Työtodistuksesta

Ärsyyntynyt

Eli, olen perhevapaiden jälkeen palailemassa vähitellen takaisin työelämään. Ongelmana on edellisestä työpaikasta saatu "työtodistus". Todistuksessa työnkuva on uskomattoman suppeasti ilmaistu ja siitä jopa puuttuu aivan olennaisia asoita. Päivämäärien väleissä on pilkut. Työsuhteen kesto on oikein, mutta perässä on kissan kokoisilla kirjaimilla aika, jonka olen ollut äitiyslomalla. Työsuhteen päättymisen syy on merkitty.

Onko minulla oikeutta pyytää uusi työtodistus jossa on työnkuva tarkemmin selitettynä?

Entä perhevapaat, käsittääkseni niitä ei työtodistukseen saa merkitä, vaikka suurin osa työsuhteesta olisi mennyt perhevapaalla?? Omalla kohdallani näin ei ole, vaan äitiysloman aika on pieni, mutta jos se on kiellettyä merkitä, niin eikö minulla ole oikeus pyytää poistamaan tämä tieto todistuksesta.

Työsuhteen päättymisen syytä ei käsittääkseni saisi ilmoittaa ellei työntekijä sitä erikseen pyydä. En ole pyytänyt joten enkö voi siitäkin mainita. Siinäkään ei ole mitään hävettävää, mutta periaateesta. Miksi laittavat kun en ole pyytänyt.

Voinko pyytää uuteen työtodistukseen arvioinnin, vaikka alkuperäiseen en ollut sitä pyytänyt? Voinko myös pyytää että arvioinnin antaa joku ihminen joka varmuudella tietää työpanokseni ja oikeasti työni laadun? Entä jos todistuksen kirjoittaja päättää antaa arvioinniksi keskinkertaista tai jotain muuta negatiivissävytteistä, joka omasta mielestäni ei todellakaan ole perusteltua, eikä pidä paikkaansa, voinko pyytää työtodistuksen uudestaan ilman arviointia? Olen oikeasti todella sitoutunut ja hyvä työntekijä. Perhevapaat aiheuttivat pahaa verta ja omassa toimisteessäni ei ole jäljellä kuin yksi työkaverini, joka tietää millainen työntekijä olen. Muilla työntekijöillä on korkeintaan jonkinlainen epämääräinen käsitys esim työtehtävistäni ja yleensä koko toiminnastani firmassa. Siksi epäilen että "arvioinnin" laittaa joku vaan, joka ei ole minua koskaan työssäni nähnyt. Olisiko järkevämpää olla pyytämättä arviointia ja pyytää erikseen suositusta vaikka entiseltä esimiehltäni joka ei enää ole ko firman palveluksessa. Kuinka paljon näitä suosituksia yleensä arvostetaan?

Lopuksi aion mainita jotta jos päivämäärät saisi sellaiseen muotoon ettei tarvitse epäillä josko ekaluokkainen on koko sepustuksen kirjoittanut.

Samperi kun tässäkin asiassa pitäisi olla joku lakimies, että saisi omat oikeutensa. Mikä paha se työnantajalle on antaa työntekijälle ansaitsemansa työtodistus? Harmittaa että olen tuhlannut aikaani ja työpanostani noin kiittämättömään firmaan jossa kyllä saa tuta jos ei selkänahkaansa anna ja koko ajan puhalla omien etujensa kustannuksella firman pussiin. Ja jos yhtään yrittää pyytää jotain mitä itselle oikeasti kuuluisi, niin kaikkeen kyllä keksitään piruutta. Luulisi että noin isossa ja menestyneessä firmassa yksi työtodistus osattaisiin kirjottaa. Pthyi.

9

3951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-työnantaja

      1. Työtodistuksessa pitää vähintään olla:
      1.työnantajan kauparekisteriin rekisteröity virallinen toiminimi ja osoite.

      2. työntekijän nimi ja syntymäaika

      3.työnimike

      4. työsuhteen alkamis ja päättymis päivämäärä.

      5. työn sisältö kuvaus jos työnantaja sen haluaa tehdä tilanteissa missä työn sisältö ei ole ns. itsestään selvä työnimikkeen kautta.

      5. työsuhteen päättymisen syy. Eroaa omasta pyynnöstä. määräaikaisen työsuhteen päättyminen tai irtisanottu tuotannollis tai taloudellisten syiden takia. Muita perusteluita ei saa käyttää.

      6. arvio työtekijän ammatitaidosta,osaamisesta ja soveltavuudesta ei tarvitse työtodistukseen laittaa ellei halua.Arviot kuuluvat suosittelu kirjeisiin ei työtodistuksiin,työantaja voi kuitenkin niin omasta tahdosta tai työtekijän pyynnösta kirjata työtödistukseen positiivisen arvion työtekijän osaamisesta ja hyvästä työsuorituksesta. Työtodistukseen ei saa kirjata asioita arvion muodossa jotka suoraan tai välillisesti olisivat haitaksi henkilön työllistymiselle .

    • Mies 09

      Voit tietenkin ehdottaa uuden työtodistuksesi sanamuotoa, ei siinä ole mitään väärää.

      Itse lähetin sähköpostissa ehdotuksen uudeksi työtodistukseksi, koska tarvitsin sellaisen, jossa kerrotaan millaista se työ oli ollut. Lisäksi pyysin arvioinnit.

      Lukihäiriöinen ex-työnjohtaja lähetti työtodistuksen postissa saman tien ja olin siihen tyytyväinen.

      Alkuperäinen työtodistus oli pelkkä tehtävänimike työsuhteen kestolla. Kyseessä oli yksi Suomen suurimpia ja kansainvälisimpiä firmoja, joka vähensi rajusti työntekijöitään. Repikää siitä huumoria.

    • Palkanlaskija
    • linkistä tietoa.

      http://www.tyosuojelu.fi/fi/tyotodistus

      Tuollahan ne sanotaan, mitä työtodistukseen saa lain mukaan laittaa.
      Samoin siellä viimeisessä kappaleessa sanotaan, että on velvollisuus kirjoittaa uusi todistus, jos on ensin kirjoittanut todistuksen, jossa on tietoja, joita todistukseen ei saa laittaa - kuten sinulla nyt ne perhevapaat, ei laissa mitään poissaolojen merkitsemisestä todistukseen kerrota.

      Ei suinkaan kyse ollut julkishallinnon tehtävästä, katsos siellä kun on palvelutodistus, niin siihen ne kyllä merkkaavat poissaolotkin. Jopa kun pyytää työtodistusta, niin sanotaan "minä kirjoitan palvelutodistuksen, pyydä työtodistus esimieheltä" juu ja esimies kehoittaa pyytämään todistuksen henkilöstösihteeriltä joka siis kirjoittaa palvelutodistuksen. Jep jep. Mitähän varten tuo julkinen puoli on tuollainen joka asiassa eriarvoisessa asemassa oleva?

      Jep jep. Mutta kyllä sulle varmaan pitäisi uusi kirjoittaa, jos tulee kränää, niin otapa yhteys sitten työsuojelupiiriin.

    • fdsafsdf

      Tosin minusta jos on ollut työsuhteessa kuusi vuotta, josta viisi perhevapaalla, niin osaamistakin pitää olla sen kuuden vuoden edestä, ellei perhevapaasta erikseen mainita. Minä annoin luvan mainita ja heh, työantajat ovat olleet tyytyväisiä rehellisyydestä.

      • e moilanen

        No, mitä välii sillä on kertooko siitä tai ei... Perhevapaa - siis oothan sä kuitenkin työnantajan kirjoilla, sun työtodistuksessa sun työjakso on sellainen että se nyt se koko jakso minkä oot ollut töissä sillä työnantajalla.

        Ja mitä siis jos ei kerran lain mukaan niitä laiteta, niin ei laiteta. Niin kuin ei sairauslomiakaan.

        Juu, ja aloitus tässä ketjussa on 2009 vuodelta. Eli ilmeisesti taas jossain sivun laidassa on ollut tämä aloitus sinisellä ja joku sitten on lähtenyt vastailemaan vanhoihin asioihin.

        Että joo... Joo joo..... jooo. hooo


      • dfhkljääl'

        ai ne tulee erikseen sua kiitteleen, että kyllä, sä ooot tosi reilu ja rehellinen kun sun työtodistuksessa sieltä ja sieltä kerrotiin sun perhevapaaskin. Kyllä sut pestataan just noin...


    • hrhtht

      Työnantaja saa laittaa tietyt asiat työ- tai palvelutodistukseen. Työntekijän pyynnöstä voidaan lisätä työtehtävät, työarviot jne. Ja sulla on oikeus pyytää korjattu työtodistus, jos ekassa on puutteita tai virheitä.

    • Vastausasap1111

      Jos on ollut töissä mikä ei ole yritys voiko siitt saada työtodistuksen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1739
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1654
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      1370
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1342
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe