Ei keikkoja - irtisanoudunko?

Opiskelijana vuokratöissä

Olen ollut vuokrafirman listoilla vuoden alusta. Annettiin ymmärtää, että töitä on viikonloppuisin ja välillä viikollakin tarjolla. Viimeiseen neljään viikkoon ei ole keikkoja tarjottu. Kuitenkin uusia työntekijöitä haetaan firman nettisivuilla samaan työhön..Uskallanko kysellä firmasta, mistä tämä johtuu ja onko tilanne paranemassa? Vai pyydänkö vain tekstiviestillä verokortin takaisin ja siis irtisanon sopimukseni?

Pakko jostain yrittää saada muuta työtä, alkaa olla nälkä, kun ei palkkaa ole saanut moneen viikkoon..

9

1391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsilk

      Joo mulle kävi kans viime kesänä niin.Ja nyt sama yritys hakee työntekijöitä ja ei ota mua töihin vaikka on avoimena 10 paikkaa.Tähän tarvis uusi laki perustaa

    • ...tämä!

      Luepa nyt ihan ensin se vuokrafirman kanssa allekirjoittamasi sopimus uudelleen. Tuskinpa vain olet sitoutunut tekemään _ajoittaista keikkatyötä_ yhdelle ainoalle firmalle ja olemaan vain tämän yhden yrityksen käytettävissä? Se kun ei yleensä ole ns. maan tapa eikä käytäntö. Yleensä keikkatyösopimukset eivät millään tavoin sido työntekijää vain yhteen ainoaan vuokrafirmaan, vaan sopimuksia voi olla moneen yritykseen yhtä aikaa, ja työntekijä ottaa keikat sieltä mistä ne saa. Näin ollen, mitä iloa siitä sinulle on, että irtisanot sopimuksen? Paitsi se, että pääset ko. yrityksestä eroon eivätkä he varmasti tarjoa sinulle enää töitä. Miksi et sen sijaan hae töitä vaikka viidestä muusta alan firmasta, kuten esim. tarjoilijat ja keittiöväki yleisesti tekevät, ja täytä kalenteriasi sillä?

      En ihan ymmärrä ongelmaasi, paitsi mikäli se on se, että olet vain ymmärtänyt väärin sitoutuneesi vain yhteen yritykseen, vaikket olekaan. Millä tavoin se, että irtisanot tämän sopimuksesi, auttaa sinua saamaan töitä muualta, kun käytäntö henkilöstöpalvelualan firmoissa yleisesti on edellä kuvailemani? Eivät vuokrafirmat yleensä edes kysele onko sinulla sopimuksia muualle, kun se tietyillä aloilla on ns. itsestäänselvyys. Sen kun alat hakemaan muualtakin töitä, niin ne muutkin tekevät. Työvoimaviranomaisten kanssa sinun tulee tietysti selvittää se, miten jatkossa raportoit heille työpäivät, jolloin et ole ollut työttömänä ja toisaalta päivät, joista olet oikeutettu työttömyysturvaan. OMA-ALOITTEISUUTTA, AIKUISET IHMISET!!!

      Mitä taas tulee työnantajafirmasti avoimiin ilmoituksiin: ota puhelin käteen reippaasti ja soita yhteyshenkilöllesi ja kysy asiaa. Voi että en voi ymmärtää tätä nykyistä avuttomuutta, kun keskustelupalstoilta kysellään asioita joita pitäisi kysyä omalta työnantajalta! Melkein tekisi mieli sanoa että irtisanoudu ihmeessä ja jää kotiin makaamaan, mutta sanonpa nyt kuitenkin nätisti: tartu luuriin ja soita, ja kysy asiaa. Sillä ne ongelmat ja kysymykset selviävät.

      • ...

        ..tästä olikin tosi paljon apua ja tuli heti parempi mieli.

        Ja kyllä vain. Sopimuksessa on määritelty, että työskentelen tämän vuokrafirman kautta tarpeen mukaan vain tässä tietyssä toimeksiantajan yrityksessä ja tietyissä tehtävissä. Ja työtä hakiessa annettiin ymmärtää, että töitä kyllä riittää. Vaan ei näköjään minulle enää.

        Sisälukutaidossasi taitaa olla jotain vikaa. Kuten ap. viestistä tuli ilmi, en ole työtön vaan opiskelija, joka yrittää raapia toimeentuloa kokoon. Sohvanpohjalle en siis jää jos irtisanoudun, rahaa ei vain tule ainakaan tuosta firmasta. Mutta mikä on sitten ero nykyiseen, kun ei sitä tule nytkään, kun vuokrafirman kirjoilla olen..


    • ei välitä työntekijöistään

      Tuttua hommaa,ei niiltä saa keikkoja kun soittelemalla eikä silloinkaan jos on vähänkin antanut palautetta.
      Ei niille kannata töitä tehdä kun ei kohtele
      työntekijöitä sillä tavalla kuin toivoisi itseään kohdeltavan.
      Ne vaan soittelee listoja läpi ja niilleon ihan sama ketä ne työt tekee.
      Todella ihmisten nöyryyttämistä.
      Ne hakee koko ajan uusia tekijöitä vaikka niillä ei ole entisillekkään töitä.
      Saimapeople on just niitä mitkä ilmoittelee työpaikoista koko ajaan ja sit kun haet niin ei tuu mitään vastausta vaikka olisit kuinka pätevä.
      Se ilmoittelija on ylimielinen persreikä.

    • Toinen keikkatyöntekijä

      Työskentelen eräässä vuokrafirmassa, enkä tiedä, kuinka suhtautua työnantajaani. Saan keikkoja tehdä mahdottomien matkojen päähän. Olen ilmaissut haluni työskennellä lähempänä kotiani, mutta tämä ei tuota tuloksia. Samanaikaisesti rekrytointiyritys hakee työntekijöitä lähialueelle ja minulle tuttuihin tehtäviin. Tunnen, ettei työnantaja piittaa alaisistaan, ei varsinkaan minusta.

      Et ehkä menetä mitään, jos lakkaat keikkatyötä tekemästä, mutta älä ole katkera. Jonain päivänä hankkimasi työkokemus kääntyy eduksesi! Silloin työpaikkasi on parempi kuin nykyinen. Tuo ajatus minua on kantanut tähän asti.

      • Sama...

        Muista vielä: jos lähdet pois työpaikastasi, niin käyttäydy rauhallisesti!! Sinulla on syytä olla pahalla mielellä, mutta tarvitset asiallisen työtodistuksen. :)


      • olen, mutta ihmettelen

        Miksi ette listaudu moneen keikkatöitä välittävään firmaan? Saahan sitä ihmisellä olla niin monta työsopimusta samaan aikaan voimassa kuin haluaa.


      • vuokrafirmat

        Ei ne henkilöstövuokraamot työntekijöiden parasta ajattele vaan työnantajan. Työnantajalta ne rahansa saavat. Esimerkiksi opiskelijoilla ei usein ole mitään erikoistaitoja, ja vuokrafirmojen listat ovat pullollaan erikoistaidottomia opiskelijoita, jotka haluaisivat epätoivoisesti löytää töitä, mutta mietittekö sitä, ettei ehkä se työnantaja joka haluaa vuokrata työntekijän, haluakaan juuri sellaisia taidottomia henkilöitä? Totta on että vuokraamot voisivat toimia paremminkin. Toiset toimivat ja toiset eivät, mutta herranjestas sentään kun puhutte "työskentelevänne vuokrafirmassa", se tarkoittaisi että istutte siellä ja hoidatte näitä työntekijöitä työnantajille. Lukekaa uudestaan vaikka googlettamalla, mikä henkilöstövuokraamoiden idea oikein onkaan.


    • kysy-heiltä

      tietyti kysy heiltä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      687
      5235
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3554
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3327
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2563
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2399
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1497
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      100
      1398
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1160
    Aihe