Kyseisistä ruoka-aineista saa paljon proteiinia, mutta ne on vähärasvaisia jotem haluan pitää ne ruokavaliossa. Ainoa ongelma on, että niiden maku on jotenkin tökännyt. ennen tykkäsin syödä raejuustoa ihan paljaaltaan koko purkin, nyt haarukallinenkaan ei meinaa mennä ala. Sama rahkassa, olen tehnyt siitä aina rahaa siis eli sekaan marjoja jne. mutta sekään ei uppoa enää. Kertokaa siis vinkkejä, miten muuten näitä voisi syödä. Voiko esim. rahkaa käyttää ihan ruuassa? TIetysti muitakin proteiini lähteitä saa mainita! kiitos!
Rahka, raejuusto....
31
6699
Vastaukset
- Syöh
Ehrmann maitorahkaa, jogurttia sekaan ni hävii maku rahkasta. Tonnikala vedes tai proteiini jauheet maidol tai vedel, kananmuna ilman keltuaista.
- ja ylläty ;)
eri keitot jossa on 10 kcl/ 100 g, on TOSI namia maitorahkan kaa... ja sitä voi litkutella aikalailla. kehotan että ostat valion maitorahkaa, ne on tosi paksuja ja sopii siis hyvin keiton kanssa (varsinkin laktoositon).
jos tulee makeannälkä illalla, kokeile maitorahkaa, kanelia makeutusainetta!!! AIVAN TAIVAALLISTA. ja terveellistä..
kokeile pirkan tonnikalaa sweet chili raejuustoa ja laita mikroon vähän lämpenemään (ja vähän sulamaan). se on hyvä sellaisenaan, tai voit laittaa sitä leivän päälle :)
TOSI hyvä aamupala on kaurapuuroa ja raejuustoa! ne sulaa niin ihanasti sinne sekaan :)
HUOM: rasvaton raejuusto on PALJON pahemman makusta kun esimerkiksi ''Arkirae''! sitä paitsi arkiraejuustossa on 75 kcal / 100 g, ja rasvattomassa 80 kcla / 100g g. eli makua on lisää ja kaloreita vähemmän :) toki rasvattomassa on vähän enemmän proteiinia, mutta kyllä sen eron huomaa..- että olet
ensimmäinen, jonka kuulen laittavan raejuustoo puuroon :))) mä teen meinan kans niin!! ja olen saanut siitä hieman kulmien nosteluu :D
mut siis aivan ihana aamupala, sekaan vielä mustikkajugurttii ni kyllä päivä/elimistö lähtee hyvin käyntiin :D
myös rahkaa laitan puuroon, sekaan vielä kiisselii :D
laitan myös raejuustoo keittoihin, varsinkin sosekeittoon!!
- hessu+
...on tottakai liha. Ei hiilarin hiilaria eikä muutakaan ylimääräistä. Pihviä vaan pannulle niin hyvää tulee.
- ei rasvaa ja paljon vitskua
Sanoisin että vähintään lihan arvoinen ellei jopa parempi proteiinin lähde on soija. Esim. soijarouheessa ei ole lainkaan rasvaa, paljon protskua, ja silti siinä vitamiineja ja kivennäisaineita esim. rautaa. Ja lihaan verrattuna siinä on myös runsaasti kuitua mikä edistää suolen toimintaa. Voi kyllä aiheuttaa vähän kaasunmuodostusta ensi alkuun ennenkuin kroppa tottuu.
Ja sanomattakin selvää, ei ole sikoja tartettu elävältä keittää soijarouheen takia. Jos haluaa ostaa kotimaista, niin härkäpapurouhe on yhtä valinta kuin soija. Sitä saa netistä tilaamalla. - Hessu+
ei rasvaa ja paljon vitskua kirjoitti:
Sanoisin että vähintään lihan arvoinen ellei jopa parempi proteiinin lähde on soija. Esim. soijarouheessa ei ole lainkaan rasvaa, paljon protskua, ja silti siinä vitamiineja ja kivennäisaineita esim. rautaa. Ja lihaan verrattuna siinä on myös runsaasti kuitua mikä edistää suolen toimintaa. Voi kyllä aiheuttaa vähän kaasunmuodostusta ensi alkuun ennenkuin kroppa tottuu.
Ja sanomattakin selvää, ei ole sikoja tartettu elävältä keittää soijarouheen takia. Jos haluaa ostaa kotimaista, niin härkäpapurouhe on yhtä valinta kuin soija. Sitä saa netistä tilaamalla....mutta ei kuitenkaan ihan lihan veroinen proteiinilähde. Kannattaa käyttää silti.
- on lihan veroinen
Hessu+ kirjoitti:
...mutta ei kuitenkaan ihan lihan veroinen proteiinilähde. Kannattaa käyttää silti.
Millä perusteella väität että soija olisi huonompi kuin liha? Faktahan on nimenomaan että soija on tutkitusta yhtä hyvä proteiinin lähde, soija konsentraatti jopa lihaa PAREMPI. Vain kananmunan valkuaisen proteiini on täydellisempi. Että älähän jauha ihan höpönlöpöö
Lue ja opi:
"The analytical method that is universally recognized by the FAO/WHO (1990) as well as the FDA, USDA, United Nations University (UNU) and the National Academy of Sciences when judging the quality of protein is Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score, as it is viewed as accurately measuring the correct relative nutritional value of animal and vegetable sources of protein in the diet.[11][12] Based on this method, soy protein is considered to have a similar equivalent in protein quality to animal proteins. Egg white has a score of 1.00, beef 0.92, isolated soy protein 0.92, and soy concentrate 0.99. In 1990 at an FAO/WHO meeting, it was decided that proteins having values higher than 1.0 would be rounded or "leveled down" to 1.0 as scores above 1.0 are considered to indicate that the protein contains essential amino acids in excess of the human requirements."
Lähde: wikipedia - soijasta
ei rasvaa ja paljon vitskua kirjoitti:
Sanoisin että vähintään lihan arvoinen ellei jopa parempi proteiinin lähde on soija. Esim. soijarouheessa ei ole lainkaan rasvaa, paljon protskua, ja silti siinä vitamiineja ja kivennäisaineita esim. rautaa. Ja lihaan verrattuna siinä on myös runsaasti kuitua mikä edistää suolen toimintaa. Voi kyllä aiheuttaa vähän kaasunmuodostusta ensi alkuun ennenkuin kroppa tottuu.
Ja sanomattakin selvää, ei ole sikoja tartettu elävältä keittää soijarouheen takia. Jos haluaa ostaa kotimaista, niin härkäpapurouhe on yhtä valinta kuin soija. Sitä saa netistä tilaamalla.Puhut kyllä totta: soija on hyvä proteiinilähde. Kuitenkaan en suosittele sitä miehille. Soijassa on kuitenkin estrogeenisia aineita, joten kovin runsaasti en itse ainakaan tohdi soijaa syödä - ihan vaan varmuuden vuoksi.
Lisäksi niin, ilmeisesti soijan biologinen arvo on hieman pienempi kuin vaikka heraproteiinin, mutta tämän vaikutukset lienee kyllä melko marginaalisia. - puhuttiin ?
on lihan veroinen kirjoitti:
Millä perusteella väität että soija olisi huonompi kuin liha? Faktahan on nimenomaan että soija on tutkitusta yhtä hyvä proteiinin lähde, soija konsentraatti jopa lihaa PAREMPI. Vain kananmunan valkuaisen proteiini on täydellisempi. Että älähän jauha ihan höpönlöpöö
Lue ja opi:
"The analytical method that is universally recognized by the FAO/WHO (1990) as well as the FDA, USDA, United Nations University (UNU) and the National Academy of Sciences when judging the quality of protein is Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score, as it is viewed as accurately measuring the correct relative nutritional value of animal and vegetable sources of protein in the diet.[11][12] Based on this method, soy protein is considered to have a similar equivalent in protein quality to animal proteins. Egg white has a score of 1.00, beef 0.92, isolated soy protein 0.92, and soy concentrate 0.99. In 1990 at an FAO/WHO meeting, it was decided that proteins having values higher than 1.0 would be rounded or "leveled down" to 1.0 as scores above 1.0 are considered to indicate that the protein contains essential amino acids in excess of the human requirements."
Lähde: wikipediaSiis tuossa on isolaattia verrattu lihaan (tai konsentraattia) eli proteiinijauheita. Varmasti vielä parempi tulos saadaan hydrolysaatilla.
Kuitenkaan tuossa ei mainita soijaa itsenään. Sitä en tiedä, jääkö soija tuolla mittarilla sitten kovastikin jälkeen lihasta (ja eri lihoissakin lienee eroja) - voi vaikka päästä samoihin. soijasta kirjoitti:
Puhut kyllä totta: soija on hyvä proteiinilähde. Kuitenkaan en suosittele sitä miehille. Soijassa on kuitenkin estrogeenisia aineita, joten kovin runsaasti en itse ainakaan tohdi soijaa syödä - ihan vaan varmuuden vuoksi.
Lisäksi niin, ilmeisesti soijan biologinen arvo on hieman pienempi kuin vaikka heraproteiinin, mutta tämän vaikutukset lienee kyllä melko marginaalisia.myös siemenet ja pähkinät ovat hyviä proteiinin lähteitä soijan lisäksi...
- proteiinia on
on lihan veroinen kirjoitti:
Millä perusteella väität että soija olisi huonompi kuin liha? Faktahan on nimenomaan että soija on tutkitusta yhtä hyvä proteiinin lähde, soija konsentraatti jopa lihaa PAREMPI. Vain kananmunan valkuaisen proteiini on täydellisempi. Että älähän jauha ihan höpönlöpöö
Lue ja opi:
"The analytical method that is universally recognized by the FAO/WHO (1990) as well as the FDA, USDA, United Nations University (UNU) and the National Academy of Sciences when judging the quality of protein is Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score, as it is viewed as accurately measuring the correct relative nutritional value of animal and vegetable sources of protein in the diet.[11][12] Based on this method, soy protein is considered to have a similar equivalent in protein quality to animal proteins. Egg white has a score of 1.00, beef 0.92, isolated soy protein 0.92, and soy concentrate 0.99. In 1990 at an FAO/WHO meeting, it was decided that proteins having values higher than 1.0 would be rounded or "leveled down" to 1.0 as scores above 1.0 are considered to indicate that the protein contains essential amino acids in excess of the human requirements."
Lähde: wikipediasoijassa, mutta lihasta se imeytyy paremmin ja runsaammin! myös kaikki muut aineet imeytyy paremmin lihasta kuin soijasta. Liha auttaa myös myös esim.kasviksista imeytymään paremmin magnesiumia ja rautaa. että silleesti! mutta kannatan itse soijan käyttöä.
- on yli
jonna-91 kirjoitti:
myös siemenet ja pähkinät ovat hyviä proteiinin lähteitä soijan lisäksi...
kaksinkertainen määrä proteiinia samaan lihamäärään verrattuna ja samalla saat myös aimo annoksen kalsiumia.
Kiinnostaisi muuten tietää missä tutkimuksessa todetaan että lihasta ravintoaineet imeytyy paremmin kuin soijasta? En ole itse sellaista missään nähnyt. - tutkimus
on yli kirjoitti:
kaksinkertainen määrä proteiinia samaan lihamäärään verrattuna ja samalla saat myös aimo annoksen kalsiumia.
Kiinnostaisi muuten tietää missä tutkimuksessa todetaan että lihasta ravintoaineet imeytyy paremmin kuin soijasta? En ole itse sellaista missään nähnyt.on kyseessä, mutta meillä koulutuksessa se käytiin läpi. Olisin itse halunnut nähdä ko. tutkimuksen, mutta kouluttaja ei tiennyt mistä se on peräisin (eli uskommeko?) mutta näin lihan sekä soijan syöjänä voin uskoa moiseen.
Samoin siellä tuli esille, että liha ei sula hitaasti eikä se tuo ähkyä. Yleensä ihminen syö lihaa enemmän kuin olis tarve ja lisänä majoneesia, voikiekkoo yms. - isolaatti tai papu
puhuttiin ? kirjoitti:
Siis tuossa on isolaattia verrattu lihaan (tai konsentraattia) eli proteiinijauheita. Varmasti vielä parempi tulos saadaan hydrolysaatilla.
Kuitenkaan tuossa ei mainita soijaa itsenään. Sitä en tiedä, jääkö soija tuolla mittarilla sitten kovastikin jälkeen lihasta (ja eri lihoissakin lienee eroja) - voi vaikka päästä samoihin.Soija kuin soija. Harva sitä soijaa pelkkinä papuina vetää vaan useimmiten juuri rouheina, jauhona, isolaattina, jne... Soijaisolaatti on yleisesti käytetty palautusjuomien osa.
- opettele lukemaan
proteiinia on kirjoitti:
soijassa, mutta lihasta se imeytyy paremmin ja runsaammin! myös kaikki muut aineet imeytyy paremmin lihasta kuin soijasta. Liha auttaa myös myös esim.kasviksista imeytymään paremmin magnesiumia ja rautaa. että silleesti! mutta kannatan itse soijan käyttöä.
Ei, olet väärässä. Miksi jankkaat vaikka asia oli jo aiemmin tässä ketjussa mustaa valkoisella?
EI ole kyse vain proteiinin määrästä vaan nimenomaan sen imeytyvyydestä ja käytettävyydestä.
Lue uudelleen aiemmin postittamani engl.kielinen teksti, siinä nimenomaan todettiin että kaikilta ominaisuuksiltaan soija on lihaan verrattuna hyvä - ellei parempikin - proteiini. Siis tuossa on testattu nimenomaan imeytyvyyttä, aminohappokoostumusta (joka soijassa on täydellinen, siinä ON kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot) jne. Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score mittaa nimenomaan proteiinin LAATUA, EI VAIN MÄÄRÄÄ.
Kai osaat englantia? Onko tuossa vielä jotain jota et ymmärtänyt? Koko teksti löytyy kyllä wikipediasta täältä: http://en.wikipedia.org/wiki/Soy_protein
Toivottavasti nyt luovut jankkauksestasi. - vain kananmunan on parempi
soijasta kirjoitti:
Puhut kyllä totta: soija on hyvä proteiinilähde. Kuitenkaan en suosittele sitä miehille. Soijassa on kuitenkin estrogeenisia aineita, joten kovin runsaasti en itse ainakaan tohdi soijaa syödä - ihan vaan varmuuden vuoksi.
Lisäksi niin, ilmeisesti soijan biologinen arvo on hieman pienempi kuin vaikka heraproteiinin, mutta tämän vaikutukset lienee kyllä melko marginaalisia.*Huoh*
En tiedä mistä "biologisesta arvosta" puhut. Proteiinin laatua mitataan Protein Digestibility Corrected Amino Acid - asteikolla ja sen mukaan AINOASTAAN kananmunan proteiini on laadukkaampaa kuin soija.
Tietoa:
"The analytical method that is universally recognized by the FAO/WHO (1990) as well as the FDA, USDA, United Nations University (UNU) and the National Academy of Sciences when judging the quality of protein is Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score, as it is viewed as accurately measuring the correct relative nutritional value of animal and vegetable sources of protein in the diet.[11][12] Based on this method, soy protein is considered to have a similar equivalent in protein quality to animal proteins. Egg white has a score of 1.00, beef 0.92, isolated soy protein 0.92, and soy concentrate 0.99. " - ihme koulutusta
tutkimus kirjoitti:
on kyseessä, mutta meillä koulutuksessa se käytiin läpi. Olisin itse halunnut nähdä ko. tutkimuksen, mutta kouluttaja ei tiennyt mistä se on peräisin (eli uskommeko?) mutta näin lihan sekä soijan syöjänä voin uskoa moiseen.
Samoin siellä tuli esille, että liha ei sula hitaasti eikä se tuo ähkyä. Yleensä ihminen syö lihaa enemmän kuin olis tarve ja lisänä majoneesia, voikiekkoo yms.No onpa teillä kehnoa koulutusta siellä kun opettaja jakelee ihan pelkkää huttua "tietona".
Proteiinin laatua mitataan virallisesti Protein Digestibility Corrected Amino Acid - asteikolla. Laadukkainta proteiinia on kananvalkuaisen proteiini, ja seuraavana tulee soijakonsentraatti. Naudanliha ja soijaproteiiniisolaatti ovat tasa-arvoisia.
Uskokaa nyt hyvät ihmiset että soija on ravintoarvollisesti täysin lihaa vastaava proteiininlähde. Jos teille joku uskottelee muuta, älkää uskoko, se on vain lihansyöjien edistämää propagandaa ja uhoilua. Ja ainakin hyvin pitkälti VANHENTUNUTTA tietoa.
the analytical method that is universally recognized by the FAO/WHO (1990) as well as the FDA, USDA, United Nations University (UNU) and the National Academy of Sciences when judging the quality of protein is Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score, as it is viewed as accurately measuring the correct relative nutritional value of animal and vegetable sources of protein in the diet.[11][12] Based on this method, soy protein is considered to have a similar equivalent in protein quality to animal proteins. Egg white has a score of 1.00, beef 0.92, isolated soy protein 0.92, and soy concentrate 0.99. - tosiasiat huomioon
isolaatti tai papu kirjoitti:
Soija kuin soija. Harva sitä soijaa pelkkinä papuina vetää vaan useimmiten juuri rouheina, jauhona, isolaattina, jne... Soijaisolaatti on yleisesti käytetty palautusjuomien osa.
>
Siis Sinäkö tuolla valistit, että "lue, että tietäisit jotain" ? Nyt kyllä joudut itse tuollaiselle lukukuurille. Soijarouhe tai -jauho ei ole mitenkään sama asia kuin isolaatti. Isolaatista ja soijasta puhuminen samana asiana on kuin puhuisi lihasta ja lauantaimakkarasta tai maidosta ja heraproteiinista samana asiana ("samaa" tavaraa se kuitenkin on; "vähän" eri tavalla vaan käsitelty).
>
Jees (mutta äärimmäisen harvoin ruuanlaitossa). Kuitenkin heraproteiinin biologinen arvo on soijaa korkeampi tuossakin yhteydessä: 104. - Sinä !
opettele lukemaan kirjoitti:
Ei, olet väärässä. Miksi jankkaat vaikka asia oli jo aiemmin tässä ketjussa mustaa valkoisella?
EI ole kyse vain proteiinin määrästä vaan nimenomaan sen imeytyvyydestä ja käytettävyydestä.
Lue uudelleen aiemmin postittamani engl.kielinen teksti, siinä nimenomaan todettiin että kaikilta ominaisuuksiltaan soija on lihaan verrattuna hyvä - ellei parempikin - proteiini. Siis tuossa on testattu nimenomaan imeytyvyyttä, aminohappokoostumusta (joka soijassa on täydellinen, siinä ON kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot) jne. Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score mittaa nimenomaan proteiinin LAATUA, EI VAIN MÄÄRÄÄ.
Kai osaat englantia? Onko tuossa vielä jotain jota et ymmärtänyt? Koko teksti löytyy kyllä wikipediasta täältä: http://en.wikipedia.org/wiki/Soy_protein
Toivottavasti nyt luovut jankkauksestasi.Tuossa linkkaamassasi tekstissä todettiin, että prosessoituna soijasta voidaan saada sellainen palautusjuomiin käypä proteiini, joka on lähes (tai jopa) yhtä hyvä proteiinilähde kuin liha on sellaisenaan.
>
Tätä minäkin toivon. Ota selvää, mikä erottaa isolaatin ja soijarouheen, jooko. Ehkä se olisi kannattanut selvittää jo ennen kun tulet pätemään tänne. - myötähäpeän
vain kananmunan on parempi kirjoitti:
*Huoh*
En tiedä mistä "biologisesta arvosta" puhut. Proteiinin laatua mitataan Protein Digestibility Corrected Amino Acid - asteikolla ja sen mukaan AINOASTAAN kananmunan proteiini on laadukkaampaa kuin soija.
Tietoa:
"The analytical method that is universally recognized by the FAO/WHO (1990) as well as the FDA, USDA, United Nations University (UNU) and the National Academy of Sciences when judging the quality of protein is Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score, as it is viewed as accurately measuring the correct relative nutritional value of animal and vegetable sources of protein in the diet.[11][12] Based on this method, soy protein is considered to have a similar equivalent in protein quality to animal proteins. Egg white has a score of 1.00, beef 0.92, isolated soy protein 0.92, and soy concentrate 0.99. "Siis tulitko ihan pystymetsästä esittelemään puupäisyyttäsi tänne ? Et tiedä mikä on biologinen arvo (BV) ?
>
Heh, kuvitteletko, että soijasta kertovassa artikkelissa on listattu kaikki proteiinilähteet järjestyksessä ? Kananmuna on siis se mihin yleensä verrataan. Siksi se on mukana. Liha on yleisin proteiinilähde. Siksi se on mukana. Ei tuossa kuitenkaan ole esim. heraproteiinia, joka on proteiineista laadukkainta. Se ylittää kananmunankin. Sillä on korkein tunnettu biologinen arvo.
Luitko ihan tosissasi vain yhden, soijasta kertovan artikkelin, ja päättelit sen mukaan, ettei proteiineihin liity yhtään mitään muuta kuin siinä mainitut asiat. Ei saatana ! - prosessoitua se AINA on
Sinä ! kirjoitti:
Tuossa linkkaamassasi tekstissä todettiin, että prosessoituna soijasta voidaan saada sellainen palautusjuomiin käypä proteiini, joka on lähes (tai jopa) yhtä hyvä proteiinilähde kuin liha on sellaisenaan.
>
Tätä minäkin toivon. Ota selvää, mikä erottaa isolaatin ja soijarouheen, jooko. Ehkä se olisi kannattanut selvittää jo ennen kun tulet pätemään tänne.Hei haloo. Soijahan on AINA enemmän tai vähemmän prosessoitua! Eihän soijapapua voi sellaisenaan edes syödä. Tiedätkö itse lainkaan mistä puhut?
Kyllä minä tiedän mitä on soijarouhe ja mitä on isolaatti. Soijarouhe on konsentroitua soijaproteiinia, josta on poistettu vesi ja öljy, proteiinia siitä on n. 50%. Soijaisolaatti on siitä vielä käsitellympää, joka on lähes pelkkää proteiinia, n. 90% >. Soijaisolaatti on yhtä laadukasta proteiinia kuin liha ja soijakonsentraatti on lähes yhtä hyvää kuin kananmuna, eli parempaa kuin liha.
Sekä soijarouhetta että isolaattia on helppo käyttää ja niitä on kaupoissa saatavilla. Joten se on aivan yhtä hyvä vaihtoehto kuin liha, ellei jopa parempi.
'
Mikä tässä on nyt niin vaikea ymmärtää? Soijan proteiini on täysin yhtä laadukasta kuin liha, ellei jopa tietyssä muodossa parempaa.
Miksi pakko vängätä vastaan vaikka et selvästikään itse ole perillä asiasta? - parhaita
myötähäpeän kirjoitti:
Siis tulitko ihan pystymetsästä esittelemään puupäisyyttäsi tänne ? Et tiedä mikä on biologinen arvo (BV) ?
>
Heh, kuvitteletko, että soijasta kertovassa artikkelissa on listattu kaikki proteiinilähteet järjestyksessä ? Kananmuna on siis se mihin yleensä verrataan. Siksi se on mukana. Liha on yleisin proteiinilähde. Siksi se on mukana. Ei tuossa kuitenkaan ole esim. heraproteiinia, joka on proteiineista laadukkainta. Se ylittää kananmunankin. Sillä on korkein tunnettu biologinen arvo.
Luitko ihan tosissasi vain yhden, soijasta kertovan artikkelin, ja päättelit sen mukaan, ettei proteiineihin liity yhtään mitään muuta kuin siinä mainitut asiat. Ei saatana !Kyllä olet oikeassa ja minä olin väärässä tuossa heran suhteen. Se ei kuitenkaan tarkoita että olisin missään muussa kohdassa ollut väärässä, sillä en ole. Tiedän mistä puhun: Soija, maito, hera ja kananmuna ovat keskenään yhtä hyviä ja PARHAITA proteiinin lähteitä.
Liha tulee vasta huonona kakkosena. Sehän se tässä keskustelussa oli pointti, eli liha vastaan soija, ei suinkaan soija vastaan maito. Soija nousee voittajaksi, sori vaan, älä rupea sekoittamaan asiaa maidolla, koska siitä ei ollut nyt kyse. - vanhentunut metodi
myötähäpeän kirjoitti:
Siis tulitko ihan pystymetsästä esittelemään puupäisyyttäsi tänne ? Et tiedä mikä on biologinen arvo (BV) ?
>
Heh, kuvitteletko, että soijasta kertovassa artikkelissa on listattu kaikki proteiinilähteet järjestyksessä ? Kananmuna on siis se mihin yleensä verrataan. Siksi se on mukana. Liha on yleisin proteiinilähde. Siksi se on mukana. Ei tuossa kuitenkaan ole esim. heraproteiinia, joka on proteiineista laadukkainta. Se ylittää kananmunankin. Sillä on korkein tunnettu biologinen arvo.
Luitko ihan tosissasi vain yhden, soijasta kertovan artikkelin, ja päättelit sen mukaan, ettei proteiineihin liity yhtään mitään muuta kuin siinä mainitut asiat. Ei saatana !Nykyään vallalla on proteiinin arviointiin tämä metodi, kukaan puhu enää mistään biologisesta arvosta...
http://en.wikipedia.org/wiki/Protein_Digestibility_Corrected_Amino_Acid_Score
Tuo ottaa huomioon sellaisetkin asiat jotka muut aiemmat metodit (esim. PER) ovat jättäneet epähuomiotta. - onko tuo tosissaan ?
on yli kirjoitti:
kaksinkertainen määrä proteiinia samaan lihamäärään verrattuna ja samalla saat myös aimo annoksen kalsiumia.
Kiinnostaisi muuten tietää missä tutkimuksessa todetaan että lihasta ravintoaineet imeytyy paremmin kuin soijasta? En ole itse sellaista missään nähnyt.>
Mistä näitä sikiää ?
Tofu:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11163&lang=fi
7,8 g proteiinia / 100 g
Sianliha:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=713&lang=fi
18,3 g proteiinia / 100 g. [Muissa lihoissa on helposti vielä enemmän.]
Onko täällä joku vegaanipelle, joka kieltää faktat liukuhihnalta ? Vittu, mitä valehtelijoita. - saatana sentään
prosessoitua se AINA on kirjoitti:
Hei haloo. Soijahan on AINA enemmän tai vähemmän prosessoitua! Eihän soijapapua voi sellaisenaan edes syödä. Tiedätkö itse lainkaan mistä puhut?
Kyllä minä tiedän mitä on soijarouhe ja mitä on isolaatti. Soijarouhe on konsentroitua soijaproteiinia, josta on poistettu vesi ja öljy, proteiinia siitä on n. 50%. Soijaisolaatti on siitä vielä käsitellympää, joka on lähes pelkkää proteiinia, n. 90% >. Soijaisolaatti on yhtä laadukasta proteiinia kuin liha ja soijakonsentraatti on lähes yhtä hyvää kuin kananmuna, eli parempaa kuin liha.
Sekä soijarouhetta että isolaattia on helppo käyttää ja niitä on kaupoissa saatavilla. Joten se on aivan yhtä hyvä vaihtoehto kuin liha, ellei jopa parempi.
'
Mikä tässä on nyt niin vaikea ymmärtää? Soijan proteiini on täysin yhtä laadukasta kuin liha, ellei jopa tietyssä muodossa parempaa.
Miksi pakko vängätä vastaan vaikka et selvästikään itse ole perillä asiasta?>
Siinä saatanan samassa artikkelissa se kerrotaan.
>
Oletko kovastikin tehnyt ruokaa soijaisolaatista ? Aivan, se löytyy terveys- ja luontaistuotepuolelta kaupasta ja kuluttajat käyttävät sitä palautusjuomiin/proteiinidrinkkeihin. Toki se on hyvää tavaraa (nais)urheilijoille, mutta ei sitä ruuanlaitossa käytetä. Se on eri tuote kuin soija tai tofu. Ymmärrä jo ! - ainoastaan
onko tuo tosissaan ? kirjoitti:
>
Mistä näitä sikiää ?
Tofu:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11163&lang=fi
7,8 g proteiinia / 100 g
Sianliha:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=713&lang=fi
18,3 g proteiinia / 100 g. [Muissa lihoissa on helposti vielä enemmän.]
Onko täällä joku vegaanipelle, joka kieltää faktat liukuhihnalta ? Vittu, mitä valehtelijoita.Tuliko mieleen että tässä ketjussa voisi olla useampikin kirjoittaja? Kaikki eivät ehkä tiedä asioista. Minä en koskaan väittäisi että tofussa on proteiinia enemmän kuin lihassa, itseasiassa en pidä tofua erityisen hyvänä proteiininlähteenä, ainakaan suhteessa sen kalorimäärään.
Itse olen kommentoinut ainoastaan sitä sitkeänä elävää väittämää (myyttiä) että liha olisi parempilaatuista proteiinia kuin soija. Sillä se on täysin hatusta vetäisty väite ja silti moni vastaaja tässäkin ketjussa kiven kovaan väittää milloin milläkin mutu-perustelulla että liha on parempaa... - syöt ehkä liikaa lihaa
saatana sentään kirjoitti:
>
Siinä saatanan samassa artikkelissa se kerrotaan.
>
Oletko kovastikin tehnyt ruokaa soijaisolaatista ? Aivan, se löytyy terveys- ja luontaistuotepuolelta kaupasta ja kuluttajat käyttävät sitä palautusjuomiin/proteiinidrinkkeihin. Toki se on hyvää tavaraa (nais)urheilijoille, mutta ei sitä ruuanlaitossa käytetä. Se on eri tuote kuin soija tai tofu. Ymmärrä jo !Kiroilustasi päätellen verenpaineesi on turhan korkealla, mitä jos siirtyisit syömään vähemmän lihaa ja enemmän vaikka soijaa, sillähän on verisuoni- ja sydänterveyden kannalta edullisia vaikutuksia.
Kyllä, käytän soijaisolaattia lähes päivittäin proteiinilisänä ja osana normaalia ruokavaliota, enkä ole mikään urheilija. Sitä voi lisätä ihan mihin tahansa, sehän on jauhoa. Itse teen siitä smoothieta lisäämällä siihen esim. mehua, marjoja, jogurttia, tms. Tällaisen vedän usein iltapalaksi. Toki sitä voi lisätä vaikka puuroon tai viiliin ja jogurttiin sellaisenaankin.
Miksi pitäisi pystyä "valmistamaan" ruokaa? Eikö ruokaa ole kaikki mitä syömme ja mitä elimistömme käyttää hyväksi? Soijaisolaatti on ruokaa siinä missä kaikki muukin, jota kehomme pystyy hyväksi käyttämään. Sinä olet vain jumiutunut ajattelemaan että ruoka on sellaista jota pitää paistaa pannulla tai laittaa uuniin.
Edelleen soijarouheenkin (konsentroitu soija, arvo sama kuin lihan) arvo proteiiniasteikolla on erittäin hyvä, täysin lihaan verrattavissa ja soijarouheesta voi valmistaa kaikkia samoja ruokia mitä jauhelihastakin. - jotain muuta
syöt ehkä liikaa lihaa kirjoitti:
Kiroilustasi päätellen verenpaineesi on turhan korkealla, mitä jos siirtyisit syömään vähemmän lihaa ja enemmän vaikka soijaa, sillähän on verisuoni- ja sydänterveyden kannalta edullisia vaikutuksia.
Kyllä, käytän soijaisolaattia lähes päivittäin proteiinilisänä ja osana normaalia ruokavaliota, enkä ole mikään urheilija. Sitä voi lisätä ihan mihin tahansa, sehän on jauhoa. Itse teen siitä smoothieta lisäämällä siihen esim. mehua, marjoja, jogurttia, tms. Tällaisen vedän usein iltapalaksi. Toki sitä voi lisätä vaikka puuroon tai viiliin ja jogurttiin sellaisenaankin.
Miksi pitäisi pystyä "valmistamaan" ruokaa? Eikö ruokaa ole kaikki mitä syömme ja mitä elimistömme käyttää hyväksi? Soijaisolaatti on ruokaa siinä missä kaikki muukin, jota kehomme pystyy hyväksi käyttämään. Sinä olet vain jumiutunut ajattelemaan että ruoka on sellaista jota pitää paistaa pannulla tai laittaa uuniin.
Edelleen soijarouheenkin (konsentroitu soija, arvo sama kuin lihan) arvo proteiiniasteikolla on erittäin hyvä, täysin lihaan verrattavissa ja soijarouheesta voi valmistaa kaikkia samoja ruokia mitä jauhelihastakin.>
Kiroiluni johtuu siitä, (onkohan sitten soija aiheuttanut) että toistat puupäisyyttäsi täällä kuin suurikin asiantuntija vaikka kaikki keskeisimmätkin käsitteet on hukassa. Väitteitä sen sijaan löytyy - vaikkei Sinulla tietoa olekaan. Ns. tyhjän tynnyrin kolina vituttaa.
>
Mikset käytä heraproteiinia ? Se on laadukkaampaa.
>
Tosin aluksi olikin kyse ainoastaan tällaisista perusruuista eikä ravintolisistä. Kai siitä lihan proteiinistakin pystyttäisiin tekemään isolaatti tai vaikka hydrolysaatti, jota voitaisiin käyttää ravintolisänä. Sen biologinen arvo voisikin sitten olla melkoisen korkea.
>
Katsotaas:
Whey protein concentrate: 104
Whole egg: 100
Cow milk: 91
Beef: 80
Casein: 77
Soy: 74
Wheat gluten: 64
Ei se ihan niin yksiselitteistä olekaan (kuin näköjään niille, jotka eivät mistään mitään tiedä). - vielä uudestaan
vanhentunut metodi kirjoitti:
Nykyään vallalla on proteiinin arviointiin tämä metodi, kukaan puhu enää mistään biologisesta arvosta...
http://en.wikipedia.org/wiki/Protein_Digestibility_Corrected_Amino_Acid_Score
Tuo ottaa huomioon sellaisetkin asiat jotka muut aiemmat metodit (esim. PER) ovat jättäneet epähuomiotta.Toki tuota aminohappojakaumaakin pitää pitää mielessä.
>
Kuitenkin antamasi linkki kirjoittaa:
Nevertheless, BV can be used to assess requirements of protein derived from foods with known quality differences and measure the proportion of absorbed nitrogen which is retained and presumably utilized for protein synthesis as an accurate indicator for protein measurement.
Eli biologinen arvo on varsin tarkka proteiinisynteesiin käytettävän proteiinin mittaamiseksi. Jep.
- HappyForever
oma herkku on rasvainen raejuusto (esim. valio 2% tai arla LUOMU 4%), siihen light mehutiivistettä (itse käytän Pirkka kevyt marjainen tai kevyt vadelmaa), sitten ei tule semmoista lirulitkua, kun lisäät alle rkl psylliumin siemenjauhetta (esim. finax, ravintoarvot 10kcal/100g -> ei mitään ja kuitua huimat 85%), sitten lämmitän kevyellä lämmöllä mikrossa, lopuksi maustan suolalla, niin ai että on nami nami karppaajan puuro, mutta kun kehonrakennus/fitness on elämässä mukana, niin laihduttajille käy tuo, mutta itse lisään sekaan raejuuston kanssa soijaa ja tofua, sekä marjoja mitä nyt mummin pakkasesta milloinkin löytyy esim. lakkoja, mustikoita yms.) ja raejuustoa voi erinomaisesti käyttää myös riisipuuron tavoin (esim. cottage cheese -tyyppiset) eli monihan rakastaa karjalan-/riisipiirakoita, niin maustaa vaan raejuuston suolalla ja munalla (laihduttajat valkuaisella), sitten tekee kuoritaikinan ja näitä herkkuja ennenkin tehneet varmaan osaavat jatkaa... Mielikuvitusta kun osaa käyttää niin noista herkuista saa loihdittua vaikka mitä! Itse olen puputtanut tuota raejuustoa ja maitorahkaa lähes kolme vuotta ja joka päivä aina jossakin muodossa eikä oo vielä ylös tullut, kun tietää että sen voimalla kasvaa lihakset ja kun vähentää niin ne säilyy ja rasvaprossakin pysyy alle 10:ssä. Ruokavalioni koostuu melko pitkälle vihreistä kasviksista, sitrushedelmistä, maito- ja soijatuotteista, sekä kalasta/äyriäisistä yms.. Tosin ajatusmaailmani ruokavalion suhteen on se, että harvoin ajattelen mitä ja kuinka paljon suuhuni laitan, mutta nuo ruoat ovat ne joita aina tekee vain mieli ja niitten voimalla olen jaksanut onnellisena, pysynyt terveenä, paino pysynyt ihannelukemissa yms. tähänkin asti... Nyt kiire salille, mutta ennen ja jälkeen lusikoidaan LUOMU raejuusto-tofu-soija puuroa (menee myös kylmänäkin, kun kiire saada anaboliseen tilaan juoman jälkeen ja masuun jotakin "oikeaakin" protskua pikasesti) :P
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244716- 883724
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313483125- 542667
- 2062621
- 512599
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322400- 1522338
- 311955
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1081539