksiin huomioitavat menot ovat olemattomat ja laskennalliset bruttotulot keikkuu juuri rajojen molemmin puolin kuukaudesta riippuen.

        "Hanki kokopäiväinen työ, niistä pitäisi halvimmillaankin tienata sen 9€/h eli noin 1500€/kk. Jos on jostain syystä pakko tehdä osa-aikaista, liity työttömyyskassaan ja ala hakemaan soviteltua päivärahaa. Itse sain aikoinaan soviteltua päivärahaa kun tienasin osa-aikaisena nettona 800-900€/kk. Sain siihen päälle muistaakseni noin 100-200€ päälle kassasta."

        Kokopäiväinen työ olisi toki iso helpotus taloudellisesti ja se on kaiken aikaa ollut haussa, maaseudulla vaan niitä saa etsiä kuin neulaa heinäsuovasta. Halu tienata leipänsä kuitenkin on sen verran vahva, että tulee lähdettyä jokaiseen osa-aikaiseen, mikä vaan siunaantuu. Tuntiliksat puolestaan on todelisuudessa 7-8€/h, 9€/h on täällä pelkkää haaveunta. Mutta koti on aina koti ja yhden euron korotus tuntiliksassa ei tuo niin suurta onnea, että sen perässä kannattaisi muualle muuttaa. Tosi soviteltu päiväraha on osa-aikaiselle oma lisänsä, jos siihen on oikeus, tuo taas ei ole itsestäänselvyys, sillä maaseudulla käytetään varsin yleisesti erilaisia palkkatukeja työnantajille, joka puolestaan on este sovitellun työttömyysturvan maksamiselle. Tuossa kohtaa on iso ongelma, sillä esimerkiksi nykyinen paikka on yleishyödyllisessä yhdistyksessä, jota taas ei sido työaikavelvoite (82%), vaan tunnit siis voivat olla todella vähäiset. Tämä tilanne tuli yllätyksenä, mutta koska kokonaisuutta ajatellen työpaikka on kuitenkin pidettävä, näillä tuloilla on vaan pärjättävä. Työnhakijan profiilia ei ainakaan täällä kohota se, että "makaa työttömänä vuodesta toiseen", jos siis kieltäytyy näistä minimipalkkahommista. Lisäksi on mainittava se, että näissä palkkatuen piiriin kuuluvissa töissä ei kerry työssäoloehtoa "oikeiden paikkojen mukaisesti", vaan nykyisestäkin vuoden pestistä kertyy ainoastaan 6kk. TÄhän päälle 2-3kk työttömänä ja seuraavaan paikkaan, jolloin 10kk:n ehtoa ei millään ehdi saada täyteen 2v:n aikana. Siispä en ole oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Lisäksi on yleistä sekin, että työsopparit ovat esimerkiksi elokuusta vuoden loppuun ja seuraavana vuonna jatkuu tammikuussa uudella sopparilla (jos jatkuu) päättyäkseen taas toukokuussa. Tästä taas noin 3kk työttömänä ja seuraavaan pätkäpaikkaan... Tarkoitukseni on kuvata tilannetta ja todellisuutta, ei ruikuttaa, jos joku sellaista ajattelee =)


        "Soviteltu päiväraha taitaa perustua hankittuihin tuloihin edelliseltä 2 vuodelta(en ole varma ajasta), joten jos et kuulu vielä mihinkään työttömyyskassaan, on aika turha lähteä hakemaan korvauksia kun tulotaso ei ole muuttunut.
        Työttömyyskassaan kannattaa ehdottomasti liittyä pikimmiten, muutamalla kympillä vuodessa(pienimmillään) turvaat selustaa jos jäät täysin työttämäksi. Tosin noilla tuloilla on vähän niin ja näin.."

        Näin olen ymmärtänyt. Näillä tuloilla se soviteltu ei todellakaan juurikaan poikkea Kelan perusturvasta, mutta edelleen suurin kompastus tässä on nuo työnantajien saamat palkkatuet ja lyhyisiin jaksoihin pätkityt määräaikaisuudet. 10kk saavuttaakseen pitäisi olla 20kk töitä 2v:n aikana ilman katkeimia, jotta ehto täyttyisi. Täysin mahdotonta täkäläisillä käytännöillä.



        "Asutko jossain maaseudulla jossa ei työpaikkoja ole? Jos et, ihmettelen kovasti tulotasoasi, miksi et ole tehnyt asian eteen mitään. Ymmärrän jos työpaikkoja ei ole ja et halua muuttaa työn perässä. PK-seudulla siivoojakin tienaa 1500€/kk ja heitä on jatkuvasti liian vähän."

        Kuten ylempänä jo kävi ilmi, kyllä, maaseudulla. Olen onnistunut kerran elämässäni saamaan kokopäiväisen paikan, jopa 2,5kk sitä iloa kesti, mutta ainakin sain hankittua tuolloin upouuden pesukoneen :D

        "Kohtuullinen liksa on jokaisen oma asia, toiselle 5000€ on liian vähän, toiselle huippuliksa. Tilastoihin katsoen, pienituloisia on suomessa reilut 700.000, eli lähes 14% väestöstä. Yhden hengen taloudessa 13.000€/vuosi on köyhyysraja."

        Tuon määritelmän mukaan elän siis jatkuvasti alle käyhyysrajan, tilastollisesti ajatellen mun ei kai pitäisi olla edes hengissä enää... Henkilökohtaisesti tuo 1500€/kk olisi jo "huipputulot", kun niihin sikkauksiin vaan joskus pääsisi käsiksi!


        "Ai Suomi on hyvinvoiva maa? Vitut. Keskiluokka esittää naama näkkärillä kovilla lainoilla ostettuja autojaan ja asuntojaan. Rahan määrä korvaa kunnian ja arvomaailman köyhyyden. Kun lähiön keskustassa näkyy työttömiä, juoppoja tai muita vähempi-osaisia, salaa sisimmissämme nousee kavahduksen - mutta myös elämässä onnistumisen tunne. Kuinka helposti ihminen kykeneenkään huijaamaan itseään.."

        Lainarahalla tässä itsekin porskutetaan, tällä suunnalla maata ne onneksi on pieniä summia, asuntojen hinnat todella alhaisia kasvukeskuksiin verrattuna jne. Joten kyllä maalla asumisessa on puolensakin. Se mikä täällä sitten tuo omat lisäkulunsa on auto. Vanha ja huonokuntoinen auto on melkoinen rahanreikä, mutta niin penteleen välttämätön jo pelkästään kaupassakäynnin vuoksi, töissä kulkeakseen se on ainut vaihtoehto... ja vaatii siis yleensä melkoisen huollon toimiakseen kulloinkin voimassaolevan työsuhteen ajan.

        "Valitettavasti taantuma iskee kovimmin köyhimpiin. Inhorealistina toivon että joskus tulee niin kova globaali lama että koko markkinatalous heittää kuperkeikkaa ja anarkia ja väkivalta puhdistaa ilmaa jonka olemme hapattaneet vuosikymmeniä kestävässä kulutusjuhlassa. Voisi tehdä oikeasti hyvää ihmisyydelle ja yhtenäisyydelle kun oikein kovasti kalahtaa nilkkaan."

        Yhdestä asiasta ainakin voin olla iloinen, kulutusjuhliin ei ole tullut kutsua, joten omatunto on puhdas siltä osin :D

        Vielä pitää mainita se, että kuulun siihen ikäluokkaan, joka 90-luvun laman jälkeisissä kiemuroissa tippui "uraputkesta", eli valmistui työttömäksi ja on siitä asti ollut hyvin kirjavissa pätkätöissä. Yli kolmekymppisellä pätkätyöhistoria on työnantajien näkökulmasta nykyisin iso miinus, alle 30v se oli vielä plussaa (todella monipuolinen työkokemus)... nämä ovat vallitsevia asenteita, joille ei yksi pieni duunari mitään mahda. Harva kuitenkaan siis ihan omasta vapaasta tahdostaan tällaisen työhistorian on hankkinut...

        Kiitos palautteestasi, sain uuden näkökannan tähänkin asiaan. Itse asun pk-seudulla ja täällä asumiskustannukset jo itsestään ovat sillä tasolla että yksin asuva, laillisia töitä pienellä palkalla tekevä on aika huonossa raossa.
        Motivaatio huonopalkkaiseen työhön on heikko.

        Käytännössä jos jää työttömäksi, asumistukea saa noin 450 euroon(en ole varma tarkalleen) asti ja siihen päälle työttymyyskorvaus. Suomeksi: jos palkkasi on vaikkapa 1200€, siitä pois verot, vuokra niin elämiseen saattaa jäädä ihan saman verran rahaa kuin työttömällä.

        Työttömäksi jättäytyminen on tietenkin huono juttu koska uuden, paremman työn saaminen hankaloituu kun sinulla voi olla pitkäaikaistyöttömän tausta, eli työhistoriassa tyhjää jopa vuosien ajalta. Parasta työttömänä ollessa olisikin kouluttautua jotenkin ilman että menettää työttömyyskorvausta, esim. iltaopiskeluna jokin ammattitutkinto.

        Silloin kun tienasin tuon 800-900€/kk osa-aikaisena( mahdolliset kassan korvaukset), opiskelin iltaisin itselleni vuodessa tutkinnon. Tämän tutkinnon erään kurssiosuuden suorittamisen perusteella sain nykyisen vakituisen työpaikkani. Eli itse tutkinnolla en ole tehnyt mitään vaikka se olikin kiinnostava vaan sen lyhyt osuus sai erään työnantajan kiinnostumaan minusta.

        Parisen vuotta tuossa työssä olleena sain jo ylennyksen esimieheksi joten jotain olen tehnyt oikein.

        Mutta palatakseni viestiisi; olet täysin oikeassa siinä miten toiselle mitätön summa rahaa voi toisella riittää pitkälle. Enkä sano tätä mitenkään alentavasti tms vaan se on fakta. Moni meistä ei osaa käyttää rahaa oikein koska sitä on tarpeeksi. Ostetaan paljon turhaa ja kamaa heitetään roskiin kun siihen tulee pieni lommo. Auto vaihdetaan isompaan vaikka työmatkat tehdään yksin ja muutenkin elintasoa nostetaan keinotekoisesti. Elämäntaso vain ei nouse tälläisillä keinoilla yleensä.

        Itse asun edelleen vuokralla kaksiossa, ajan pienella 6v vanhalla autolla, enkä osta vaatteita edes kerran kuukaudessa. Mutta kun ostan, ostan sitä mikä näyttää hyvältä riippumatta hinnasta. Olen itse alemman keskiluokan perheestä kotoisin joten jollain perverssillä tavalla nautin olla tavallisen näköinen enkä korostaa egoani autolla, asunnon koolla/sisustuksella tai käymällä trendikkäissä ravintoloissa. Shoppailu ei tyydytä mitään sisälläni.

        Haukkumalla keskiluokkaa tylsäksi, itseään rahalla korostavaksi porukaksi - en ole kateellinen vaan näen mitä pinnan alla on. Se pieni ihminen joka siellä takana on, ei ole aina tyytyväinen elämäänsä. Totuus on että keskiluokka on tuomittu wannabe-elämään koska raha ei ikinä tule riittämään luksuselämään, vaan vain sen pseudomuotoihin; aina uusimpaan kännykkään, parin viikon lomiin talvisin jossain puoli-eksoottisessa maassa, citymaasturiin, asuntolainalla hankittuu asuntoon ja kaikkeen kiiltävävään, muoviseen teknologiaan mm.
        Rikas ihminen ei elä näin. Rikas ei tarvitse turvakseen sitä fiilistä minkä rahalla hankittu krääsä ympärillä luo. Keskiluokka tarvitsee sen koska heidän pitää erottautua keinolla millä hyvänsä naapureistaan ja sukulaisistaan, pelkona looseriksi leimautuminen tai tarpeettomuus.

        Toisaalta ihminen ihmisenä, tuo oli yleistystä mutta totuutta siinäkin on.

        Itse, tulevaisuudessa tulen todennäköisesti ottamaan asuntolainan koska taloudellisesti on kannattavampaa ostaa oma kuin maksaa vuokraa. Auton voisiin vaihtaa muutaman vuoden päästä toiseen, vähemmän käytettyyn. Ja olen tyytyväinen elämääni, kukaan ei naljaile siitä ettei minulla ole omaa mökkiä tai venettä koska en sellaisilla tee mitään. Onneksi on sukulaisia ja tuttuja joiden luona voi käydä mökkeilemässä sen viikon kesässä mitä kestän sitä elämää.


      • tosiduunari
        Nälkäpalkkalainen kirjoitti:

        Valtion harjoittamasta tukipolitiikasta vielä ihan oma erillinen osionsa (jota siis myös työllistymisohjelmaksi kutsutaan).

        Erityisesti täällä maaseudulla kunnat ja muut työnantajat ovat oppineet käyttämään valtion palkkatukipolitiikkaa häikäilemättä hyväkseen. Kunnallisella sektorilla lähes kaikki "matalapalkka-alan" paikat ovat täysin tukijärjestelyin hoidettuja, vakituisia toimia/virkoja ei ole, vaan paikat täytetään moneen kertaan vuodessa (yleensä 1/2 vuodeksi kerrallaan) palkkatukeen oikeutetuilla henkilöillä. Kun tukikausi päättyy, päättyy myös soppari ja vuorossa on seuraava tukeen oikeutettu. Tällä pidetään tiastot kauniina ja samalla saadaan puoli-ilmaista, tai jopa ilmaista työvoimaa. Työt kuitenkin ovat tasan sitä "oikeaa työtä", minkä varmasti jokainen ymmärtää, eihän koulut, päiväkodit, virastot, nuorisotilat, kotipalvelu ja muu toimisi ilman "oikeaa työntekoa". Näitä työsuhteita vaan valitettavasti tarkastellaan "tukipaikkoina" ja niiden arvostus on todella olematonta työmarkkinoilla. Kummallista sinänsä, kun ajattelee työnantajaa, joka käyttää palkkatukeen oikeutettuja työntekijöitä tekemään "oikeita töitä", mutta kuitenkin valintatilanteessa luokittelee hakijan työhstorian "tukipaikoiksi", eli ei niin "oikeiksi töiksi"...

        Toisena kompastuksena kokonaisuuden kannalta tulee nämä työttömyysturvaan liittyvät kiemurat, todella harvalla ehtii täyttyä 10kk työssäoloehtoa tämän "puolikkaan kertymän" ja lyhyiden soppareiden myötä. KAiken aikaa siis on tultava toimeen työmarkkinatuella/peruspäivärahalla, tms, joka taas aikaansaa pitkään jatkuvana tilanteen, jossa on todella hankalaa irrottaa käteistä esimerkiksi ensimmäisen kuukauden työmatkoihin uuteen paikkaan lähtiessä. Noidankehä, jota viisas lainsäätäjä ei ole huomioinut.

        Ihmeellisintä ainakin täällä maaseudulla kuitenkin on edelleen se, miten ihmeessä näitä palkkatukeja maksetaan ja maksetaan aina vaan vudesta toiseen samoille työnantajille, eli tuetaan pätkätyön jatkumista. Työnantajilla ei ole tarvetta muuttaa rekrytointistrategioita, kun voi luottaa siihen, että aina löytyy joku josta saa kivat korvaukset. Tyhmäähän se olisi vakinaistaa duunareita ja maksaa heille liksaa "omasta pussista". Soittelukierros kuntiin avaa kyllä tämän kuvion jokaiselle kiinnostuneelle, jos kysyy vaikkapa koulunkäyntiavustajan paikkoja, niin vastauksena on edelleen (ja ollut vuosia) sama: "Meille otetaan vaan työmarkkinatukiharjottelijoita ja palkkatukilaisia..." Sama koskee päiväkotien työntejijöitä, sekä monenmonta muuta paikkaa.

        kuullostaa niinkuin asuisit jossain pielavedellä, tuommoisia juttuja olen saanut kuulla muiltakin sieltäpäin.


    • ensimmäiseksi

      rupeaisit tekemään säännöllisesti 8 tunnin päiviä viitenä päivänä viikossa ja tietenkin neljä viikkoa kuukaudessa 11 kuukauden ajan.Niin huomaat että palkkasi on jo muuta kuin 700 euroa kuussa.Sen lakikin määrää.

      • Nimimerkki

        Väärin. Suomessa ei oe lakiin perustuvaa minimipalkkaa, palkat on neuvoteltu alakohtaisesti työntekijä- ja työnantajajärjestöjen kesken.

        Jos alalle ei ole saatu neuvoteltua työehtosopimusta on palkkaa kuitenkin maksettava "tavanomainen ja normaali palkka", tällaisena pidetään peruspäiväraha 40 kertaisena.


      • kysyy hän
        Nimimerkki kirjoitti:

        Väärin. Suomessa ei oe lakiin perustuvaa minimipalkkaa, palkat on neuvoteltu alakohtaisesti työntekijä- ja työnantajajärjestöjen kesken.

        Jos alalle ei ole saatu neuvoteltua työehtosopimusta on palkkaa kuitenkin maksettava "tavanomainen ja normaali palkka", tällaisena pidetään peruspäiväraha 40 kertaisena.

        Paljonko se peruspäiväraha X 40 sitten oikeen on? Siis kun ei ole enää aikoihin ollut kärryillä peruspäivärahan suuruudesta... mut vielä joskus taannoin sitä saadessani se oli 20 päivältä kuukaudessa noin 380€(netto), eli 380x1,20=465€/kk ja jos se jaetaan maksetuilla päivillä 465/20=22,80€/pv.

        Mikäli päiväraha on vielä tuota luokkaa, on tuo mainittu "tavanomainen ja normaali palkka" siinä tapauksessa 22,80€x40pv=912€/kk! Eli siis noin 900€ bruttokuukausituloilla pitää työssäkäyvän ihmisen selvitä.. ja täähän koskee kokopäivätyön liksaa? Tosta kun ottaa 20% veroja ja muita kuluja, käteen jää...729€/kk nettona... HUH, ei siis kannata valittaa huonoista liksoista, jos lainsäätäjä on määritellyt tuon "TAVANOMAISEKSI JA NORMAALIKSI PALKAKSI"!


        729€/kk


    • tytteli86

      Kuinka vähän sitten oikein teet työtä, kun minä sain opiskelijana osa-aikaisenakin enemmän palkkaa kuin sinä! Kaupan kassalla, jopa. Jos olet kaupassa (tai hankkiudut sinne), kannattaa tehdä iltoja ja viikonloppuja, niin saa vähän enempi liksaa.. Ihan hyvin voi tonninkin saada kaupan kassalla!

      • Nälkäpalkkalainen

        Kaupan kassalla toki tienaa, jos tekee iltaa ja viikonloppua, mutta koska itse olen tässä viimesimmässä paikassa ollut kiinteällä 8,32€/h liksalla, ei sillä juurikaan tienaa 25:llä viikkotunnilla... Tuohon liksaan siis ei kuulu mitään lisiä. Tuosta pois verot ja muut maksut, jäljelle jää tasan "tilinauha" :-/

        Mutta koska töitä on leipänsä eteen tehtävä ja kyseinen paikka oli toimenkuvaltaan todella haastava, antoi se sentään jotain rahassa mittaamatonta, kuten mielenkiintoisen kokemuksen ja uuden meriitin CV:hen.

        Joku varmaan heittää seuraavaksi, että tuohonhan saa soviteltua päivärahaa päälle, mutta asia ei ole ihan noin yksyselitteinen, sillä koska työnantajalle maksettiin palkkatukea, ei minulla työntekijänä ollut oikeutta soviteltuun työttömyysturvaan. Tosin tämä seikka tuli eteen vasta ensimmäisen sovitellun hakemisen jälkeen parin kuukauden päästä työsuhteen alottamisesta... Noh, nyt on uusi mielenkiintoinen paikka haussa ja koska se on toisella paikkakunnalla, ei työnantajalla ole mahdollisuuksia saada palkkatukea, joten luultavasti tälläkertaa olisi mahdollista pästä ihan oikeasti tienaamaankin. Kyseessä siis ihan kokopäiväinen työ ja haastattelu on tällä viikolla. Jännityksellä odottamaan tulosta, onneksi on kesäloma (kun työsoppari päättymässä), niin voi rauhassa jännätä kotona lumitöitä tehden :D


    • Hyvä tienaa hyvin

      Taidat olla melkoinen lusmuri.

    • Anonyymi

      Bitcoineilla tietotekniikalla tienaa eniten massia hakkeroidilla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe