vitamiinien makeutusaineet ongelmana?

sat-uuu

Terve. Kyselisin, onko kellään ollut ongelmia vitamiinien makeutusaineiden kanssa? Itselläni on laktoosi-intolranssi ja lääkäri kehotti syömään kalsium-D-vitamiinitabletteja. Olen nyt syönyt Multikalkki Forte -tabletteja ja alkanut epäillä, että ne aiheuttavat vatsavaivoja (ilmavaivoja, ripulia), vaikka en todellakaan ole ylittänyt suositeltua annostusta. Huomasin sitten, että kyseisissä pillereissä on noin viittä makeutusainetta. Jos joku tietää, missä kalsium-D-vitamiinitabletissa olisi vähiten makeutusaineita, niin kuulisin mielelläni!

11

2296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoida

      http://www.multi-kalkki.fi/multikalkki_forte_appelsiinilime Pureskeltava ja pirteä Forte appelsiini-lime. Yksi purutabletti sisältää 500 mg kalsiumia ja 5 µg D3-vitamiinia. Laktoositon, gluteeniton ja sokeriton. 1-2 tablettia päivässä. Pakkaus: 90 purutablettia. Hei haloo, hoida perusongelma kuntoon, eli laktoosi-intoleranssisi. Maitohappobakteereja sun on syötävä päivittäin. Perussyysi hoito on retuperällä.

      • saa apteekista

        ja Parasta D3:sta saa luontaistuotekaupasta.Oliiviöljypohjaisia, D-pearls Tanskalainen ja Bioteekin tehoD.Itse nappaan 120-160µg/vrk! Lekurit ei juurikaan D:stä tiedä. Käy lukemassa tiede lehden keskustelusta,lääketiede ja terveys.


      • sopimattomuus

        ei johdukaan laktoosittomuudesta tai gluteenittomuudesta, vaan pikemminkin sen sokerittomuudesta. Joukossamme on ihmisiä, jotka eivät kestä keinotekoisia makeutusaineita. Ja aika naurettavaa olikin pilata se sokeria sisältävä vastaava tuote sokerittomaksi - mikä merkitys on yhden tabletin sisältämällä sokerimäärällä päivittäissä kokonaisuudessa? Se lisäaineiden ja keinotekoisten makeutusaineiden satsi yhdenkin tabletin muodossa on vain elimistölle liikaa. Tärkeämpää on D3, ja jo tässä ketjussa mainittu valmiste on kerrassaan erinomainen. Syövätkö eurooppalaisetkin lisäkalkkia samat määrät kuin suomalaiset?


      • ja lisäkalkista
        sopimattomuus kirjoitti:

        ei johdukaan laktoosittomuudesta tai gluteenittomuudesta, vaan pikemminkin sen sokerittomuudesta. Joukossamme on ihmisiä, jotka eivät kestä keinotekoisia makeutusaineita. Ja aika naurettavaa olikin pilata se sokeria sisältävä vastaava tuote sokerittomaksi - mikä merkitys on yhden tabletin sisältämällä sokerimäärällä päivittäissä kokonaisuudessa? Se lisäaineiden ja keinotekoisten makeutusaineiden satsi yhdenkin tabletin muodossa on vain elimistölle liikaa. Tärkeämpää on D3, ja jo tässä ketjussa mainittu valmiste on kerrassaan erinomainen. Syövätkö eurooppalaisetkin lisäkalkkia samat määrät kuin suomalaiset?

        """Syövätkö eurooppalaisetkin lisäkalkkia samat määrät kuin suomalaiset?""" Tuskin. Eivätkä juo maitoakaan. Muuten syövät maitovalmisteita. Kalkkia on lähes kaikessa ruuassa, mutta se ei imeydy, jos D-vitamiinia ei ole tarpeeksi. Ja tutkimusten mukaan kaikki suomalaiset, jotka eivät vielä syö sitä lisäravinteena, kärsivät sen puutteesta talviaikaan ja jopa kesälläkin, jos ei ulkoile keskipäivällä auringonpaisteessa. http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2023&fuclass=all&specdiet=none&items=100&from=top&portion=100g&lang=fi Suomessa ja muissakin maissa 40. leveysasteen pohjoispuolella väestö potee piilevää D-vitamiinin puutetta, joka vaikuttaa haitallisesti terveyteen. Merkittävin riskiryhmä ovat lapset. Johns Hopkinsin sairaalan uusi tutkimus viittaa siihen, että lasten ja nuorten D-vitamiinin puute voi lisätä riskiä sairastua diabetekseen ja sydäntauteihin. Amerikan lastenlääkäriyhdistys vaati äskettäin lasten D-vitamiinin saantisuosituksen kaksinkertaistamista. Suomessa vielä ihmetellään, koska virallisella suosituksella (7,5µg / vrk), jota ei edes saa kuin n. puolet kansasta EI estetä edes osteoporoosia. "D-vitamiinilisät ehkäisevät iäkkäiden murtumia" D-vitamiinilisien syöminen pienentää yli 65-vuotiaiden luunmurtumariskiä, mutta annoksen pitää olla yli 400 IU = 10µg. Tätä pienemmät annokset eivät hyödytä, todetaan aihetta tutkineessa meta-analyysitutkimuksessa. D-vitamiinin murtumia ehkäisevä vaikutus on kyseenalaistettu useissa viimeaikaisissa tutkimuksissa. Uusien havaintojen valossa ristiriitaiset tulokset ovat voineet johtua eri kokoisista D-vitamiiniannoksista, tutkijat pohtivat. Tutkimusta varten tutkijat yhdistivät 20 tutkimuksen aineistot, ja niiden perusteella D-vitamiinilisiä syövät yli 65-vuotiaat saavat viidenneksen vähemmän luunmurtumia kuin samanikäiset, jotka eivät lisiä syö. Yhteensä tutkimuksiin oli osallistunut noin 90 000 miestä ja naista. Yli 10µg:n annoksiin liitetty ehkäisyteho ei parantunut kalsiumlisiä syömällä, vaikka luusto tarvitsee kalsiumia terveenä pysyäkseen. Tutkijat uskovat, että suuret D-vitamiiniannokset vähentävät kalsiumin tarvetta ja siksi lisäkalsium ei parantanut tuloksia. Tulokset julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä. Suomessa 50 µg/d on päivittäisen saannin yläraja D-vitamiinille, mutta Amerikan puolella tutkijat pitävät turvallisena ylärajana 250 µg/d. Myrkytyksiä ei ole havaittu tutkimuksissa kuin yli 1000 µg/d annoksilla. Suomessa suositus on 7.5-10 µg/d, mutta se on auttamattoman vanhentunut uudempien tutkimustulosten valossa. http://www.biovita.fi/suomi/pdf/D-vitamiini.pdf http://www.osteoporoosiliitto.fi/sivu.php?artikkeli_id=699 http://terveesti.blogs.fi/2007/10/31/d_vitamiini_merkityksen_aliarviointi_on_~3225287/ http://www.terveyshymy.fi/artikkelit/d-vitamiinin-puutos-on-suuri-terveysriski http://www.aamuposti.fi/Uutiset/Arkisto/2009/01/11/Asiantuntijat-vaativat-D-vitamiinin-saantisuositusten-pikaista-nostamista http://www.mm.helsinki.fi/tutkimus/tiedotteet/2008/080519_viljakainen.html http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=752216 """Kesällä tulee auringon valon mukana ultraviolettisäteilyä klo 10-15 välisenä aikana. Ylimääräinen kolekalsiferoli (D3-vitamiini) varastoituu rasvakudokseen. Ylipainoisilla henkilöillä on vaarana, että iholla muodostunut kolekalsiferoli katoaa rasvakudokseen eikä ole käytettävissä.""" http://docs.google.com/View?docid=dcpx6378_193fbjzj7 Kasvikunnan tuotteet, kuten hiivat ja eräät sienet, esimerkiksi suppilovahverot sisältävät D2-vitamiinia (ergokalsiferolia). Kuitenkin se on potentiaalisesti toksisempi ja tehottomampi kuin kolekalsiferoli D3. Vauvojen Jekovit on D2-vitamiinia eli ergokalsiferolia. Vauvojen Devitol on D2-vitamiinia eli ergokalsiferolia. Vauvojen Deetipat ovat D3-vitamiinia eli kolekalsiferolia. Tämä on todettu jo vuonna 2006 !!!! http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article123043.ece Jekovit ja Devitol ovat lääketehdas Orionin valmisteita, joten ihan normaalia että niitä vielä on markkinoilla ja niitä suositellaan yleisesti terveydenhoitoalalla. "Odottaville äideille suositellaan 50µg D3-vitamiinia vuorokaudessa." Sehän ei ole se virallinen suositus, joka on noin 5–10 µg myös raskaana oleville, vaikkakin ihan liian vähän. Kanadan pediatrinen yhdistys sen sijaan suosittelee tuota 50 µg/d määrää. Brittitutkimuksessa odottaville äideille annettiin 20 µg/d. Tuolla annoksella ainoastaan pienellä osalla naisista ja vauvoista oli riittävät D-vitamiinitasot (>80 nmol/l), suurimmalle osalle se ei siis riittänyt. D-vitamiini on tärkeää immuunijärjestelmän ja keuhkojenkin toiminnalle ja kehitykselle. Raskausaikaisen D-vitamiinin puutoksen arvellaan olevan suurin mm. astmaa aiheuttavista tekijöistä. Aikuisten ja lasten D3-vitamiini: D3-vitamiinia on 7,5µg, 10µg, 20µg ja 25µg vahvuuksina tabletteina tai öljykapseleina (kyseessä rasvaliukoinen vitamiini, joten ruuan kanssa otetaan, jotta imeytyvyys taattu). D3-vitamiinia myydään: Suurimpien markettien luontaistuotehyllyssä (edullisimmat hinnat, mutta heikoimmat valikoimat). Luontaistuotekaupoissa (hinta voi olla hiukan suurempi (1-2€), mutta valikoima laaja). Apteekeissa (hinnat sekä valikoima riippuu apteekista). Keskihinta on n. 10€/purkki eli 50µg/vrk D3-vitamiinia maksaa n. 11€ / kk Litrassa D-vitaminoitua maitotuotetta on 5µg D-vitamiinia eli todella vähän. D-vitaminoitua margariinia täytyy syödä 100g, jotta saa edes 10µg D-vitamiinia. Ruuassa D-vitamiinia on eniten (pääasiassa) kalassa. Suomalaisten kalansyönti on vähenemässä jo alle ravintosuositusten (3 kertaa viikossa). Syynä on mm. kalan hinnan nousu ja pula kotimaisesta kalasta (uutiset TV4 5.10.2008). http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2271&fuclass=all&specdiet=none&items=60&from=top&portion=100g&lang=fi


      • sat-uuu
        ja lisäkalkista kirjoitti:

        """Syövätkö eurooppalaisetkin lisäkalkkia samat määrät kuin suomalaiset?""" Tuskin. Eivätkä juo maitoakaan. Muuten syövät maitovalmisteita. Kalkkia on lähes kaikessa ruuassa, mutta se ei imeydy, jos D-vitamiinia ei ole tarpeeksi. Ja tutkimusten mukaan kaikki suomalaiset, jotka eivät vielä syö sitä lisäravinteena, kärsivät sen puutteesta talviaikaan ja jopa kesälläkin, jos ei ulkoile keskipäivällä auringonpaisteessa. http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2023&fuclass=all&specdiet=none&items=100&from=top&portion=100g&lang=fi Suomessa ja muissakin maissa 40. leveysasteen pohjoispuolella väestö potee piilevää D-vitamiinin puutetta, joka vaikuttaa haitallisesti terveyteen. Merkittävin riskiryhmä ovat lapset. Johns Hopkinsin sairaalan uusi tutkimus viittaa siihen, että lasten ja nuorten D-vitamiinin puute voi lisätä riskiä sairastua diabetekseen ja sydäntauteihin. Amerikan lastenlääkäriyhdistys vaati äskettäin lasten D-vitamiinin saantisuosituksen kaksinkertaistamista. Suomessa vielä ihmetellään, koska virallisella suosituksella (7,5µg / vrk), jota ei edes saa kuin n. puolet kansasta EI estetä edes osteoporoosia. "D-vitamiinilisät ehkäisevät iäkkäiden murtumia" D-vitamiinilisien syöminen pienentää yli 65-vuotiaiden luunmurtumariskiä, mutta annoksen pitää olla yli 400 IU = 10µg. Tätä pienemmät annokset eivät hyödytä, todetaan aihetta tutkineessa meta-analyysitutkimuksessa. D-vitamiinin murtumia ehkäisevä vaikutus on kyseenalaistettu useissa viimeaikaisissa tutkimuksissa. Uusien havaintojen valossa ristiriitaiset tulokset ovat voineet johtua eri kokoisista D-vitamiiniannoksista, tutkijat pohtivat. Tutkimusta varten tutkijat yhdistivät 20 tutkimuksen aineistot, ja niiden perusteella D-vitamiinilisiä syövät yli 65-vuotiaat saavat viidenneksen vähemmän luunmurtumia kuin samanikäiset, jotka eivät lisiä syö. Yhteensä tutkimuksiin oli osallistunut noin 90 000 miestä ja naista. Yli 10µg:n annoksiin liitetty ehkäisyteho ei parantunut kalsiumlisiä syömällä, vaikka luusto tarvitsee kalsiumia terveenä pysyäkseen. Tutkijat uskovat, että suuret D-vitamiiniannokset vähentävät kalsiumin tarvetta ja siksi lisäkalsium ei parantanut tuloksia. Tulokset julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä. Suomessa 50 µg/d on päivittäisen saannin yläraja D-vitamiinille, mutta Amerikan puolella tutkijat pitävät turvallisena ylärajana 250 µg/d. Myrkytyksiä ei ole havaittu tutkimuksissa kuin yli 1000 µg/d annoksilla. Suomessa suositus on 7.5-10 µg/d, mutta se on auttamattoman vanhentunut uudempien tutkimustulosten valossa. http://www.biovita.fi/suomi/pdf/D-vitamiini.pdf http://www.osteoporoosiliitto.fi/sivu.php?artikkeli_id=699 http://terveesti.blogs.fi/2007/10/31/d_vitamiini_merkityksen_aliarviointi_on_~3225287/ http://www.terveyshymy.fi/artikkelit/d-vitamiinin-puutos-on-suuri-terveysriski http://www.aamuposti.fi/Uutiset/Arkisto/2009/01/11/Asiantuntijat-vaativat-D-vitamiinin-saantisuositusten-pikaista-nostamista http://www.mm.helsinki.fi/tutkimus/tiedotteet/2008/080519_viljakainen.html http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=752216 """Kesällä tulee auringon valon mukana ultraviolettisäteilyä klo 10-15 välisenä aikana. Ylimääräinen kolekalsiferoli (D3-vitamiini) varastoituu rasvakudokseen. Ylipainoisilla henkilöillä on vaarana, että iholla muodostunut kolekalsiferoli katoaa rasvakudokseen eikä ole käytettävissä.""" http://docs.google.com/View?docid=dcpx6378_193fbjzj7 Kasvikunnan tuotteet, kuten hiivat ja eräät sienet, esimerkiksi suppilovahverot sisältävät D2-vitamiinia (ergokalsiferolia). Kuitenkin se on potentiaalisesti toksisempi ja tehottomampi kuin kolekalsiferoli D3. Vauvojen Jekovit on D2-vitamiinia eli ergokalsiferolia. Vauvojen Devitol on D2-vitamiinia eli ergokalsiferolia. Vauvojen Deetipat ovat D3-vitamiinia eli kolekalsiferolia. Tämä on todettu jo vuonna 2006 !!!! http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article123043.ece Jekovit ja Devitol ovat lääketehdas Orionin valmisteita, joten ihan normaalia että niitä vielä on markkinoilla ja niitä suositellaan yleisesti terveydenhoitoalalla. "Odottaville äideille suositellaan 50µg D3-vitamiinia vuorokaudessa." Sehän ei ole se virallinen suositus, joka on noin 5–10 µg myös raskaana oleville, vaikkakin ihan liian vähän. Kanadan pediatrinen yhdistys sen sijaan suosittelee tuota 50 µg/d määrää. Brittitutkimuksessa odottaville äideille annettiin 20 µg/d. Tuolla annoksella ainoastaan pienellä osalla naisista ja vauvoista oli riittävät D-vitamiinitasot (>80 nmol/l), suurimmalle osalle se ei siis riittänyt. D-vitamiini on tärkeää immuunijärjestelmän ja keuhkojenkin toiminnalle ja kehitykselle. Raskausaikaisen D-vitamiinin puutoksen arvellaan olevan suurin mm. astmaa aiheuttavista tekijöistä. Aikuisten ja lasten D3-vitamiini: D3-vitamiinia on 7,5µg, 10µg, 20µg ja 25µg vahvuuksina tabletteina tai öljykapseleina (kyseessä rasvaliukoinen vitamiini, joten ruuan kanssa otetaan, jotta imeytyvyys taattu). D3-vitamiinia myydään: Suurimpien markettien luontaistuotehyllyssä (edullisimmat hinnat, mutta heikoimmat valikoimat). Luontaistuotekaupoissa (hinta voi olla hiukan suurempi (1-2€), mutta valikoima laaja). Apteekeissa (hinnat sekä valikoima riippuu apteekista). Keskihinta on n. 10€/purkki eli 50µg/vrk D3-vitamiinia maksaa n. 11€ / kk Litrassa D-vitaminoitua maitotuotetta on 5µg D-vitamiinia eli todella vähän. D-vitaminoitua margariinia täytyy syödä 100g, jotta saa edes 10µg D-vitamiinia. Ruuassa D-vitamiinia on eniten (pääasiassa) kalassa. Suomalaisten kalansyönti on vähenemässä jo alle ravintosuositusten (3 kertaa viikossa). Syynä on mm. kalan hinnan nousu ja pula kotimaisesta kalasta (uutiset TV4 5.10.2008). http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2271&fuclass=all&specdiet=none&items=60&from=top&portion=100g&lang=fi

        näkemystä. :) Itse olen pähkäillyt juuri tuota, että paljonko loppujen lopuksi pitäisi kalsiumia ja D-vitamiinia pillereinä popsia, että vitamiinia saisi tarpeeksi - suosituksia tuntuu olevan joka lähtöön. Syön terveellisesti, mutta erityisesti talvisin yös C-vitamiinin saanti on liian vähäistä ja kalaa pitäisi syödä enemmän. Mitä tulee vielä noihin pillereihin, niin itsellei ovat purutabletit sopineet hyvin, kun kammoan kaikkia "oikeita pillereitä", mutta monia hyviä vitamiini-/öljyvalmisteita löytyisi varmaan kapseleina. Jostain olen myös lukenut, että jos elimistö saa esim. kalsiumia suhteellisen vähän, se oppii hyödyntämään paremmin senkin vähän. En tiedä pitääkö paikkansa, mutta ei taida paljon auttaa, jos joka tapauksessa saa liian vähän vitamiineja. Vielä makeutusaineista - itsekin valitsen mielelläni sokerilla makeutetut tuotteet aina kuin mahdollista, en usko että keinotekoiset makeutusaineet ovat useinkaan parempi vaihtoehto ja aiheuttavat lisäksi vatsavaivoja, ainakin osa niistä.


      • jmfvffvvf
        ja lisäkalkista kirjoitti:

        """Syövätkö eurooppalaisetkin lisäkalkkia samat määrät kuin suomalaiset?""" Tuskin. Eivätkä juo maitoakaan. Muuten syövät maitovalmisteita. Kalkkia on lähes kaikessa ruuassa, mutta se ei imeydy, jos D-vitamiinia ei ole tarpeeksi. Ja tutkimusten mukaan kaikki suomalaiset, jotka eivät vielä syö sitä lisäravinteena, kärsivät sen puutteesta talviaikaan ja jopa kesälläkin, jos ei ulkoile keskipäivällä auringonpaisteessa. http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2023&fuclass=all&specdiet=none&items=100&from=top&portion=100g&lang=fi Suomessa ja muissakin maissa 40. leveysasteen pohjoispuolella väestö potee piilevää D-vitamiinin puutetta, joka vaikuttaa haitallisesti terveyteen. Merkittävin riskiryhmä ovat lapset. Johns Hopkinsin sairaalan uusi tutkimus viittaa siihen, että lasten ja nuorten D-vitamiinin puute voi lisätä riskiä sairastua diabetekseen ja sydäntauteihin. Amerikan lastenlääkäriyhdistys vaati äskettäin lasten D-vitamiinin saantisuosituksen kaksinkertaistamista. Suomessa vielä ihmetellään, koska virallisella suosituksella (7,5µg / vrk), jota ei edes saa kuin n. puolet kansasta EI estetä edes osteoporoosia. "D-vitamiinilisät ehkäisevät iäkkäiden murtumia" D-vitamiinilisien syöminen pienentää yli 65-vuotiaiden luunmurtumariskiä, mutta annoksen pitää olla yli 400 IU = 10µg. Tätä pienemmät annokset eivät hyödytä, todetaan aihetta tutkineessa meta-analyysitutkimuksessa. D-vitamiinin murtumia ehkäisevä vaikutus on kyseenalaistettu useissa viimeaikaisissa tutkimuksissa. Uusien havaintojen valossa ristiriitaiset tulokset ovat voineet johtua eri kokoisista D-vitamiiniannoksista, tutkijat pohtivat. Tutkimusta varten tutkijat yhdistivät 20 tutkimuksen aineistot, ja niiden perusteella D-vitamiinilisiä syövät yli 65-vuotiaat saavat viidenneksen vähemmän luunmurtumia kuin samanikäiset, jotka eivät lisiä syö. Yhteensä tutkimuksiin oli osallistunut noin 90 000 miestä ja naista. Yli 10µg:n annoksiin liitetty ehkäisyteho ei parantunut kalsiumlisiä syömällä, vaikka luusto tarvitsee kalsiumia terveenä pysyäkseen. Tutkijat uskovat, että suuret D-vitamiiniannokset vähentävät kalsiumin tarvetta ja siksi lisäkalsium ei parantanut tuloksia. Tulokset julkaistiin Archives of Internal Medicine -lehdessä. Suomessa 50 µg/d on päivittäisen saannin yläraja D-vitamiinille, mutta Amerikan puolella tutkijat pitävät turvallisena ylärajana 250 µg/d. Myrkytyksiä ei ole havaittu tutkimuksissa kuin yli 1000 µg/d annoksilla. Suomessa suositus on 7.5-10 µg/d, mutta se on auttamattoman vanhentunut uudempien tutkimustulosten valossa. http://www.biovita.fi/suomi/pdf/D-vitamiini.pdf http://www.osteoporoosiliitto.fi/sivu.php?artikkeli_id=699 http://terveesti.blogs.fi/2007/10/31/d_vitamiini_merkityksen_aliarviointi_on_~3225287/ http://www.terveyshymy.fi/artikkelit/d-vitamiinin-puutos-on-suuri-terveysriski http://www.aamuposti.fi/Uutiset/Arkisto/2009/01/11/Asiantuntijat-vaativat-D-vitamiinin-saantisuositusten-pikaista-nostamista http://www.mm.helsinki.fi/tutkimus/tiedotteet/2008/080519_viljakainen.html http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=752216 """Kesällä tulee auringon valon mukana ultraviolettisäteilyä klo 10-15 välisenä aikana. Ylimääräinen kolekalsiferoli (D3-vitamiini) varastoituu rasvakudokseen. Ylipainoisilla henkilöillä on vaarana, että iholla muodostunut kolekalsiferoli katoaa rasvakudokseen eikä ole käytettävissä.""" http://docs.google.com/View?docid=dcpx6378_193fbjzj7 Kasvikunnan tuotteet, kuten hiivat ja eräät sienet, esimerkiksi suppilovahverot sisältävät D2-vitamiinia (ergokalsiferolia). Kuitenkin se on potentiaalisesti toksisempi ja tehottomampi kuin kolekalsiferoli D3. Vauvojen Jekovit on D2-vitamiinia eli ergokalsiferolia. Vauvojen Devitol on D2-vitamiinia eli ergokalsiferolia. Vauvojen Deetipat ovat D3-vitamiinia eli kolekalsiferolia. Tämä on todettu jo vuonna 2006 !!!! http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article123043.ece Jekovit ja Devitol ovat lääketehdas Orionin valmisteita, joten ihan normaalia että niitä vielä on markkinoilla ja niitä suositellaan yleisesti terveydenhoitoalalla. "Odottaville äideille suositellaan 50µg D3-vitamiinia vuorokaudessa." Sehän ei ole se virallinen suositus, joka on noin 5–10 µg myös raskaana oleville, vaikkakin ihan liian vähän. Kanadan pediatrinen yhdistys sen sijaan suosittelee tuota 50 µg/d määrää. Brittitutkimuksessa odottaville äideille annettiin 20 µg/d. Tuolla annoksella ainoastaan pienellä osalla naisista ja vauvoista oli riittävät D-vitamiinitasot (>80 nmol/l), suurimmalle osalle se ei siis riittänyt. D-vitamiini on tärkeää immuunijärjestelmän ja keuhkojenkin toiminnalle ja kehitykselle. Raskausaikaisen D-vitamiinin puutoksen arvellaan olevan suurin mm. astmaa aiheuttavista tekijöistä. Aikuisten ja lasten D3-vitamiini: D3-vitamiinia on 7,5µg, 10µg, 20µg ja 25µg vahvuuksina tabletteina tai öljykapseleina (kyseessä rasvaliukoinen vitamiini, joten ruuan kanssa otetaan, jotta imeytyvyys taattu). D3-vitamiinia myydään: Suurimpien markettien luontaistuotehyllyssä (edullisimmat hinnat, mutta heikoimmat valikoimat). Luontaistuotekaupoissa (hinta voi olla hiukan suurempi (1-2€), mutta valikoima laaja). Apteekeissa (hinnat sekä valikoima riippuu apteekista). Keskihinta on n. 10€/purkki eli 50µg/vrk D3-vitamiinia maksaa n. 11€ / kk Litrassa D-vitaminoitua maitotuotetta on 5µg D-vitamiinia eli todella vähän. D-vitaminoitua margariinia täytyy syödä 100g, jotta saa edes 10µg D-vitamiinia. Ruuassa D-vitamiinia on eniten (pääasiassa) kalassa. Suomalaisten kalansyönti on vähenemässä jo alle ravintosuositusten (3 kertaa viikossa). Syynä on mm. kalan hinnan nousu ja pula kotimaisesta kalasta (uutiset TV4 5.10.2008). http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2271&fuclass=all&specdiet=none&items=60&from=top&portion=100g&lang=fi

        EN jaksanut koko viestiä lukea , mutta ainakin d3-suositukset ovat oikeansuuntaisia.


    • myös toleerikko

      Unohda tuo kalkki. Ne ei imeydy. Maitoo en oo juonu 25 vuoteen. Juustoa menee ja Hyla jogurttia joskus. Mutta D3:sta tarviit ja reippaasti. Kaikki suomalaiset kärsii D3-vajeesta talviaikaan, josta johtuu osteoporoosi ja lukemattomat muut sairaudet. Sitä saa parhaiten kalasta ja Bioteekin ja Pharma Nordin öljykapseleista. Ainakin 50µg / vrk täytyy ottaa. Mittauta arvosi talvella ja räätälöi annostus sen mukaan. vähintään 80 nmol/l täytyy arvo olla. suositus 130nmol/l http://www.yhtyneetlaboratoriot.fi/kasikirja/tutkimukset.asp?id=10086&char=d

      • hillintää

        "Kaikki suomalaiset kärsii D3-vajeesta talviaikaan, josta johtuu osteoporoosi ja lukemattomat muut sairaudet." Hillitse pikkuisen tuota yleistämistä. Eivät kaikki kärsi D-vitamiinin puutteesta. Kyllä on niitäkin, jotka ovat jo aikaa sitten ymmärtäneet huolehtia, että sen saantisuositukset ylittyvät, eli 80 nmol/l.


      • kalsiumbikarbonaatti

        ei imeydy?


      • xxxxxcccc
        hillintää kirjoitti:

        "Kaikki suomalaiset kärsii D3-vajeesta talviaikaan, josta johtuu osteoporoosi ja lukemattomat muut sairaudet." Hillitse pikkuisen tuota yleistämistä. Eivät kaikki kärsi D-vitamiinin puutteesta. Kyllä on niitäkin, jotka ovat jo aikaa sitten ymmärtäneet huolehtia, että sen saantisuositukset ylittyvät, eli 80 nmol/l.

        Pitääkö moinen itsestäänselvyys nyt tuohon oikein kirjata.


    • mutta,

      on todella rasittavaa että niitä makeutus, väri ynnä aromiaineita tyrkätään joka mömmöön: eikö ihminen saa enää mitään alas ilman sokerihumahduksen tuntua. Ne ovat paitsi oksettavan makuisia, sotkevät vatsaa ja suolistoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      73
      2785
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      63
      2684
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1792
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1637
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1560
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      10
      1505
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1402
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1257
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1233
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1219
    Aihe