Mitä aineksia ja välineitä tarvitaan

Pizzalisti

että saa yhtä hyvän pizzan kuin juuri kotipizzassa ja pizzahutissa?!Lähinnä pannupizzan tyylistä.
Einespizzoja en halua syödä,
eikä ole enää varaa käydä pizzerioissa.
Niin usein tulee syötyä,vaikka onkin epäterveellistä.
Olen kokeillut kotona,mutta en onnistu tekemään yhtä maittavaa.Mikä lie niiden salaisuus....

13

2494

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pannulla

      Kerran oon ihan vahingossa onnistunut tekemään hyvän pannupizzan. Oltiin semmosella mökillä jossa ei ollukkaan uunia, ja meillä pizzatarpeet
      mukana... tein sen sitten ihan vaan paistinpannulla, pikkasen paksumpi pohja kun normaalisti, täytteitä reilusti ja paljon juustoa. Voitelin pannun öljyllä, vaikka se
      olikin teflon.

      Normipizzan pitäsi olla oikea pizzauuni, tarpeeksi kuuma siis. Hyvä tomaattikastike
      ja juusto ratkaisee kans aika paljon

    • kkkkkkkkkkkkkk

      ... on pehmeä taikina ja PALJON öljyä (ei oliivi) paistopannulla/ uunipellillä.

      Tee siis taikina ilman öljyä ja paista pizza uunissa pellillä, jossa on runsaasti öljyä, hyvä pissa tulee myös kun teet sen valutautapaistinpannussa ( uunissa tietysti) sillon ei tartte edes leivinpaperia - reilusti öljyä kylläkin.

      Näin saadaan se "munkkimainen" pohja aikaiseksi.

      JA hei - ohjeissa on aina LIIAN VÄHÄN SUOLAA !! - Uunipellillisen kokoiseent aikinaan menee helposti KOKONAINEN tl tai jopa kaksi suolaa.

      • öljyä

        ei öljyä mutta paljon öljyä...mitteekä tarkotat?
        ja mitähän öljyä jos ei oliivi ?
        muut ovat tarkotettu autoihin voiteluöjyks ja
        saranoiden rasvaukseen


      • kkkkkkkkkkkkkkkkk
        öljyä kirjoitti:

        ei öljyä mutta paljon öljyä...mitteekä tarkotat?
        ja mitähän öljyä jos ei oliivi ?
        muut ovat tarkotettu autoihin voiteluöjyks ja
        saranoiden rasvaukseen

        taikinaan ei laiteta lainkaan öljyä
        paistopannulle/pellille taasen laitetaan reilusti ( ei mitään pullasudilla sivelyä) vaikkkapa rypsiöljyä ( ruokakaupasta sitä saa)

        Oliiviöljy ei kestä kovaa lämpöä, ja siitä tulee muutenkin vähän outo sivumaku pannupizzaan.

        Reilusti = noin parin kolmen sentin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikina


      • kkkkkkkkkkkk
        kkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        taikinaan ei laiteta lainkaan öljyä
        paistopannulle/pellille taasen laitetaan reilusti ( ei mitään pullasudilla sivelyä) vaikkkapa rypsiöljyä ( ruokakaupasta sitä saa)

        Oliiviöljy ei kestä kovaa lämpöä, ja siitä tulee muutenkin vähän outo sivumaku pannupizzaan.

        Reilusti = noin parin kolmen sentin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikina

        Reilusti = noin parin kolmen millin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikina
        SIIS MILLIN ei sentin - sorry


      • öljyä
        kkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        Reilusti = noin parin kolmen millin "kerros" ja siihen päälle sitten se kaulittu/litistelty taikina
        SIIS MILLIN ei sentin - sorry

        Mutta kyllä oon laittanut pohjataikinaan oliiviöljyä eikä kukaan ole vielä sitä sylkenyt pois. Sen verran että taikina alustaessa notkistuu; eli pellillisen jos teen niin abt 1.5 tl.

        Kyllähän oliiviöljy kuumuutta kestää, eikä siitä tule sivumakua ellei käytä ihan jotain Robuscoa
        vaan miedompaa,vaan esim normaali extra virgineä.

        siinä ollaan ihan samoilla linjoilla että pannupizza paistetaan öljyssä...


    • helmikanana

      Pizzan teko vaatii näppituntumaa.
      Hyvän saa vain harjoittelemalla.

      Itse teen melko löysän taikinan. Eli sellaisen että saan sen puisella haarukkavatkaimella sekoitettua.
      Käytän kuivahiivaa. Sokeria ripaus ja suolaa niin että se maistuu.
      Rypsiöljyä reilu loraus.
      Kipataan pellille ja nostatetaan siinä liinan alla kaksinkertaiseksi.
      Taputellaan käsin pellin kokoiseksi.
      Mielettömän herkullisen pizzan saa chilitonnikalasta. Kebablastut tai salami-tai meetwurstisiivut pinnalla rapsakoitumassa ovat myös hyvät.
      Meillä koko perhe tykkää.

    • pitsa...

      Jos kaipaat "samanlaista" pitsaa kuin kotipitsassa ja pitsahutissa, niin et ole oikeasti hyvää pizzaa syönytkään. Googletappa vähän pizzaohjeita, niitä löytyy valtavasti.

    • ohjeen

      Itelle tästä jäi vaan pieni pala, mutta kerrankin onnistui lähes autenttinen pannupizza :o)

      Normaali pohjataikina
      Säilyke tomaattiVIIPALEITA, oreganolla ja basilikalla maustettuja (S & W)
      pepperonia
      katkarapuja
      pizzajuustoa, tässä mozzarellaa

      Taikinan kohottua öljyä pannu ja levitä siihen
      se vähän yli reunojen. Pistele pohja haarukalla. Levitä paksuhkot tomaatti viipaleet pohjalle ja tasoittele hieman haarukalla.
      Jos tykkäät valkosipulista, lisää tässä välissä.
      Tomattien päälle ripaus oreganoa, juustoraaste, katkaravut ja päälle pepperoni.

      paista hellalla kunnes juusto on vähän sulanut, pepperonit puolikypsyneet ja pohja on rapeahko.

      Pistä pizza 225 asteiseen uuniin grillivastuksen
      alle 5-7 min, kunnes pinta on saanut väriä.

      Tälleen kotioloissa, kun ei ole valurautapannua eikä pizzauunia ja pitää soveltaa

      Vaan hyvää tuli !

    • Anonyymi

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/53479/kvsqt/Ooni-Koda-pizzauuni

      Kickstarterista lähtenyt pizzauuni on saavuttanut taas uuden virstanpylvään - Ooni Koda on erittäin kompakti kaasukäyttöinen pizzauuni.

      Upea Ooni Koda -pizzauuni vie pizzanpaistamisen aivan uudelle tasolle helposti ja vaivattomasti. Avaa tuotteen jalat, lisää pizzakivi, avaa kaasuhana ja olet valmis tekemään herkullisia pizzoja! Kaasukäyttöinen pizzauuni kuumenee 500 asteeseen noin 15 minuutissa. Pizza kypsenee pizzakivellä jopa 60 sekunnissa ja saat aidon rapean kiviuunipizzan valmistettua helposti kotioloissa. Tuote tulee valmiiksi koottuna.

      Pakkaukseen sisältyy

      Ooni Koda -pizzauuni
      Pizzakivi
      Ohjekirja
      Ooni-reseptivihko
      Ominaisuudet

      Leveys: 40 cm
      Pituus: 62 cm
      Korkeus: 31 cm
      Paino: 9,25 kg
      Pizzakiven mitat: 33,7 x 33,7 cm
      Pizzakiven paksuus: 10 mm
      Pizzan maksimihalkaisija: 30 cm
      Korkeita lämpötiloja kestävä hiiliteräsrunko
      Automaattinen kaasunkatkaisujärjestelmä, jos liekki sammuu kaasuhanan ollessa auki
      Suomalaiseen kaasunpainejärjestelmään soveltuva
      Yhteensopivat tuotteet

      Matalapainesäädin
      Pizzalapio
      Suojapeite/kantolaukku

    • Min ostaa Lidlistä Pizza combi valmispohjia. 400 g taikina ja 200 g soosi. Valmispohjaksi hyvää. Kaulin sitä vielä vähän isommaksi. Noin pääsee helpolla, eikä toi ole kauhea kuten pakastealtaan valmiit pohjat.

    • Tämmönen tuli tilattua pari viikkoa sitten netistä ja muutaman kerran sitä jo testaillu. https://pizzatarvike.fi/tuote/pannupizzavuoka-320cm/

      Ainakin itse huomannut, että vuoka kannattaa rasvata kunnolla ja paistaa riittävän kuumassa mielellään yli 300 astetta grillissä. Tomaattikastike tulee parhaiten tölkitetyistä ja kokonaisista San Marzano tomaateista, joiden kanssa valkosipulia, tuoretta basilikaa ja suolaa. Ja reilusti pepperonia päälle niin hyvää tulee ;)

      • Anonyymi

        Ohhoh, miten tuo mahtuu uuniin? Tuohon mahtuu jo kaksi lyhyehköä 160 cm ihmistä makaamaan pannulla peräkkäin. On kyllä kokoonsa nähden halpa vuoka.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaikkeen sinä ihastuit hänessä

      Mikä oli se asia mikä vei jalat altasi? ❤️ Oliko jotain erityistä tilannetta vai tunne? Kenties monen sattuman summa? Ai
      Ikävä
      93
      9022
    2. Persut: haluamme lisää veroja!

      Lisää lisää veroja huutaa persukuoro. Veroila Suomi nousuun! "Uusi matkailuvero eli matkailijamaksu peritään esimerki
      Maailman menoa
      49
      4790
    3. Nainen kokki autossa kammottavan kuoleman sähköauto-Teslan syttyessä tuleen.

      https://www.is.fi/autot/art-2000011652873.html Näin vaarallisia sähköautopalot voivat olla.
      Maailman menoa
      41
      4481
    4. Jos samassa autossa istuu romani, somali ja venäläinen, kuka ajaa?

      Arvioiden mukaan romanit lähtivät noin 1000-luvulla liikkeelle pohjois-Intiasta. Nyt 1000 vuotta myöhemmin he ovat levit
      Maailman menoa
      49
      2765
    5. Numero josta kaivattusi tulee mieleen

      Onko jokin numero joka yhdistää teidät jotenkin? Älä laita puhelinnumeroa.
      Ikävä
      100
      1546
    6. Miksi pitäisit enemmän

      Minusta kuin siitä toisesta?
      Ikävä
      40
      1326
    7. Tämmönen höpsö

      Höpönassu mä olen. En mikään erikoinen…hölötän välillä ihan levottomia. Tykkäisit varmasti jos olisin siellä sun vieress
      Suhteet
      44
      1266
    8. Heräsin taas sinä mielessä

      Miten voi haluta toista näin paljon? 😳 Kyllä meillä on muutenkin hyvä yhteys. Ehkä se tekee myös tästä niin voimakkaan?
      Ikävä
      64
      1222
    9. Jorman paluu sodasta Lieksaan oli katkera

      Jorma Karhunen astui Lieksan asemalle. Aurinko paistoi, mutta Jorman maailma oli sumuinen. Takana oli se helvetti, jota
      Lieksa
      40
      1187
    10. Kannattaa toimia yleisesti ottaen

      Ajoissa. Vaikka miten paljon haluan ja tunnen, olen löytänyt nyt elämääni jotain uutta ja se todennäköisesti edistyy, jo
      Ikävä
      168
      1140
    Aihe