Turhaa vonkunaa

trentonoir

Suomi24. Keskustelu. Musiikki. Gootti.

Tämä on palsta jossa mielelläni vierailisin useamminkin, mutta jos rehellisiä ollaan niin tämä samainen palsta on niin pahasti sivuraiteilla kun olla ja voi. En nyt vain tarkoita noita "aikuisia" kakaroita jotka tulevat tänne kiukuttelemaan siitä, että ”gootit on ihan pellei kun ne näyttää pelleilt.” Vastaavia ääliöitähän löytyy joka palstalta. Ehkä kyllä tältä nimenomaiselta palstalta enemmän, sillä kuten tiedetään niin kuvitellusti erilaisen näköistä ja oloista ihmistä kun on kovin helppo haukkua, peiliin katsomisen sijaan. Jos tosiaan joku ajattelee että se mustaan latexiin pukeutunut pandasilmä on niin kovin noloa, niin samalla logiikalla voidaan ihmetellä että miksi suurinpiirtein jokainen teinitytön hukuttaja näyttää Fintelligensin jäseneltä. Eihän se totta ole, mutta mummot, varokaa niitä sänkipäisiä lökäpöksyjä.
Tai että eikö se psychobullyn margariini kuuluisi hiusten sijaan leivälle.
Kyllähän te tiedätte, paskapuhetta riittää enemmän kuin pöntössä on tilaa.
Mutta älkää te koulun koneella istuvat näppylänaamat pelätkö, saatte ihan rauhassa tirskua siinä kavereiden kanssa kuinka ”kattokaa ku mä nolaan itseni.” Niin te ette ole syy miksi tällä palstalla ei ole mukava käydä.

Minulla on ollut aikoinani mustahuulikauteni, joten goottinen ulkonäkö on ollut jokseekin, ei nyt kovin tärkeä, mutta ainakin huomion kohteena. Tosin myönnettäköön että minun visuaalinen ilmeeni juontui enemmän Curen suunnalta, joten se ei ollut niin ylilyövää kuin nämä London After Midnightit. Vaikka nykyään en tuhrikaan kynsiäni tai vastaavaa, niin uskallan kutsua itseäni edelleen gootiksi. Sillä niin hassua kuin se onkin, ulkonäköä tärkeämpänä uskaltaudun pitämään itse musiikkia. Mikä ei tietenkään tarkoita ettäkö se rajaisi muut musiikin lajityypit maun ulkopuolelle.
Omasta mielestäni hyvä musiikki on hyvää musiikkia, oli se sitten räppiä, progea, tai ei niin yllättäen goottia. Sitten tulee tietenkin esille ne alalajit. Mikä on goottia ja mikä ei. Ja tässä kohtaan tulee esille yksi niistä seikoista miksi halustani huolimatta en vaivaudu tänne suuremmin kirjoittelemaan.
Heti kun joku menee mainitsemaan jonkun 69 Eyesin, niin samantien joku vinkuu ettei se ole goottia.
Hei, ihanko totta?
Jos ajatellaan jotain 12 vuotiasta Perttiä tai Maijaa, niin heille ensikosketus goottimusiikkiin voi olla vääristynyt, mutta se voisi olla pahemminkin vinossa kuin jossain Paris Killsissa. Olen samaa mieltä ettei 69 Eyes ole goottia, mutta umpikuurokin kuulee heidän tuotannossaan viime vuosilta kovastikin goottivaikutteita. Aina parempihan se on kuin että väittäisi jotain My Chemical Romancea gootiksi, tai Rasmusta. Onhan nitä ihmisiä joiden korvissa ja silmissä kaikki Cradle Of Filthista jonnekin Amorphikseen ovat goottia. Monesti vieläpä juuri tuo ”silmissä” tuntuu olevan dominoivampi peruste jonkin goottiudelle kuin sen äänellinen anti. Ja eihän sen tarvitse 69 Eyesiin jäädä. Joku kysyy jotain jostain Apoptygma Berzerkista ja heti joku käskee menemään konemusiikkipalstalle ja siellä kukaan Tiëstohyypiö ei noteeraakaan häntä, koska ilmeisesti konemusiikki on massayleisölle vain jumpjumptorimunkkia. Se Apoptygma-hyypiö on kyllä enemmän kotonaan goottipalstalla kuin missään muualla tämän 24:n palstoista.

Poislukien umpipuritaanit, niin luulisi muilta löytyvän sen verran ymmärrystä, että ebm, dark wave ja vastaavat ovat selkeitä gootin sukulaisia. Hitto, new romanticsitkin ovat lähempänä goottia kuin jotain discoa. Ultravox on paljon gootimpaa shittia kuin 69 Eyes tai Cradle Of Filth. Voihan sitä mennä sanomaan että gootti kuoli jonkun Bauhausin ensiaskeleiden jälkeen, mutta saahan sitä sanoa mitä sylki suuhun tuo.

Ja siitä päästäänkin siihen miksi tämän vinkumiseni aloitin. Kun nämä ureapäät kiukuttelevat korsettipandoista, niin herääkin kysymys että miksi sitä itkemistä esiintyy tällä palstalla?
Eikö tämä ole musiikkipalsta?
Eikö tämä ole goottimusiikkipalsta?
Miksi siis suuri osa viesteistä kyselee että mistä saa jostain takahikiältä mustia hameita, tai onko hyviä nettikauppoja joista saa korsetteja. Olin ihan siinä uskossa että musiikkipalstalla olisi tarkoitus puhua,,, musiikista. Hitsi vie kun olin väärässä. Tottakai kukin saa kysyä vaatteista jos haluaa ja saa kysyä kuinka monta punnerrusta gootti jaksaa tehdä. Miksi tuollaista mennä kieltämäänkän. Ilmeisesti nämä armeijan keskeyttäneetkin olivat kaikki gootteja, kun heitä kerran oli ennätysmäärä.

Henkilökohtaisesti en vastusta, tai välitä kenenkään käsityksestä gootteudesta, mutta suotavaa olisi että jokainen toteaisi asiansa ääneen itselleen ennen kuin kirjoittaa sen tänne.

Siis ihan oikeasti, kuka kuvittelee goottikulttuurin liittyvän siihen että oma 16 vuotias muksu murjottaa ja kapinoi. Voisiko iällä olla jotain tekemistä asian kanssa, ei hänen edustamallaan alakulttuurilla.

Tai miksi gootit valitsevat hupsuja nimimerkkejä kuten Morpheus ja Suruboy”88? No, miksi kukaan valitsee itselleen hupsun nimimerkin, kuten vaikkapa Talvisotaganes.

Tai miksi musiikkipalstalla kysellään vaatteista? Miksi ei Yleistä elokuvista-palstalla kysellä vaatteista?

Eihän meistä kukaan voi estää ketään olemasta ääliö, tai ketään kuvittelemasta olevansa fiksu ja kirjoittamasta jotain itkuvirttä jossa itseironisesti vinkuu ja vonkuu.

Minä en punnerra.
En pidä Fintelligensista.
En pidä 69 Eyesia goottina.
Mutta en myöskään inhoa hiphopkulttuuria.
Ja uskaltaudun ymmärtämään miksi joku voisi pitää 69 Eyesia goottina.

Siispä lyhyesti:
-Ääliöt hittoon.
-Korsettiongelmaiset hittoon.
-Väärää musiikkia kuuntelevat hittoon.
-Kaikille tervetulotoivotus tänne.

Jotenkin minä vain toivon että tällä palstalla puhuttaisiin enemmän musiikista, ilman että kiukuteltaisiin siitä onko kyseinen musiikki juuri millilleen kohdallaan. Kuitenkin että ylipäätään aiheet liikkuisivat enemmän sen musiikin ympärillä kuin joidenkin verkkosukkien. En nyt tietenkään oikeasti murjota siitä jos joku oikeasti kyselee vaatteista, mutta uskoakseni sille löytyisi parempiakin ulostuloväyliä.

Miksi luit tämän loppuun asti, kun olisit voinut tehdä muutakin.

7

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • theunquietgrave

      Tämä kiteyttikin lähes kaiken, kiitos tästä. Itse tosiaan olen tällä palstalla yritänyt puhua järkeviä jo parin vuoden ajan, tosin ilman rekisteröityä nimimerkkiä. Kaikki viestini hukkuivat kirjaimellisesti sontaan.

      Kuten sinäkin sanoit ja mitä itsekkin olen usein täällä sanonut, se on se musiikki se homman ydin. Ei se, että on mustat vaatteet, morticiasta ostettu 200€ korsetti ynnä muuta. Ja kyllä itse ymmärrän jos joku täällä kyselee gootti vaatteista, koska en jotenkin usko että jostain muoti osiosta vastauksia saisi. Tosin nämä vastaukset täälläkin ovat aina olleet vähän mitä sattuu.. Ja kyllä, joskus olen täällä palstalla käynyt "itkemässä" ettei The 69 Eyes ole goottia, mutta myönnän itsekkin että heillä on vaikutteita tämän genrenkin puolelta. Etenkin Blessed Be levyllä on kuultavissa paljon gootti genrestä matkittua sekä lainailtua.

      Ja tuosta konemusiikista, omasta mielestäni juuri esim Apoptygma Berzerk kuuluu gootti genren alle. Ja jos tutkailee vaikka Schattenin foorumia, huomaa että siellä ei paljoa muusta puhutakkaan kuin nimenomaan tästä konepuolen musiikista. Enkä nyt tarkoita Darudea ynnä muuta.. Itseäni jossain välissä jo hieman häiritsi ettei gootti rokista paljoa siellä(kään) puhuttu, mutta nyt onneksi on lepakkoluola avattu jossa jauhetaan sitten tästä gootti rockista.

      Mutta kuten jo aijemmin totesin, aion hakea jossain välissä luultavasti tuota seriffin paikkaa. Jos nyt jaksan ja viitsin..

    • FrozenCorpse

      Musiikki on todellakin se ydin. Vaatteet tai pelkkä musiikki eivät tee kenestäkään mitään. Pitää olla yhdistävä kokonaisuus.
      Ihmettelen myöskin näitä täysin käsittämättömiä vittuiluja" gootit on sitä tai tätä"... Onpa kivaa..Not.

    • Danzigi

      Asiallisilla linjoilla liikut. Hyvä! :)

      Tuosta curesta aikoinaan itelläkin lähti tähän alakulttuuriin tutustuminen. Hyvä nähdä et täällä on muitakin 30 heeboja jotka on yhäkin tämän asenteen omaavia ihmisiä.

      Mahtaakohan olla niin että tämä nuorempi sukupolvi pitää enemmän koneellisesta gootti musasta. Tarkoitan nyt darkwavea ja mitä kaikkea näitä nyt onkaan joista taas en itse perusta tippaakaan.

      En kyllä myöskään ymmärrä tuota valittamista ja haukkumista mitä täällä saa jatkuvasti kuulla. Lapsellisuuden perikuvia..

      • Carponai

        Yksi nuorempi old schoolin goottimusiikin kuuntelija ilmottautuu! o/

        En usko että täällä saadaan mitään järkevää keskustelua aikaiseksi goottimusiikista, joten tervetuloa Lepakkoluolan puolelle aiheesta jauhamaan.

        htttp://www.deathrock.fi/lepakkoluola

        Trolleille jo etukäteen tiedoksi, että moderointi on tiukkaa ja itsekin tsekkaan laudan säännöllisin väliajoin. Kaikki 'Raxmux on tozi hywä goottibändi niinQ!11 =)'-tyyppiset viestit ja aloitukset lentävät surutta roskiin. Turha tulla edes yrittämään.


    • urheileva mies

      Et vaan jaksa, koska olet joku vitun humanistinen goottitaitelija jonka läskit pursuavat verrkosukkahousuista, eikös??

      Ja vaikka urheilisitkin niin silti olet pelkkä paska gootti!

      • Urheilugootti

        Työnnä pääsi takaisin perseeseesi, varo pieraisemasta, ettei tulee tummaa goottiraitaa silmään. Montako leukaa itselläs on? Taidat itse olla joku ylipainoinen humppaveikko Jurvasta! Anteeksi jurvalaiset. En halunnut loukata.


    • .......

      \../

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe