Onko YT neuvottelut salassa pidettävää tietoa ??

Salailua

Työantaja lähetti tiedotteen YT neuvottelujen aluksi, jonka mukaan YT neuvotteluista ei saa talon ulkopuolella puhua mitään, osaako joku kertoa, voiko työantaja kieltää asiasta puhumisen ulkopuolisille ja jos voi, niin mikä on rangaistus jos jää kiinni tiedon levittämisestä ?

9

13135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onjokäyty

      tietääkseni niitä joka päivä tiedoitusvälineissä tulee. Omalta kohdaltani ei ainakaan mitään kehoitettu salaamaan. Mistä kyse ? Mikä firma?

    • aölaskölasdasdfköl

      Kaikki yt-menettelyssä käsiteltävät tiedot eivät käytännössä voi olla salaisia.

      Yhteistoimintamenettelyssä käsitellään kahdenlaisia tietoja, jotka voivat olla salassa pidettäviä: työnantajan liike- ja ammattisalaisuuksia sekä yksittäisen henkilön taloudellista asemaa, terveydentilaa tai muutoin häntä henkilökohtaisesti koskevia tietoja.

      Työnantajan liike- ja ammattisalaisuuksista salassa pidettäviä ovat vain ne tiedot, joiden leviäminen olisi omiaan vahingoittamaan yritystä tai sen liike- ja sopimuskumppania ja jotka työnantaja nimenomaisesti ilmoittaa salassa pidettäviksi. Tämän estämättä henkilöstön edustajalla on oikeus käsitellä näitäkin tietoja niiden työntekijöiden kanssa, joita asia koskee. Jos esimerkiksi työnan-taja on neuvotteluissa ilmoittanut lopettavansa tietyn tuotemerkin valmistami-sen ja ilmoittaa sen olevan vielä liikesalaisuus, on henkilöstön edustajalla oi-keus keskustella tästä asiasta asianomaisten työntekijöiden kanssa. Salassa-pitovelvollisuus sitoo tämän jälkeen myös tiedon saaneita työntekijöitä. Pörssiyhtiöiden liikesalaisuudet ( myös ns. sisäpiiritieto), ovat yt-lain kannalta samassa asemassa kuin muutkin liikesalaisuudet.

      Yksittäistä henkilöä henkilökohtaisesti koskevat tiedot ovat aina salassa pidet- täviä, jollei tietojen ilmaisemiseen ole saatu asianomaisen henkilön lupaa.

      Henkilöstön edustajilla on yt-menettelyn yhteydessä oikeus kuulla asiantuntijana asianomaisessa toimintayksikössä työskentelevää henkilöä ja saada tietoja muiltakin yrityksen asiantuntijoilta, jos tämä on muutoin mahdollista. Asiantuntijaksi nimeäminen voi olla hyödyllinen tapa kuulla yrityksen toisinajat-telijaa tai rehelliseksi tunnettua salatun tiedon haltijaa, joiden muuten olisi hankala avata suunsa.

    • kuuluu antaa ilmoitus

      YT-neuvotteluiden sisällöstä ei välttämättä saa kertoa ulkopuolisille, jos on siis neuvotteluissa neuvottelijana. Mutta siitä että YT-neuvottelut on tulossa pitää antaa ilmoitus ennen neuvottelujen alkua. Niistä pitää siis antaa tiedoite. googlaa yhteistoimintalaki. Meillä ei yritys halua aloittaa yt:tä, sensijaan monta on jo painostettu lähtemään "oma-aloitteisesti". Kun ei ole suostunut lähtemään, on uhattu YT:illä, joille on ns. annettu lupa mutta eipä oo tullut kutsua niihin. Jotenkin se siis nolottaa tiettyjä työnantajia, yleensä järjstäytymättömiä. Mutta siis Itse YT-iden olemassa olo ei ole salassapidettävää tietoa, päin vastoin jos niistä ei ole asianmukaisesti tiedoitettu, ei niitä voida aloittaa. Tutkikaa ihmeessä tessinne, työsopimuslaki ja yt-laki. Ja sen yli ei työnantaja voi juosta.

    • pyydetty myös salaamaan

      Höpö, höpö, YT-neuvottelut eivät ole salaista tietoa.
      Vallila Interior yritti myös ns,. salaisisa Yt neuvotteluja. Heillä oli ...tai saattaa olla parhaillaan...YT-neuvottelut. Yksi sanottiin irti ennenkuin YT alkoi ja toiselle ilmoitettiin, että ellei allekirjoita irtisanomista vapaaehtoisesti, nii laitetaan YT:t päälle.
      Julkiseksi vaan kaikki tällainen, jotta rötöstelevät yritykset saavat ansionsa mukaan.
      Kannattais varmaan boikotoida tätä firmaa siihen saakka kunnes kohtelevat työntekijöitään paremmin.

      • å'ooå

    • Panssarivaunu

      http://www.te-ytn.net/index.php?option=com_content&view=article&id=94:jaesentiedote-29102009&catid=35:tiedotteetcat&Itemid=63

      "Irtisanomisiin liittyviä ristiriitaisuuksia ja epäkohtia Toteutetut ja toteuttamatta olevat lomautukset ja irtisanomiset puhuttivat infotilaisuudessa. Työnantajan kyvyttömyys nimetä kaikki irtisanottavat yhdellä kertaa aiheuttaa voimakasta levottomuutta työpaikkansa toistaiseksi säilyttäneiden keskuudessa. Pelko mahdollisesta tulevasta irtisanomisesta vaikuttaa työn tekemiseen tuottavuutta alentavasti."

      "Tilaisuus on epämiellyttävä. Työntekijä irtisanotaan, mutta hänelle ei kerrota tähän syytä. Korvaavia tehtäviä ei ole edes yritetty löytää. Työnantajan muutamaa kuukautta aiemmin antamilla sitoumuksilla ja lupauksilla ei ole enää mitään merkitystä. Työntekijälle annetaan kaksi tuntia aikaa pakata henkilökohtaiset tavaransa sekä luovuttaa työvälineensä ja kulkukorttinsa; hänen ei enää sallita kommunikoida entisten työkavereiden kanssa. Seuraavaksi työntekijä saatetaan päättäväisesti ulko-ovelle."

    • TD

      Tuntuu olevan trendi nykypäivänä. Omalle perheelle voi kuulemma mainita,
      että osaavat varautua, mutta mihinkään muualle ei.
      En tiedä mitä sanktiot sitten olisivat tai miten edes toteuttaisivat.
      No, potkut tuli kuitenkin, vaikken kertonutkaan.

      • noksu

        Minä en ainakaan anna kenellekään sitä iloa, että joutuisin pitämään tiedon yt:sta salassa. Mikään ei voi v*tuttaa enempää kuin tieto tulevista potkuista. Kertokaa kaikille miltä tuntuu, se helpottaa.


      • Saan potkun ennenkin
        noksu kirjoitti:

        Minä en ainakaan anna kenellekään sitä iloa, että joutuisin pitämään tiedon yt:sta salassa. Mikään ei voi v*tuttaa enempää kuin tieto tulevista potkuista. Kertokaa kaikille miltä tuntuu, se helpottaa.

        Minä olen kohdannut samoin. Ensiksi tuli masennus ja sitten jätti vaimo. Töitä ollut välillä. Mut ei varsinaisesti oman alan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      229
      2021
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      77
      1770
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      106
      1209
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1130
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1085
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1015
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe