Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Luistelukoulu on pettymys

luistelukoululaisen äiti

6v lapsi aloitti syksyllä luistelukoulun innoissaan. Lapsi on luistellut omatoimisesti jo 3-vuotiaasta saakka.

Luistelukoulu on kuitenkin ollut täysi pettymys. Samaan aikaan kentällä harjoittelee yli 100 lasta eli toisin sanoen tilaa harjoitteluun ei juuri ole. Lisäksi harjoittelevat aina vaan samoja juttuja, vaikka lapsi osasi ne jo muutaman kerran jälkeen. Vähän suututtaa näin vanhempanakin, sillä koko luistelukoulu tuntuu vain rahastukselta. (Tunnit toistaa aina samaa kaavaa ja samoja asioita opiskellaan. Ilmeisesti tämä yksipuolisuus on nimenomaan tuon ruuhkan aiheuttamaa.)

Lapseni tahtoisi jatkaa harrastusta syksyllä(Pääkaupunkiseudulla), jos löytyy joku seura, jossa saa rahalle vastinetta. Osaisiko kukaan suositella uutta seuraa, jossa olisi kiva ja reilu luistelukoulu.

16

7026

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja sitten on

      ihan erikseen varsinaiset taitoluistelutreeniryhmät.

      Vie lapsesi sellaiselle ja huomaat että hyvä jos pysyy mukana vauhti on senverta kova.

      Vai iskikö sinuun vanhemman kunnianhimotauti? Rahalle vastine on lapsen ilokin ja muu, ei aina menestys?

      Ja siksi toisekseen se toisto luistelussa on a ja o. vaikka muka osaisit on se tuhansia kertoja toistettava ylioppimiseksi. Liikesrajoja on parhaimienkin toistettva tuhansia kertoja.

      • luistelukoululaisen äiti

        Vaikka luistelukoulussa opetellaankin alkeita (ja hyvä niin), näyttää toisto lapseni luistelukoulussa olevan tilanpuutteen aiheuttamaa. Mielestäni yli 100 lasta samaan aikaan kentällä harjoittelemassa on vaan liikaa ja pakostihan tuo heijastuu opetuksessa.


      • asia että kaikki
        luistelukoululaisen äiti kirjoitti:

        Vaikka luistelukoulussa opetellaankin alkeita (ja hyvä niin), näyttää toisto lapseni luistelukoulussa olevan tilanpuutteen aiheuttamaa. Mielestäni yli 100 lasta samaan aikaan kentällä harjoittelemassa on vaan liikaa ja pakostihan tuo heijastuu opetuksessa.

        otetaan NYT mukaan kun ohjeet oli saatu sellaiset ettei ketään saa käännyttää enää sanomalla että ensi syksynä sitten. Vie lapsi nyt oikeisiin ryhmiin eiköhän se tilanne parane, alkeiskoulu on alkeiskoulu.


    • auttava

      Kumassakin Vantaan seurassa on ihku hyvä luistelukoulu pyörimässä. Eikä ryhmätkään ole tosi isoja. Rohkeasti vaan tutustu esim. netissä ensin seuraan ja sit lapsen kanssa pelipaikalle katsomaan livenä toimintaa. Jatkossa sit voi, kun taidot kehittyy, vaihtaa seuraa.

    • luistelijan äiti

      Missä seurassa luistelette? Sata lasta on aika paljon...
      Pääkaupunkiseudulla on seuroja vaikka millä mitalla. HTK, HL, HSK, MTK ja OTK Helsingissä, sitten tulevat vielä Vantaan ja Espoon seurat ja Kauniainen. Jos ei halua seuraa vaihtaa, kannattaa kysyä ohjaajilta tai vastuuhenkilöltä onko jonain toisena päivänä paremmin tilaa jäällä. Suurimmilla seuroilla kun on luistelukouluja useampana päivänä. Ja jos tuntuu, että samoja juttuja toistetaan, vaikka lapsi osaisi jo enemmän, kannattaa rohkeasti kysyä jatko- tai kehitysryhmistä. Kehitysryhmissä harjoittelun taso nousee huimasti ja taidotkin kehittyvät vauhdilla, kun yleensä harjoituksiakin on enemmän.

    • Äkkiä seura vaihtoon!

      Jos jossain niin pääkaupunkiseudullahan noita luisteluseuroja on "enemmän kuin laki sallii"!

      Jos asuisin siellä enkä olis tyytyväinen syystä tai toisesta, lähtisin heti naapuriseuraan!

      Toista se on täällä pohjoisemmassa, yksi seura 100 km säteellä... Se on tähän tyydyttävä. Tai sit vaihtaa kokonaan lajia...

      Katso www.stll.fi, sieltä ne seurat löytyy!

      Mutta ps. 6v on kyllä aika vanha muutenkin luistelukouluun... Kannattaa kysellä pääsisikö suoraan seuraaviin ryhmiin. Meidän 6v on luistellut jo 3 vuotta (neljäs vuosi menossa) eikä ole edes ryhmänsä nuorimpia...

    • taitoluistelija

      luistelen itse katassa ja olen tyytyväinen. ryhmät ovat pienet (n. 30 samaan aikaan jäällä luistelukoulussa), joten lapset saavat enemmän huomiota.

    • Neiti X

      Voin kertoa, että siitä toistosta ei ole haittaakaan. Joitakin samoja asiata kun luistelukoulussa opetellaan kerrataan vielä huipullakin.

    • luikka

      Katso seuran sivuilta kuka on päävalmentaja tai kehitysryhmien vastuuvalmentaja, hänelle saattaa olla soittoaika, tai hänelle voi lähettää s-postia. Kysy häneltä asiasta, sillä ne valmentajat jotka yleensä luistelukoulua pitävät eivät voi nostaa lapsia ylöspäin harjoitusryhmissä. Joten vaikka heistä joku luistelija on parempi kuin muut eivät he voi tehdä mitään, eivätkä usein välitä ajatellakaan koko asiaa.
      Lisäksi ota huomioon, että on käytäntö nostaa lapsia kaksi kertaa vuodessa toinen joulun tienoilla ja toinen keväällä (joskus myös syksyllä). Jotta lapsi nostettaisiin "epänormaalimpaan"aikaan vaatii se vanhemmilta omaa aktiivisuutta.
      Jos luistelu kiinnostaa ja tuntuu että lapsella olisi siihen rahkeita, ei kitise pienistä, jaksaa puurtaa ahkerasti onnistumattakin, jne. niin toimia kannattaa viimeistään jos nyt joulun tienoilla ei siirtoa jo automaattisesti tule. Kuusi vuotiaalla on jo kiire hiomaan akselia.
      Ryhmäsiirtojen suhteen kannattaa aina ottaa ihan rauhallisesti, ei kannata hankkia itselleen hankalan vanhemman roolia. Seuraakin pyörittävät vain seuran luistelijoiden vanhemmat, heillä on ongelmia muutenkin.

    • aikuisluistelija

      Pidä lapsesi samassa joukkueessa,mutta vaihda ihmeessä ryhmää.Luistelu aloitetaan yleensä (3)-4-vuotiaana,ja alkeet opetellaan tällöin.Tämän jälkeen siirrytään esim.kehitysryhmiin,jotka on suunniteltu n.5 vuotiaasta ylöspäin.Iän myötä "noustaan"ylöspäin kiinnostuksen mukaan.

      • valmentaja26

        Luistelukouluja on pääkaupunki seudulla varmasti tosiaan niinkuin sanottu, monen eri tasoisia, asioista kannattaa siis ottaa selvää. Olen itse pohjanmaalta ja vedin täällä n. 30 lapsen luistelukoulua viimevuonna muutaman kaverin kanssa. Luistelukoulu on täällä ainut ja täällä luistelukouluissa on jotkut jopa kahdeksan vuotiaita, eli kuusivuotias ei todellakaan ole liian vanha luistelukouluun! Eikä taidot muutenkaan riipu paljoakaan iästä, vaan luistelutaustoista. On totta että toistoa täytyy olla paljon , eikä kertauksesta ole ikinä haittaa. Mutta jokaisella tunnilla tulisi kuitenkin olla haasteita jokaiselle lapselle. Tosin sadan lapsen luistelukoulussa tälläinen on mahdotonta. Outoa että pitävät noin isoja ryhmiä, siellä ei tosiaan välttämättä hirveen moni lapsi opi luistelemaan, ja turvallisuuskin jo kärsii tuossa määrässä. Eikä niin monen lapsen ohjaaminen tietääkseni ole suositeltavaa, mikäli ohjaajia ei ole yli viittä kappaletta? Jokatapuksessa asiasta kannattaa keskustella luistelukoulun ohjaajan kanssa, itse ainakin olisin mielelläni ottanut vanhemmilta palautetta vastaan aikoinaan.


    • Lapsen parhaaksi

      Luistelukoulujen ohjaajien taso vaihtelee todella paljon: ammattivalmentajavoimin vedetty (vaikka sadan luistelijan) iloinen, leikkimielinen ja motivoitunut harjoitusryhmä on huomattavasti parempi ja tehokkaampi kuin epämotivoituneen ohjaajan tai ohjaajan sijaisen puolivillaisesti väsähtäneesti pakkopullana vetämä ammattitaidoton harjoittelu. Taso vaihtelee pääkaupunkiseudulla todella paljon.

      Haastattele seuran päävalmentaja ja sen lisäksi tarkista missä seurassa on panostettu paljon pieniin luistelijoihin (myös isojen kilpaluistelijoiden lisäksi). Kun seuran listoilla on kilpailemassa mukava määrä pieniä useissa sarjoissa ja menestyvät hyvin tai kohtuullisesti, siinä valmennuksen tasosta saa jo hyvää osviittaa.

      Olisin äärimmäisen tarkka seuran ja valmennuksen valinnasta juuri pienillä luistelijanaluilla. Seuran vaihto pienenä on hyvä tehdä vaikka kaveriporukalla, isompana jo vaikeampaa.

      Jos kerran jotain opettelee, voi sen opetella kunnolla ja hyvässä seurassa, vaikka lapsesta ei tulisi taitoluistelijaa. Ikä ei ole este ja luistelun riemusta (tai kehittymistä vaikka kilpatasolle asti) lapsikin nauttii parhaiten motivoituneessa ilmapiirissä, oman taitotason mukaisessa ryhmässä.

      • sivustaseuraaja

        Kyllä se palute on annettava suoraan siellä luistelukoulussa sille ohjaajalle, eikä urputettava seläntakana. Joskus vaan aikuiset eivät tajua, kuinka on monta kertaa tärkeä toistaa samoja asioita, jotta ne oppisi. Meidän seurassa ainakin kaikki ohjaajat ovat käyneet vaaditut kurssit ja moni on itse entinen yksäri.


    • Lapsen parhaaksi

      Kyllä palautetta on annettu ihan suoraan. Ohjaajakurssien käyminen tai oma tausta ei tee automaattisesti ammattitaitoiseksi. Lasten ohjaamisessa lajitaidot, pedagogiset taidot ja psyykkinen puoli vaihtelevat huomattavasti ohjaajittain.

      Moni ei tunnu tajuavan ihan perusasioita: mikä lapsen ymmärryksen taso on, mitä termejä hän ymmärtää tai ei ymmärrä, eikä sitä, että asiat täytyy opettaa kärsivällisesti ja erittäin selkeästi, monien toistojen ja näyttämisen kautta. Jos ohjaaja ei osaa itse näyttää perusasioita oikein mallia näyttäessään (erittäin tavallista), en luota valmennuksen tasoon.

      Hyviä ohjaajia on varmasti, mutta valintani on silti ammattivalmentajan voimalla hoidettu luistelukoulu.

    • Kati
    • Jaxxari

      Kysymys kuuluu onko lapsen taidot vanhempien olettamuksen tasolla?
      Toisto on opintojen äiti, veli ja isovelikin.
      Meillä 7v käy jäällä Turun alueella 5x viikossa valmentaja palkattu seuraan Ranskasta.
      Ei tuo vielä siitä tulevaa Kiira Korpea tee mutta niin kauan kun haluaa itse mennä jäälle ja se on hauskaa me viemme.
      Loput 2pv pelaa rinkulaa f-junnuissa =7 jäätä viikossa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe