KAIKKI TARVITTAVA TIETO HUULILÄVÄRISTÄ ? (LABRET)

labretinhaluava

Hei !

Olen aikeissa ottaa labretin, sivulle. Muutama asia kuitenkin epäilyttää ja estää asian etenemistä, joten toivoisin niihin vastauksia kokeneilta ihmisiltä.

Esim. sattuuko se ja kuinka paljon, mikä on mielestänne ikäraja sen ottamiseen, onko helppohoitoinen, voiko ottaa tähän vuodenaikaan, kuinka nopeasti paranee, pitääkö hoitaa paljon, tykkäättekö, tuntuuko ikävältä, onko aiheutunut ongelmia, kuten tulehduksia tms. ?

Kertokaa kiitos kaikki mitä tiedätte lisää ja omia mielipiteitä jne. (:

KIITOS !

19

6691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • blææhh

      No,ensin google on aika hyvä,kans noihin hoito hommiin hyvä sivu: igor.fi
      Mutta,Ei sattunu mulla,riippuu ihmisestä. Öööh.. oisko 14?
      On helppo,muutama kerta päivään pesu,suun huuhtelu suuveellä esim.paroex.. Vuodenaika.. hmm.. no,kai sen voi... tietysti kesällä on lämpimämpää kuin esim.aikaisin keväällä,syksyllä tai talvella,ja bakteeri kantakin elää paremmin,mutta jos vain pystyt välttämään uimisen paranemis aikaan,niin eikai siinä.
      Paranemis aika on noin. 4-5 viikkoa,riippuu ihmisestä.
      TYKKÄÄN! :D
      Ei tunnu ei.
      Eikä onkelmiakaan oo ilmenny,vähä ien noussu.. :))

      Itelläni TÄLLÄ hetkellä madonna oikeella puolella,ja joskus 2vuotta sitten tein alahuulen keskellä ite,sitä ei oo enää.. Lisää tulossa.. ((;

      • labretinhaluava

        kiitos vastauksesta !

        niin, vielä siitä, että jos haluaa reiän umpeutuvan niin jääkö siitä umpeuduttuaan minkälainen arpi? ja saako lävistäessä ottaa puudutuksen?

        ja nyt kun on kesä tulossa, niin voiko silti mennä uimaan?

        tiedän, etten ole mikään einstein, mutta katsoessani pari video labretin lävistyksestä vaikutti siltä kuin huuli olisi puudutettu. (:


      • blæææhh..
        labretinhaluava kirjoitti:

        kiitos vastauksesta !

        niin, vielä siitä, että jos haluaa reiän umpeutuvan niin jääkö siitä umpeuduttuaan minkälainen arpi? ja saako lävistäessä ottaa puudutuksen?

        ja nyt kun on kesä tulossa, niin voiko silti mennä uimaan?

        tiedän, etten ole mikään einstein, mutta katsoessani pari video labretin lävistyksestä vaikutti siltä kuin huuli olisi puudutettu. (:

        Sekin on ihmisestä kiinni,mutta jos esim. otat sen pois muutamana ensimmäisenä viikkona,reikä umpeutuu äkkiä,eikä useimmille jää kuin pieni piste.. Mutta jos pidät sitä auki monta vuotta,se ei kaikilla tai useimmilla umpeudu koskaan,mutteihan se reikä iso ole.. :)

        EI saa :DDDDDDDDD Sori,nauroin.. :/

        Ei mielellään,ainahan sen voi pestä sen,muttamutta.. Muista,että jos sulla on eritoten naamassa lävistys,ja jos siihen tulee tulehus,se saatta pilata siun naaman,halvaantuminen yms... Eli en suosittele. Jos nyt otat sen kesäkuussa,niin voi kai sitä mennä heinäkuussa jo uimaan,.. Mutta kylläpä sen näkee itekkin,onko se miten parantunu vai ei. Jos reikä on punane ja kipeä,ei uimaan. Jos se on ihonvärinen ei kipeä,voi mennä.

        Se puudutus tilanne saattoi olla se,kun sitä reiän ympärys ihoa puhistettiin.. ym.. (:


    • Kumiko

      Tein itselleni muutama päivä sitten labretin keskelle. Ei sattunut, mutta korun laittaminen kirpaisi vähän. Kaikilla on oma kipukynnys, joten se, sattuuko vai eikö, on ihan henkilökohtaista.
      Ikärajasta en tiedä, kannattaa ottaa vasta, kun on varma. Vuodenaika on hyvä ja paranee mukavasti. TOSIN minulla oli ensin kirurginteräksinen 10mm koru, vaihdoin sen muutaman päivän jälkeenpäin bioplastiseen tappiin, koska teräs kirveli ikävästi ja haittasi syödessä. Bioplastinen on hyvä vaihtoehto. Tykkään, ei ole tulehduksia ollut, eikä turvonnut käytännössä katsottuna yhtään, toisin kuin kavereillani, jotka ovat ottaneet liikkeissä.

      Huuli puutuu, kun pihdeillä puristetaan liikkeessä. Neula käväisee vain ja on käytännössä katsottuna koko toimenpide ohi heti.

    • ois

      tietoa. Mulla ei sattunu yhtään. Ikä rajasta en tiiä, mulle laitettiin 12 vuotiaana isän luvalla. On aika helppo hoitonen, seki riippuu ihmisestä. Syöminen helpottu viikossa, mutta korun ympärys oli vähän punainen noin kuukauden. Tykkään. Ei tunnu ikävältä. Ei oo ollu mitään ongelmia.

      Kannattaa käydä laittaan liikkeessä koska siellä neuvotaan miten pitää hoitaa ja millä aineilla = ))

    • ..

      Alahuulen lävisteminen ei satu kauhean paljoa joten kipu kannattaa unohtaa

      ikärajat riippuu vähän liikkeestä yleensä 14 ylöspäin

      huulikorut on suhtkoht helppo hoitaa ja paranee täydellisesti (n.1-2 kk) ja lävistyksen otto ajalla ei ole oikeastaan merkitystä joten hyvällä jälkihoidolla huulikoru paranee yhtähyvin kesällä kuin muinakin vuodenaikoina.

      Huulikorut ei tartte paljoa hoitoa, normi hampaitten pesu ja alussa suuvedellä huuhtelu.

      Tykkään hirveenä omasta huulikorusta ja sen ottaminen sattu tooosi vähän, ongelmia ei oikeestaan ollu muutako pari kertaa on vähän repässy pahasti, mutta rauhottunu sitten parissa päivässä!

      • bbyääh.

        mulla on huulenalapuolella koru, laittanu joskus n. 2 viikkoo sit. ja viikko sit näytti iha hyvältä, ja näyttää khyl vieläki.. mut vaa ulkopuolelta. Sisäpuolel on sellane peite, tai semmone sienen mallinen juttu, joka on vähän turvonnu. Se on kipeä ja haittaa vähän hampaidenpesua. Miten saan ton jutun, tai minkälie möhkäleen pois suusta. Se on ton reiän ympärillä, eikä siinä oo tuntoa.. voisiks sen ottaa pois.? muuten on ihahyväs kunnos, ja kulmakorukii


      • Juuuuups...
        bbyääh. kirjoitti:

        mulla on huulenalapuolella koru, laittanu joskus n. 2 viikkoo sit. ja viikko sit näytti iha hyvältä, ja näyttää khyl vieläki.. mut vaa ulkopuolelta. Sisäpuolel on sellane peite, tai semmone sienen mallinen juttu, joka on vähän turvonnu. Se on kipeä ja haittaa vähän hampaidenpesua. Miten saan ton jutun, tai minkälie möhkäleen pois suusta. Se on ton reiän ympärillä, eikä siinä oo tuntoa.. voisiks sen ottaa pois.? muuten on ihahyväs kunnos, ja kulmakorukii

        Voi ottaa pois,mutta kirpaisee vähän kun se on melkein irti.PS:Sorry lyhyest viestist =D


    • Labret<3

      Moi ! Se ei satu sinäänsä,mutta nipistää jonkin verran.Ikärajasta:Otin ekan lävistyksen 10-vuotiaana se oli septum,nyt minulla on labret

      • ilovelabret<3

        Kaverin isosisko laittoi eka itse, sitten lävistäjällä. Itse suosittelen että otat turvallisuuden vuoksi lävistäjällä. Mutta itse aijon ottaa kunhan olen äitini mielestä tarpeeksi vanha, ottamaan lävistyksen *murr*...

        Mutta joo, ei se kuulemma paljon mitään :)) rohkeasti vain ottamaan ;>>>>>


    • sibeeee

      Alussa sattu, mutta ei sen jälkeen paljoa, minulla ei myöskään se turvonnu.. Ja hoito on ollu helppoa :) lämpimällä veellä alussa useammin ja ruokailun jälkeen kurlaus veellä kans. Ei oo haitannu enään kun on tottunut, mut alussa juonti voi olla hankalaa kannattaa käyttää (pilliä) ja esim juotavia jukurtteja alussa ja välttää kiinteitä ruokia. Mulla on ollut läväri n. yli 2 vko nyt ja hyvin on parantunut :) ilmankaan ei enään osaisi olla. Rohkeasti vaan ottamaan. ikä rajasta sen verra et alaikäselle täyty huoltanalupa olla.

    • Häiritsee

      Itselläni on keskellä alahuulessa rengas ja ainakin suutelun ja kookkaampien ruokien esim. sämpylöiden, pitojen yms. syömisessä on ollut ongelmia. Rengas tosiaan heiluu hieman puolelta toiselle ja liikkuu edestakaisin, mikä tuntuu ikävältä vaikka reikä onkin kaiketi jo parantunut. (6-7 kuukautta vanha.) Lähes jatkuvan liikkumisen vuoksi reikää myös usein kivistää. Kerran se on tulehtunutkin, vaikka olenkin noudattanut puhdistus- ja hoito-ohjeita parhaani mukaan.

      Tappia olen yrittänyt vaihtaa siihen, mutta suora tappi ei suostu menemään renkaan muotoisesta reijästä läpi. Ei edes, vaikka huulta koittaisi litistää reiän kohdalta. En haluaisi korusta luopua, mutta rengas on alkanut toden teolla jurppimaan.

      Joten jos otatte labretin, ottakaa hyvät ihmiset se tappi ensin tai harkitkaa ainakin erittäin tarkkaan jos renkaan haluatte. Minulle sanottiin että renkaaseen täytyy vain tottua niin se lakkaa häiritsemästä, mutta itselläni ei ainakaan kyrpiintymiselle loppua ole toistaiseksi näkynyt.

      • KolkattuLintu

        Käy ammattilaisen luona kokeilemassa labrettia siihen.
        Toinen vaihtoehto on pienempi rengas ettei se pääse heilumaan ja rasittamaan.


    • Jade_*

      Tottakai jos joku neulan läpi työntää niin kaikille se tuntuu jollain tavalla, toisille sattuu enemmän kuin toisille. Minua nipisti ja se oli siinä, voisin ottaa toisen huulilävistyksen koska vain, ei traumoja. Nännilävistyksen otin kerran ja jouduin sen ottamaan pois ja nyt haluaisin uudelleen, mutta kantti ei kestä, se oli niin tuskainen ja kivulias kokemus mulle... Toisaalta kerran se vaan kirpaisee... Ja nytkin hikoo kädet kirjoittaessa jo pelkästä ajatuksesta :D

      Palatakseni huuleen, se parani mulla tosi nopeasti mitään ongelmia ei koskaan ole ollut, aluksi mulla oli tappi ja lävistyksen kokonaan parannuttua aloin vaihtelemaan ja kokeilemaan erilaisia koruja. Kaikki korut, niin renkaat kuin spiraalitkin ovat olleet hyviä koruja eikä koskaan häirinneet syömistä tai muutakaan. AINOA asia, josta on aiheutunut ongelmia on poikaystävä piikki huulikorussa. Pussatessa se pistää ikävästi sitä toista osapuolta, joten tästä syystä olen luopunut piikeistä kokonaan :D

      Nyt noin viikko sitten ensimmäinen jonkin sortin ongelma tuli ja se oli sellainen, että tapin taustapuoli oli jostain syystä painanut mun huuleen sisäpuolelta niin että huuleen jäi painauma ja se oli hieman kipeä, kielellä kokeiltaessa se kirveli vähän mutta muuten ei haitannut. Vaihdoin renkaaseen, koska siinä ei ole taustaa. Mutta tämäkin oli vain ihan pieni ongelma jonka sattumalta huomasin. Sama tappi mulla on ollut jo vuoden verran joten oli aikakin vaihtaa ;)

    • jokujokaontäällä

      Oon 13 ja meen ottamaan tutulla lävistäjällä kuukauden päästä madonnan, koska medusan kipu epäilyttää ;D

    • Läv1stetty

      Itselläni on labret, ennen ottamista jännitin mutta sitten lopulta rauhoituin, jos jännittää niin se mitä ilmeisemmin sattuu. Paksun huulen omaavana luulin että kipua olisi mutta toimenpide oli hyvin nopea. Pihditkään eivät tuntuneet yhtään. Ei mennyt kauaa kun sitten neulakin oli huulesta läpi ja koru pujotettu reikään. Jos kivusta kysytään niin en voi sanoa että se olisi edes ollut kipua, ei ole verrattavissa esim. Verikokeeseenkaan, jos kuitenkin neulan läpi menoa pitäisi kuvailla niin aivan kuin joku kylmä pieni piikki olisi pistänyt ja siinä se :D (tietty kipu on ihmiskohtaista) lävistäjä sanoi että sen piikin pää on terävämpi kuin keittiöveitsi eli kipua ei oikeastaan välttämättä tällöin edes tajua. Lävistystoimenpiteen jälkeen verta tuli hiukan,lävistysalue turposi itselläni kahdeksi tunniksi mutta myöhemmin särki vähän väliä yms ja totuttelua oli. Syödessä kannattaa tietenkin varoa sen aloitustapin kanssa koska itse puraisin siihen muutamiin otteisiin mutta opin nopeasti että varo perkele sitä tappia :D hoitokin on simppeliä, puhdistaa haalealla vedellä ja kuivaa. Jos alkaa haista niin keittosuolaliuksella pesua. Jos tulehtuu niin lävistäjän puoleen kääntyminen. Uiminen ja saunassa käynti on kielletty kahden viikon ajan, suuvedellä lävistystä ei kannata pestä koska se kuivattaa sitä ja näin ollen paraneminen pitkittyy. on sanottu että tupakoida ei saisi tuoreen lävistyksen kanssa ja tulisi välttää hapollisia juomia mutta jos osaat pestä lävistyksen varmasti perusteellisesti niin onnistuu nämäkin asiat. jos kohdassa on kipua niin jääpalat ja burana on ystäviä. aloituskorua kannattaa pitää kuukausi vaikka se paranesi aijjemminkin. Näin äkkiseltään ei tule muuts nyt mieleen mutta if you ask me niin labret on yksi simppeleimmistä lävistyksistä ikinä, suosittelen! :)

    • jaa-a

      itse otin labrerin tossa 5 päivää sitten, eli aika tuore lävistys vielä. nyt jo syöminen ja puhuminen sekä kaikenlainen ilmeily onnistuu aivan kuten ennenkin lävärin ottoa, eli paranee kovaa vauhtia.

      lävistäminen itsessään sattui aika paljon, mutta vain itse lävistyshetkellä. liikkeestä lähdettyä huuli turposi, mutta jo heti seuraavana päivänä turvotus oli laskenut, jonka vuoksi tapin takaosa hinkkasi ikeneen sen kohdalla. tuntui epämukavalta ja sen vuoksi vältin liikaa puhumista, hymyilemästä ja suun availemista. muutaman päivän kuluessa ongelma poistui, en osaa sanoa miten.

      tosiaan, nyt on heinäkuu, ja sää mitä parhainta. olen kyllä käynyt uimassa, mutta varonut visusti, ettei järvivettä ole mennyt lävistykseen. eli uiminen kyllä onnistuu, kunhan on varovainen.

      jotakin lävistäjä sanoi tiettyjen ruokien välttämisestä, kuten sitruuna- ja hiilihapolliset juomat sekä maitotuotteet (maito kuulemma kerää koruun plakkia tms.). saunominen tietenkin kielletty. joka aterian jälkeen olen purskutellut suun suuvedellä, jota sai lävistysliikkeestä ja huuhdellut huulta ulkopuolelta haalealla vedellä muutaman kerran päivässä.

      mielestäni ei voi olla liian varovainen. mielummin näkee vähän vaivaa alussa kuin hoitaa sitten tulehtunutta lävistystä.

      tykkään lävistyksestä erittäin paljon! täytän pian 16 vuotta, ja sen vuoksi vanhempi oli mukana lävistysliikkeessä. suosittelen ehdottomasti labretin ottamista, jos siihen paloa löytyy.

    • Labretani

      Itse otin huulikorun ollessani 16. Tai 17, nyt on pakko sanoa, etten muista tarkalleen.

      Silloin hoito-ohjeena oli desinfioida ulkopuolelta ja suuvedellä (esim. Vademecum) purskutella sitten sisäpuolella.

      Ei sattunut paljoa, mutta minulla on normaalia korkeampi kipukynnys. Verta ei omalla kohdalla tullut ollenkaan ja turvotuskin oli vähäistä.

      Nyt tuo koru on ollut yli kymmenen vuotta ja ei ole ollut haittaa. Hammaslääkäri sanoi aikoinaan, että' tuhoaa hampaan kiilteet. Ei ole tuhonnut. Olen vaihtanut varmuuden vuoksi pois teräksisestä ja titaanisesta labretista, mutta ei nekään kiillettä vieneet. Ienraja on venynyt alaspäin, mutta tätä on ollut meidän suvussa jo, eli ei voi sanoa, johtuuko huulikorusta vai ''sukurasitteesta.''

      Ainut miinuspuoli on, että tykkään pitää tuossa kartiota ja jos silloin suutelen, niin se kartio kyllä pistelee vastapuolta. Tosin tykkään tällä myös kiusata poikakaveria.

    • jjj2244

      Itselläni on ollut huulikoru ylhäällä ja alhaalla. Arpi jäi vain ylähuulen korun kohtaan. On helppohoitoinen, aluksi tietenkin pidemmällä tapilla meinaa jäädä hampaisiin ikävästi, varsinkin ylähuulen koru. Kun vaihtaa lyhyempään niin sitä ei mahda edes huomata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      37
      3296
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2005
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      195
      1622
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1493
    5. 80
      1115
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      264
      971
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      889
    9. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      114
      884
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      68
      810
    Aihe