Winsor Pilateksen taustaa...

Skarppi

Winsor Pilates.

Winsor Pilates (oik. Windsor Pilates) on alkujaan brittiläisen Edvard VIII:n kehittämä, hovietiketiksi naamioitu itsepuolustusmenetelmä.

Laiji ei kuitenkaan toiminut ainakaan yhdysvaltalaista Wallis Simpsonia vastaan, jonka Edvard VIII nai ja joutui samalla luopumaan kruunustaan. Kruunusta luopumisen jälkeen hänen arvonimensä oli Windsorin herttua.

Menetelmä perustuu mm. joogaan ja kiinalaisiin menetelmiin. Laji kuitenkin poikkeaa jonkin verran itämaisista vaikutteista ja siitä puuttuu itämainen uskonnollinen filosofia. Se myös sovitettiin alusta saakka varta vasten länsimaiselle vartalotyypille.

Myöhemmin laji muokkautui pelkäksi kehonhallintatekniikaksi. Samoihin aikoihin nimi alettiin virheellisesti kirjoittaa ilman d-kirjainta, Winsor.

Lähde: L. Chiu, A. Niewe: The history of combat methods in the west; sophisticated way to the fight and body control

3

1441

Vastaukset

 • Tämä oli aika hauska XD.

  Että Mari Winsorilla ei ole tämän Winsorin kanssa sitten mitään tekemistä? Tai Joseph Pilateksella? Tämmöisiä juttuja näillä forumeilla saisi olla enempi, hauskoja ja mukavia. Kiitti!

  • Lisäys:

   Pilates liitettiin nimen Winsor yhteyteen myöhemmin kilpailevien lajien toimesta puhtaasti herjausmielessä. Se viittaa Juudean roomalaiseen prokuraattoriin Pontius Pilatukseen ja on lähtöisin luultavasti hovietiketin vaatimasta usein toistuvasta käsien pesemisestä aterian yhteydessä.

   Pontius Pilatushan pesi kätensä kätensä vertauskuvallisesti jouduttuaan tuomitsemaan Jeesuksen kuolemaan sanoen: "Syytön olen minä tämän miehen vereen".

   Toinen selitys on että tällä nimityksellä on tahdottu arvostella Winsor Pilates -lajin harrastajia sillä he "pesivät kätensä" aina aiheutettuaan vastustajansa kuoleman ja vetosivat itsepuolustukseen.

   Nimitys kuitenkin vakiintui ajanoloon samoin kuin d-kirjaimenkin pois jättäminen.

   Lähde: L. Chiu, A. Niewe: The history of combat methods in the west; sophisticated way to the fight and body control


 • Up!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  259
  3786
 2. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  80
  994
 3. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  40
  503