Onko YT neuvottelut salassa pidettävää tietoa ??

Salailua

Työantaja lähetti tiedotteen YT neuvottelujen aluksi, jonka mukaan YT neuvotteluista ei saa talon ulkopuolella puhua mitään, osaako joku kertoa, voiko työantaja kieltää asiasta puhumisen ulkopuolisille ja jos voi, niin mikä on rangaistus jos jää kiinni tiedon levittämisestä ?

9

13943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onjokäyty

      tietääkseni niitä joka päivä tiedoitusvälineissä tulee. Omalta kohdaltani ei ainakaan mitään kehoitettu salaamaan. Mistä kyse ? Mikä firma?

    • aölaskölasdasdfköl

      Kaikki yt-menettelyssä käsiteltävät tiedot eivät käytännössä voi olla salaisia.

      Yhteistoimintamenettelyssä käsitellään kahdenlaisia tietoja, jotka voivat olla salassa pidettäviä: työnantajan liike- ja ammattisalaisuuksia sekä yksittäisen henkilön taloudellista asemaa, terveydentilaa tai muutoin häntä henkilökohtaisesti koskevia tietoja.

      Työnantajan liike- ja ammattisalaisuuksista salassa pidettäviä ovat vain ne tiedot, joiden leviäminen olisi omiaan vahingoittamaan yritystä tai sen liike- ja sopimuskumppania ja jotka työnantaja nimenomaisesti ilmoittaa salassa pidettäviksi. Tämän estämättä henkilöstön edustajalla on oikeus käsitellä näitäkin tietoja niiden työntekijöiden kanssa, joita asia koskee. Jos esimerkiksi työnan-taja on neuvotteluissa ilmoittanut lopettavansa tietyn tuotemerkin valmistami-sen ja ilmoittaa sen olevan vielä liikesalaisuus, on henkilöstön edustajalla oi-keus keskustella tästä asiasta asianomaisten työntekijöiden kanssa. Salassa-pitovelvollisuus sitoo tämän jälkeen myös tiedon saaneita työntekijöitä. Pörssiyhtiöiden liikesalaisuudet ( myös ns. sisäpiiritieto), ovat yt-lain kannalta samassa asemassa kuin muutkin liikesalaisuudet.

      Yksittäistä henkilöä henkilökohtaisesti koskevat tiedot ovat aina salassa pidet- täviä, jollei tietojen ilmaisemiseen ole saatu asianomaisen henkilön lupaa.

      Henkilöstön edustajilla on yt-menettelyn yhteydessä oikeus kuulla asiantuntijana asianomaisessa toimintayksikössä työskentelevää henkilöä ja saada tietoja muiltakin yrityksen asiantuntijoilta, jos tämä on muutoin mahdollista. Asiantuntijaksi nimeäminen voi olla hyödyllinen tapa kuulla yrityksen toisinajat-telijaa tai rehelliseksi tunnettua salatun tiedon haltijaa, joiden muuten olisi hankala avata suunsa.

    • kuuluu antaa ilmoitus

      YT-neuvotteluiden sisällöstä ei välttämättä saa kertoa ulkopuolisille, jos on siis neuvotteluissa neuvottelijana. Mutta siitä että YT-neuvottelut on tulossa pitää antaa ilmoitus ennen neuvottelujen alkua. Niistä pitää siis antaa tiedoite. googlaa yhteistoimintalaki. Meillä ei yritys halua aloittaa yt:tä, sensijaan monta on jo painostettu lähtemään "oma-aloitteisesti". Kun ei ole suostunut lähtemään, on uhattu YT:illä, joille on ns. annettu lupa mutta eipä oo tullut kutsua niihin. Jotenkin se siis nolottaa tiettyjä työnantajia, yleensä järjstäytymättömiä. Mutta siis Itse YT-iden olemassa olo ei ole salassapidettävää tietoa, päin vastoin jos niistä ei ole asianmukaisesti tiedoitettu, ei niitä voida aloittaa. Tutkikaa ihmeessä tessinne, työsopimuslaki ja yt-laki. Ja sen yli ei työnantaja voi juosta.

    • pyydetty myös salaamaan

      Höpö, höpö, YT-neuvottelut eivät ole salaista tietoa.
      Vallila Interior yritti myös ns,. salaisisa Yt neuvotteluja. Heillä oli ...tai saattaa olla parhaillaan...YT-neuvottelut. Yksi sanottiin irti ennenkuin YT alkoi ja toiselle ilmoitettiin, että ellei allekirjoita irtisanomista vapaaehtoisesti, nii laitetaan YT:t päälle.
      Julkiseksi vaan kaikki tällainen, jotta rötöstelevät yritykset saavat ansionsa mukaan.
      Kannattais varmaan boikotoida tätä firmaa siihen saakka kunnes kohtelevat työntekijöitään paremmin.

      • å'ooå

    • Panssarivaunu

      http://www.te-ytn.net/index.php?option=com_content&view=article&id=94:jaesentiedote-29102009&catid=35:tiedotteetcat&Itemid=63

      "Irtisanomisiin liittyviä ristiriitaisuuksia ja epäkohtia Toteutetut ja toteuttamatta olevat lomautukset ja irtisanomiset puhuttivat infotilaisuudessa. Työnantajan kyvyttömyys nimetä kaikki irtisanottavat yhdellä kertaa aiheuttaa voimakasta levottomuutta työpaikkansa toistaiseksi säilyttäneiden keskuudessa. Pelko mahdollisesta tulevasta irtisanomisesta vaikuttaa työn tekemiseen tuottavuutta alentavasti."

      "Tilaisuus on epämiellyttävä. Työntekijä irtisanotaan, mutta hänelle ei kerrota tähän syytä. Korvaavia tehtäviä ei ole edes yritetty löytää. Työnantajan muutamaa kuukautta aiemmin antamilla sitoumuksilla ja lupauksilla ei ole enää mitään merkitystä. Työntekijälle annetaan kaksi tuntia aikaa pakata henkilökohtaiset tavaransa sekä luovuttaa työvälineensä ja kulkukorttinsa; hänen ei enää sallita kommunikoida entisten työkavereiden kanssa. Seuraavaksi työntekijä saatetaan päättäväisesti ulko-ovelle."

    • TD

      Tuntuu olevan trendi nykypäivänä. Omalle perheelle voi kuulemma mainita,
      että osaavat varautua, mutta mihinkään muualle ei.
      En tiedä mitä sanktiot sitten olisivat tai miten edes toteuttaisivat.
      No, potkut tuli kuitenkin, vaikken kertonutkaan.

      • noksu

        Minä en ainakaan anna kenellekään sitä iloa, että joutuisin pitämään tiedon yt:sta salassa. Mikään ei voi v*tuttaa enempää kuin tieto tulevista potkuista. Kertokaa kaikille miltä tuntuu, se helpottaa.


      • Saan potkun ennenkin
        noksu kirjoitti:

        Minä en ainakaan anna kenellekään sitä iloa, että joutuisin pitämään tiedon yt:sta salassa. Mikään ei voi v*tuttaa enempää kuin tieto tulevista potkuista. Kertokaa kaikille miltä tuntuu, se helpottaa.

        Minä olen kohdannut samoin. Ensiksi tuli masennus ja sitten jätti vaimo. Töitä ollut välillä. Mut ei varsinaisesti oman alan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe